הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוק שימור החומר

יהושע64

משתמש משקיע
4,747
3,056
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,517
4,747
3,056
אם גרם שומן שאוכלים מכיל 9 קלוריות, ואם ק"ג שומן גוף שוה ערך ל 7700 קלוריות, מאיפה הרווח של 1300 קלוריות? כלומר, לפי הנתונים האלה אם אכלתי 1 ק"ג שומן אני אעלה במשקל 1.17 ק"ג, וזה לא הגיוני.

איפה הטעות?

זה לא עובד ככה
אין לי איך כל כך לנסח את זה אבל כשאתה אוכל קילו שומן אתה לא תעלה במשקל בקילו, זה תלוי במאזן הקלורי שבסוף היום

• פותח/ת השרשור
ברור שזה תלוי במאזן

אבל זה לא פותר את התהיה שלי. הניסוח המדויק יותר צ"ל "אם אני אוכל קילו שומן אני מוסיף 9000 קלוריות למאזן הקלורי שלי, שהן שוה ערך ל 1.17 ק"ג משקל גוף".

לפי זה קניבלים יכולים להתקיים זה משומנו של זה כשבכל סבב הם מרויחים 17% בערך.

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא אמר

מי אמר שכל השומן שאתה צורך נאגר בתאי השומן?
אבל איך זה פותר את הבעיה? אני מכניס לגוף ק"ג שומן (9000 קלוריות) ומקבל בתמורה שוה ערך לק"ג שומן (7700 קלוריות) פלוס 1300 קלוריות.

רגע, וזה לא מפריע לך שקילו חלבון הוא 4000 קלוריות וקילו ירידה משקל גוף הוא 7700? אתה לא יורד קילו שומן, אתה יורד משקל גוף. ואגב, זה תקף בעיקר לירידה כי לוקחים בחשבון שאתה לא יורד רק שומן. עליה לעומת זאת אמורה להיות יותר מדויקת, שתית ליטר מים, עלית קילוגרם.

אני אוסיף ואומר שתא שומן בגוף זה לא נטו יש גם מים תא שומן אחד יכול להכיל יותר מגליצרול אחד אשר אליו מצורפות חומצות שומן. זה לא כזה שחור לבן אחי.

• פותח/ת השרשור
לא, זה לא מפריע לי. אם אני צריך לאכול כמעט שני קילו חלבון (8000 קלוריות) כדי להוסיף קילו שומן (7700 קלוריות) זה לא מהוה בעיה כי הנצילות קטנה מ 100% וזה בסדר. אם היית אומר לי שאם אני אוכל קילו חלבון (4000 קלוריות) אני אוסיף למשקל שלי שוה ערך ל 5000 קלוריות זה היה יוצר אותה בעיה שיש לי עם השומן.

---------- התגובה התווספה ב 12:08 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:06 ----------

אני אוסיף ואומר שתא שומן בגוף זה לא נטו
אוקיי, זה באמת יכול להיות ההסבר. תודה.

לא, זה לא מפריע לי. אם אני צריך לאכול כמעט שני קילו חלבון (8000 קלוריות) כדי להוסיף קילו שומן (7700 קלוריות) זה לא מהוה בעיה כי הנצילות קטנה מ 100% וזה בסדר. אם היית אומר לי שאם אני אוכל קילו חלבון (4000 קלוריות) אני אוסיף למשקל שלי שוה ערך ל 5000 קלוריות זה היה יוצר אותה בעיה שיש לי עם השומן.

אבל אתה מתבלבל. אתה לא מוסיף קילו שומן, הקביעה (השרירותית משהו) של 7700 קלוריות היא להורדת משקל גוף. זה כולל גם נוזלים בשריר, נוזלים בתאי השומן שמשתחררים עם השומן, רקמות, שריר וכו'. זה לא קילו שומן.
עליה מבחינת שימור החומר הייתה אמורה להיות 1:1 אם הגוף היה אוגר את כל האוכל שאתה אוכל, ואז באמת היית יכול לשאול איך זה שאתה עולה קילו כשאתה שותה ליטר מים (בלי שום ערך קלורי) וכשאתה אוכל קילו שומן. אבל האגירה היא לא מלאה, יש תהליכי שריפת קלוריות מסובכים, יש הוצאה של חלק מהאוכל וכו'.

• פותח/ת השרשור
טוב, בלי להכנס לדקויות במה שאמרת איתן אני לא מסכים, אני מבין שאתה אומר בערך מה שעדי אמר, דהיינו שקילו שומן בגוף מכיל, בעצם, פחות מקילו שומן ממש. זה גם אומר שאם אני אוכל קילו "שומן" (נגיד שומן כבש), בעצם אני לא אוכל 9000 קלוריות אלא פחות (כי גם בו יש מים). זאת כנראה התשובה שחיפשתי, ותודה גם לך.

לא, זה לא מה שטענתי. מה זה חשוב? אנחנו הרי סופרים את הקלוריות לפי השומן עצמו, לא לפי זה שהקילו שאכלת מכיל דברים אחרים. אם תאכל קילו שומן טהור (9000 קלוריות), כמה תעלה במשקל בהנחה שהגוף יאגור הכל ולא ינצל כלום לשריפה? וכמה תעלה אם תאכל קילו חלבון טהור, ששווה 4000 קלוריות, במצב תיאורטי שהגוף יאגור הכל ולא ינצל כלום לשריפה?

• פותח/ת השרשור
אם תאכל קילו שומן טהור (9000 קלוריות), כמה תעלה במשקל בהנחה שהגוף יאגור הכל ולא ינצל כלום לשריפה?
אם כל הקלוריות האלה יהפכו לתאי שומן, אעלה ב 1.17 ק"ג (כלומר אספח לשומן בערך 170 גר' מים). לפי החישוב המוטעה שעשיתי לפני שעדי הבהיר את הנקודה הייתי אמור לעלות ביותר מקילו "שומן"(טהור) וזה מה שהפריע לי.

וכמה תעלה אם תאכל קילו חלבון טהור, ששווה 4000 קלוריות, במצב תיאורטי שהגוף יאגור הכל ולא ינצל כלום לשריפה?
אם הגוף יהפוך את הכל לשומן אעלה בקצת יותר מחצי קילו. אם חלק מזה יהפוך לשרירים (יס!) אעלה יותר. אם כל החלבון הזה יהפוך לשריר (יס! יס! יס!) אעלה בקצת יותר מקילו אחד - אין לי חשק לעשות את החישוב אבל גם בתא שריר יש מים כך שההגיון לגבי תא השומן תופס גם כאן.

כל החישובים מקורבים, כמובן, ומניחים נצילות 100%. בפועל זה יהיה קצת פחות.

אם כל הקלוריות האלה יהפכו לתאי שומן, אעלה ב 1.17 ק"ג (כלומר אספח לשומן בערך 170 גר' מים). לפי החישוב המוטעה שעשיתי לפני שעדי הבהיר את הנקודה הייתי אמור לעלות ביותר מקילו "שומן"(טהור) וזה מה שהפריע לי.

אם הגוף יהפוך את הכל לשומן אעלה בקצת יותר מחצי קילו. אם חלק מזה יהפוך לשרירים (יס!) אעלה יותר. אם כל החלבון הזה יהפוך לשריר (יס! יס! יס!) אעלה בקצת יותר מקילו אחד - אין לי חשק לעשות את החישוב אבל גם בתא שריר יש מים כך שההגיון לגבי תא השומן תופס גם כאן.

כל החישובים מקורבים, כמובן, ומניחים נצילות 100%. בפועל זה יהיה קצת פחות.

הבנתי, אז בעצם עשית לעצמך חיים קלים כשסיפחת את ה-1300 קלוריות הנותרות שהיית אמור לעלות מהקילו השומן לנוזלים, כשלנוזלים אין ערך קלורי (כלומר, אם הבנתי נכון, שמתוך כל קילו שומן רק 850 גרם הם בעצם שומן). או במילים אחרות: אם נלך לפי החישוב שלך, היית אמור לעלות מקילו שומן טהור שנאגר כולו בתאי השומן 1.17 קילו + נוזלים שהגוף יספח לתאי השומן. אז נשארת עם אותה בעיה שפתחת איתה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, אז בעצם עשית לעצמך חיים קלים כשסיפחת את ה-1300 קלוריות הנותרות שהיית אמור לעלות מהקילו השומן לנוזלים, כשלנוזלים אין ערך קלורי
אני לא סיפחתי כלום, אני בכלל שמאלני.😃 זה הגוף שעושה את זה. אבל מה רע בחיים קלים?
(כלומר, אם הבנתי נכון, שמתוך כל קילו שומן רק 850 גרם הם בעצם שומן).
כן, כך אני מבין את העניין. בקילו של שומן כבש (או פרה, או בן אדם) יש רק 850 גר' של חומצות שומן, ולכן ערכו הקלורי הוא 7700 קלוריות ולא 9000 כפי שחשבתי בטעות (אבל כאשר כתוב נניח על קופסת גבינה שהיא מכילה 5% שומן, הכוונה, כפי הנראה, לשומן ממש, כלומר 5 גרם חומצות שומן ש 100 גרם גבינה).
או במילים אחרות: אם נלך לפי החישוב שלך, היית אמור לעלות מקילו שומן טהור שנאגר כולו בתאי השומן 1.17 קילו + נוזלים שהגוף יספח לתאי השומן. אז נשארת עם אותה בעיה שפתחת איתה.
לא. אותם 1.17 קילו כבר כוללים את הנוזלים, כך שיש בהם נטו קילו אחד של חומצות שומן שהוא בדיוק מה שאכלתי - אותן 9000 קלוריות מפורסמות פלוס המים שמוסיפים למשקל אבל ניטרליים מבחינת המאזן הקלורי.

אני מניח שתזונאי היה יכול לאשר את זה או לתקן אותי אם אני טועה. מישהו/י?

אם גרם שומן שאוכלים מכיל 9 קלוריות, ואם ק"ג שומן גוף שוה ערך ל 7700 קלוריות, מאיפה הרווח של 1300 קלוריות? כלומר, לפי הנתונים האלה אם אכלתי 1 ק"ג שומן אני אעלה במשקל 1.17 ק"ג, וזה לא הגיוני.

איפה הטעות?
ההסבר הוא שתא שומן במשקל 454 גרם (1 פאונד) מכיל 90% טריגליצרידים (10% מים וחומרים אחרים). לכן, 90% מ 454 גרם זה לערך 400 גרם, כפול 9 נותן לך 3600 קלוריות. לכן האקסיומה של ה "1 ק"ג שומן שווה ל 7700 קל' " קיים לו ( 2.2 פאונד = 1 ק"ג). בלי להיכנס לזה יותר מידי, אין מצב שאתה משתמש ב-100% שומן לאנרגיה. גם המזון שאתה צורך מבזבז אנרגיה לעיכול בצורה תרמית ולכן אם אתה אוכל לדוגמה 100 גרם שומן שהם בתאוריה שווים ל 900 קלוריות, סביר להניח שהגוף "יספוג" פחות מכך. יש מאמר שמתייחס לכך:
http://www.kilogram.co.il/2083/משוואת-האנרגיה-בגופינו/

• פותח/ת השרשור
אני מעריך גם שב-100 גרם שומן טהור (זה מה שדיברנו עליו) יש 100 גרם שומן טהור, ושאם הוא יאגר בגוף בשלמותו אתה תעלה יותר מ-100 גרם בשל סיפוח הנוזלים לתא השומן.
אם כך אנחנו מסכימים. כאמור, הטעות שלי נבעה מכך שכאשר אומרים "שומן" מתכוונים לפעמים לתא שומן (שמכיל גם מים) ולפעמים לחומצות שומן נטו.

לגבי השאר יש לי השגות אבל אני לא רוצה לגלוש לויכוח עקר כי הבעיה הראשונית שלי נפתרה לשביעות רצוני.

---------- התגובה התווספה ב 10:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:41 ----------

ההסבר הוא שתא שומן במשקל 454 גרם (1 פאונד) מכיל 90% טריגליצרידים (
תודה, זה מה שהבנתי מעדי ואני מקבל. חישובי ניצול האנרגיה הנאכלת ליצירת שומן בגוף (97% ניצולת לפי המאמר שקישרת אליו) לא שייכים הנה, הם רק מגדילים את התהיה שהיתה לי. בכל אופן, מבחינתי הנושא סגור.

97% נספג, אבל כשאתה שורף שומן אתה לא משתמש ב 100% שומן מתאי השומן אלא ממרכיבים אחרים בין היתר (לדוגמה גליקוגן וגם לעיתים חלבון).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית