הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ המוגלובין נמוך, מפריע לאימונים?

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
טוב אז היה יום התרמות דם בבצפר שלי ורציתי מאוד לתרום דם, כשעשו לי את הדקירה באצבע לבדיקת רמת המגובלובין, היא הייתה 11.7, ו"רופאה" כביכול אמרה לי שזה נמוך לגבר ושכדאי לי לעשות בדיקות דם כי זה לא תמיד מדוייק.
בכל מקרה, מסתבר גם שלאחותי ולאבא שלי יש המוגלובין נמוך ברמה שהם לא יכולים לתרום דם.
השאלה שלי היא, האם זה מפריע לאימונים? ולפתח שרירים? ברמה מסויימת?
עד עכשיו לא הרגשתי הפרעה וגם הייתי מופתע שיש לי המוגלובין נמוך כי אין לי סחרחורות ואני כן אוכל הרבה עוף יחסית ופירות וירקות
אולי אני לא אוכל מספיק בשר וכבד, אבל חברים שלי אוכלים פחות עוף ממני ויש להם המוגלובין יותר גבוה, אז איך..?
תודה לעונים.

• פותח/ת השרשור
עוף לא מספיק טוב?
אני כבר אמרתי לאמא שלי שתעיף את כל ההעדפה לקניית עוף ושאנחנו עוברים לבשר
זה באמת יעלה את הרמת המוגלובין?

דווקא מבחינת ברזל עוף או בשר בקר זה לא קריטי... בערך 4 מ"ג למנה (300 גרם לפני ההכנה)
וגם ככה הכמות המקסימלית המומלצת היא 45 מ"ג (לאדם בוגר, כמובן שזה לא חד משמעי אבל זה הכיוון הכללי). 45 זה הרבה, לדעתי 25 מ"ג ביום יהיה מספיק לגמרי. חכה לשמוע דעות נוספות. בכל מקרה ההמלצות מדברות על מינימום של 8 מ"ג ביום לאדם בוגר.

תבדוק כמה ברזל יש לך בתפריט, ואם צריך תתסף... אם אני לא טועה המינונים הנפוצים בכדורים הם 18 מ"ג, זה יכול לעשות לך חיים קלים.
עד כמה שידוע לי ויטמין C משפר את הספיגה של הברזל ככה שמומלץ לצרוך אותם יחד (בתוספי ברזל בד"כ יש גם ויטמין C).

וכמובן שבמקום לתסף אתה יכול לאכול מוצרים עשירים בברזל.

המוגלובין נמוך לא בהכרח מעיד על חוסר ברזל. לך לרופא, בדיקת דם פשוטה תיתן מענה לשאלה אם זאת הבעיה שלך (נוסף לרמות ההמוגלובין בודקים גם את הברזל וגם חלבון ששמו פריטין שקשור לעניין). אם הגוף שלך פשוט מכוונן לרמת המוגלובין נמוכה, אתה לא צריך שום שינויים דיאטטיים או תוספי ברזל. אם יסתבר שאתה באמת זקוק לתוספת ברזל, אולי בגלל בעיית ספיגה שלו במעי, אפשר להשיג אותה בקלות ע"י כדורים שנמכרים ללא מרשם (עם סיכוי מסויים שלא תאהב אותם הגלל בעיות עיכול שהם גורמים לפעמים).

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא שאני מאוד רוצה קרבי בצבא ועוד חודש יש לי גיבוש ואני צריך לתת לרופא שאלון רפואי, ואחרי שאני יעשה בדיקות דם והוא ייראה שהרמת המוגלובין שלי נמוכה הוא יכתוב את זה ואני לא רוצה שבגלל זה לא ייתנו לי קרבי

הבנתי. אני אשתדל לברר אם המוגלובין נמוך הוא סיבה להורדת פרופיל ואחזור אליך. אגב, 11.7 הוא באמת נמוך לגבר, הנורמה היא מעל 13.

• פותח/ת השרשור
כן אני יודע, בדקתי את זה..
מצד שני היא אמרה לי שבדיקת המוגלובין בדקירת אצבע היא לא מדוייקת ושבבדיקות דם מהוריד זה יותר מדוייק..
אבל גם לאחותי ולאבא שלי יש את זה אז אולי בכל זאת זה בעיה..
ותודה רבה, אני כבר היום יקבע תור לבדיקות דם

חוסר ברזל ממושך עשוי להוביל למצב של המוגלובין נמוך ואנמיה. הטיפול באנמיה שנגרמת מחוסר ברזל הוא מתן כדורי ברזל בתוסף. במקרים אלו רצוי ליטול ברזל עדין ממקור טבעי שאינו גורם לתופעות לוואי ושספיגתו בגוף מקסימלית כדוגמת פלורדיקס.
כמובן שבמקביל צריך להגביר את צריכת הברזל מהמזון כשהמקור העיקרי לברזל הינו מוצרי בשר בקר, הודו, עוף ובמיוחד כבד עוף. אך יחד עם זאת, קיים מגוון רחב של מזונות שעשירים בברזל: עלים וירקות ירוקים כגון פטרוזיליה, כוסברה, תרד, אפונה ירוקה, כרישה, ברוקולי, אצות, טחינה גולמית משומשום מלא, שקדים, אגוזי מלך, דגנים מלאים כגון פסטה מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת, עדשים, פול, לוביה, שעועית, גרגירי חומוס מבושל, אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, רימון. רצוי כמובן להיוועץ באיש מקצוע על מנת להתאים תפריט תזונתי אישי שיענה על כל צרכי הגוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית