הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שבר מאמץ ברגל ...

• פותח/ת השרשור YP2012
  • פורסם בתאריך

YP2012

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
שלום בעקבות עומס של ריצות נהיה לי שבר מאמץ ברגל ... ועוד חודש וחצי יש לי גיבוש האם ישנם סוגי ספורט שאני יכול לעשות כמו שחייה למשל ביינתים עד שאני אחלים מן הפציעה ?

אתה יכול להמשיך להתאמן עם משקלים כל עוד זאת לא העמסה פתאומית (כמו קפיצות, ריצות, הנפה, דחיקה).

בשברי מאמץ שלי שרציתי לשמור קצת על כושר הייתי עושה אליפטי(המכונת סקי הזאת)
לא דופק לך את הרגליים ואתה לא מרגיש בומים כאלה בעצם..

כל פעילות שלא מערבת ניתוק של הרגל שלך מהמשטח עליו היא מונחת וחזרה לאותו משטח. נגיד אופניים, שחיה, אליפטי, סקי, חתירה וכו'. אם אתה שואל אותי, אלא אם כן הכאב בלתי נסבל, תמשיך לרוץ, אבל יותר במתינות בשביל לשמור על הרמה, תעשה את הגיבוש ואז תנוח כמו שצריך ותתן לזה להחלים. כמו כן, שים קרח על האיזור ל-20 דקות כל יום ככה.

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה רבה על היעוץ ... חזרתי לרוץ בעצימות נמוכה כמובן , הכאבים התחילו אחרי שרצתי 8 קילומטר נטו על הכביש בקצב מהיר של 40 דק' ,יומיים אחרי זה רציתי לרוץ 4 קילומטר והתחילו הכאבים שהעדפתי אחרי הקילומטר הראשון להפסיק את הריצה לעבור להליכה ואז התחלתי לחקור את הבעיה והבנתי שכנראה יש לי שבר מאמץ אני מתאמן באופן קבוע ורץ כל הזמן אבל יותר אינטרוואלים ספרינטים ופחות ריצות נפח .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית