הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין

itay301

משתמש פעיל
948
4
נק' מוניטין:
244
948
4
G-max
אני צורך מלא ירקות במהלך היום ואוכל מלא בוויטמינים - 10-15 ירקות ככה כל יום במאסה כרגע אם זה רלוונטי -אני צריך לקחת מולטי וויטמין או שזה לא כזה קריטי בשבילי?

קודם כל, אם זה אכן המצב, כל הכבוד.

התשובה לשאלה שלך מאוד תלויה ב-
א. איך אתה מגדיר "קריטי".
ב. למי אתה מתכוון להקשיב, נגיד מצד אחד לרופא המשפחה שלך, ומהצד השני - לביל סטאר.
כי אחד יגיד לך שזה עוזר, ויתרה מכך - שהוא מאמין שאנחנו לא רחוקים מהיום שיגלו של Megadoses של ויטמינים ומינרלים מסויימים יש השפעות אנאבוליות ניכרות.
והשני יגיד לך שכל התעשייה הזאת "שמן נחשים",או מיותרת למי שאוכל כמוכך.
ג. כמה מקום יש לך בתקציב, כי אם הוא לחוץ - אולי זה לא הבחירה הכי כדאית.
ד. האם אתה מאמין שגם בתזונה עשירה וטובה אפשר לקבל היום את כל מה שצריך, כשמתחשבים בצורות הגידול והשיווק של רוב האוכל שלנו, אני למשל - כבר מזמן לא.

בהצלחה

אתה צריך לצרוך בערך חמישה תפוזים ביום בשביל לכסות ויטמין C בלבד.
מולטיויטמין זה יותר זול מירקות.

אתה צריך לצרוך בערך חמישה תפוזים ביום בשביל לכסות ויטמין C בלבד.
מולטיויטמין זה יותר זול מירקות.
מה?:nono:בתפוז 1 יש בערך40-50מיליגרם ויטמין C
הצריכה היומית נעה בין 60--80 מיליגרם
נגיד שאתה מתאמן באימוני כוח אז אתה צריך פי 2

אני צורך מלא ירקות במהלך היום ואוכל מלא בוויטמינים - 10-15 ירקות ככה כל יום במאסה כרגע אם זה רלוונטי -אני צריך לקחת מולטי וויטמין או שזה לא כזה קריטי בשבילי?
כמו שאמרו לך מאוד תלוי תעשה בדיקת דם ותראה מה חסר..יכול להיות שאתה צורך הכול
אבל אם אין לך בעיה לשים קצת כסף לך על זה

בקצרה...
תעמיס הרבה הרבה (יש לו המלצות ספציפיות, כמובן, אך הן גבוהות ביחס למקובל) והגוף יפתר ממה שהוא לא צריך ( The Shovel Method ).

אבל צריך לזכור שמעבר לכך שסטאר היה מתחרה, ומאוד פנאטי בנושא, הוא גם חי במדינה עם הכנסה כפולה מבארץ (+-) ומחירי תוספים נמוכים משמעותית.

• פותח/ת השרשור
בתפוז אחד יש 80 אחוז מהצריכה היומית אני אוכל 2 כל יום ואם אתה רוצה יותר מזה בקיווי אחד יש יותר מהצריכה היומית המומלצת
KD 2 תודה על התשובה המפורטת הכסף זה דווקא לא הבעיה פה אני מדבר על זה שזה עלול להזיק הצריכה המוגזמת של וויטמינים וזאת עוד שאלה באמת- בדרך כלל עודף של דברים בגוף אפילו דברים טובים כמו ברזל למשל אני יודע שזה פוגע בגוף ובצורת התגובה של הגוף לוויטמינים אם תצרוך יותר כדורי ברזל ממה שאתה צריך על בסיס קבוע הגוף שלך יפסיק לייצר ברזל אם אתה מבין מה אני מנסה להראות פה ....
אם אתה יכול לשלוח לי מאמר של ביל סטאר לגבי הנושא הזה בבקשה! כי זה אחד האנשים שאני יותר סומך עליהם בנושאים כאלה (כמובן אחרי לייל מקדונלד) מבחינתי מה שהם אומרים עבר בדיקות מעמיקות ויש להם סיבות והם גם מציגים את הסיבות והמקורות לכל מה שהם רושמים

למיטב ידיעתי תמצא את סטאר מדבר על הנושא לעומק רק בספרים שלו.
לגבי שאר העניינים - אתה תצטרך לעשות חושבים עם עצמך.
הייתי שם, אני גם בעיקרון הייתי מעדיף לקבל הכל בצורה טבעית יותר, אבל כשאתה נכנס לעומקם של דברים אתה מבין שגם רוב האוכל שאתה אוכל היום רחוק רחוק ר-ח-ו-ק מלהיות טבעי, ואוכל "טבעי" אמיתי , עולה המון כסף, שאין לי כרגע.
אז אני מוכן לעשות פשרות זמניות בדמות אי אלו תוספים.

ההמלצות של מר סטאר
קרדיט לטי-ניישן

Vitamin A – 25000 units
Vitamin D – 4000-5000 units
Vitamin C – Natural preferred 100-200 mgs/min + 4000 mg of ascorbic acid
Vitamin E – 1200 units
Thiamin, B1 – 100 mgs
Riboflavin, B2 – 60 mgs
Niacin, B3 – 100 mgs
Pyridoxine, B6 – 200 mgs
Pantothenic Acid, B5 – 100 mgs
Folic Acid – 5 mgs
Biotin – 100 mcg
B12 – 500 mcg
PABA – 100 mcg
Inositol – 500 mcg
Choline – 500 mcg
Calcium – 2 grams total (Calcium gluconate or calcium lactate better)
Phosphorus – 4 grams max (1:1.5 – 1:2 of calcium)
Magnesium – 1 gram (1:2 to calcium)
Potassium – 5000 mg (about equal with sodium)
Sodium - <10000 mg
Chlorine – 10000 mg
Copper – 5 mg
Zinc – 1 mg
Cobalt – 5 mg
Iron – 15 mg
Iodine - .15 mg
Manganese – 10 mg

ההמלצות שלו לא כאלה מוגזמות, תלוי את מי שואלים.

אנאבולית? לא יודע לגבי זה, לא קראתי על השפעות אנבוליות. הדבר היחיד שקראתי זה שעשו מחקר ומצאו שלאנשים עם טסט גבוה היה גם ויטמין D גבוה. חוץ מזה לא יודע. אבל זה מעניין. כשהטסט ירד גם הויטמין D ירד וההפך. אותו הדבר לגבי עליה של שניהם.

אבל בריאות וספורט זה בא ביחד. עצמות חזקות, מניעת שברים למשל.

נערך לאחרונה:
אלו ההמלצות בערך הכי גבוהות שתמצא להיקף כזה רחב של ויטמינים ומנרליים.
הם מכוונות לספורטאים שמתאמנים הרבה הרבה שעות יותר מהחובבן בשבוע.

אל תשכחו שזה מדובר על מתאמן כוח + ספורט מגע עצים (הספר נכתב לשחקני פוטבול שמתאמנים כמעט כל יום 3 שעות פוטבול + 3 פעמים בשבוע כוח)

אם אתה סתם מתאמן בחדר כושר ואפילו אם אתה עובד ממש ממש קשה זה לא ההמלצה לך

וואלה:79nb:אז כמה לדעתך?
רק אל תגיד לי שאתה מהחברה שסוגדים לאנימל פאק ומאמינים שהגוף צריך איזה 3גרם ביום

חשבת פעם למה ההמלצה היא 60-80 מ"ג? אולי גם תלך לפי ההמלצה שלהם לגבי צריכה יומית של חלבון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית