ייעוץ אני צריך רפרנסים לכך שIGF מתפרק בקיבה

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
יש לי ויכוח עם חבר שלי על החלב הוא טוען שהכתבה של YNET שגויה ושאין להם הוכחות וכאלה.
ניסיתי להסביר לו את העובדה שההורמון IGF יכול להשפיע על הגוף רק אם הוא מוזרק ישירות לדם כי בקיבה הוא מתפרק, הוא רוצה מחקרים, אז חשבתי שמישהו יוכל להפנות אותי (אנגלית זה בסדר גמור)
וגם אם יש אני צריך מחקרים שאי חשיפה לשמש גורמת למחסור בויטמין D (שזה מובן מאליו אבל הוא רוצה הוכחה גם לזה)
אם יש לכם משהו שאפשר לשלוף, אני ישמח, תודה!

אין לי מחקרים, אבל לא הבנתי משהו...

אם הוא יגיד שאכילת 20000 קלוריות ביום זה מרזה ואתה תגיד שזה משמין, איך תוכיח לו את הנקודה שלך?

• פותח/ת השרשור
אין לי מחקרים, אבל לא הבנתי משהו...

אם הוא יגיד שאכילת 20000 קלוריות ביום זה מרזה ואתה תגיד שזה משמין, איך תוכיח לו את הנקודה שלך?

חחח פה אני מראה לו שברגע שהוא אוכל יותר ממה שהוא שורף הוא יעלה בשומן כי הגוף מקבל יותר ממה שהוא מוציא ופשוט מאוד נשארים לו עודפים שהגוף שומר כשומן ל"ימים קשים" וככה המערכת של הגוף עובדת.
בטענות כאלה אני כבר אומר לו אתה מטומטם ולא מתווכח, אבל הוא חושב שהוא מבין משהו ובא לי להוריד לו סטירה חח, אז אני מחפש את הרפרנסים האלה
ד"א, ראית מה כתבתי לך על המגנזיום?

תגיד לו ש IGF-1 זה חלבון וכמו כל חלבון אחר הוא מתפרק בכיבה ע"י אנזימים. לא צריך רפרנסים. אף אחד לא חקר את זה כי חחח זאת עובדה ידועה שאין עליה עוררין אתה צורך חלבון הוא מתפרק לחומצות אמינו נקודה.

זאת הסיבה שאין אנסולין אוראלי GH אורלי. היא הם כמו IGF הורמונים פפטדיים שמתפרקים בקיבה. האמת שתהליך הפירוק מתחיל עוד לפני

adimenia - יש לך הוכחות לזה או שזו רק תאוריה שלך?
הרי IGF1 ההורמון הגדילה מיועד לעגל שיגדל, לכן אין זה סביר שהוא מתפרק בעיכול, אחרת מה הטעם בו?
לכן איך זה למשל משפיע על תינוקות?

בכל מקרה לנושא הפירוק:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1610-0387.2009.07019.x/full

IGF-1 remains intact as it passes through the gastrointestinal tract, reaching the plasma in its bioactive form. Casein is protective for IGF-1 absorption. Increased consumption of milk in adults leads to a 10–20 % increase in serum levels of circulating IGF-1, and in children to a 20–30 % increase [60–67]. Milk consumption has a marked insulinotropic effect. Specifically, the fraction of whey proteins in milk further increase insulin levels while casein increases IGF-1 [68]. Girls who consume less than 55 ml of milk per day have significantly lower IGF-1 levels than girls who consume milk in excess of 260 ml per day [69]. A European study with 2,109 women showed a significant positive correlation between milk consumption and serum levels of IGF-1 [70]. Dairy products increase serum levels of IGF-1 more strongly than other protein sources such as meat [62–70]. Milk consumption increases the ratio of IGF-1 to IGFBP-3, thus increasing the bioavailability of IGF-1 [61–63, 65

כלומר זהו רפרנס לזה שדווקא לא מתפרק כולו.

נערך לאחרונה:
adimenia - יש לך הוכחות לזה או שזו רק תאוריה שלך?
הרי IGF1 ההורמון הגדילה מיועד לעגל שיגדל, לכן אין זה סביר שהוא מתפרק בעיכול, אחרת מה הטעם בו?
לכן איך זה למשל משפיע על תינוקות?

בכל מקרה לנושא הפירוק:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1610-0387.2009.07019.x/full

כלומר זהו רפרנס לזה שדווקא לא מתפרק כולו.
חשבת על זה מזריקים להם את זה??? ומה הסרט שלכם עם הוכחות עוד מעט תבקש ממני להוכיח 1+1=2 ושהשמש זורחת במזרח ושוקעת במערב.

מה אתם לחוצים מהכתבה של YNET.
כל הסרטן הזה שהם מציינים הוא בסבירות אפסית לקבל אותו מחלב!
מה, עדיף לאכול פסטרמה עם כל הזבל שבפנים או נקניקים למיניהם? מהם בטוח תקבלו סרטן!
החלב לא עובר שום עיבוד עד שהוא מגיע לכוס שלכם, הוא עובר פיסטור ובדיקת בקטריות וזהו.
בקיצור קראו את זה:

נערך לאחרונה:
חשבת על זה מזריקים להם את זה??? ומה הסרט שלכם עם הוכחות עוד מעט תבקש ממני להוכיח 1+1=2 ושהשמש זורחת במזרח ושוקעת במערב.

למה אתה מתכוון במזריקים להם את זה? קצת לא מבין את דבריך.
אתה לא חייב להוכיח כלום, אבל אתה צריך להבין שכתב עת מדעי שכותב משהו, שווה יותר ממישהו שכותב בפורום בלי סימוכין.

אם זה מה שלימדו אותך באוניברסיטה - יש בהחלט מצב שלא דייקו או טעו.
מי כמוני יודע כסטודנט.

נערך לאחרונה:
למה אתה מתכוון במזריקים להם את זה? קצת לא מבין את דבריך.
אתה לא חייב להוכיח כלום, אבל אתה צריך להבין שכתב עת מדעי שכותב משהו, שווה יותר ממישהו שכותב בפורום בלי סימוכין.
אף חוואי או וטרינר לא מוסיף IGF-1 באוכל. מזריקים אתה להם. מה לא ברור. ושנית מה אתה רוצה הפניה לספר ביוכימיה שמסביר את המטבוליזם של חלבונים?? זה יעזור לך במשהו?? שוב לא כל דבר צריך "סימוכין" אתה רוצה להרחיב את הידע סבבה תפוס לך ספר ביוכימיה ותקרא.

קראתי עכשיו את תגובה שלך שוב. אתה ממש מתבלבל בין ההפרשה של IGF-1 בגוף לבין זאת צריכה סינטטית של IGF-1 ואני חוזר לא ניתן לתת IGF-1 בצורה אורלית. בדיוק כמו שלא ניתן לתת GH או אינסולין בצורה אורלית. מפני שהם הורמוניים פפטדיים ומתפרקים בקלות ע"י אנזימים כאשר נצרכים בצורה אורלית זה פשוט לא עובד. תאמין לי שברגע שחברת תרופות תמצא דרך לעשות את זה הם יעשו טונות של כסף. אף חולה סכרת לא אוהב לתקוע מחט 3 פעמים ביום וכנל אף פציינט שצריך GH.

נערך לאחרונה:
אני לא מדבר על מה מוזרק ומה לא, אלה אם אתה שותה חלב עם IGF-1 האם הכל מתפרק או לא, שזו בדיוק השאלה.
ולא אם מזריקים במשק משהו או לא.

אני לא מדבר על מה מוזרק ומה לא, אלה אם אתה שותה חלב עם IGF-1 האם הכל מתפרק או לא, שזו בדיוק השאלה.
ולא אם מזריקים במשק משהו או לא.
תקרא מה שכתבתי זה מתפרק במלואו לחמצות האמינו שמרכיבות את ההורמון

תקרא מה שכתבתי זה מתפרק במלואו לחמצות האמינו שמרכיבות את ההורמון

את זה כבר הבנתי,
רק השאלה איך זה לא סותר את זה:

IGF-1 remains intact as it passes through the gastrointestinal tract, reaching the plasma in its bioactive form. Casein is protective for IGF-1 absorption. Increased consumption of milk in adults leads to a 10–20 % increase in serum levels of circulating IGF-1, and in children to a 20–30 % increase

את זה כבר הבנתי,
רק השאלה איך זה לא סותר את זה:
עברתי על המאמר הזה וכל הרפרנסים שם. אני מציע לך לא להאמין לכל שטות שאתה קורא. ברפרנסים שמיוחסים למאמר הזה אין שום אזכור לכך ש IFG-1 נשאר שלם בקיבה.

רק רציתי להוסיף בהקשר, אני חושב שהבלבול נובע מצריכה אוראלית של IGF-1 לעומת צריכת חלב שעשוי להביא בצורה עקיפה לעלייה ב-IGF-1 ברמת הסרום עקב הפרשה מוגברת של ההורמון בגוף.

סייג: אין לי השכלה בביולוגיה כדי לאשר זאת, זה היה מיטב הבנתי מהרפרנס.

נערך לאחרונה:
תאמת עכשיו שאני חושב על זה, כשהייתי קטן - הרופא נתן לי הורמון גדילה

וזה היה בצורת כדורים... אז יש כאלה שלא מתפרקים בעיכול?
או שלילדים נותנים סטרואידים?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית