הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרב עובדיה יוסף: אין צורך לתקוף באיראן

אין בעיה לצחוק על הדתות כולל היהדות, כשזה מגיע לאובססיה זה כבר נהיה בעייתי.
כמו שרוב העולם אובססיבי לגבי כל צעד של ישראל (כולל האו"ם), כך פה אובססיביים כנגד הדת.

תרגעו, יש עוד דברים להתעסק בהם חוץ מלצחוק (גם כשלא מצחיק) על דתות.

שאני אבין, אתה מייצג את גוש השמאל בפורום?

לא יודע, אומרים לי בדרך כלל שאני שמאל מתון או משהו בסגנון בנושאים מדיניים.
בכלכלה אומרים לי שאני "ימני קיצוני".

אז אין לי תשובה ברורה בשבילך. אם אתה רוצה תשאל שאלות ברורות על הדעות שלי ותחליט מה אני.

---------- התגובה התווספה ב 17:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:42 ----------

במדינה שלנו, מה לעשות, הטמטום של היהדות ולא של הנצרות/איסלאם/בודהיזם הוא הקובע, ולכן עליו צוחקים.

הבוסים שלי מאמינים בתורת היוגה והבודהיזם ואני חייב לציין שזה הרבה יותר מצחיק מהיהדות.

דווקא הבודהיזם זאת אחלה גישה לחיים.

לפי הבודהיזם מי שלא צמחוני ישאר רדום לכל חייו, וכשהוא ימות הוא יחזור בתוך חיה שתישחט על ידי רדום אחר.

אז כשתיוולד בתור פרה תזכור לאכול אוכל איכותי כדי שנקבל בשר איכותי, ותשתדל לא לעשות בעיות לאלה שישחטו אותך בגלגול הבא מאמי. 🤯

לפי הבודהיזם מי שלא צמחוני ישאר רדום לכל חייו, וכשהוא ימות הוא יחזור בתוך חיה שתישחט על ידי רדום אחר.

אז כשתיוולד בתור פרה תזכור לאכול אוכל איכותי כדי שנקבל בשר איכותי, ותשתדל לא לעשות בעיות לאלה שישחטו אותך בגלגול הבא מאמי. 🤯

לא זה לא...

אמרתי שזאת אחלה גישה לחיים, אני יותר מידי אנוכי כדי לחיות ככה. אבל עדיין קניתי שרשרת של בודהה בתאילנד 🙄

מה הקשר יותר מדיי אנוכי? אם זו גישה טובה, ההחלטה הכי אנוכית שתוכל לקבל כרגע היא צמחונות.

לא הבנתי אותך. איך צמחונות היא החלטה אנוכית בהקשר הבודהיסטי?

צמחוניים זוכים לעולם הבא, אוכלי בשר נשארים רדומים בעולם הזה ועלולים להתגלגל לנשמה של בהמה או צמח. תהיה 100% אגואיסט ואנוכי במחשבה שלך ותגיד מה ההחלטה העדיפה.

אבל בודהיזם לא אוסר אכילת בשר.

יש לי כאן ספר על בודהיזם. לצלם לך את העמודים וההסברים?

כי זו ההחלטה שהכי תטיב את מצבך. זה בהנחה שאנוכי=רציונלי כמובן. לפי הבודהיזם חלק מהתנהגות רציונלית הוא צמחונות.

בבקשה תצלם לי, ותראה לי גם את שם הספר.

אני יודע שיש רק זרמים מסויימים בבודהיזם שאוסרים זאת, אבל בכללי הם לא והדבר היחיד שהם לא מוכנים זה שישחטו חיה בשבילם אבל אם מארחים אותם או מציעים להם בלי שהם ביקשו לדוגמא אין בעיה על אכילת בשר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית