הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ

cherries

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
0
51
0
היי
אני חדשה באתר
בת 23, רשומה להולמס פלייס, יש לי תוכנית, דיי בסיסית עם מעט תרגילים.
הבעייה היא התזונה. וזה שרוב התפריט זה שטויות ולא דברים מזינים.
אני בתת משקל, חייבת לעלות איזה 5 קילו וזה פשוט לא הולך, תקועה הרבה זמן, נמאס.
היתי תקופה מסוימת טבעונית, אבל בתפריט דל מאוד בחלבון. ובכללי אוכלת מעט מידי חלבון.
היום לא טבעונית. אוכלת בשר אבל בכמות קטנה ולעיתים רחוקות. מצאתי באתר דוגמאות לתפריטים אבל הם עשירים במוצרי חלב ואני מאוד רגישה לזה. החלפתי בחלב סויה אבל לשתות את זה בכמויות לא כ"כ להיט. גם לא טעים. לא יודעת איך אפשר לעלות בלי לטחון ממתקים וג'אנק..
המטרה לעלות שריר, לא רק שומן, אבל גם זה צריך.
קראתי את המאמר של המדריך לעלייה במסה. ניסיתי לבנות לעצמי תפריט אבל קשה לקיים אותו.
אני משלימה קלוריות מהרבה אגוזים, פירות יבשים, דבש, לחם, קרקרים, מעדני חלב.
ואין מזה שום תוצאות...היתי אצל דיאטנית מקופ"ח שנתנה לי רשימת מכולת ארוכה מידי
לא מצליחה לעמוד בכל ההמלצות בתפריט כמו: 3-5 פירות, 3 מוצרי חלב, הרבה מנות של לחם מקמח מלא ודגנים מלאים, עוףף\דג כל יום, 3-5 ירקות, הרבה מנות שומן וכו'.
מה עושים? האם לקנות אבקת חלבון זה הפתרון?

כן, לעשות בדיקות דם לפני שלוקחים ויטמינים זה מאוווווווווווווווד חשוב!
שתראה איפה היא עומדת לפחות לפני שהיא מתחילה לתסף. אולי יש לה חוסרים מטורפים של ברזל ואז עדיף שתתסף עם מולטי עם ברזל.

כי היא נתנה כאן מספיק מידע על עצמה כדי שנוכל להגיד שחסרים לה רוב סוגי הויטמינים והמינרלים, ושבדיקות דם הן מיותרות כי אפשר לחזות מצורה דיי מדויקת מה יהיו התוצאות שלה עפ"י מה שהיא רשמה כאן.

• פותח/ת השרשור
עשיתי בדיקות דם מלפני חודשיים. לא חסר כלום..זה שאני בתת משקל לא בהכרח שיהיו חוסרים.
פריטין תקין אבל נמוך. הומוגלובין תקין. חלבון סידן וכו'. רק ויטמין D ממש נמוך ולא תקין.
אני לוקחת 2 כמוסות אומגה3, ויטמין D, סידן קרבונט כל יום. לא רואה סיבה לקחת מולטיויטמין סתם..

עשיתי בדיקות דם מלפני חודשיים. לא חסר כלום..זה שאני בתת משקל לא בהכרח שיהיו חוסרים.
פריטין תקין אבל נמוך. הומוגלובין תקין. חלבון סידן וכו'. רק ויטמין D ממש נמוך ולא תקין.
אני לוקחת 2 כמוסות אומגה3, ויטמין D, סידן קרבונט כל יום. לא רואה סיבה לקחת מולטיויטמין סתם..
תעלי את צריכת האומגה 3 שלך, אני מנחש שאלה 2 כמוסות רגילות של 120/180. לא מספיק.

1 טבליה 400IU D3 +
1 טבליה טאמס 750מ'ג סידן קרבונט
בהמלצתו של ד"ר מיזלמן ולייל כשיגמר לך הסידן תקני סידן ציטראט.
תקחי 2000IU של ויטמין D ולא אני לא פספסתי אפסים. תקני ויטמין D שמכיל בטבליה אחת 2000IU או שתקני טיפות. 400IU לוקחים אנשים שאין להם חוסר בויטמין D, למי שיש חוסרים צריך לחשוב על מינונים של 2000IU ומעלה (ולא אין בכך נזק).
אומגה 3 ההמלצה היא 6 קפסולות של 180/120 EPA/DHA, אם אין כוח לצרוך כל כך הרבה כדורים יש סופר אומגה 3 וממנו נוטלים 3-4 כדורים (סה"כ כדורים יותר מרוכזים. נדרש להגיע ללפחות 1080/720 EPA/DHA - הערכים הללו רשומים מאחורי הקופסה).

• פותח/ת השרשור
😲 ואני חשבתי שמגזימה שלוקחת כל יום 400. כתוב בקופסה שזה 200% ממה שמומלץ למבוגר.
בבדיקות דם יש לי 7 (והטווח הוא 20 עד 100 ng/ml D).
סידן קניתי בגלל שיש בעייה עם מוצרי חלב, ואין כ"כ מקורות חוץ מחלב סויה. וגם לא תמיד יש אותו. במילא בחלב סויה זה סידן קרבונט, כבר יותר זול לקחת תוסף מליטר ב12.
לגבי הכמות של האומגה, זו המלצה לגבר? יכול להיות שבגלל שאני בתת משקל צריך פחות? זו כמות מאוד גדולה.
הרבה אגוזי מלך כל יום לא מכסים חצי מזה?
אתה רופא? מאיפה כל הידע המעמיק?😃

לגבי "העיקר הקלוריות"- ז'א אם אין בעייה שאוכלת: לפעמים חביתה בשמן, לעיתים חזה עוף מטוגן, 2 פרוסות גבנ"צ לייט, ביסקויטים\קרקרים\קורנפלקס\חטיפי אנרג'י, לעיתים לחם לבן, לא דגנים מלאים, הרבה פירות, כפית דבש בכל שתייה חמה, גביע קוטג' שלם, 2 ביצים שלמות ביום, כ15 אגוזי מלך+ 10 קשיו כל יום, טונה בשמן לפעמים? (זה לא תפריט יומי! אלא מה שיש מידי פעם)? ז"א לא הכי נקי..

לגבי הביצים- דיאטנית מקופ"ח אמרה ש2 שלמות כל יום יהרוג אותי ופצצת כולסטרול, ומספיק 1 ביום או 5 בשבוע גג. ממש לא כל יום יש עוף בבית, אז מחליפה בצהריים ב2 ביצים במקום..במילא כמעט אין לי ג'אנק בתפריט, וצריכה לעלות בשומן אז לא ברור לי מה כ"כ נורא. לא חזרתי אליה..השאלה אם זה בכל זאת מזיק. מה דעתך?

תודה!

כשאת יוצאת לשמש הגוף שלך מקבל הרבה יותר מ400 יחידות של ויטמין D, ועדיין להרבה אנשים יש חוסר.
400 יחידות זה כלום.

לגבי ביצים אין בעיה לאכול כל יום ביצה אחת או שתיים שלמות.

אם יצא לך 7, תתחילי לקחת קפסולות של 10000IU לא של 2000.

הדיאטנית שלך טפשה. תתחילי לקרוא כבר בפורום, זה שאת בחורה לא פוטר אותך מזה.

😲 ואני חשבתי שמגזימה שלוקחת כל יום 400. כתוב בקופסה שזה 200% ממה שמומלץ למבוגר.
בבדיקות דם יש לי 7 (והטווח הוא 20 עד 100 ng/ml D).

ההמלצות הללו כבר מזמן לא בתוקף וה DRI Committee מודעים לכך וזה עתיד להשתנות.

סידן קניתי בגלל שיש בעייה עם מוצרי חלב, ואין כ"כ מקורות חוץ מחלב סויה. וגם לא תמיד יש אותו. במילא בחלב סויה זה סידן קרבונט, כבר יותר זול לקחת תוסף מליטר ב12.
לגבי הכמות של האומגה, זו המלצה לגבר? יכול להיות שבגלל שאני בתת משקל צריך פחות? זו כמות מאוד גדולה.
הרבה אגוזי מלך כל יום לא מכסים חצי מזה?
אתה רופא? מאיפה כל הידע המעמיק?😃

צריכת הסידן לא עוזרת לך ברגע שיש לך חוסר בויטמין D שעוזר לסידן להיספג.

לגבי "העיקר הקלוריות"- ז'א אם אין בעייה שאוכלת: לפעמים חביתה בשמן, לעיתים חזה עוף מטוגן, 2 פרוסות גבנ"צ לייט, ביסקויטים\קרקרים\קורנפלקס\חטיפי אנרג'י, לעיתים לחם לבן, לא דגנים מלאים, הרבה פירות, כפית דבש בכל שתייה חמה, גביע קוטג' שלם, 2 ביצים שלמות ביום, כ15 אגוזי מלך+ 10 קשיו כל יום, טונה בשמן לפעמים? (זה לא תפריט יומי! אלא מה שיש מידי פעם)? ז"א לא הכי נקי..

לגבי הביצים- דיאטנית מקופ"ח אמרה ש2 שלמות כל יום יהרוג אותי ופצצת כולסטרול, ומספיק 1 ביום או 5 בשבוע גג. ממש לא כל יום יש עוף בבית, אז מחליפה בצהריים ב2 ביצים במקום..במילא כמעט אין לי ג'אנק בתפריט, וצריכה לעלות בשומן אז לא ברור לי מה כ"כ נורא. לא חזרתי אליה..השאלה אם זה בכל זאת מזיק. מה דעתך?

תודה!
דעתי שהדיאטנית צריכה ללכת לקורסי השלמה כי זה כבר לא נכון במשך שנים. אין בעיה לאכול 2-3 ביצים שלמות ביום לאדם בריא.
אם יצא לך ויטמין D בערך 7, הייתי חושב על לפחות 4000IU ויטמין D ואני לא צוחק. תתחילי מ 2000, אחרי חודש-חודש וחצי תלכי לעשות בדיקת דם, אם עדיין הערכים נמוכים תתחילי לקחת 4000IU. ולא אני לא רופא, אבל אולי בדרך.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה משה!
באומגה של אלספא יש טופוקרולים, זה לא כולל ויטמין D?
6 כמוסות לא מוגזם למשקל שלי? נשמע לי מוזר שההמלצה זהה לכל אדם מבוגר
יש לי עצמות מאוד דקות (עשיתי ספקט מיפוי עצם בגלל בעייה בברך), זה קשור?

תזרקי לצד את כל המקורות יעוץ שהיו לך עד עכשיו (חדר כושר, מדריכים, YNET, מנטה, דיאטניות קופח וכו') ותתחילי לקרוא ולשאול במקומות מקצועיים.
באלספה אין D.
במקרה שלך הייתי מתחיל לקחת 4000 כל יום. תזמיני מחול כי אין את זה בארץ וזה עולה פי 10 פחות.
תקני אומגה בעוצמה כפולה ואז תקחי 2 או 3 ביום.
טאמס לא מועיל בתוך מקור לסידן.
איזה בעיה יש לך בברך? (בנתיים, צאי קצת לשמש מידי פעם. ברור לי שאת לבנה 😃 )

• פותח/ת השרשור
ok איפה זה מקומות מקצועיים? אינטואיבי לחשוב שדיאטנית בקופ"ח, מדריך בחד"כ "מבינים" בתזונה באופן רציני..
יש לי שחיקת סחוס, חריקות, כאבים בכל פוזיציה שדורשת מאמץ על הברך. וחיכוך של הפיקה, שרירי ארבע ראשי חלשים. כי עשיתי אירובי 3 בשבוע, בלי כח בכלל. זה מה שקרה לאחר ניסוי להיות טבעונית חצי שנה בלי חלבונים מהחי, בלי קטניות, לא הסתדרתי עם זה, חייתי בעיקר על ביצים, המון פחמימות וקצת שומן והמשכתי לעשות אירובי כרגיל, כנראה שיצרתי גרעון...
קר מידי בחוץ לצאת בחורף...מתה שיגיע הקיץ!

תודה!

ok איפה זה מקומות מקצועיים? אינטואיבי לחשוב שדיאטנית בקופ"ח, מדריך בחד"כ "מבינים" בתזונה באופן רציני..
יש לי שחיקת סחוס, חריקות, כאבים בכל פוזיציה שדורשת מאמץ על הברך. וחיכוך של הפיקה, שרירי ארבע ראשי חלשים. כי עשיתי אירובי 3 בשבוע, בלי כח בכלל. זה מה שקרה לאחר ניסוי להיות טבעונית חצי שנה בלי חלבונים מהחי, בלי קטניות, לא הסתדרתי עם זה, חייתי בעיקר על ביצים, המון פחמימות וקצת שומן והמשכתי לעשות אירובי כרגיל, כנראה שיצרתי גרעון...
קר מידי בחוץ לצאת בחורף...מתה שיגיע הקיץ!

תודה!
מקומות מקצועיים זה כל מקום שמסתמך על מדע ולא על פה ואוזן, אחד מהם זה הפורום.
מדריך כושר עושה 30 שעות של תזונה במשך כל הקורס האומלל שלו, נראה לך שהוא שהוא מבין בתזונה? דיאטניות מסיימות ללמוד ולא פותחת יותר ספר לעתדכן. מי שלא מתעדכן במשך חודש שלם בנושא תזונה, שווה 0 בתעשייה. בגלל שאין לדיאטניות מוטיבציה להתעדכן בגלל שכר עלוב שהם מקבלים, אז את מקבלת ייעוץ ברמה נמוכה. בנוסף, אלו בקופ"ח הן לא תזונאיות ספורט וזה עוד שנה של לימודים והסמכה שהיא אקסטרה לעומת דיאטנים רגילים.

ok
יש לי שחיקת סחוס, חריקות, כאבים בכל פוזיציה שדורשת מאמץ על הברך. וחיכוך של הפיקה, שרירי ארבע ראשי חלשים. כי עשיתי אירובי 3 בשבוע, בלי כח בכלל...
...קר מידי בחוץ לצאת בחורף...מתה שיגיע הקיץ!

תודה!
יש לך חולשת יתר. את צריכה לקחת עצמך בידיים ולהתחיל להתאמן ולאכול נורמלי. אני מבטיח לך שכל הרשימה הזאת תעבור מהר מאוד.
למה צריך לצאת? יש לך חדר כושר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית