הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם מספר החזרות בסט משפיע באופן ישיר על חיטוב \ מאסה?

Enforcer

משתמש פעיל
673
1
נק' מוניטין:
163
673
1
לפני כמה ימים ראה אותי אחד המתאמנים בחדר כושר, ואמר לי שכשאני עושה 6-8 חזרות אני בעצם עובד יותר על כוח \ הגדלה של השריר, ושאם אני רוצה להתחטב אני צריך ללכת לכיוון ה 15+ חזרות.

אני תמיד האמנתי שחיטוב \ מאסה תלויים נטו בתזונה.

האם הוא צדק?
הרי יש את עניין הסיבים שעובדים יותר ב 6 חזרות, וסיבים אחרים שעובדים ב 15 חזרות, לא?

ישנם סוגים שונים של סיבים בשריר, המתחלקי עד כמה שאני יודע לשני סוגים עיקריים - לבנים ואדומים(תקנו אותי אם אני טועה חבר'ה), סוג אחד מותאם לסיבולת ולפעילות "ארוכה" והשני לכוח ולפעילות"קצרה". לכן גם רצים ל 100 מטר נראים מנופחים יחסית, במיוחד לעומת רצי מרתון. מספר החזרות מגדיר בעצם איזה סוג מגורה ועובד - ומעל 12 העבודה מתבצעת ברובה ע"י הסיבים ה"סיבולתיים", שכמעט ואינם מתנפחים וגדלים, ומתחת ל 12 חזרות עובדים הסיבים ה"חזקים" , שהם אלה שבעצם מגיבים לאימוני כוח והיפרטרופיה וגדלים. סיבים אלה עצמם מתחלקים לתתי קטגוריות של סיבים המגיבים לאימוני כוח אינטנסיביים של מתחת ל 8 חזרות וכאלה שמגיבים למעל(בהערכה גסה כמובן).
רמת החיטוב עצמה אכן תלויה רק בתזונה, וכן באגירת מים בגוף - יכול להיות מצב שבאותו אחוז שומן אדם יהיה יום אחד מלא בנוזלים ויראה עגלגל יותר מביום אחר בו הוא מיובש ונראה חטוב למהדרין.

• פותח/ת השרשור
ישנם סוגים שונים של סיבים בשריר, המתחלקי עד כמה שאני יודע לשני סוגים עיקריים - לבנים ואדומים(תקנו אותי אם אני טועה חבר'ה), סוג אחד מותאם לסיבולת ולפעילות "ארוכה" והשני לכוח ולפעילות"קצרה". לכן גם רצים ל 100 מטר נראים מנופחים יחסית, במיוחד לעומת רצי מרתון. מספר החזרות מגדיר בעצם איזה סוג מגורה ועובד - ומעל 12 העבודה מתבצעת ברובה ע"י הסיבים ה"סיבולתיים", שכמעט ואינם מתנפחים וגדלים, ומתחת ל 12 חזרות עובדים הסיבים ה"חזקים" , שהם אלה שבעצם מגיבים לאימוני כוח והיפרטרופיה וגדלים. סיבים אלה עצמם מתחלקים לתתי קטגוריות של סיבים המגיבים לאימוני כוח אינטנסיביים של מתחת ל 8 חזרות וכאלה שמגיבים למעל(בהערכה גסה כמובן).
רמת החיטוב עצמה אכן תלויה רק בתזונה, וכן באגירת מים בגוף - יכול להיות מצב שבאותו אחוז שומן אדם יהיה יום אחד מלא בנוזלים ויראה עגלגל יותר מביום אחר בו הוא מיובש ונראה חטוב למהדרין.

אז זה לא משנה אם התוכנית שלי בנויה מסטים של 6-8 חזרות, או סטים של 12-18 חזרות ?
גם אם אני לא עובד על "הסיבים הסיבולתיים" , זה בסדר גמור ?

לפני כמה ימים ראה אותי אחד המתאמנים בחדר כושר, ואמר לי שכשאני עושה 6-8 חזרות אני בעצם עובד יותר על כוח \ הגדלה של השריר, ושאם אני רוצה להתחטב אני צריך ללכת לכיוון ה 15+ חזרות.

אני תמיד האמנתי שחיטוב \ מאסה תלויים נטו בתזונה.

האם הוא צדק?
הרי יש את עניין הסיבים שעובדים יותר ב 6 חזרות, וסיבים אחרים שעובדים ב 15 חזרות, לא?

חיטוב אכן תלוי בתזונה, ובחיטוב עדיף להתאמן על טווח חזרות נמוך כדי לשמר מסת שריר.

בד"כ שמישהו במכון בא אליך מיוזמתו הוא רוצה להראות לך כמה הוא חכם ומבין באימונים. לשיקולך אם להקשיב להם או לא. רמז: בד"כ לא כדאי

• פותח/ת השרשור
חיטוב אכן תלוי בתזונה, ובחיטוב עדיף להתאמן על טווח חזרות נמוך כדי לשמר מסת שריר.

בד"כ שמישהו במכון בא אליך מיוזמתו הוא רוצה להראות לך כמה הוא חכם ומבין באימונים. לשיקולך אם להקשיב להם או לא. רמז: בד"כ לא כדאי

כן, באמת שללתי את זה.
מה לגבי זה שברגע שאני עובד 6-8 חזרות אני לא עובד על הסיבים שעובדים כשעובדים 15 חזרות ?

מאמן שאומר דבר כזה הוא אידיוט מה לא ברור פה?

הוא מתאמן לא מאמן.
בחור שאני אמנם לא מכיר, אבל ראיתי אותו בכבר כמה חדרי כושר בעיר בשנים האחרונות ולמען האמת יש לו מאסה יפה מאוד

בסדר, הוא גם יכול להיות מר עולם. מה שהוא אומר זה לא נכון, פעם היה נהוג לחשוב ככה אבל היום כמעו כולם יגידו לך שזה לא נכון.

למספר חזרות גבוה יכול להיות אולי רק תפקיד בלפני העמסה של פחמימות כדי להראות יותר "מלא", או אם אתה דוגמן פיטנס שהוא לפני צילומים.

כן, באמת שללתי את זה.
מה לגבי זה שברגע שאני עובד 6-8 חזרות אני לא עובד על הסיבים שעובדים כשעובדים 15 חזרות ?

הוא מתאמן לא מאמן.
בחור שאני אמנם לא מכיר, אבל ראיתי אותו בכבר כמה חדרי כושר בעיר בשנים האחרונות ולמען האמת יש לו מאסה יפה מאוד

מה זה משנה על איזה סיבים עובדים? מה שמשנה זה התוצאה הסופית לא ככה?

כן, באמת שללתי את זה.
[/QUOTE

פוטנציאל הגדילה של הסיבים הלבנים הרבה יותר גדול.
אם המטרה שלך היא עלייה במסה אין לך טעם לעבור את ה10~ חזרות וגם זה בתרגילי עזר.

כל הסיבים עובדים בחזרות נמוכות. אתה לא יכול לגייס רק סיבים מסוג 2.

וזה לא נכון לומר שסוג אחד מגורה יותר ומתפתח שונה בחזרות גבוהות, והשני יותר בחזרות נמוכות?

מה המשמעות של מתפתח שונה? זה לא רק הטווח חזרות כל כך שקובע אלא סה"כ העבודה. לא מספיק רק לגייס את הסיבים כדי שהם יתפתחו.

סקירה לא רעה בנושא:

http://www.myosynthesis.com/intensity-training-failure-muscle-gain

כן, באמת שללתי את זה.

הוא מתאמן לא מאמן.
מה זה שייך למסה שלו? הוא אומר דבר כזה הוא אידיוט נקודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית