עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אבל איך זה פותר את הבעיה? אני מכניס לגוף ק"ג שומן (9000 קלוריות) ומקבל בתמורה שוה ערך לק"ג שומן (7700 קלוריות) פלוס 1300 קלוריות.מי אמר שכל השומן שאתה צורך נאגר בתאי השומן?
אוקיי, זה באמת יכול להיות ההסבר. תודה.אני אוסיף ואומר שתא שומן בגוף זה לא נטו
לא, זה לא מפריע לי. אם אני צריך לאכול כמעט שני קילו חלבון (8000 קלוריות) כדי להוסיף קילו שומן (7700 קלוריות) זה לא מהוה בעיה כי הנצילות קטנה מ 100% וזה בסדר. אם היית אומר לי שאם אני אוכל קילו חלבון (4000 קלוריות) אני אוסיף למשקל שלי שוה ערך ל 5000 קלוריות זה היה יוצר אותה בעיה שיש לי עם השומן.
אם כל הקלוריות האלה יהפכו לתאי שומן, אעלה ב 1.17 ק"ג (כלומר אספח לשומן בערך 170 גר' מים). לפי החישוב המוטעה שעשיתי לפני שעדי הבהיר את הנקודה הייתי אמור לעלות ביותר מקילו "שומן"(טהור) וזה מה שהפריע לי.אם תאכל קילו שומן טהור (9000 קלוריות), כמה תעלה במשקל בהנחה שהגוף יאגור הכל ולא ינצל כלום לשריפה?
אם הגוף יהפוך את הכל לשומן אעלה בקצת יותר מחצי קילו. אם חלק מזה יהפוך לשרירים (יס!) אעלה יותר. אם כל החלבון הזה יהפוך לשריר (יס! יס! יס!) אעלה בקצת יותר מקילו אחד - אין לי חשק לעשות את החישוב אבל גם בתא שריר יש מים כך שההגיון לגבי תא השומן תופס גם כאן.וכמה תעלה אם תאכל קילו חלבון טהור, ששווה 4000 קלוריות, במצב תיאורטי שהגוף יאגור הכל ולא ינצל כלום לשריפה?
אם כל הקלוריות האלה יהפכו לתאי שומן, אעלה ב 1.17 ק"ג (כלומר אספח לשומן בערך 170 גר' מים). לפי החישוב המוטעה שעשיתי לפני שעדי הבהיר את הנקודה הייתי אמור לעלות ביותר מקילו "שומן"(טהור) וזה מה שהפריע לי.
אם הגוף יהפוך את הכל לשומן אעלה בקצת יותר מחצי קילו. אם חלק מזה יהפוך לשרירים (יס!) אעלה יותר. אם כל החלבון הזה יהפוך לשריר (יס! יס! יס!) אעלה בקצת יותר מקילו אחד - אין לי חשק לעשות את החישוב אבל גם בתא שריר יש מים כך שההגיון לגבי תא השומן תופס גם כאן.
כל החישובים מקורבים, כמובן, ומניחים נצילות 100%. בפועל זה יהיה קצת פחות.
אני לא סיפחתי כלום, אני בכלל שמאלני.😃 זה הגוף שעושה את זה. אבל מה רע בחיים קלים?הבנתי, אז בעצם עשית לעצמך חיים קלים כשסיפחת את ה-1300 קלוריות הנותרות שהיית אמור לעלות מהקילו השומן לנוזלים, כשלנוזלים אין ערך קלורי
כן, כך אני מבין את העניין. בקילו של שומן כבש (או פרה, או בן אדם) יש רק 850 גר' של חומצות שומן, ולכן ערכו הקלורי הוא 7700 קלוריות ולא 9000 כפי שחשבתי בטעות (אבל כאשר כתוב נניח על קופסת גבינה שהיא מכילה 5% שומן, הכוונה, כפי הנראה, לשומן ממש, כלומר 5 גרם חומצות שומן ש 100 גרם גבינה).(כלומר, אם הבנתי נכון, שמתוך כל קילו שומן רק 850 גרם הם בעצם שומן).
לא. אותם 1.17 קילו כבר כוללים את הנוזלים, כך שיש בהם נטו קילו אחד של חומצות שומן שהוא בדיוק מה שאכלתי - אותן 9000 קלוריות מפורסמות פלוס המים שמוסיפים למשקל אבל ניטרליים מבחינת המאזן הקלורי.או במילים אחרות: אם נלך לפי החישוב שלך, היית אמור לעלות מקילו שומן טהור שנאגר כולו בתאי השומן 1.17 קילו + נוזלים שהגוף יספח לתאי השומן. אז נשארת עם אותה בעיה שפתחת איתה.
ההסבר הוא שתא שומן במשקל 454 גרם (1 פאונד) מכיל 90% טריגליצרידים (10% מים וחומרים אחרים). לכן, 90% מ 454 גרם זה לערך 400 גרם, כפול 9 נותן לך 3600 קלוריות. לכן האקסיומה של ה "1 ק"ג שומן שווה ל 7700 קל' " קיים לו ( 2.2 פאונד = 1 ק"ג). בלי להיכנס לזה יותר מידי, אין מצב שאתה משתמש ב-100% שומן לאנרגיה. גם המזון שאתה צורך מבזבז אנרגיה לעיכול בצורה תרמית ולכן אם אתה אוכל לדוגמה 100 גרם שומן שהם בתאוריה שווים ל 900 קלוריות, סביר להניח שהגוף "יספוג" פחות מכך. יש מאמר שמתייחס לכך:אם גרם שומן שאוכלים מכיל 9 קלוריות, ואם ק"ג שומן גוף שוה ערך ל 7700 קלוריות, מאיפה הרווח של 1300 קלוריות? כלומר, לפי הנתונים האלה אם אכלתי 1 ק"ג שומן אני אעלה במשקל 1.17 ק"ג, וזה לא הגיוני.
איפה הטעות?
אם כך אנחנו מסכימים. כאמור, הטעות שלי נבעה מכך שכאשר אומרים "שומן" מתכוונים לפעמים לתא שומן (שמכיל גם מים) ולפעמים לחומצות שומן נטו.אני מעריך גם שב-100 גרם שומן טהור (זה מה שדיברנו עליו) יש 100 גרם שומן טהור, ושאם הוא יאגר בגוף בשלמותו אתה תעלה יותר מ-100 גרם בשל סיפוח הנוזלים לתא השומן.
תודה, זה מה שהבנתי מעדי ואני מקבל. חישובי ניצול האנרגיה הנאכלת ליצירת שומן בגוף (97% ניצולת לפי המאמר שקישרת אליו) לא שייכים הנה, הם רק מגדילים את התהיה שהיתה לי. בכל אופן, מבחינתי הנושא סגור.ההסבר הוא שתא שומן במשקל 454 גרם (1 פאונד) מכיל 90% טריגליצרידים (