הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט בהעמסה

• פותח/ת השרשור din
  • פורסם בתאריך

din

משתמש פעיל
304
2
נק' מוניטין:
2
304
2
אני כבר 22 יום בדל פחמימה 60 גרם פחמימה... 230 גרם חלבון ו150 שומן
אני על אפדרין + קפאין 11.5% שומן 300 דקות אירובי בשבוע(מדריך אירובי)
השאלה אם כדאי לי להמשיך בדל.. ולא לעשות העמסה..
כי בנתיים ההיתקדמות שלי מטורפת.. פחות 1.5% שומן בשלושה שבועות..
ואני מפחד שהעמסה תהרוס לי.. אולי אני ימשיך ל4 שבועות דל.. ואז העמסה?
מה אתם אומרים? תודה מראש

אני לא מת על הקטע הזה שלמשוך את הדל פחמימה להרבה זמן ללא העמסה.
אני אומר תעשה העמסה בסכל ותוכל רק פחמימות מורכבות ולא לחרוג ...
לא יקרה כלום אתה לא תעלה ולא בטיח אין לך מה לדאוג

אתה על 2500 קלוריות בחיטוב?

מה הבעיה? תראה כמה אירובי הבן אדם עושה
חייב העמסה אם אתה רוצה להמשיך לרדת באחוזי שומן במיוחד שאתה דל פחמימה חוץ מהשבועיים של ההתחלה אתה צריך העמסה כל 5 ימים בערך הגוף שלך צריך גליקוגן כדי לשרוף שומן ושהמאגרים מתרוקנים הוא מתחיל לפרק שריר ככה שתעשה את ההעמסה הזאת ואל תמשוך את ההעמסות שלך יותר מדיי יש סיבה שעושים אותם -על מנת להמשיך לשרוף שומן בלי לפרק שריר בהצלחה !

העמסת פחמימות, או יותר נכון לומר יציאה ממאזן קלורי שלילי לנטרלי או חיובי קל אחת ל X זמן, היא חיונית וחלק בלתי נפרד מכל דיאטה, בין אם היא דלת פחמימות, דלת שומן, דלת חלבון (לא מומלץ), דיאטת כרוב, חסה, שסקים, וכל דבר ביזארי אחר שנתקלתם בו בדרך.
כאשר מאגרי הגליקוגן (הפחמימה שבשריר וחלקן הקטן בכבד) מתחילים להתרוקן, הגוף צריך להחזיר זאת כדי לשמור על איזון מסויים. האיזון יכול להתבטא בירידה בתפקוד ההורמונאלי של גופכם, הורמונים שבין היתר אחראים על חילוף החומרים, בקרת הרעב, ואפילו מערכת הרבייה. בנוסף, העמסת פחמימות חיונית להתאוששות של הגוף והמשך העצימות באימונים.
העמסת פחמימות מתפרסת בד"כ בין 24 ל-48 שעות, כאשר בזמן הזה אתם מקציבים לעצמכם תפריט או סגנון מסויים של תזונה. סגנון זה לא פחות חשוב – ואולי אף יותר – מהתהליך שעשיתם כמה ימים או שבועות לפני כן.
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

שרק מתחילים דל פחמימה רק אחרי שבועיים מעמיסים?

כן . לא ברור לי בדיוק למה אבל נראה לי ששריפת השומנים דורשת שבועיים ראשונים רצוף בכמות פחמימה נמוכה כמו שאמרתי אני לא בטוח בסיבה אבל אני יודע ששבועיים ראשונים לא עושים העמסה

• פותח/ת השרשור
אוקיי התחלתי העמסה... וד"א כן אני אוכל 2500 קלוריות בחיטוב רק מחלבון ושומן.. בשביל לא לאבד שריר כי אני עושה מלא אירובי(מדריך ספינינג וקיקבוקס) בקיצור אני יעשה יומיים העמסה אחרי שהייתי בדל... 22 יום.. ואז אני יחזור לשלושה שבועות דל...ואז העמסה יומיים..בסדר? יומר מידי שלושה שבועות.. כי כבר עשיתי 22 יום.. ואני מרגיש סבבה...

חוץ מה-14 ימים הראשונים שבהם לא עושים העמסה אתה צריך לעשות העמסה כל שבוע במיוחד בכמות הפחמימה שאתה צורך בתפריט שלך

• פותח/ת השרשור
הבנתי איך עושים העמסות.. אני יודע קראתי ואמרו לי כבר.. אבל השאלה היא.. עם אני יעשה במקום אחד לשבוע שבועיים.. אני יעשה העמסה אחד לשבועיים שלוש.. זה יביא תוצאות יותר מהר? כי אין לי בעיה להיות בלי פחמימה.. השאלה עם החילוף חומרים והמאזן ההורמולי שלי יפגעו?

העמסות זה לא בגלל רעב או חולשה שאתה מרגיש זה בגלל שהגוף צריך למלא מאגרי גליקוגן כדי שתוכל להמשיך לשרוף שומן בצורה הכי טובה

• פותח/ת השרשור
עד עכשיו עשיתי העמסות יותר ארוכות מהממוצא...יעני יותר זמן בין העמסה להעמסה.. ויש לי תוצאות פצצה... ירדתי כבר 2 אחוז שומן.. בפחות מחודש.. מ13 ל11

• פותח/ת השרשור
עדי אבל בנתיים אני רץ באחוזי שומן.. כשאני יתקע הגיוני שאני יעשה העמסה.. אבל ככה סתם כשאני ממשיך לרדת.. לא חבל?

עדי אבל בנתיים אני רץ באחוזי שומן.. כשאני יתקע הגיוני שאני יעשה העמסה.. אבל ככה סתם כשאני ממשיך לרדת.. לא חבל?

אם אתה מראש מתעקש מה הקטע לשאול ?
חיים שלך תעשה מה שבא לך:suicide: אמרו לך כבר שכן מומלץ לעשות העמסה

למה להגיע למצב הזה אבל?. אם תתקע זה אומר שיכולת של הגוף למייד שומן ולהשתמש בוא כמקור אנרגיה ירדה. ואם תעשה העמסה בשלב זה יקח זמן עד שהגוף יחזור לעבוד במלא הקצב. העמסות נותנות לך יכולת להמשיך לנייד שומן ביעילות וגם לשמר ביצועים במכון. רוב האנשים עושים העמסות כל 7-14 יום. אני לדגומא עושה העמסות כל 4-5 ימים (אם אני על דל פחמימה) כי אני לא מגיב טוב על דל פחמימה לאורך זמן. אני נהיה חלש ו FLAT ונראה מרוקן. אבל כל אחד מגיב אחרת. אבל להגיע למצב שאתה נתקע ורק אז מתחיל להעמיס זה רעיון רע. אבל אתה סובל מסימפטום ידוע של בן אדם בדיאטה שמפחד לשנות אם הוא רואה תוצאות. אבל לפעמים זה לא חכם צריך לראות את כל התמונה.

• פותח/ת השרשור
למה להגיע למצב הזה אבל?. אם תתקע זה אומר שיכולת של הגוף למייד שומן ולהשתמש בוא כמקור אנרגיה ירדה. ואם תעשה העמסה בשלב זה יקח זמן עד שהגוף יחזור לעבוד במלא הקצב. העמסות נותנות לך יכולת להמשיך לנייד שומן ביעילות וגם לשמר ביצועים במכון. רוב האנשים עושים העמסות כל 7-14 יום. אני לדגומא עושה העמסות כל 4-5 ימים (אם אני על דל פחמימה) כי אני לא מגיב טוב על דל פחמימה לאורך זמן. אני נהיה חלש ו FLAT ונראה מרוקן. אבל כל אחד מגיב אחרת. אבל להגיע למצב שאתה נתקע ורק אז מתחיל להעמיס זה רעיון רע. אבל אתה סובל מסימפטום ידוע של בן אדם בדיאטה שמפחד לשנות אם הוא רואה תוצאות. אבל לפעמים זה לא חכם צריך לראות את כל התמונה.

תודה רבה על ההסבר.. אני יקח את זה לצומת ליבי.. משהו אחרון.. התחלתי את החיטוב ישר בדל פחמימה.. עם אפדרין.. התחלתי שלושה שבועות דל. ואז עשיתי העמסה יומיים..מאז העמסה הזאת.. אני כבר בחמישה ימים דל.. רוצה להמשיך את זה לשבועיים.. ואז העמסה יומיים.. בליל סדר.. כי גם ככה יהיה מלאא אוכל שם..ואז אני יעשה כל חמישה ימים העמסה.. בקיצר זה יצא לי ששלושה שבועות דל. ואז שבועיים ואז שבוע.. ורץ העמסות כל חמישה ימים.. מה אתה חושב?(ירדתי כבר 2% שומן.. אני עכשיו ב11%) ד"א אני רוצה לעבור עכשיו ליהומבין + L טירוזין + קפאין.. מה אומר? תודה מראש על העזרה עדי (אני גם יודע שכמה שהאחוז שומן יותר נמוך צריך יותר דחיפות של העמסות אני צודק?)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית