ייעוץ ארוחת בוקר

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אני בחיטוב ואני לא רעב שאני קם בבוקר, השאלה היא אם זה בסדר להעביר את ארוחת הבוקר לערב ולא לאכול כלום עד 10-11 ( חוץ מקפה).
כי פשוט תמיד אומרים שלאכול בבוקר זה חשוב ובלה בלה בלה....

תודה

ע"פ רפואת הרמב"ם ישנה חשיבות לארוחת בוקר יותר מכל הארוחות בשאר היום,
ארוחת הבוקר צריכה להיות עשירה וטובה בגלל הצום של הלילה.
ישנה אמירה שאומרת: בבוקר תאכל לבד, בצהריים תתן חצי לחברך, ובערב תתן לאויבים שלך...
זה לא באמת ככה זה רק להמחיש שעדיף בלילה לאכול מה שפחות.

אבל לפי רפואות (טבעיות) אחרות דווקא לארוחת צהריים ישנה חשיבות על ארוחת הבוקר,
מכיוון שבזמן הבוקר הגוף עדיין חלש - היינו הקיבה ולא טוב להעמיס דברים כבדים כדוגמת לחם גבינה וביצים, לכן הם ממליצים לאכול בבוקר פירות וירקות בלבד.

למעשה הרפואות האלה לא מדברות על ספורטאים או אנשים שעושים ספורט אנאובאלי אלא אנשים שמחפשים בריאות, ולהיות רזים וכו'...

מנסיון או שזה בגלל הרגל של שנים ימים שאני לא אוכל ארוחת בוקר אני מרגיש על הפנים ויש לי אחרי זה כאבי ראש, ובשאר היום קשה לי לתפקד כמו שצריך.

מה שחשוב לך מבחינה אנאובלית או בשביל החיטוב זה שבסופו של יום תכניס את הX קלוריות שאתה צריך + את הX חלבון שאתה צריך, אם תעשה את זה ב3 ארוחות או 5 או 6 ארוחות זה תלוי בך, אם תאכל אפילו 2 ארוחות ביום כי ככה מתאפשר לך זה עדיין בסדר (מבחינה ספורטיבית, אבל מבחינה בריאותית שמכניסים כמיות אדירות של אכול בפעם אחת ולא מפצלים אותם זה לא הכי טוב לקיבה) כי מה שחשוב זה הערכים הסופיים (חלבון + סה"כ קלוריות), בכל אופן במקום לשתות קפה תשתה שייק מי גבינה על בסיס חלב יעשה לך יופי את העבודה.

שיהיה חיטוב קל ונעים.

LOL תגובות מצחיקות.

אין בעיה שתאכל אפילו ארוחה אחת ביום, רק תדאג להכניס את כל הקלוריות שאתה צריך. עניין של נוחות.

LOL תגובות מצחיקות.

אין בעיה שתאכל אפילו ארוחה אחת ביום, רק תדאג להכניס את כל הקלוריות שאתה צריך. עניין של נוחות.
לא מדוייק!
לטווח הרחוק הרגל של ארוחה ביום (אפילו שיש בה את כל הערכים) לא בריא,
ונגיד אדם שצריך להכניס 7000 קלוריות ביום תאר לך איזה כמות מטורפת של אוכל הוא מכניס לגוף שלו בבת אחת ולטווח הרחוק זה לא בריא במיוחד לקיבה שמכניסים לה כמות כזאת ענקית של מזון.

הפרזה באכילה מדי יוצרת מצב של חום בגוף ומטילה עומס על איברי העיכול. הדם נעשה לא נקי ומתרחשות מחלות מכל המינים. היא יוצרת גם עודף של חומצה וגורמת לכך שהקרומית הרירית של הקיבה נעשית גדושה. עודף חומצה היא תופעה שכיחה כאשר המעיים כבר מלאים. המנה השנייה נאלצת להישאר בקיבה יותר מדי זמן ולהחמיץ. אכילה מופרזת מכבידה על עבודת הקיבה, הכבד,הכליות והמעיים. כאשר האוכל מרקיב נספגים הרעלים חזרה לתוך הדם וכתוצאה מכך כל הגוף מורעל.

אני גם בחיטוב
אני בשונה ממך מחכה לרגע של הקורנפלקס בבוקר
ואם קשה לך תמיד יש אבקות וכאלה דברים

הפרזה באכילה מדי יוצרת מצב של חום בגוף ומטילה עומס על איברי העיכול. הדם נעשה לא נקי ומתרחשות מחלות מכל המינים. היא יוצרת גם עודף של חומצה וגורמת לכך שהקרומית הרירית של הקיבה נעשית גדושה. עודף חומצה היא תופעה שכיחה כאשר המעיים כבר מלאים. המנה השנייה נאלצת להישאר בקיבה יותר מדי זמן ולהחמיץ. אכילה מופרזת מכבידה על עבודת הקיבה, הכבד,הכליות והמעיים. כאשר האוכל מרקיב נספגים הרעלים חזרה לתוך הדם וכתוצאה מכך כל הגוף מורעל.
יש לך רפרנסים מדעיים למחקרים שנעשו בנושא?

עם כל הכבוד לרמב"ם אנחנו בעידן המדע המודרני, וטוב שכך.
אתה כותב שטויות!
הרמב"ם אולי היה בעבר אבל עד היום לומדים על רפואתו - וזה עדיין רלווטני לעידן המודרני,
גוף האדם פחות או יותר לא השתנה במהלך ה800 שנה האחרונות, ובמיוחד בקיבה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית