הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע קרוס פיט

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
למישהו יש מידע על התכנית או תכנית לדוגמא לראות איך זה הולך?

כמה נקודות למחשבה:
1. מגוון וסוג התרגילים - יש הרבה יותר מדי תרגילי isolation ממה שאני רואה. בקרוספיט לא משתמשים בתרגילים האלה בכלל והסיבה היא שאין להם שום הצדקה. תרגילים מורכבים הם יותר יעילים והרבה יותר אפליקטיבים לחיים ולספורט. בקרוספיט משתמשים בהמון תרגילים כדי שלא תיפול במלכודת של ספציפיות ותוכל ליצור מתאמן שהוא מגוון בהרבה. לבנות אימון שבועי שלם סביב קפיצה על קופסה זה פחות טוב מאשר להשתמש בקפיצות קופסה כעוד תרגיל ביחד עם ים תרגילים אחרים. ואני מדבר על ים של תרגילים. אם אתה רוצה לבנות כושר כללי אתה צריך לעשות כמה שיותר, ללמוד כמה שיותר תנועות ולשלב אספקטים גם מאסכולות אחרות - לא רק הרמת משקולות. בקרוספיט משלבים powerlifting ביחד עם oly וביחד עם gymnastics ועוד ועוד כדי לבנות מתאמן יותר "עגול" - כזה שיכול להתמודד בצורה הטובה ביותר עם מגוון גדול של אתגרים. וזה כולל לעשות 100 מתח או לרוץ 10 ק"מ שהם דוגמאות לאימון שהמאמץ בו יותר ארוך מחמישה סטים של שלוש קפיצות קופסה.
2. intensity - בקרוספיט יש המון עבודה על זמן ותחרות נגד השעון. אין דרך טובה יותר כדי למדוד ולעודד שיפור באימוני כושר (לא מדבר על ME ששם זה קל - סופרים את הפלטות).
3. variability - בקרוספיט כל הזמן משנים את האימונים ואת השילובים בין התרגילים השונים, שוב כדי לא להגיע להתמקצעות באימון ספציפי - הרעיון הוא שתהיה מוכן לכל אתגר שתפגוש.
4. אם אתה עוקב אחרי האימונים מהאתר הרשמי אז יש משהו שמספק לך כל יום אימון חדש. זה לא בקטע של עצלנות אלא בקטע של self selection bias. אם אני צריך להחליט מה אני עושה, אז אני בחיים לא אנסה אפילו לעשות handstand pushup או muscleup או קפיצות כפולות בחבל או snatch. אם זה חלק מתוכנית אז יש מצב.
5. שפע מידע. אני לא מכיר את כל המקורות שיש על ws4sb אבל זה כל כך פשוט למצוא הררים של חומר. מלבד כמה pdf שמסכמים את התוכנית (מאוד בכלליות) לא קל למצוא עוד חומר. פורום זה נחמד אבל זאת דרך איטית להבין איך דברים עובדים. האתר של קוספיט מדהים ופשוט גדוש בחומר קריאה, וידיאו וגם פורום. זאת באמת תוכנית open source. אם אתה עושה גם מנוי ל crossfit journal (25$ לשנה) אתה מקבל עוד ים חומר נונסטופ.

לי נראה ש- ws4sb בנויה כדי לאמן שחקני פוטבול מחוץ לעונה. זה מצוין אם אתה שחקן פוטבול. אם אתה רוצה כושר עוד פחות ספציפי ותוכנית מוכחת, מפורטת ונגישה בכל מובן המילה אז קרוספיט תביא אותך לשם טוב יותר.

אחד מהדברים היפים בווסט סייד שהיא בנויה כך שניתן לשנות אותה מאוד ממתאמן אחד לאחר .
אז התבנית היא סך הכל תבנית .
בקשר לאימוני הכושר הוא לא מתעסק איתם כלכך שם כי הוא יוצא מתוך נקודה הנחה שאתה מתאמן גם בקבוצה .
.

וקרוספיט באמת נשמע נחמד למי שרוצה לשפר כושר באופן כללי .

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא יודע אם זה קשור לקרוספיט,אבל אפשר מידע על הדיאטה של "הבלוקים",לא ממש הבנתי את השיטה-איך היא עובדת

מעל 5 חזרות .

זו ההגדרה של גברים אמיתיים.

עכשיו נחזור לעולם הכוסיות 😃

המרכיב הכי חשוב ב"סיבולת לב ריאה" זה לא הלב והריאות אלא תפקוד השרירים. קח את לאנס ארמסטרונג ותשים אותו בתחרות מול אצני מרתון. הוא יפסיד.
קח אצן מרתון ושים אותו בתחרות שחייה, הוא יפסיד.

זה ששחקני פוטבול יודעים לרוץ לא הופך אותם לטובים בכל משימה אפשרית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית