הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר באוקראינה

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
לאחרונה אני בחיפושים אחרי לימודים בחו"ל ומצאתי אופציה דיי מעניינת!
ללמוד באוקראינה.
מבדיקה קצרה מצאתי מקום נחשב בעיר שבה נולדתי, שמחירים הלימוד בו(ביחס לארץ כמובן) לא בשמיים בכלל והדבר אפשרי בהחלט!
שנת מכינה לסטונדנטים זרים עולה 1500$ וכוללת בה לימוד מקצועות בסיס, שפה רוסית, אוקראינית וכו'.(השפה הרוסית שלי ברמה מצויינת, כך שזה כבר יתרון!)
שנת לימודים לתואר ראשון נעה בין 1800-2800$.
המחייה באוקראינה ממש זולה באופן כללי, ויש אפשרות לחיות בקמפוס ב-40$ לחודש!
אם לצבור סכום כסף טוב(מה שיש כבר בדרך), אפשרי בהחלט לסוע ללמוד שם לכל תקופת התואר כמעט ללא הכנסה נוספת!

השאלה היא, אם אני מוציא תואר נחשב במדינה כמו אוקראינה(הנדסה), האם יש לי מה לעשות איתו בארץ למשל או בשאר העולם?
אני לא ממש מבין בזה, לכן החלטתי לשאול אתכם.
אתם חושבים שזה שווה ואופציה טובה להתנתק מארץ ישראל ללימודים?
מה עלי לעשות כדי שתואר מחו"ל יתפוס בארץ ולא רק?

תודה רבה מראש.

העצה שלי אליך זה לעשות תואר במדינה שבה תרצה לגור כל חייך. זה תלוי גם כמה האוניברסיטה הזו חזקה בעולם בתחום ההנדסה. אם היא חסרת שם או שברמה לא גבוהה, עדיף לעשות תואר בארץ.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, שאמשיך לשאוף לקנדה?😃

מה אתה תרצה ללמוד ולמה אתה רוצה ללמוד בחו"ל? אם זאת סיבה כלכלית, אם תתקבל לאחת מהאוניברסיטאות בארץ מדובר ב-2500$ לשנה שכר לימוד, ויש הרבה מאוד סוגים של מלגות שונות שאתה יכול לנצל. עד כה הצלחתי לכסות כמה סמסטרים ע"י מלגות ואני עוד לא צד אחריהן בצורה רצינית מספיק (כי אין לי כוח להתעסק עם מלגות שדורשות שעות התנדבות או חניכה). אבל אני מכיר לא מעט אנשים שמושכים את הלימודים שלהם במימון מלא ממלגות...

אני אגיד לך מהניסיון שלי ושל חברים: בהנחה שאתה רוצה לעשות קריירה בישראל, למקצועות שמכבדים את התעודה מהארץ (הנדסה, פיזיקה, ראיית חשבון, עריכת דין, ניהול, רפואה וכו') עדיף לך לעשות בארץ (אם אתה מתקבל), גם תוכל להשיג מימון דרך מלגות החל מהשנה השנייה וגם חבל להתאמץ. במדעי הרוח ובמדעים מדויקים תארים מתקדמים מחו"ל שווים יותר (וכשאני אומר חו"ל אני מתכוון בעיקר ארה"ב), אבל תואר ראשון זה היום די בסיס ואני לא חושב שיש טעם לנסוע לאוקראינה כדי ללמוד רק אותו.

• פותח/ת השרשור
אני מחפש לימודים בחו"ל מהסיבה העיקרית שאני לא רוצה להשאר פה.
אני מנסה בכל דרך אפשרית לעבור לחו"ל ומאוד מעוניין להתחיל ללמוד, פשוט בודק מה שווה ואיפה.
לא רק שאני לא רוצה להשאר בארץ, ממוצע הבגרויות שלי לא גבוה כלכך(75-80) ואין לי ממש כוח לעשות עכשיו פסיכו וגם לשפר בגרויות כדי שלא אאלץ ללמוד במכללה כלשהי.
אני דיי נעול על הנדסת מכונות.

לא מבין ברמת הלימודים שם
אבל בת דודה שלי למדה שם רפואה והיא אמרה שבשביל לעבוד בלי ניסיון באוקראינה אתה צריך לשלם למעסיק במקום שהוא ישלם לך

• פותח/ת השרשור
אני לא מעוניין להתקע באוקראינה, אני מדבר רק על להוציא שם תואר.
באוקראינה המצב על הפנים מבחינת עבודה, לא עושים שם צבא ופשוט לכל צעיר נואמרלי, שלא התדרדר לסמים\אלימות\אלכוהול, יש שם תואר.
בגלל הנ"ל הביקוש לאנשים עם תואר יורד בצורה מאוד משמעותית.

אני מנסה בכל דרך אפשרית לעבור לחו"ל ומאוד מעוניין להתחיל ללמוד, פשוט בודק מה שווה ואיפה.
לא רק שאני לא רוצה להשאר בארץ, ממוצע הבגרויות שלי לא גבוה כלכך(75-80) ואין לי ממש כוח לעשות עכשיו פסיכו וגם לשפר בגרויות כדי שלא אאלץ ללמוד במכללה כלשהי.
סליחה על הבוטות, אבל עם גישה כזאת כדאי לך פשוט לקנות תואר מאוניברסיטת לטביה (או מה שזה לא היה - תואר שאפשר היה לקנות דרך האינטרנט).
אתה רוצה ללמוד הנדסה בלי שהשקעת בלימודים בביה''ס, בלי לשפר בגרויות ובלי לעשות פסיכומטרי?
FACEPALM

סליחה על הבוטות, אבל עם גישה כזאת כדאי לך פשוט לקנות תואר מאוניברסיטת לטביה (או מה שזה לא היה - תואר שאפשר היה לקנות דרך האינטרנט).
אתה רוצה ללמוד הנדסה בלי שהשקעת בלימודים בביה''ס, בלי לשפר בגרויות ובלי לעשות פסיכומטרי?
FACEPALM

מה זה קשור ללקנות תואר? הבן אדם לא רוצה לבזבז זמן על שיפור בגרויות חסרות תועלת. מה זה קשור ללימודי הנדסה?

מה זה קשור ללקנות תואר? הבן אדם לא רוצה לבזבז זמן על שיפור בגרויות חסרות תועלת. מה זה קשור ללימודי הנדסה?
זה קשור ללימודי הנדסה בכך, שבן אדם שרוצה להתקבל ללימודים בלי שום מאמץ מקדים מצידו (לענות לדרישות קבלה של מוסד לימודי רציני כלשהו) - כנראה עדיף לו לא להטריח עצמו בלימודים בכלל.
מילא אם הוא היה שואל אילו דרישות קבלה יש בחו''ל. אבל הנושא היה "אני רוצה ללמוד בחו''ל, במקום שזה זול וקל, ויש לי ממוצע בגרויות נמוך שאני לא רוצה לשפר". עם גישה כזאת - עדיף לקנות תואר מלטביה.

זה קשור ללימודי הנדסה בכך, שבן אדם שרוצה להתקבל ללימודים בלי שום מאמץ מקדים מצידו (לענות לדרישות קבלה של מוסד לימודי רציני כלשהו) - כנראה עדיף לו לא להטריח עצמו בלימודים בכלל.
מילא אם הוא היה שואל אילו דרישות קבלה יש בחו''ל. אבל הנושא היה "אני רוצה ללמוד בחו''ל, במקום שזה זול וקל, ויש לי ממוצע בגרויות נמוך שאני לא רוצה לשפר". עם גישה כזאת - עדיף לקנות תואר מלטביה.

את מודעת לזה שתנאי הקבלה הן עניין של היצע וביקוש, כן? יש אוניברסיטאות רציניות שאפשר ללכת ללמוד בהן בלי תנאי קבלה. מי שלא טוב מספיק, נופל בזמן התואר. זה לגיטמי שהוא לא רוצה לבזבז שנה על שיפור בגרויות.

את מודעת לזה שתנאי הקבלה הן עניין של היצע וביקוש, כן? יש אוניברסיטאות רציניות שאפשר ללכת ללמוד בהן בלי תנאי קבלה. מי שלא טוב מספיק, נופל בזמן התואר. זה לגיטמי שהוא לא רוצה לבזבז שנה על שיפור בגרויות.
שיהיה בהצלחה.

ההורים שלי דוחפים אותי ללכת ללמוד בגרמניה תארים ולחיות שם ולפי מה שאני יודע עם נולדת באוקראינה יש לך אזרחות אירופאית שמאפשרת לך לחיות בכל מדינות האיחוד באירופאי שזה כולל את גרמניה וכאזרח אירופאי בעל השכלה בגרמניה אתה תקבל הרבה עזרה מבחינה כלכלית בשביל ללמוד שם לחיות שם והכל עם ללמוד שפה חדשה גדול עליך יש גם את האפשרות של אנגליה ששם אחרי שנה וחצי שאתה גר שם ועובד והכל אתה מקבל לימודים אקדמאים בחינם (כעולה חדש) ויש עוד הרבה הטבות לאזרחים אירופאים במדינות אירופה המתקדמות כדי לך לבדוק את האופציות של מדינות צפון מערב אירופה

לא יודע לשים את האצבע על איזה מקצוע ממדעי הרוח למדת בדיוק, אבל כנראה שזה מה שגרם לך לחשוב שהציון בבגרות בהיסטוריה ובספרות יכול לנבא איכשהו הצלחה בתואר.
אז לא, אין קשר.

אז הרצון הוא כמה שיותר זול, תואר לא קשה, תנאי קבלה נוחים - נראה לי איפשהו במזרח אירופה.

מה תעשה אחרי התואר?
מה תעשה אם התואר שלך לא יהיה שווה יותר מידי במדינה שאליה תהגר או בישראל?

אז הרצון הוא כמה שיותר זול, תואר לא קשה, תנאי קבלה נוחים - נראה לי איפשהו במזרח אירופה.

מה תעשה אחרי התואר?
מה תעשה אם התואר שלך לא יהיה שווה יותר מידי במדינה שאליה תהגר או בישראל?

יהיה עצמאי 😃

• פותח/ת השרשור
אוקראינה היא לא מדינה שמשתייכת לאיחוד האירופאי, ככה שהחלום הרטוב הזה לא ריאלי.

מיני, אני לא כלכך מסכים איתך.
אין ממש מה לעשות עם עצם העובדה שהרוב חושב אחרת בזמן בית הספר וכמה שנים אחרי.
בזמן הלימודים הייתי ילד ולא היה לי שום דבר בראש חוץ מסקול סאקס.
אם יש לי את האפשרות לקחת את עצמי בידיים בלי שום השלמת בגרויות ולנסות לממש את החשק שלי לעשות עם עצמי משהו בחיים, אז למה לא בעצם?

מיני, אני לא כלכך מסכים איתך.
אין ממש מה לעשות עם עצם העובדה שהרוב חושב אחרת בזמן בית הספר וכמה שנים אחרי.
בזמן הלימודים הייתי ילד ולא היה לי שום דבר בראש חוץ מסקול סאקס.
אם יש לי את האפשרות לקחת את עצמי בידיים בלי שום השלמת בגרויות ולנסות לממש את החשק שלי לעשות עם עצמי משהו בחיים, אז למה לא בעצם?
אם תמצא מקום טוב (שהתואר בו שווה משהו) שתוכל להתקבל אליו בלי לשפר כלום/ללמוד לבחינות קבלה - אחלה. אז הייתי קודם מתעניינת בזה.
אבל לדעתי, אם בבית ספר לא חרשת, וגם לא חרשת במכינה/שיפור בגרויות/פסיכו, הסיכוי לשרוד שנה ראשונה בלימודי הנדסה במקום רציני כשאתה צריך לחזור למשטר לימודים תובעני אחרי 3 שנים בצבא, הוא לא גבוה, אלא אם אתה גאון בהכחשה, או שתקרע תחת ותאכל ריטלין, ותקווה לטוב.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית