הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון דיאטה/אימונים בגיל ההתבגרות

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
1. דיאטות מרובות בגיל ההתבגרות יכולות לפגוע בהתפתחות ? הגוף לא מקבל את כל הויטמינים שהוא צריך, בדיאטות מסוימות הגוף גם לא יקבל מספיק חלבון, ובכלל להיות במאזן קלורי שלילי כאשר הגוף צריך כל קלוריה כדי לגדול ולהתפתח...

2. אימונים בגיל ההתבגרות לאומת זאת יכולים להועיל להתפחות הגוף ? לעצמות למשל ? הרי בזמן אימון מופרשים הורמונים, אז ההורמונים האלה יכולים להשפיע גם על ההתפתחות של הגוף (מעבר לשרירים) ? (הרי יש אנשים שמתאמנים ויש להם למשל כפות ידיים ענקיות וראש ענקי, זה מתאים להם כי כל הגוף שלהם גדול, אבל אם הם לא היו מתאמנים... זה עדיין היה ככה ? )

יש דעות לכן ולכן בקטע הזה שאם אימוני משקולת פוגעים בהתפתחות,
יש מחקרים שהוכיחו כי אימוני כוח בעצימות קלה-בינונית מעודדים הפרשת הורמון גדילה ועוזרים להתפתחות ...
בקשר לאימונים כבדים עוד לא עשו מחקרים...

זה כמו עם החלב שיש כאלה בנגד ויש כאלה בעד לך תדע ...

אני התחלתי להתאמן בגיל 14 וחצי ואני לא חושב שזה גרם לי איזשהי בעיה בהתפתחות.
מד שני, זה גם לא הועיל באופן מיוחד.

אני התחלתי להתאמן בגיל 14 וחצי גם כן וזה לא עשה לי ראש גדול ותאמת אפילו שפם עוד אין לי בגיל 16 וחצי אז אני לא חושב שאפשר להגיד שזה מאיץ תהליכים אבל מצד שני גבהתי בשנתיים האלה יותר מ 20 וקצת סנטימטר שזה גם הישג בלטי מבוטל אז לפי מה שאני רואה על עצמי אימונים גם כוח וגם אימוני בילדינג לא גורמים להפרשה מוגברת של הורמונים בצורה מורגשת ומצד שני הם גם לא עוצרים את הגדילה

לא יודע גם אני מבולבל מאוד מזה אני הייתי אתמול אצל רופאה גדילה והוא אמר לי שזה פוגע בגדילה כל מה שאם דחיקה ותאמת שבחודש אחד שלא התאמנתי הבאתי קפיצה כפולה של סנטימטר במקום חצי...
אין לי מוסג [בקשר לאימונים כבדים אני מרים מאוד כבד יותר מהמשקל שלי]

1. דיאטות מרובות בגיל ההתבגרות יכולות לפגוע בהתפתחות ? הגוף לא מקבל את כל הויטמינים שהוא צריך, בדיאטות מסוימות הגוף גם לא יקבל מספיק חלבון, ובכלל להיות במאזן קלורי שלילי כאשר הגוף צריך כל קלוריה כדי לגדול ולהתפתח...

2. אימונים בגיל ההתבגרות לאומת זאת יכולים להועיל להתפחות הגוף ? לעצמות למשל ? הרי בזמן אימון מופרשים הורמונים, אז ההורמונים האלה יכולים להשפיע גם על ההתפתחות של הגוף (מעבר לשרירים) ? (הרי יש אנשים שמתאמנים ויש להם למשל כפות ידיים ענקיות וראש ענקי, זה מתאים להם כי כל הגוף שלהם גדול, אבל אם הם לא היו מתאמנים... זה עדיין היה ככה ? )

דיאטה נכונה לא תמשך זמן רב וכמובן שהגוף מקבל את את כל הויטמינים שהוא צריך ובוודאי שאת כמות החלבון.

• פותח/ת השרשור
אז זהו שאני מדבר על דיאטה לא נכונה.
בעיקר של בנות, שלא יודעות מה הן עושות ונמצאות בדיאטה במשך שניים....

אז זהו שאני מדבר על דיאטה לא נכונה.
בעיקר של בנות, שלא יודעות מה הן עושות ונמצאות בדיאטה במשך שניים....
דיאטות שגויות, ולא חסרות כאלה, בוודאי שפוגעות. ובוודאי שגם בגיל ההתבגרות, גגל את המושג אנורקסיה \ בולימיה.
פה אין תעלומה ואין שאלה לפתור. השאלה היא האם דיאטה נכונה במהלך גיל ההתבגרות פוגעת בצורה כלשהי בגדילה. אני משער שאם הכל מבוצע בצורה נכונה אז לא, אבל תכלס אני לא באמת יודע.

• פותח/ת השרשור
אני גם חושב שלא, אבל זה לא מה ששאלתי, כי זה גם לא מעניין אותי.
שאלתי לגבי דיאטות לא נכונות...

משהו רוצה להתייחס גם לעיניין האימונים בגיל ההתבגרות (לא האם זה פוגע אלה האם זה עוזר)

יש דעות לכן ולכן בקטע הזה שאם אימוני משקולת פוגעים בהתפתחות,
יש מחקרים שהוכיחו כי אימוני כוח בעצימות קלה-בינונית מעודדים הפרשת הורמון גדילה ועוזרים להתפתחות ...
בקשר לאימונים כבדים עוד לא עשו מחקרים...

זה כמו עם החלב שיש כאלה בנגד ויש כאלה בעד לך תדע ...

דווקא כן עשו מחקר בברית המועצות
השוו שחיינים למרימי משקולות בגיל ההתבגרות

לא היה הבדל בגובה בינהם
המשקולנים היו בעלי מאסת גוף רזה גבוה יותר

ביל סטאר מביא את זה בכמה הזדמנויות במאמרים שלו על ילדים ואימון ילדים

Youngsters Need Strength Too

Youngsters Need Strength Too
Part II

אם אתה לא יודע משהו אז עדיף לא להגיד:jester:

As for those European youngsters, a long-term study was conducted on them to find out how
they compared with swimmers of the same age. This was a seven year experiment and at the conclusion
of it, it was found that both groups displayed about the same amount of skeletal growth with absolutely
no unfavorable side effects. The weightlifting group showed positive health protecting influence and
had made advantageous and functional bodily changes. No harm was done to the growth plates. The
only difference between the test subjects was that the weightlifters had more muscle mass and much
better postures than the swimmers.​

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית