הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות על טקסס מתהוד

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
אהלן.
בזמן האחרון אני מתעמק בקריאת מאמרים על התוכנית טקסס מתהוד ויש לי מספר שאלות לגביה.

קודם כל, מדוע עובדים על דדליפט רק פעם בשבוע?
ברוב המאמרים על התכנית מדברים על חתירה באימון הנפח וההתאוששות בעוד שדדליפט הוא רק באימון העצימות.

סט אחד בלבד בשבוע של דדליפט נראה לי מיותר... (לא מבחינת רמת הקושי, כי אני יודע שסט כבד של דדליפט הוא סופר קשה ומעמיס מאוד על הגוף, אלא מבחינת תרגול הטכניקה של הדדליפט, שהוא תרגיל שאני מאוד אוהב ורוצה לעבוד עליו בתדירות של יותר מפעם בשבוע).

האם ניתן להחליף את החתירה של אימון הנפח בדדליפט?

שאלה נוספת, מאחר והחלטתי לעשות את התכנית גם על בנץ' פרס ולבצע אוברהד פרס 3×3 ביום ההתאוששות, האם ניתן לבצע גם מקבילים 3×9 ביום הזה?

בתכנית הנוכחית אני עם נפח של 9 סטים שבועיים לחזה והייתי מעוניין לשמור על הנפח הזאת גם בטקסס.

חשבתי אולי לבצע פשוט בנץ'-פרס ביום התאוששות אבל קראתי בכמה מאמרים שאסור להזניח את האוברהד פרס בתוכנית ושכדאי לשלב אותו ביום התאוששות ולא לחיצה אחרת שמערבת פחות את הכתף הקדמית (לעומת כמה מאמרים אחרים שטענו ההפך כך שאני מבולבל קצת...)

שאלה אחרונה, מה עם ביצוע טקסס מתהוד גם למתח הפוך (ידיים פונות כלפי הגוף)?

@kotzer
@MasterSplitter

נ"ב: יש לי שאלה נוספת שלא קשורה לטקסס מתהוד אבל אני מעדיף לא לפתוח נושא נוסף. אני ממש תקוע באוברהד פרס בזמן האחרון (אני רץ במתכונת בסיסית FBW של תרגילים מורכבים ורוטציה בין בנץ' פרס לאוברהד פרס כל אימון), בבנץ' פרס אני מתקדם מעולה.
חשבתי על מנת לא להיגרר עם זה יותר מדי להחליף לתקופה קצרה את האוברהד פרס לאינקליין פרס (שלפי הבנתי מערב הרבה יותר את הכתפיים מבנץ' פרס רגיל) ולנסות להתקדם בתרגיל הזה במקום הפרס תוך כדי עבודה על הטכניקה של הפרס עד שאני ארגיש שאני מעוניין להחזיר את הפרס לתוכנית.
אפשר להחליף את ה-OHP באינקליין פרס?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה הבנתי עד כה:
השיא שהבאתי, שהוא כביכול 236.5 לא נחשב שיא עולם חוקי, ולכן שיא העולם בפרס כלשהו בעמידה הוא 230 קילו.
השיא שהבאתי, של 250 קילו פרס בישיבה, לא תקף ולכן השיא שכן תקף הוא של לארי ווילס שביצע פרס בישיבה עם 234 קילו.

שיא העולם בפרס בישיבה גבוה יותר משיא העולם בפרס בעמידה.

מסקנה: בפרס בישיבה הצליחו להרים משקל כבד יותר עד כה מבפרס בעמידה.

@Texas Method , נכון?

נ"ב: אתה מודע לכך שאין שום ארגון רשמי שמתחרים בו באוברהד פרס נכון? בסקוואט יש חוקים ברורים ושיאי עולם מוכרים כי מתחרים בו בפאוורליפטינג. לפרס אין. ההרמה הזאת היא לא חלק משום ספורט מקצועי.

אלוהים, איזה רגיש אתה, כולה כתבתי
לגבי הטענה
צודק. בסך הכל ניסית להציג שאני טוען שכל מה שמארק ריפטו אומר נכון. למה עשית את זה? כדי לנסות להביא הוכחה לכך שאני טועה מפני שאני טוען אחרת ממארק ריפטו בקטע של הפרס בעמידה/ישיבה, אבל גם אתה יודע שלא טענתי שאני מסכים עם מארק ריפטו בכל דבר. אבל עזוב אחי, כשמדובר פה על האגו שלך - כנראה שהמטרה מקדשת את האמצעים.
זה פשוט, הוא אומר שככל שיש יותר מפרקים מעורבים אז יש לכוח יותר לאיפה לברוח.
הוא טוען שאפשר לחשוב שפרס צריך להיות יותר חזק מבנצ' בגלל שמעורבים בו יותר שרירים אבל בגלל שבבנצ' יש פחות מפרקים מעורבים אז אתה יכול לתעל יותר כוח ביעילות.
מכאן לנושא, בפרס בעמידה יש יותר מפרקים מעורבים לכן יש לכוח יותר לאיפה לזלוג, בישיבה אתה מבודד את הבעיה הזאת בכך שאתה יושב ואז יש פחות מפרקים מעורבים ואתה נשען כנגד הספסל ולכן תוכל לתעל יותר כוח.
שכחת לציין שהוא גם אומר שבזכות זה שבפרס אתה מפעיל יותר שרירים אתה יכול להרים יותר משקל.
שכחת גם לציין שבבנץ' פרס טווח התנועה קצר יותר בצורה משמעותית, וזאת אחת הסיבות שאפשר להרים בו יותר משקל מבפרס
שכחת גם לציין שבנץ' פרס זה לא פרס בישיבה (וכמובן גם לא בעמידה). אלא אם כן אתה רוצה לטעון שכן, ואז תצטרך להוכיח שהפרס שלך בעמידה הוא 60X5 והפרס שלך בישיבה הוא 90X5 (המספרים הם רק דוגמה. הבאתי הפרש של שלושים קילו כי הפער בין הבנץ' לפרס אמור להיות 2/3).
שכחת גם לציין שהוא אומר לשים חגורה בפרס ובכך למנוע את ה "נזילה" של הכוח. בכך שהגוף יהיה צמוד יותר, כך הכוח פחות יברח. (כאשר אתה מוסיף חגורה בפרס המשקל עולה)
שכחת גם לציין שהוא לא אמר כלל שבפרס בישיבה אתה יכול להרים יותר.
שכחת גם לציין שהוא בכלל לא דיבר על פרס בעמידה לעומת פרס בישיבה אלא על בנץ' פרס לעומת פרס בעמידה.
שכחת גם לציין שמארק אמר בסרטון

אולי עכשיו תרצה להסביר לי איך מה שמארק אמר בסרטון קשור לטענה שבפרס בעמידה אתה תרים יותר בפרס בישיבה?
פחות מפרקים מעורבים יותר כוח
לא.
ככל שהגוף שלך פחות מקובע - יש פוטנציאל לדליפה של הכוח.
ברגע שאתה מקבע את הגוף שלך (נניח, בפרס בעמידה, על ידי כך שאתה שם חגורה) אתה תצליח להרים יותר משקל.
ככל שיש יותר מפרקים מעורבים יותר כוח מעורב. זאת הסיבה שבדדליפט אפשר להרים הרבה יותר מאשר בכפיפת מרפקים. לפי הטענה שלך, כולנו היינו אמורים להיות עם 150 קילו כפיפת מרפקים ו30 קילו דדליפט.
לא טענתי את זה, כרגיל המשחק הנהדר שלך להכניס מילים לפה לאנשים.
וואלה?
מציע לך לראות את הסרטון קודם, החבר הטוב שלך ריפטו טוען בדיוק הפוך ממה שאתה טוען כאן כל הדיון.
דקה 4.55 בערך.
מה שאני טוען כל הדיון הוא שבפרס בעמידה אפשר להרים יותר מפרס בישיבה. איפה בדיוק אתה רואה שריפטו טוען שבפרס בישיבה תרים יותר בפרס בעמידה?
טענתי ההפך, פרס בעמידה הוא חשוב אבל לא אומר שהוא בהכרח יותר חזק מפרס בישיבה.
איך בדיוק הבנת ממני שאני טוען שהטענה שלך היא שצריך לעשות פרס בישיבה? אתה כתבת שריפטו טוען הפוך ממה שאני טוען כאן כל הדיון, ומה שאני טוען כאן כל הדיון הוא שבפרס בישיבה מרימים יותר מפרס בעמידה. אז כתבתי לך שריפטו לא טוען כך. כתבתי שריפטו טוען שיש לעשות פרס בעמידה.
בטח שאפשר, להשתמש ברגליים ומומנטום. זה למה אפשר להרים יותר בפוש פרס.
.
אבל אם אתה משתמש ברגליים אתה לא מרמה, אתה פשוט עושה פרס מסוג אחר (פוש פרס).
לרמות זה להפעיל שרירים שלא צריכים לעבוד בתרגיל כמו לדוגמה: להיעזר בגב בכפיפת מרפקים. איזו בדיוק וריאציה של כפיפת מרפקים בעבודה נקייה אתה מכיר שנעזרים בגב כדי להרים את המוט?
השאלה אם הוא עובד כדי לייצב אותך או כדי להרים את המשקל.
כבר עניתי על זה. תקרא:
השרירים המייצבים לא מרימים את המשקל - על זה אין ויכוח בינינו. אבל כמו בדדליפט - השרירים המייצבים עובדים קשה ומייצרים כוח ולכן אתה יכול להרים יותר משקל. שרירי הליבה בפרס או הרחב גבי בדדליפט לא מרימים שום דבר - אבל הכוח עובר דרך יותר מסת שריר (יותר שרירים שעובדים) ומוסיפים משקל על המוט. בדיוק מאותה הסיבה שאם תשים חגורה בסקוואט במשקלים גבוהים אתה תראה שאתה מסתדר יותר עם המשקל ויכול להרים משקל כבד יותר אפילו מהסיבה שכאשר אתה חגור אז אתה מכריח את השרירים המייצבים שלך לפעול יותר ביעילות מאשר בלי חגורה.
אתה רציני? הוא פתח את האשכול למטרה הזאת.
הוא פתח את האשכול כדי לדעת תשובות לשאלות מפני שהידע והניסיון שלו בתחום הוא דל. לאחר מכן, הוא תקף אותי בכל מיני שטויות שמראות שאין לו שמץ של מושג על מה הוא מדבר, ואז התלונן על זה שאני מגיב לו בחזרה. על זה כתבתי לו שאם הוא לא לא מעוניין להיכנס לדיונים בנושאים מסוימים אז שלא ייכנס.
מה הבנתי עד כה:
השיא שהבאתי, שהוא כביכול 236.5 לא נחשב שיא עולם חוקי, ולכן שיא העולם בפרס כלשהו בעמידה הוא 230 קילו.
אתה חייב להתחיל להפריד בין קלין& פרס לבין פרס, בטח כשאתה מנסה להשוות את זה לשיא העולם בפרס בישיבה.
השיא שהבאת, של Vasily Alekseyev הוא 236.5 קלין& פרס הוא חוקי. איפה בדיוק ראית שאני טוען שלא?
שיא העולם בפרס (פוש פרס) הוא 240 קילו.
מה הבנתי עד כה:
השיא שהבאתי, של 250 קילו פרס בישיבה, לא תקף ולכן השיא שכן תקף הוא של לארי ווילס שביצע פרס בישיבה עם 234 קילו.
השיא שהבאת של ה-250 קילו - לא מצאתי עליו שום דבר. אין שום הוכחה שהוא ביצע את זה. ואם הוא ביצע את זה, לא יודעים אם זה היה תחת חוקים מסוימים. וגם אם הוא ביצע את זה תחת חוקים מסוימים, זה לא מספיק. הוא צריך לעשות את זה במקום מסוים, ובזמן מסוים, מסביב לאנשים מסוימים. אתה לא עושה סקוואט של 600 קילו במכון ומכריז עליך כשיאן העולם החדש בסקוואט.
שוב פעם, לארי ווילס לא מחזיק בשיא העולם בפרס בישיבה (וגם לא בעמידה).
שיא העולם בפרס בישיבה גבוה יותר משיא העולם בפרס בעמידה.
מסקנה: בפרס בישיבה הצליחו להרים משקל כבד יותר עד כה מבפרס בעמידה.
בינתיים, שיא העולם בפרס (פוש פרס) הוא 240 קילו. איך בדיוק בפרס בישיבה שיא העולם גבוה יותר מבפרס בעמידה?
נ"ב: אתה מודע לכך שאין שום ארגון רשמי שמתחרים בו באוברהד פרס נכון? בסקוואט יש חוקים ברורים ושיאי עולם מוכרים כי מתחרים בו בפאוורליפטינג. לפרס אין. ההרמה הזאת היא לא חלק משום ספורט מקצועי.
אז בוא בבקשה תסביר לי למה כתבת בהתחלה את זה?:
אגב, הסתכלתי על טבלאות לא רשמיות של שיאי עולם בפרס בעמידה ופרס בישיבה.
בישיבה מרימים יותר, בהרבה.
יש שיא עולם בפרס (פוש פרס) והוא 240 קילו - קח תראה:

וכן יש תחרויות רשמית של לחיצה מעל הראש. קח תראה:

• פותח/ת השרשור
צודק. בסך הכל ניסית להציג שאני טוען שכל מה שמארק ריפטו אומר נכון. למה עשית את זה? כדי לנסות להביא הוכחה לכך שאני טועה מפני שאני טוען אחרת ממארק ריפטו בקטע של הפרס בעמידה/ישיבה, אבל גם אתה יודע שלא טענתי שאני מסכים עם מארק ריפטו בכל דבר. אבל עזוב אחי, כשמדובר פה על האגו שלך - כנראה שהמטרה מקדשת את האמצעים.

שכחת לציין שהוא גם אומר שבזכות זה שבפרס אתה מפעיל יותר שרירים אתה יכול להרים יותר משקל.
שכחת גם לציין שבבנץ' פרס טווח התנועה קצר יותר בצורה משמעותית, וזאת אחת הסיבות שאפשר להרים בו יותר משקל מבפרס
שכחת גם לציין שבנץ' פרס זה לא פרס בישיבה (וכמובן גם לא בעמידה). אלא אם כן אתה רוצה לטעון שכן, ואז תצטרך להוכיח שהפרס שלך בעמידה הוא 60X5 והפרס שלך בישיבה הוא 90X5 (המספרים הם רק דוגמה. הבאתי הפרש של שלושים קילו כי הפער בין הבנץ' לפרס אמור להיות 2/3).
שכחת גם לציין שהוא אומר לשים חגורה בפרס ובכך למנוע את ה "נזילה" של הכוח. בכך שהגוף יהיה צמוד יותר, כך הכוח פחות יברח. (כאשר אתה מוסיף חגורה בפרס המשקל עולה)
שכחת גם לציין שהוא בכלל לא דיבר על פרס בעמידה לעומת פרס בישיבה אלא על בנץ' פרס לעומת פרס בעמידה.
שכחת גם לציין שמארק אמר בסרטון

אולי עכשיו תרצה להסביר לי איך מה שמארק אמר בסרטון קשור לטענה שבפרס בעמידה אתה תרים יותר בפרס בישיבה?

לא.
ברגע שאתה מקבע את הגוף שלך (נניח, בפרס בעמידה, על ידי כך שאתה שם חגורה) אתה תצליח להרים יותר משקל.
ככל שיש יותר מפרקים מעורבים יותר כוח מעורב. זאת הסיבה שבדדליפט אפשר להרים הרבה יותר מאשר בכפיפת מרפקים. לפי הטענה שלך, כולנו היינו אמורים להיות עם 150 קילו כפיפת מרפקים ו30 קילו דדליפט.

וואלה?

מה שאני טוען כל הדיון הוא שבפרס בעמידה אפשר להרים יותר מפרס בישיבה. איפה בדיוק אתה רואה שריפטו טוען שבפרס בישיבה תרים יותר בפרס בעמידה?

איך בדיוק הבנת ממני שאני טוען שהטענה שלך היא שצריך לעשות פרס בישיבה? אתה כתבת שריפטו טוען הפוך ממה שאני טוען כאן כל הדיון, ומה שאני טוען כאן כל הדיון הוא שבפרס בישיבה מרימים יותר מפרס בעמידה. אז כתבתי לך שריפטו לא טוען כך. כתבתי שריפטו טוען שיש לעשות פרס בעמידה.

אבל אם אתה משתמש ברגליים אתה לא מרמה, אתה פשוט עושה פרס מסוג אחר (פוש פרס).
לרמות זה להפעיל שרירים שלא צריכים לעבוד בתרגיל כמו לדוגמה: להיעזר בגב בכפיפת מרפקים. איזו בדיוק וריאציה של כפיפת מרפקים בעבודה נקייה אתה מכיר שנעזרים בגב כדי להרים את המוט?

כבר עניתי על זה. תקרא:

הוא פתח את האשכול כדי לדעת תשובות לשאלות מפני שהידע והניסיון שלו בתחום הוא דל. לאחר מכן, הוא תקף אותי בכל מיני שטויות שמראות שאין לו שמץ של מושג על מה הוא מדבר, ואז התלונן על זה שאני מגיב לו בחזרה. על זה כתבתי לו שאם הוא לא לא מעוניין להיכנס לדיונים בנושאים מסוימים אז שלא ייכנס.

אתה חייב להתחיל להפריד בין קלין& פרס לבין פרס, בטח כשאתה מנסה להשוות את זה לשיא העולם בפרס בישיבה.
השיא שהבאת, של Vasily Alekseyev הוא 236.5 קלין& פרס הוא חוקי. איפה בדיוק ראית שאני טוען שלא?
שיא העולם בפרס (פוש פרס) הוא 240 קילו.

השיא שהבאת של ה-250 קילו - לא מצאתי עליו שום דבר. אין שום הוכחה שהוא ביצע את זה. ואם הוא ביצע את זה, לא יודעים אם זה היה תחת חוקים מסוימים. וגם אם הוא ביצע את זה תחת חוקים מסוימים, זה לא מספיק. הוא צריך לעשות את זה במקום מסוים, ובזמן מסוים, מסביב לאנשים מסוימים. אתה לא עושה סקוואט של 600 קילו במכון ומכריז עליך כשיאן העולם החדש בסקוואט.
שוב פעם, לארי ווילס לא מחזיק בשיא העולם בפרס בישיבה (וגם לא בעמידה).

בינתיים, שיא העולם בפרס (פוש פרס) הוא 240 קילו. איך בדיוק בפרס בישיבה שיא העולם גבוה יותר מבפרס בעמידה?

אז בוא בבקשה תסביר לי למה כתבת בהתחלה את זה?:

יש שיא עולם בפרס (פוש פרס) והוא 240 קילו - קח תראה:

וכן יש תחרויות רשמית של לחיצה מעל הראש. קח תראה:

אז תגיד, למה צ'ין אפ הוא לא תרגיל עזר?
לפי מה שהבנתי חיזוק הגב חשוב מאוד לניצול הכוח המירבי בדדליפט (שהיא גם תנועת משיכה) ופיתוח הבייספס עוזר על מנת לשמור שהמרפקים לא יברחו החוצה בבנץ' פרס.

אז תגיד, למה צ'ין אפ הוא לא תרגיל עזר?
לפי מה שהבנתי חיזוק הגב חשוב מאוד לניצול הכוח המירבי בדדליפט (שהיא גם תנועת משיכה) ופיתוח הבייספס עוזר על מנת לשמור שהמרפקים לא יברחו החוצה בבנץ' פרס.
צ'ין אפס יכול לשמש כתרגיל עזר אבל לא כשאתה עושה 5X5 חתירה ואז 5X5 צ'ין אפס. תרגיל עזר מטרתו לחזק שרירים חלשים כדי להתמקד בהרמה העיקרית. אז או שאתה עושה חתירה 5X5 או צ'ין אפס.
ואיפה בדיוק ראית שאני ממליץ לא לעשות צ'ין אפס? תעשה צ'ין אפס. אבל אל תעשה חתירה 5X5 ואז צ'ין אפס 5X5. אבל אם אליהו אומר אחרת - לך על זה. אני כלום לעומתו מבחינת ידע באימונים.

• פותח/ת השרשור
צ'ין אפס יכול לשמש כתרגיל עזר אבל לא כשאתה עושה 5X5 חתירה ואז 5X5 צ'ין אפס. תרגיל עזר מטרתו לחזק שרירים חלשים כדי להתמקד בהרמה העיקרית. אז או שאתה עושה חתירה 5X5 או צ'ין אפס.
ואיפה בדיוק ראית שאני ממליץ לא לעשות צ'ין אפס? תעשה צ'ין אפס. אבל אל תעשה חתירה 5X5 ואז צ'ין אפס 5X5. אבל אם אליהו אומר אחרת - לך על זה. אני כלום לעומתו מבחינת ידע באימונים.
זה לא משנה. עדיין יש לך ידע וניסיון בתכנית. הידע שלך בתכנית הרבה יותר גבוה משלי למשל, לכן אפנה אליך לייעוץ כללי בנוגע אליה. הרי אליהו לא ממש יכול לענות לי על השאלות שלי (הוא כבר לא פעיל כל כך בפורום).

שאלה נוספת, אפשר להכניס באימון התאוששות דדליפט 3×3?
לעשות נגיד:
סקוואט 3×3.
בנץ' פרס 3×3.
דדליפט 3×3.

איך אני יודע כמה לעשות בדדליפט ביום התאוששות? הרי אין לי 5×5 בדדליפט בתכנית שאני יכול להוריד ממנו 10%.

שאלה נוספת, אפשר להכניס באימון התאוששות דדליפט 3×3?
לעשות נגיד:
סקוואט 3×3.
בנץ' פרס 3×3.
דדליפט 3×3.

איך אני יודע כמה לעשות בדדליפט ביום התאוששות? הרי אין לי 5×5 בדדליפט בתכנית שאני יכול להוריד ממנו 10%.
לאיזה משקל בדדליפט אתה יכול לעשות 5X5? אפילו השערה. תוריד 10% מהמשקל הזה ותעשה 3X3 באימון התאוששות
השאלה היא האם אתה יכול להוסיף דדליפט 3X3 באימון התאוששות אם ביום הנפח אתה עושה חתירה/צ'ין אפס? כן. ככה גם אני עושה. רק שבימי עצימות אני עושה דדליפט.

בסך הכל ניסית להציג שאני טוען שכל מה שמארק ריפטו אומר נכון.
איפה טענתי את זה, אתה לא יכול לנהל דיון נורמלי בלי להכניס מילים לפה?
זה כבר מזמן לא יכול להיות בטעות כי אתה פשוט עושה את זה שוב ושוב.

למה עשית את זה?
כי הבאת סרטון, אז כנראה אתה סומך על מה שנאמר שם שאומר שיותר מפרקים מעורבים אז יש יותר אופציה לזליגה של כוח, זה נאמר במפורש.

אבל עזוב אחי, כשמדובר פה על האגו שלך - כנראה שהמטרה מקדשת את האמצעים.
אתה סתם מוריד את הדיון לרמות נמוכות.

אולי עכשיו תרצה להסביר לי איך מה שמארק אמר בסרטון קשור לטענה שבפרס בעמידה אתה תרים יותר בפרס בישיבה
מדובר על העיקרון שכבר נאמר, יותר מפרקים מעורבים יותר אופציה לזליגה כוח.

מעולה, כשאתה יושב אז הגוף שלך יותר מקובע מכשאתה עומד.

כתבתי החבר הטוב שלך ריפטו, אתה מתנהג באובר דרמטיות ומכניס לי מילים לפה - לא אמרתי שהוא האלוהים שלך, אם אתה לא יודע לקבל הומור אז תשנה את זה ל"הנה מה שריפטו, הבחור שציטטת אומר".

ככל שיש יותר מפרקים מעורבים יותר כוח מעורב. זאת הסיבה שבדדליפט אפשר להרים הרבה יותר מאשר בכפיפת מרפקים.
אתה מתבלבל בין מפרקים לבין שרירים. כמו כן יש חשיבות למה השרירים האלה עושים, מייצבים? או תכלס עוזרים להרים את המשקל?

כבר עניתי על זה. תקרא:
זה לא עונה לשום דבר, תפסיק ללכת למקומות ותרגילים לא קשורים, מדובר על פרס בעמידה מול פרס בישיבה.

בינתיים, שיא העולם בפרס (פוש פרס) הוא 240 קילו.
תפסיק לסלף את הדיון, מדובר פה כל הדיון על פרס לא על פוש פרס ואתה יודע יפה מאוד שיש הבדל.

אגב אני עדיין מחכה להתייחסות שלך למחקר שהבאתי כמה דפים אחורה.

איפה טענתי את זה, אתה לא יכול לנהל דיון נורמלי בלי להכניס מילים לפה?
זה כבר מזמן לא יכול להיות בטעות כי אתה פשוט עושה את זה שוב ושוב.
מי מכניס לך מילים לפה?
כתבת בפירוש:
מציע לך לראות את הסרטון קודם, החבר הטוב שלך ריפטו טוען בדיוק הפוך ממה שאתה טוען כאן כל הדיון.
דקה 4.55 בערך.
ניסית להציג את זה כאילו שאני טוען שכל מה שמארק ריפטו אומר הוא קדוש בכך שכתבת לי "החבר הטוב שלך ריפטו טוען בדיוק הפוך ממה שאתה טוען כאן כל הדיון." עזוב את זה שגם המשפט הזה שגוי. אלא אם כן תרצה לטעון שלא התכוונת להציג את זה בצורה כזאת, ואז תצטרך להסביר - למה בדיוק הזכרת את ריפטו? מה הוא קשור?
כי הבאת סרטון, אז כנראה אתה סומך על מה שנאמר שם שאומר שיותר מפרקים מעורבים אז יש יותר אופציה לזליגה של כוח, זה נאמר במפורש.
הבאתי סרטון לפותח האשכול שילמד מה זה פרס ואיך מבצעים אותו. ועוד בסרטון מארק ריפטו דיבר על ההבדלים בין פרס בעמידה לבין בנץ' פרס. איך הגעת לזה שהוא מדבר על פרס בישיבה לעומת פרס בעמידה? ועוד טענת שהוא טוען שבפרס בישיבה מרימים יותר מפרס בעמידה. ואם כבר הזכרת זליגה של כוח בהקשר מפרקים מעורבים, אז גם לזה נתתי התייחסות, בתגובה האחרונה שלי אליך (כן, זו שציטטת לפני רגע):
אתה סתם מוריד את הדיון לרמות נמוכות.
צודק אחי
מדובר על העיקרון שכבר נאמר, יותר מפרקים מעורבים יותר אופציה לזליגה כוח.
אצטרך להסביר לך שוב?
תקרא:

במילים אחרות ובקצרה, יש הרבה סיבות למה בבנץ' פרס אתה תרים יותר מבפרס - "זליגת כוח" זו רק אחת מהתשובות, וגם היא לא טובה מספיק כי כאשר אתה שם חגורה הפוטנציאל לדליפת כוח נהיה קטן יותר. זאת הסיבה שכאשר תשים חגורה בפרס/ בסקוואט אתה תראה שאתה תוכל להרים יותר משקל מאשר בלי חגורה.
מעולה, כשאתה יושב אז הגוף שלך יותר מקובע מכשאתה עומד.
נכון. וכשאתה יושב ועושה פרס אז אתה מייצר פחות כוח מפני שפחות שרירים מעורבים, ומפני שפחות שרירים מעורבים אתה תוכל להרים פחות. עכשיו תבוא ותגיד לי שיש פוטנציאל גדול יותר לדליפת כוח. נכון, יש פוטנציאל גדול יותר לדליפת כוח אבל כאשר אתה שם חגורה הפוטנציאל הזה נהיה קטן יותר. אם דליפת הכוח בפרס היתה הגורם היחידי והמכריע לכך שבבנץ' פרס מרימים יותר משקל מבפרס - אז בפרס בישיבה כולנו היינו מרימים משקל זהה לבנץ' פרס שלנו. כלומר, אם הבנץ' שלי הוא 90 קילו, הפרס שלי גם 90 קילו. איזה באסה זה שזה לא קורה, אה? עזוב את זה שבפרס בעמידה מרימים יותר משקל מאשר פרס בישיבה מפני שכאשר אתה שם חגורה אתה מקטין את הפוטנציאל של דליפת הכוח על ידי זה שאתה מכריח את הגוף שלך להיות מקובע, תוסיף לזה את העובדה שבעמידה יותר מסת שריר מעורבת והנה לך ראייה שבפרס בעמידה מרימים יותר.
כתבתי החבר הטוב שלך ריפטו, אתה מתנהג באובר דרמטיות ומכניס לי מילים לפה - לא אמרתי שהוא האלוהים שלך, אם אתה לא יודע לקבל הומור אז תשנה את זה ל"הנה מה שריפטו, הבחור שציטטת אומר".
אז להבא אל תכתוב דברים סתם. ואין לי בעיה לקבל הומור, יש לי בעיה כאשר מציגים ברמז או במפורש טענות שאני לא טוען וטוענים שאני טוען (גם אם בטעות, ואני מאמין לך שלא התכוונת להציג את זה כאילו אני טוען שאני מסכים עם מארק ריפטו בהכל ואני מתנצל על ההשמצות והיחס כלפיך).
אתה מתבלבל בין מפרקים לבין שרירים.
לא.
תרגיל מורכב זה תרגיל שמערב שני מפרקים או יותר. לדוגמה: בנץ' פרס.
תרגיל מבודד זה תרגיל שמערב מפרק אחד. לדוגמה: כפיפת מרפקים.
כמו כן יש חשיבות למה השרירים האלה עושים, מייצבים? או תכלס עוזרים להרים את המשקל?
דבר ראשון - תצטרך להבין שכל הגוף (או כמעט כולו, לא סגור על זה) עובד בפרס. יש שרירים דומיננטיים יותר ויש שרירים דומיננטיים פחות.
דבר שני - נכון, השרירים המייצבים לא מרימים את המשקל - על זה אין ויכוח בינינו. אבל כמו בדדליפט - השרירים המייצבים עובדים קשה ומייצרים כוח ולכן אתה יכול להרים יותר משקל. שרירי הליבה בפרס או הרחב גבי בדדליפט לא מרימים שום דבר - אבל הכוח עובר דרך יותר מסת שריר (יותר שרירים שעובדים) ומוסיפים משקל על המוט. בדיוק מאותה הסיבה שאם תשים חגורה בסקוואט במשקלים גבוהים אתה תראה שאתה מסתדר יותר עם המשקל ויכול להרים משקל כבד יותר אפילו מהסיבה שכאשר אתה חגור אז אתה מכריח את השרירים המייצבים שלך לפעול יותר ביעילות מאשר בלי חגורה.
זה לא עונה לשום דבר, תפסיק ללכת למקומות ותרגילים לא קשורים, מדובר על פרס בעמידה מול פרס בישיבה.
זו היתה דוגמה, וזה תקף גם לגבי הפרס. אבל אם אתה רוצה שאתן את הדוגמה דווקא על הפרס אז תשכח מפרס בישיבה. זה לא קשור לפרס בישיבה, מדובר רק פה על פרס בעמידה.
בפרס בעמידה השרירים המייצבים עובדים קשה, אבל לא מרימים שום דבר. בזכותם נוסף עוד משקל למוט, אבל הם לא מרימים שום דבר. בדיוק כמו שבדדליפט הגב עובד קשה מאוד כמייצב אבל הוא לא מרים שום דבר. בלעדי הגב (המייצב של הטורסו והכתף) היינו מצליחים להרים פחות בדדליפט. הבנת?
תפסיק לסלף את הדיון, מדובר פה כל הדיון על פרס לא על פוש פרס ואתה יודע יפה מאוד שיש הבדל.
גם על זה כבר עניתי, רק בהקשר אחר ממה שמדובר פה.. ל @The Thunder Fist
ואם לא ידעת, לפרס יש כמה וריאציות (קרדיט ל @White Walker )
  • מיליטרי פרס – לחיצה שנעשית בעמידה צרה עם עקבים צמודים וללא כל תנועה שמגיעה מהטורסו. לעיתים עם גב כנגד קיר.
  • לחיצה עם משקולות יד – הלחיצה נעשית בעמידה ובאמצעות דאמבלים ולא באמצעות מוט, כאשר אוחזים במשקולת בכל יד. אם לא נדרש אחרת, הידיים לוחצות ביחד ובמקביל לשנייה.
  • פוש פרס – לחיצה זו נעשית באמצעות עזרה מהרגליים והירכיים אשר מגבירות את התנע של תנועת המוט כלפי מעלה, ולעיתים ניתן להוסיף עד כ-30% משקל בשיטה זו.
כך שפוש פרס זה בעצם נחשב "פרס".
הבנת, מותק?
אבל אם אתה רוצה להתייחס לוריאציה של מיליטרי פרס אז בכיף.. גם שם אני עומד מאחורי דבריי.
אגב אני עדיין מחכה להתייחסות שלך למחקר שהבאתי כמה דפים אחורה.
שלח אותו שוב בבקשה, ותסביר על מה המחקר, ובאיזה הקשר החלטת להביא אותו.

אתה מציף את היריב שלך בכל כך הרבה מידע לא רלוונטי ש"אולי" קשור לנושא בעקיפין שהוא פשוט לא מסוגל לענות על הכל.
אכן אחלה שיטה להתיש את הצד השני שיתייאש 😁

אני מקווה שזו רק בדיחה ואתה באמת לא חושב שככה צריך להתנהג.
אני לא חושב, ראיתי שזה מה שאתה ניסית לעשות (במקרה שלי בפוסט הזה גם הצלחת)
שבת שלום ומבורך 😃

אני לא חושב, ראיתי שזה מה שאתה ניסית לעשות (במקרה שלי בפוסט הזה גם הצלחת)
יבגני - אם תרצה להאשים אותי בהאשמה כזאת תצטרך להביא ראיות. תראה לי בבקשה בתגובות שלי אליך דברים שכתבתי שלא קשורים לנושא כלל, תסביר את שיטת ודרך הפעולה שלי - ואז תוכיח באופן חד משמעי שניסיתי לייאש אותך. אי אפשר להוכיח הכול. תתחיל בלצטט את התגובות שעניתי לך שלא קשורות לנושא כלל. בהצלחה.
סבבה, צודק.
ובנימה אישית, אם פגעתי בך או במישהו אחר אני מתנצל.

יבגני - אם תרצה להאשים אותי בהאשמה כזאת תצטרך להביא ראיות. תראה לי בבקשה בתגובות שלי אליך דברים שכתבתי שלא קשורים לנושא כלל, תסביר את שיטת ודרך הפעולה שלי - ואז תוכיח באופן חד משמעי שניסיתי לייאש אותך. אי אפשר להוכיח הכול. תתחיל בלצטט את התגובות שעניתי לך שלא קשורות לנושא כלל. בהצלחה.
שבת שלום ומבורך 😃

ובנימה אישית, אם פגעתי בך - אני מתנצל.
כנ"ל.
בכללי אני לא חושב שאנחנו אמורים להיפגע אחד מהשני, או ממישהו בפורום, סה"כ אנחנו רק אוסף של כינויים אחד בשביל השני, לא אנשים שמכירים מקרוב או מכירים בכלל 😃

כנ"ל.
בכללי אני לא חושב שאנחנו אמורים להיפגע אחד מהשני, או ממישהו בפורום, סה"כ אנחנו רק אוסף של כינויים אחד בשביל השני, לא אנשים שמכירים מקרוב או מכירים בכלל 😃
למעשה, אני בפורום הרבה שנים. הגעתי בערך שנה לפני שאתה הצטרפת. הייתי בתקופה של ביסט אנד צ'יט, של מורן וייסמן, הוקיסט שוקיסט, DDT ,coldfire , StarDust, לוטם, stitch וכו' וכו'
כך למעשה שאני כן מכיר אותך. אמנם לא אישית, אבל מכיר.

למעשה, אני בפורום הרבה שנים. הגעתי בערך שנה לפני שאתה הצטרפת. הייתי בתקופה של ביסט אנד צ'יט, של מורן וייסמן, הוקיסט שוקיסט, DDT ,coldfire , StarDust, לוטם, stitch וכו' וכו'
כך למעשה שאני כן מכיר אותך. אמנם לא אישית, אבל מכיר.

אתה נמצא בפורום מגיל 13?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית