הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות על טקסס מתהוד

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
אהלן.
בזמן האחרון אני מתעמק בקריאת מאמרים על התוכנית טקסס מתהוד ויש לי מספר שאלות לגביה.

קודם כל, מדוע עובדים על דדליפט רק פעם בשבוע?
ברוב המאמרים על התכנית מדברים על חתירה באימון הנפח וההתאוששות בעוד שדדליפט הוא רק באימון העצימות.

סט אחד בלבד בשבוע של דדליפט נראה לי מיותר... (לא מבחינת רמת הקושי, כי אני יודע שסט כבד של דדליפט הוא סופר קשה ומעמיס מאוד על הגוף, אלא מבחינת תרגול הטכניקה של הדדליפט, שהוא תרגיל שאני מאוד אוהב ורוצה לעבוד עליו בתדירות של יותר מפעם בשבוע).

האם ניתן להחליף את החתירה של אימון הנפח בדדליפט?

שאלה נוספת, מאחר והחלטתי לעשות את התכנית גם על בנץ' פרס ולבצע אוברהד פרס 3×3 ביום ההתאוששות, האם ניתן לבצע גם מקבילים 3×9 ביום הזה?

בתכנית הנוכחית אני עם נפח של 9 סטים שבועיים לחזה והייתי מעוניין לשמור על הנפח הזאת גם בטקסס.

חשבתי אולי לבצע פשוט בנץ'-פרס ביום התאוששות אבל קראתי בכמה מאמרים שאסור להזניח את האוברהד פרס בתוכנית ושכדאי לשלב אותו ביום התאוששות ולא לחיצה אחרת שמערבת פחות את הכתף הקדמית (לעומת כמה מאמרים אחרים שטענו ההפך כך שאני מבולבל קצת...)

שאלה אחרונה, מה עם ביצוע טקסס מתהוד גם למתח הפוך (ידיים פונות כלפי הגוף)?

@kotzer
@MasterSplitter

נ"ב: יש לי שאלה נוספת שלא קשורה לטקסס מתהוד אבל אני מעדיף לא לפתוח נושא נוסף. אני ממש תקוע באוברהד פרס בזמן האחרון (אני רץ במתכונת בסיסית FBW של תרגילים מורכבים ורוטציה בין בנץ' פרס לאוברהד פרס כל אימון), בבנץ' פרס אני מתקדם מעולה.
חשבתי על מנת לא להיגרר עם זה יותר מדי להחליף לתקופה קצרה את האוברהד פרס לאינקליין פרס (שלפי הבנתי מערב הרבה יותר את הכתפיים מבנץ' פרס רגיל) ולנסות להתקדם בתרגיל הזה במקום הפרס תוך כדי עבודה על הטכניקה של הפרס עד שאני ארגיש שאני מעוניין להחזיר את הפרס לתוכנית.
אפשר להחליף את ה-OHP באינקליין פרס?

נערך לאחרונה:
קודם כל, מדוע עובדים על דדליפט רק פעם בשבוע?
ברוב המאמרים על התכנית מדברים על חתירה באימון הנפח וההתאוששות בעוד שדדליפט הוא רק באימון העצימות.

סט אחד בלבד בשבוע של דדליפט נראה לי מיותר... (לא מבחינת רמת הקושי, כי אני יודע שסט כבד של דדליפט הוא סופר קשה ומעמיס מאוד על הגוף, אלא מבחינת תרגול הטכניקה של הדדליפט, שהוא תרגיל שאני מאוד אוהב ורוצה לעבוד עליו בתדירות של יותר מפעם בשבוע).
קודם כל טקסס זו לא תכנית מסויימת אלא תבנית, של נפח-התאוששות-עצימות, אפשר לבנות תכנית ככה בהמון דרכים. ברוב התכניות המוצעות יש סט אחד בשבוע של דדליפט כי ביחד עם הנפח של הסקוואט וחתירות הדדליפט יתקדם גם מעבודה מועטה כזאת. המטרה בתכנית היא לעשות מה שמקדם לך את משקלי העבודה שזה אולי לא בהכרח מה שאתה הכי אוהב, לכן אם הדדליפט שלך מתקדם עם סט יחיד בשבוע אין מה לשנות.
אם הוא לא מתקדם אז יש מקום להוסיף עוד סטים, למשל ביום העצימות אפשר אחרי סט מקסימלי להוריד משקל ולעשות עוד כמה סטים, או במקום סט יחיד מקסימלי לעשות לדוגמה 3 סטים (כמובן עם פחות משקל). רק שים לב שאתה מתאושש מהעבודה הזאת וממשיך להתקדם.
האם ניתן להחליף את החתירה של אימון הנפח בדדליפט?
כלומר 5*5 דדליפט ביום נפח? זה יהיה יותר מדי ביחד עם הסקוואט. ראיתי שיש שעושים וריאציות של דדליפט שהן קלות יותר ביום נפח, כמו דפיסית דדליפט, או סנאץ' גריפ דדליפט.
בכל מקרה אני מציע להתחיל עם סט יחיד ולראות איך אתה מתקדם.
שאלה נוספת, מאחר והחלטתי לעשות את התכנית גם על בנץ' פרס ולבצע אוברהד פרס 3×3 ביום ההתאוששות, האם ניתן לבצע גם מקבילים 3×9 ביום הזה?
יום התאוששות אמור להיות קל אז לא הייתי מוסיף. גם כאן הייתי מציע להתחיל עם פחות ולראות איך אתה מתקדם, אם כבר אני הייתי מוסיף מקבילים ביום העצימות אחרי הבנץ' הכבד.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על התגובה!

ברוב התכניות המוצעות יש סט אחד בשבוע של דדליפט כי ביחד עם הנפח של הסקוואט וחתירות הדדליפט יתקדם גם מעבודה מועטה כזאת. המטרה בתכנית היא לעשות מה שמקדם לך את משקלי העבודה שזה אולי לא בהכרח מה שאתה הכי אוהב, לכן אם הדדליפט שלך מתקדם עם סט יחיד בשבוע אין מה לשנות.
למה אם אעשה סט בודד של דדליפט הוא יתקדם?
הרי חתירה וסקוואט הן תנועות אחרות לגמרי, לא?
אתה בעצם אומר שלעשות 5×5 דדליפט אחרי הסקוואט יגרע מההתאוששות שלי?
ואתה מציע לעשות 3 סטים של דדליפט ביום עצימות ולא רק סט אחד?

יום התאוששות אמור להיות קל אז לא הייתי מוסיף. גם כאן הייתי מציע להתחיל עם פחות ולראות איך אתה מתקדם, אם כבר אני הייתי מוסיף מקבילים ביום העצימות אחרי הבנץ' הכבד.
אני בהחלט אקח את העצה הזאת. תודה!

ובנוגע לשאלות האחרות שלי:

1) איך לדעתך אני יכול לשלב את הטקסס מתהוד גם במתח?

2) כרגע אני בתוכנית אחרת, בסיסית יותר, ואני נתקע כבר כמעט חודש באוברהד פרס. מה דעתך על להחליף לאינקליין פרס בשיפוע של 60+ או אפילו סתם בישיבה (שיפוע 90 מעלות)?

אני מרגיש שזה שאני מבצע סקוואט כבד בתחילת כל אימון מונע ממני להרים כמו שצריך בפרס... בעיקר בגלל שזה בעמידה ומפעיל קשה את שרירי הבטן... (בדדליפט אני דווקא מתחזק מעולה משום מה).

מה משקלי העבודה? אתה בחיטוב/ ניטראלי/ מסה? מה משקל הגוף ומה הגובה?
עושים דדליפט רק פעם אחת בשבוע כי זה מספיק. 5X5 סקוואט ו5X5 דדליפט באימון הנפח זה יותר מדי ואתה תיתקע מוקדם כך.
לא הייתי מוסיף מקבילים באימון התאוששות. יש סיבה שהוא נקרא "אימון התאוששות" - הוא אמור לתת לשרירים להתאושש. למה לפגוע בשרירי החזה ובעיקר ביד האחורית חזק כשהם עדיין פגועים מאימון הנפח שהיה יומיים לפני? תעשה בנץ' או פרס עם משקלים קלים ל3X3 לחזה יד אחורית וכתפיים באימון ההתאוששות.
רוצה להוסיף ידיים? תוסיף את זה בסוף אימון העצימות (אחרי הסקוואט הבנץ' והדדליפט.. זו כמובן דוגמה, אפשר לעשות טקסס על כל תרגיל מורכב כמעט).
אתה לא חייב לעשות גם בנץ' וגם פרס בטקסס.. אם אתה רוצה לעבוד על הפרס בטקסס (ועל דדליפט יותר מפעם בשבוע) אז תוכל לעשות משהו כזה:
שבוע ראשון:
סקוואט 5X5
בנץ' 5X5
צ'ין אפס/חתירה/ מתח רגיל 5X5
אימון התאוששות:
סקוואט 3X3
בנץ' 3X3
דדליפט 3X3
אימון עצימות:
סקוואט 1X3
בנץ' 1X3
דדליפט 1X3
שבוע שני:
אימון נפח:
סקוואט 5X5
פרס 5X5
אימון התאוששות:
סקוואט 3X3
בנץ' 3X3
דדליפט 3X3
אימון עצימות:
סקוואט 1X3
פרס 1X3
דדליפט 1X3
כמה זמן אתה תקוע בפרס ומה המשקל שלך בו? מה הפער בין הבנץ' לפרס? אם הפרס הוא באזור ה2/3 מהבנץ' אז זה סבבה
במקומך, אני הייתי ממשיך לאכול וממשיך להעלות את הפרס במקום לחפש תרגיל אחר במקומו שיחזק את הכתפיים שלך יותר (ואני לא מדבר על זה שפרס זה התרגיל הכי טוב שיש לכתפיים. מישהו רוצה לתקן אותי?).
ואין שום סיבה שלא תוכל לשלב צ'ין אפס (מתח כשהידיים פונות אליך) בתוכנית.

נערך לאחרונה:
בקשר לפרס- כמובן שתמשיך לעבוד על טכניקה.
בהנה שהכל בסדר עם התזונה שינה וכו', יכול להיות שאתה פשוט צריך לעשות ריסט לתרגיל, להוריד 10-15 אחוז ממשקח העבודה ואז להתקדם בהתאם ולשבור את המחסום בתקווה

• פותח/ת השרשור
מה משקלי העבודה? אתה בחיטוב/ ניטראלי/ מסה? מה משקל הגוף ומה הגובה?
עושים דדליפט רק פעם אחת בשבוע כי זה מספיק. 5X5 סקוואט ו5X5 דדליפט באימון הנפח זה יותר מדי ואתה תיתקע מוקדם כך.
לא הייתי מוסיף מקבילים באימון התאוששות. יש סיבה שהוא נקרא "אימון התאוששות" - הוא אמור לתת לשרירים להתאושש. למה לפגוע בשרירי החזה ובעיקר ביד האחורית חזק כשהם עדיין פגועים מאימון הנפח שהיה יומיים לפני? תעשה בנץ' או פרס עם משקלים קלים ל3X3 לחזה יד אחורית וכתפיים באימון ההתאוששות.
רוצה להוסיף ידיים? תוסיף את זה בסוף אימון העצימות (אחרי הסקוואט הבנץ' והדדליפט.. זו כמובן דוגמה, אפשר לעשות טקסס על כל תרגיל מורכב כמעט).
אתה לא חייב לעשות גם בנץ' וגם פרס בטקסס.. אם אתה רוצה לעבוד על הפרס בטקסס (ועל דדליפט יותר מפעם בשבוע) אז תוכל לעשות משהו כזה:
שבוע ראשון:
סקוואט 5X5
בנץ' 5X5
אימון התאוששות:
סקוואט 3X3
בנץ' 3X3
דדליפט 3X3
אימון עצימות:
סקוואט 1X3
בנץ' 1X3
דדליפט 1X3
שבוע שני:
אימון נפח:
סקוואט 5X5
פרס 5X5
אימון התאוששות:
סקוואט 3X3
בנץ' 3X3
דדליפט 3X3
אימון עצימות:
סקוואט 1X3
פרס 1X3
דדליפט 1X3
כמה זמן אתה תקוע בפרס ומה המשקל שלך בו? מה הפער בין הבנץ' לפרס? אם הפרס הוא באזור ה2/3 מהבנץ' אז זה סבבה
במקומך, אני הייתי ממשיך לאכול וממשיך להעלות את הפרס במקום לחפש תרגיל אחר במקומו שיחזק את הכתפיים שלך יותר (ואני לא מדבר על זה שפרס זה התרגיל הכי טוב שיש לכתפיים. מישהו רוצה לתקן אותי?).
ואין שום סיבה שלא תוכל לשלב צ'ין אפס (מתח כשהידיים פונות אליך) בתוכנית.
מסה כמובן. אני חושב שבטקסס אני אבצע רק בנץ' בלי OHP. מעדיף לנצל את היום התאוששות לעבוד על הטכניקה בתרגיל המרכזי ולא סתם לבצע תרגילי עזר.

כן את המקבילים אעביר לעצימות.

5×5 חתירה ואז 5×5 צין אפ ביום נפח זה בסדר? אני אצליח בכלל להתקדם בשניהם? הרי שניהם משיכות...
חשבתי אולי להעביר את הצין אפ 5×5 ליום עצימות ולעשות ככה:

אימון A (נפח):
סקוואט 5×5.
בנץ' פרס 5×5.
חתירה 5×5.

אימון B (התאוששות):
סקוואט 3×3 (90% מיום נפח).
בנץ' פרס 3×3 (90% מיום נפח).
צ'ין אפ 3×3 (90% מיום נפח).

אימון C (עצימות+השלמת נפח):
סקוואט 1×5.
בנץ' פרס 1×5.
דדליפט 1×5.
צ'ין אפ 5×5 (השלמת נפח).
מקבילים 3×9 (השלמת נפח).

מה אומרים?

בנוגע לפרס, מה אתה אומר על לבצע בישיבה? מרגיש קצת סחוט מדי בשביל לבצע פרס בעמידה אחרי סקוואט כבד.

בקשר לפרס- כמובן שתמשיך לעבוד על טכניקה.
בהנה שהכל בסדר עם התזונה שינה וכו', יכול להיות שאתה פשוט צריך לעשות ריסט לתרגיל, להוריד 10-15 אחוז ממשקח העבודה ואז להתקדם בהתאם ולשבור את המחסום בתקווה
תודה על העצות. ריסט עשיתי כמה פעמים. עבדתי על הטכניקה הרבה זמן. הריסט האחרון היה דווקא בסדר והצלחתי להתקדם קצת יותר (5 קילו יותר מהתקיעה הקודמת) אבל נתקעתי שוב למשך כמה אימונים.

מסה כמובן. אני חושב שבטקסס אני אבצע רק בנץ' בלי OHP. מעדיף לנצל את היום התאוששות לעבוד על הטכניקה בתרגיל המרכזי ולא סתם לבצע תרגילי עזר.

כן את המקבילים אעביר לעצימות.

5×5 חתירה ואז 5×5 צין אפ ביום נפח זה בסדר? אני אצליח בכלל להתקדם בשניהם? הרי שניהם משיכות...
חשבתי אולי להעביר את הצין אפ 5×5 ליום עצימות ולעשות ככה:

אימון A (נפח):
סקוואט 5×5.
בנץ' פרס 5×5.
חתירה 5×5.

אימון B (התאוששות):
סקוואט 3×3 (90% מיום נפח).
בנץ' פרס 3×3 (90% מיום נפח).
צ'ין אפ 3×3 (90% מיום נפח).

אימון C (עצימות+השלמת נפח):
סקוואט 1×5.
בנץ' פרס 1×5.
דדליפט 1×5.
צ'ין אפ 5×5 (השלמת נפח).
מקבילים 3×9 (השלמת נפח).

מה אומרים?
לא, אל תעשה ביום עצימות 5X5 צ'ין אפס. רק ביום נפח. אם תעבוד נפח ביום של העצימות אתה תשבש את התבנית, ואתה לא רוצה לעשות את זה. יש סיבה שהתבנית של טקסס בנויה כמו שהיא בנויה, אל תשנה שום דבר מהתבנית.
אם אתה מתכוון לעשות רוטציה כמו שהצעתי לך אז תעשה פרס בעמידה.. בעמידה הכוח עובר דרך יותר מסת שריר ולכן אתה גם מרים יותר.

• פותח/ת השרשור
לא, אל תעשה ביום עצימות 5X5 צ'ין אפס. רק ביום נפח. אם תעבוד נפח ביום של העצימות אתה תשבש את התבנית, ואתה לא רוצה לעשות את זה. יש סיבה שהתבנית של טקסס בנויה כמו שהיא בנויה, אל תשנה שום דבר מהתבנית.
אם אתה מתכוון לעשות רוטציה כמו שהצעתי לך אז תעשה פרס בעמידה.. בעמידה הכוח עובר דרך יותר מסת שריר ולכן אתה גם מרים יותר.
אבל לעשות צ'ין אפ 5×5 אחרי 5×5 חתירה זה לא יותר מדי קשוח?
אגב, הסתכלתי על טבלאות לא רשמיות של שיאי עולם בפרס בעמידה ופרס בישיבה.
בישיבה מרימים יותר, בהרבה.

תעשה פרס בעמידה.. בעמידה הכוח עובר דרך יותר מסת שריר ולכן אתה גם מרים יותר

הפוך.‏.‏ ככל שאתה מאריך את השרשרת (‏עמידה)‏ חלק מהכוח עלול ללכת לאיבוד בגלל שרירים חלשים יותר לאורך השרשרת.‏
זה לא אומר שזה רע, פשוט זה לא אומר שתרים יותר :‏)‏

הפוך.‏.‏ ככל שאתה מאריך את השרשרת (‏עמידה)‏ חלק מהכוח עלול ללכת לאיבוד בגלל שרירים חלשים יותר לאורך השרשרת.‏
זה לא אומר שזה רע, פשוט זה לא אומר שתרים יותר :‏)‏
מה?
כשעושים פרס בעמידה יותר שרירים עובדים. איך בדיוק חלק מהכוח ניזוק? מה הקשר שרירים חלשים? אם בכפיפת מרפקים אני מזייף טיפה עם הגב והגב שלי חלש, אז לא אוכל להרים יותר כך? (זו כמובן היתה דוגמה. פרס בעמידה זה כשר לחלוטין ולמעשה עדיף מפרס בישיבה).

אבל לעשות צ'ין אפ 5×5 אחרי 5×5 חתירה זה לא יותר מדי קשוח?
אתה לא עושה צ'ין אפס 5X5 ואז חתירה 5X5
אתה עושה רק אחד מהם
אגב, הסתכלתי על טבלאות לא רשמיות של שיאי עולם בפרס בעמידה ופרס בישיבה.
בישיבה מרימים יותר, בהרבה.
איפה? שלח קישור. שנראה במה מדובר.
יש יותר שרירים עובדים כי הם מייצבים אותך, לא עוזרים להרים את המשקל
זה שהם לא עוזרים להרים את המשקל - זה ברור.
מה החידוש? גם בדדליפט הגב לא מרים כלום אבל הוא עובד קשה מאוד ובלעדיו לא יכולת להרים את אותו המשקל בדדליפט (ובצורה משמעותית מאוד)
אלא אם כן תרצה לטעון שאין קשר בין כמות השרירים שעובדים לבין כמה אתה מרים ואז תצטרך להסביר לי למה בכפיפת מרפקים אני ארים משמעותית פחות מדדליפט (תרגיל רב מפרקי לעומת תרגיל חד מפרקי).

נערך לאחרונה:
אתה משווה בין שני דברים שונים.‏ לא חשבת פעם למה קל יותר לדחוק יותר משקל בלחיצת רגליים במכונה מאשר בסקוואט?‏

אתה משווה בין שני דברים שונים.‏ לא חשבת פעם למה קל יותר לדחוק יותר משקל בלחיצת רגליים במכונה מאשר בסקוואט?‏
לחיצת רגליים במכונה וסקוואט זו דוגמה לא קשורה מפני שמדובר על מוט חופשי לעומת מכונה
אתה טוען שאין קשר בין כמות השרירים שעובדים לבין כמה אתה מרים? סבבה. אז בוא תסביר לי בבקשה למה בכפיפת מרפקים אני יכול להרים X, ובדדליפט אני יכול להרים X+150 (דוגמה)?

אלא אם כן תרצה לטעון שאין קשר בין כמות השרירים שעובדים לבין כמה אתה מרים ואז תצטרך להסביר לי למה בכפיפת מרפקים אני ארים משמעותית פחות מדדליפט (תרגיל רב מפרקי לעומת תרגיל חד מפרקי).
אתה טוען שאין קשר בין כמות השרירים שעובדים לבין כמה אתה מרים? סבבה. אז בוא תסביר לי בבקשה למה בכפיפת מרפקים אני יכול להרים X, ובדדליפט אני יכול להרים X+150 (דוגמה)?
מה? איך הגעת למסקנה שמישהו אמר דבר כזה?
זה שהם לא עוזרים להרים את המשקל - זה ברור.
מעולה
מה החידוש? גם בדדליפט הגב לא מרים כלום אבל הוא עובד קשה מאוד ובלעדיו לא יכולת להרים את אותו המשקל בדדליפט (ובצורה משמעותית מאוד)
נכון כי שרירי הגב שומרים שהגב לא יקרוס ותיכשל בתרגיל. בהקבלה לזה אם שרירי הליבה שלך חלשים אתה לא תצליח לעמוד יציב בפרס ותתקפל/תיפול, עדיין זה לא אומר שיותר שרירים מרימים את המשקל מאשר בפרס בישיבה

מה? איך הגעת למסקנה שמישהו אמר דבר כזה?
כי כתבת בפירוש:
יש יותר שרירים עובדים כי הם מייצבים אותך, לא עוזרים להרים את המשקל
אם לא ידעת - תפקיד הגב בדדליפט הוא לייצב את הטורסו והכתף. ואם שרירים שעובדים ומייצבים אותך לא עוזרים לך להרים יותר משקל - אז מפה שאין שום חשיבות לרחב גבי בדדליפט. אם למישהו אין גב אבל יש לו רגליים והוא עושה דדליפט הוא ירים אותו משקל כמו מישהו שיש לו רגליים וגב. זה מה שהבנתי מהטענה שלך
נכון, אנחנו לא חולקים על זה מלכתחילה.
נכון כי שרירי הגב שומרים שהגב לא יקרוס ותיכשל בתרגיל.
יופי. אני שמח שאתה מסכים איתי לגבי הדדליפט.
בהקבלה לזה אם שרירי הליבה שלך חלשים אתה לא תצליח לעמוד יציב בפרס ותתקפל/תיפול, עדיין זה לא אומר שיותר שרירים מרימים את המשקל מאשר בפרס בישיבה
אני לא מכיר אף אחד בגיל ההתבגרות ומעלה שהוא כל כך חלש שהוא לא יעמוד יציב בפרס במוט ריק כי שרירי הליבה שלו חלשים (ואני בכוונה כותב "מוט ריק" כי שרירי ליבה חלשים יעידו על מתאמן מתחיל). כל זכר/נקבה בוגרים ובריאים יוכלו לבצע פרס אם ילמדו אותם כמו שצריך.

נערך לאחרונה:
"אם למישהו אין גב אבל יש לו רגליים והוא עושה דדליפט הוא ירים אותו משקל כמו מישהו שיש לו רגליים וגב.
זה מה שהבנתי מהטענה שלך"

לא הבנת נכון אז.

"אני לא מכיר אף אחד בגיל ההתבגרות ומעלה שהוא כל כך חלש שהוא לא יעמוד יציב בפרס במוט ריק כי שרירי הליבה שלו חלשים (ואני בכוונה כותב "מוט ריק" כי שרירי ליבה חלשים יעידו על מתאמן מתחיל). כל זכר/נקבה בוגרים ובריאים יוכלו לבצע פרס אם ילמדו אותם כמו שצריך."
מה? איך זה קשור ו/או סותר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית