ייעוץ אירובי מהבית - בעד או נגד?

• פותח/ת השרשור dazzler
  • פורסם בתאריך

dazzler

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
12
24
0
אהלן חברה,
רציתי להתייעץ אתכם לגבי עניין קטן . בגלל שאני מתחיל עכשיו חיטוב אני מחפש מה הדרך הכי קלה לעשות חיטוב כל יום וחשבתי לקנות מכשיר לבית.

גם הקור הזה מעצבן אותי + אין לי מקום נורמלי לרוץ איפה שאני גר (לא כיף לרוץ בתוך עיר עם מלא רמזורים ופיח ואני צריך לנסוע 10 דקות בשביל מקום מינמלי לרוץ).

חשבתי לקנות אופני ספינינג (בהתחלה חשבתי על הליכון אבל בגלל המחיר הגבוה ירדתי מזה)

מה אתם אומרים ?

חשבתי להתחיל עם זה ולעשות כל בוקר איזה 20 דקות.

דעתי האישית - מיותר לגמרי , תרוץ בחוץ אל תיהיה עצלן אני מאמין שפיח ורמזורים לא יהרסו לך את הריצה ואתה תוכל להתגבר על זה. בשביל מה סתם להוציא כסף ? צא החוצה ותרוץ ובכללי שמור על תזונה בנוסף אני בטוח שתראה תוצאות לא צריך סתם לחפש על מה להוציא כסף , זאת דעתי .. בהצלחה גבר

הכי כיף לרוץ בחוץ...רמזורים לא כל כך עושים בעיה, ורוב הזמן אני רץ 2000 עד שאני מגיע לתיכון שיש שם מסלול ריצה וממשיך את הריצה. אם הקור כל כך מפריע לך, תלבש קפוצן מקסימום...

צא לרוץ בחוץ. תפסיק לחפש תירוצים. קור לא הרג אף אחד וגם לא כזה קר כשאתה מתחמם. אם באמת ממש קר לך ואתה לא יכול שים כפפות, כובע ואם עדיין לא עוזר תמיד אפשר חולצה ארוכה וטייץ ארוך.
הפיח והרמזורים לא יעשו כלום. אני רץ בחיפה ושם גם יש פול עליות וירידות. אני בטוח שזה לא יהיה בעיה למצוא איזור צדדי יותר שאפשר להמנע קצת מרמזורים.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות ,
נראה לי שפשוט אני לא יודע איך להתלבש לריצות בחורף.
כי זה קטע מציק שבתחלה קר מאוד בבוקר (6) ורק אם אני שם ביגוד מלא אז אפשר לרוץ , אבל אז אחרי זה 3 קילומטר נהיה חם ממש ואז שוב בא לי לרוץ עם שורט.

איך אתם מתלבשים בריצות?

שלא תבינו אותי לא נכון אני גם גולש וכבר הייתי כמה פעמים בחודש האחרון וזה דיי מקפיא פי כמה מריצות , אבל פשוט על הבוקר לרוץ כשקר משום מה זה הרבה יותר קשה לי מדברים אחרים.

נערך לאחרונה:
מה אתם רוצים ממנו. הוא צודק לחלוטין. קור כלבים. מי שאומר שלא, כנראה שלא רץ לפני העבודה \ בי"ס \ וואטאבר בשעות כמו 4-5-6. לצורך הדוגמה, היום כשרצתי בבוקר (התחלתי ב5:05) היו 5 מעלות. ב6 וחצי כבר לא היה נורא, ובדרך חזרה הביתה האוטו הציג 11 מעלות (שעה 07:10). ההבדלים בשעות האלה הם גדולים מאוד, וב5 מעלות בלי ביגוד ארוך + כובע + כפפות זה סיוט. במיוחד כשזה בבוקר ואתה אחרי צום (גם אחרי ארוחת בוקר הגוף עוד לא כמו באמצע היום מבחינת טמפ'). מה גם שבמקומות שיש בהם רוחות 5 מעלות מרגישות בקלות כמו מינוס 5.

לפותח האשכול - בטמפ' נמוכות כדאי לך ללבוש ביגוד חם ונוח. למשל טייטס ארוך או משהו דומה. אני אוהב לשים גטקס זה מאוד נוח לי ומנצח את הקור כל עוד הטמפ' במספר חיובי.
פלג גוף עליון גם ארוך, מה שנוח לך - אני משתמש בגופייה ארוכה ובבקרים הקרים גם סווצ'רט (אם הוא עבה כדאי שיהיה לך איפה להשאיר אותו באמצע הריצה).
כובע צמר + כפפות + מקום להשאיר אותם איפשהו במידת הצורך ו\או קומבינה לנשוא אותם עליך = חובה. אני בארוכות רץ עם חגורת מים ואז אם אני צריך להוריד את הכפפות, אני מכניס אותן בין החגורה למתניים בצורה שזה לא מפריע. ותמיד יש לי אותן בשלוף... אותו דבר לגביי הכובע. תמצא את הפתרונות הנוחים לך ותהנה מכל רגע 😃

למה לרוץ בשעות לא הגיוניות?
יכול להיות שרק אני לא הבנתי את זה, אבל הטמפרטורה בסביבות 7-8 בערב סבבה לגמריי. שלא לדבר עוד בשעות אור. אפשר גם לרוץ בחוץ מאוחר יותר.

למה לרוץ בשעות לא הגיוניות?
יכול להיות שרק אני לא הבנתי את זה, אבל הטמפרטורה בסביבות 7-8 בערב סבבה לגמריי. שלא לדבר עוד בשעות אור. אפשר גם לרוץ בחוץ מאוחר יותר.
אתה יודע, לאנשים שונים יש לוחות זמנים שונים.
מי שצריך לצאת לעבודה \ בי"ס \ וואטאבר כל בוקר ב8, או ב7 וחצי ורוצה לרוץ 10-15-20-25 ק"מ (או יותר), צריך לרוץ "בשעות לא הגיוניות".

אתה יודע, לאנשים שונים יש לוחות זמנים שונים.
מי שצריך לצאת לעבודה \ בי"ס \ וואטאבר כל בוקר ב8, או ב7 וחצי ורוצה לרוץ 10-15-20-25 ק"מ (או יותר), צריך לרוץ "בשעות לא הגיוניות".
אין תלמיד (או בודדים) שחוזרים הביתה אחרי 5 בערב, באופן קבוע.
עם תכנון זמן נכון אפשר לצאת לרוץ ב7-8. גם אם זה אימון של שעתיים, לסיים אותו ב10 זה לא נורא.

אין תלמיד (או בודדים) שחוזרים הביתה אחרי 5 בערב, באופן קבוע.
עם תכנון זמן נכון אפשר לצאת לרוץ ב7-8. גם אם זה אימון של שעתיים, לסיים אותו ב10 זה לא נורא.
יש אנשים שהם לא תלמידים והם חוזרים מהעבודה בשעות כמו 7, 8, 9, 10 ואפילו מאוחר יותר.
ויש אנשים שגם אם הם חוזרים מהעבודה ב6 הם לא רוצים להתאמן בסוף היום כי הם גמורים.
ויש הרבה אנשים שונים עם לוחות זמנים שונים ועדיפויות שונות.
בבי"ס החיים יותר קלים, תהנה מהם.

יש אנשים שהם לא תלמידים והם חוזרים מהעבודה בשעות כמו 7, 8, 9, 10 ואפילו מאוחר יותר.
ויש אנשים שגם אם הם חוזרים מהעבודה ב6 הם לא רוצים להתאמן בסוף היום כי הם גמורים.
ויש הרבה אנשים שונים עם לוחות זמנים שונים ועדיפויות שונות.
בבי"ס החיים יותר קלים, תהנה מהם.

רוב הפורום תלמידים או סטודנטים ככה שהזמן הזה כן קיים. (למעט חיילים, שזה מיקרה אחר) ברור שיש מיקרים קיצוניים שזה לא תקף, אבל זה עובד לשני הכיוונים.

אני דווקא בעד הליכון... גם יותר טוב לברכיים...
מה גם השעמום מתחיל להרוג עם הזמן...

אם כבר הליכון משעמם.

אליפטי או הליכון (אני מעדיף אליפטי כי לא רוצה להעמיס על הרגליים בגלל שאר הפעילויות שלי)
לגבי מי שרץ בחוץ ובוכה על הקור שיקנה טייץ ארוך וחולצה של cold gear של אנדר ארמור

• פותח/ת השרשור
מה אתם רוצים ממנו. הוא צודק לחלוטין. קור כלבים. מי שאומר שלא, כנראה שלא רץ לפני העבודה \ בי"ס \ וואטאבר בשעות כמו 4-5-6. לצורך הדוגמה, היום כשרצתי בבוקר (התחלתי ב5:05) היו 5 מעלות. ב6 וחצי כבר לא היה נורא, ובדרך חזרה הביתה האוטו הציג 11 מעלות (שעה 07:10). ההבדלים בשעות האלה הם גדולים מאוד, וב5 מעלות בלי ביגוד ארוך + כובע + כפפות זה סיוט. במיוחד כשזה בבוקר ואתה אחרי צום (גם אחרי ארוחת בוקר הגוף עוד לא כמו באמצע היום מבחינת טמפ'). מה גם שבמקומות שיש בהם רוחות 5 מעלות מרגישות בקלות כמו מינוס 5.

לפותח האשכול - בטמפ' נמוכות כדאי לך ללבוש ביגוד חם ונוח. למשל טייטס ארוך או משהו דומה. אני אוהב לשים גטקס זה מאוד נוח לי ומנצח את הקור כל עוד הטמפ' במספר חיובי.
פלג גוף עליון גם ארוך, מה שנוח לך - אני משתמש בגופייה ארוכה ובבקרים הקרים גם סווצ'רט (אם הוא עבה כדאי שיהיה לך איפה להשאיר אותו באמצע הריצה).
כובע צמר + כפפות + מקום להשאיר אותם איפשהו במידת הצורך ו\או קומבינה לנשוא אותם עליך = חובה. אני בארוכות רץ עם חגורת מים ואז אם אני צריך להוריד את הכפפות, אני מכניס אותן בין החגורה למתניים בצורה שזה לא מפריע. ותמיד יש לי אותן בשלוף... אותו דבר לגביי הכובע. תמצא את הפתרונות הנוחים לך ותהנה מכל רגע 😃

היי תודה רבה על הפירוט 🙌.
ביום שישי קניתי כובע גרב וכפפות וזה מחמם מאוד, אז תודה על הטיפ. רצתי בבוקר והיה סבבה לגמרי , אמנם הטמפרטורות עלו אבל אני מאמין שזה יעזור לי. בעיקרון לא רציתי לקנות ציוד ריצה מקצועי כמו מעיל רוח נורמלי ומכנסיים כי כבר אמרתי אם אני משקיע כסף אני כבר אקנה איזה מכשיר. אבל בנתיים נראה לי שאנסה להסתדר אם עם גופיות ארוכות , כפפות וכובע גרב.

אני מבין שהרוב פה תלמידים....לצערי הלוואי והיה לי זמן פנוי בערב כמו שיש לכם.
בלי קשר לפעמים אני חושב שעדיף לסיים את הריצה בבוקר ואז להיות בראש שקט כל היום , כי לכו תדעו מה פתאום יפתיע אתכם באמצע היום. ככה הכי כיף לגמור אם זה ואז שאר סדר היום חופשי.

לא כי אפשר לראות טלויזיה, וזה מעביר את הזמן 😈

לי לא עוזר כלום. אפילו שיהיה שידור טלוויזיה של הדבר הכי מעניין בעולם זה יטריף אותי לגמריי בזמן ריצה.
כניראה שהתרגלתי לרוץ בחוץ, את האווירה והתחושה של זה ואני לא יכול להחליף את זה.

• פותח/ת השרשור
לי לא עוזר כלום. אפילו שיהיה שידור טלוויזיה של הדבר הכי מעניין בעולם זה יטריף אותי לגמריי בזמן ריצה.
כניראה שהתרגלתי לרוץ בחוץ, את האווירה והתחושה של זה ואני לא יכול להחליף את זה.

מה שלא עוזר לך, זה לא אומר שזה לא עוזר לאנשים אחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית