הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרוספיט

mxrash9

משתמש מתחיל
257
40
נק' מוניטין:
57
257
40
מה דעתכם על זה?
חדר כושר התחיל להיות משעמם ובא לי איזה כיוון והמליצו לי על קרוספיט ונפתח אצלנו מכון קרוספיט
איך זה בכללי?בעד נגד
שווה לא שווה?

• פותח/ת השרשור
אני עושה קרוספיט

אחלה דבר
שווה תכסף?
ללמוד טכניקה זה יפה, אבל אם התוכנית לא מאפשרת ליישם אותה, היא חסרת תועלת.
גם מעניין איזה רמה של טכניקה הם יכולים ללמד
הם אמרו לי שיסודות שלהם זה שעה בלבד
מעניין מה אפשר ללמוד בשעה

שווה תכסף?
כן ולא

אישית כי יש לי המון ציוד בבית פחות. אבל אני אוהב את הגיוון בסביבות האימונים וכיף לי ללכת לעשות אימון פה ושם בחוץ

חוץ מזה שאני גם רוצה ללמוד הנפות אולימפיות ויש לי שם גם מטרות שאני רוצה לפגוע בהם וזה מאפשר לי ציוד ומקום לעבוד בצורה בטוחה על זה.

וזה ממש כיף.

מעבר לזה, אנשים באמת צריכים להרשם ולנסות קרוספיט בעצמם לפני שהם אומרים שאין עבודת כוח או היפרטרופיה בקרוספיט, או בכלל מטילים ביקורת על סמך סרטוני gym fails מבוקסים

מבנה האימונים שם מאוד דומה לconjugate, כאילו שניהם מכוונים לאותו הכיוון (GPP גבוה, ופיתוח תכונות כוח)

אם אתה מתלבט בין חדר כושר לקרוספיט

תנסה, זה לא השטן שעושים ממנו. לא כל היום kipping pullups והנפות בסופרסטים

הקונספט של להשתפר במקביל באירובי כוח עוצמה ותרגילים טכניים הוא לא אידאלי, אלה אדפטציות שחלקן בקונפליקט, כך גם מוסבר לעומק בpractical programming for strength training
בגלל זה כמו שאמרתי:
הבעיה זה כשהמאמנים קופצים מעל הפופיק ומנסים להשתפר בהכל ביחד בצורה אינטנסיבית במקום בתקופות ספציפיות חזקות או תקופות כלליות רגועות
כמו כן, כושר כללי אינו מושג מוגדר היטב
בגדול לקחת את כל האלמנטים של כושר (יש 7 אן אני זוכר נכון?) ולהתקדם בהם
באיזה רמה תרצה שהכוח יהיה ? באיזה רמה האירובי ?
כל עוד לא נפצעים אז הרמות הכי גבוהות שאפשר מה זאת אומרת? זה כמו שאשאל אותך איזה משקלים פאוורליפטרים צריכים להרים בדדליפט, הכי הרבה שתצליח
לפי מה תבנה תחרויות ?
אני לא זוכר מה הכמות ומה התוכן של האלמנטים של הכושר, אבל לדעתי תחרות קרוספיט איכותית צריכה לעשות איוונט אחד לכל אלמנט. יכול להיות שאם הייתי זוכר מה האלמנטים לא הייתי חושב ככה, נגיד זכור לי שגמישות נחשבת לאחד מהם, לא הייתי מכניס תרגיל גמישות לתחרות.

בגלל זה כמו שאמרתי:

בגדול לקחת את כל האלמנטים של כושר (יש 7 אן אני זוכר נכון?) ולהתקדם בהם

כל עוד לא נפצעים אז הרמות הכי גבוהות שאפשר מה זאת אומרת? זה כמו שאשאל אותך איזה משקלים פאוורליפטרים צריכים להרים בדדליפט, הכי הרבה שתצליח

אני לא זוכר מה הכמות ומה התוכן של האלמנטים של הכושר, אבל לדעתי תחרות קרוספיט איכותית צריכה לעשות איוונט אחד לכל אלמנט. יכול להיות שאם הייתי זוכר מה האלמנטים לא הייתי חושב ככה, נגיד זכור לי שגמישות נחשבת לאחד מהם, לא הייתי מכניס תרגיל גמישות לתחרות.
בוא נעשה רגע סדר

גם אם תיקח מאמן טוב, אי אפשר להגיע לרמה גבוה באירובי ובכוח, בטח שלא כשהם מאומנים במקביל, לפחות לפי מה שקראתי בppst

מאמן טוב -> תוכנית טובה -> לא WODs,
אני לט יודע איך זה היום אבל ממה שבדקתי לפני כמה שנים שהתעניינתי לא היה תכנון אימונים באמת אז איך תתקדם בצורה אופטימלית ? זה פשוט לקוות שתשתפר וזה אכן קורה אצל מתחילים

לגבי החלוקה, אני אפילו זוכר שהיו שם 10 חלקים לכושר, אבל אני מחדד את השאלה - איך תגיד לפי מה מנצחים בתחרות ? בפאוורליפטינג אתה צריך את הטוטאל הגדול (תקנו אותי אם אני טועה) כדי לזכות, יש לך משהו וודאי
כנל הרמת משקולות

להשתפר הכי הרבה בכל אחד זאת לא מטרה מוגדרת היטב, אם אחד חזק יותר והשני רץ יותר על אותו משקל גוף, מי יותר בכושר ? ועם יש חלוקה שכזאת, מה הסיבה אליה ? בסופו של יום מה תקריב עבור מה ?
נניח יש 3 מקצים של אירובי ו4 של כוח, אז מישהו חזק יקח את התחרות ? יכול להיות שמישהו יהיה מקום שני בכל המקצים אבל יקח כי אחרים התפלגו שונה ?

• פותח/ת השרשור
כן ולא

אישית כי יש לי המון ציוד בבית פחות. אבל אני אוהב את הגיוון בסביבות האימונים וכיף לי ללכת לעשות אימון פה ושם בחוץ

חוץ מזה שאני גם רוצה ללמוד הנפות אולימפיות ויש לי שם גם מטרות שאני רוצה לפגוע בהם וזה מאפשר לי ציוד ומקום לעבוד בצורה בטוחה על זה.

וזה ממש כיף.

מעבר לזה, אנשים באמת צריכים להרשם ולנסות קרוספיט בעצמם לפני שהם אומרים שאין עבודת כוח או היפרטרופיה בקרוספיט, או בכלל מטילים ביקורת על סמך סרטוני gym fails מבוקסים

מבנה האימונים שם מאוד דומה לconjugate, כאילו שניהם מכוונים לאותו הכיוון (GPP גבוה, ופיתוח תכונות כוח)

אם אתה מתלבט בין חדר כושר לקרוספיט

תנסה, זה לא השטן שעושים ממנו. לא כל היום kipping pullups והנפות בסופרסטים
בוא נעשה רגע סדר

גם אם תיקח מאמן טוב, אי אפשר להגיע לרמה גבוה באירובי ובכוח, בטח שלא כשהם מאומנים במקביל, לפחות לפי מה שקראתי בppst

אני לט יודע איך זה היום אבל ממה שבדקתי לפני כמה שנים שהתעניינתי לא היה תכנון אימונים באמת אז איך תתקדם בצורה אופטימלית ? זה פשוט לקוות שתשתפר וזה אכן קורה אצל מתחילים

לגבי החלוקה, אני אפילו זוכר שהיו שם 10 חלקים לכושר, אבל אני מחדד את השאלה - איך תגיד לפי מה מנצחים בתחרות ? בפאוורליפטינג אתה צריך את הטוטאל הגדול (תקנו אותי אם אני טועה) כדי לזכות, יש לך משהו וודאי
כנל הרמת משקולות

להשתפר הכי הרבה בכל אחד זאת לא מטרה מוגדרת היטב, אם אחד חזק יותר והשני רץ יותר על אותו משקל גוף, מי יותר בכושר ? ועם יש חלוקה שכזאת, מה הסיבה אליה ? בסופו של יום מה תקריב עבור מה ?
נניח יש 3 מקצים של אירובי ו4 של כוח, אז מישהו חזק יקח את התחרות ? יכול להיות שמישהו יהיה מקום שני בכל המקצים אבל יקח כי אחרים התפלגו שונה ?
לפי הסידור שלהם יש מלא גם open gym שזה אני לא הכי מבין כאילו יש לך חדר כושר ואתה לבד?
אז בשביל מה צריך.את כל זה

לפי הסידור שלהם יש מלא גם open gym שזה אני לא הכי מבין כאילו יש לך חדר כושר ואתה לבד?
אז בשביל מה צריך.את כל זה
נגיד אתה חרא בקלין

אז לך לopen gym ותעבוד עם מאמן שם על זה.

או כל תרגיל אחר שיש. לכל אחד יש חולשות נקודתיות וזה אחלה מקום לעבוד עליהם.

נגיד אתה חרא בקלין

אז לך לopen gym ותעבוד עם מאמן שם על זה.

או כל תרגיל אחר שיש. לכל אחד יש חולשות נקודתיות וזה אחלה מקום לעבוד עליהם.
מה הרמה באמת של הדרכת הרמות אולימפיות במכון קרוספיט ממוצע לעומת קבוצה של הרמת משקולות ?

רמה גבוהה זה יחסי. יחסית לפאוורליפטר מקצועי תהיה חלש, יחסית למתאמן חובבן אתה יכול להיות חזק. מה שהתכוונתי, אם זה לא היה ברור מההתנסחות שלי קודם, זה להיות הכי טוב שאתה יכול ביחס לקרוספיטרים אחרים, להיות הכי טוב בהכל ביחד, הכי טוב בטוטאל אפשר לומר. אבל ברור שאם תתמקצע באחד מהם תהיה יותר טוב בו.
זה כבר בעיה במאמנים לא ברעיון הכללי
כנל הרמת משקולות
שמע, יש תחרויות קרוספיט, אתה יכול לבדוק לפי מה הם קובעים (אני לא זוכר). בגדול לדעתי באידיאל אתה מחלק בצורה שווה את כל האלמנטים שאתה מעוניין להתחרות בהם (נגיד בגמישות אני אישית לא הייתי מקיים איוונט) ונותן לכולם מדרג שווה (נניח מדרגים בכל איוונט X מתוך 5) ואז עושים טוטאל לכל האיוונטים, משהו כזה. לא צריך להמציא את הגלגל, עושים את זה כבר בסטרונגמן ואפילו כבר יש תחרויות קרוספיט (האמת פעם הייתי עוקב אחרי זה, זה היה מעניין. עשיתם לי חשק לחזור לראות).
להשתפר הכי הרבה בכל אחד זאת לא מטרה מוגדרת היטב, אם אחד חזק יותר והשני רץ יותר על אותו משקל גוף, מי יותר בכושר ?
זה כמו שתשאל אם יש פאוורליפטר שמרים יותר בבנץ ופאוורליפטר שמרים יותר בדדליפט, עושים מן ממוצע/טוטאל בין כל האיוונטים.
אם אני הייתי מארגן תחרות קרוספיט באמת הייתי מארגן אותה ככה שהרמות בין האיוונטים יהיו שוות (מה זה שוות? לזה צריך לחשוב קצת, צריך לשבת כמה אנשי מקצוע מענפים שונים ולהחליט ביחד). ובכל מקרה אם מראש התחרויות נוטות קצת יותר לכוח אז בכל מקרה כל המתחרים (החכמים) מראש יתאמנו יותר לכוח, אז זה לא באמת משנה.

מה הרמה באמת של הדרכת הרמות אולימפיות במכון קרוספיט ממוצע לעומת קבוצה של הרמת משקולות ?
תלוי מקום

ראיתי מקומות זבל, ראיתי מקומות מעל מעל הנדרש, ברמה אולימפית גבוה.

בקצה התרגילים האלו לא כל כך מסובכים כמו שעושים אותם. ובסך הכל עושים עבודה מספיק טובה בהתחשב בנסיבות

וואלה וצריך לשלם למאמן בנוסף?

לא, לפחות אני לא, זה משהו שאתה צריך לדבר עם המאמנים במקום , אבל בדרך כלל זה יהיה הבעלים של המקום ומתוך אינטרס שימור לקוחות הוא ילמד אותך בכיף.

תמיד סיקרן אותי,מה זה המתח הזה שהם עושים?
זה שווה ערך למתח ״רגיל״?
וואריאציה יותר יעילה. אם המטרה שלך זה לבצע כמה שיותר חזרות (כמו בתחרות קרוספיט) אז זה הכי טוב, אם המטרה זה פיתוח גוף או תרגיל עזר אז אתה רוצה להיות כמה שפחות יעיל ולבצע את הואריאציה הרגילה.

ספירת חזרות שם זה לפי כמות פעמים שהסנטר או החזה (לא זוכר) הגיעו למוט של המתח. מותר להקפיץ את עצמך עם תנופה מהרגלים, אם אתה מייעל את עצמך בזה אז אפשר לדחוף המון חזרות חוקיות בלי הוצאה אנרגטית כמו של מתח "סטנדרטי"

זה כבר בעיה במאמנים לא ברעיון הכללי
רעיון כללי לשפר כושר גופני ? כן, זה נשמע כמו אימונים רגילים של חברה פה שעושים אירובי שאוהבים, אימוני כוח וספורט כזה או אחר
אבל קרוספיט הברנד והנה הגדרה מויקיפדיה -
CrossFit is a branded fitness regimen that involves constantly varied functional movements performed at high intensity
constantly varied - זאת הבעיה

גם לא נתנו שם הגדרה לfunctional movement והאמת הייתי מנסה להפריך את הקונספט הזה עם שלילה - מה זה תנועה לא פונקציונלית בכלל ?
אם זה פשוט לבודד שריר - אז פונקציונלי זה מרוכב ? או שפונקציונלי זאת תנועה מהיום יום ? סקואט הוא טבעי, אבל לא סקואט עם משקל גדול כה על הגב, וזה עדיין לא מונע מזה להיות תרגיל מאוד שימושי למרות גם בריאות וגם ביצועים אבל אני כבר נסחף וזה כבר קרייז אחר לגמריי כל הפונקציונלי הזה

לגבי החלקים של הכושר לפיהם:
CrossFit aims to develop fitness in what the company deems to be the 10 components of physical fitness: cardiovascular/respiratory endurance, stamina, strength, flexibility, power, speed, coordination, agility, balance, accuracy
אני מבין סיבולת לב ריאה, כוח ועוצמה
אני מניח שמהירות זה כמו מהירות מירבית אז ריצה ? וזריזות זה שינויי כיוונים אז משהו דמוי דרילים כמו ששחקני כדורגל עושים ?
דיוק ? זה נשמע כבר ספציפי מידי להיות משהו כללי
שיווי משקל ? אני מניח בתנאי קיצון זה מעניין אבל זה גם בדרך כלל ספורט מסוים כבר
רוב הדברים האלה גם ככה יתפתחו בgymnastics והרמת משקולות, השאלה אם זה מספיק כללי לכושר ?

לגבי תחרויות:
The events generally are not revealed before the Games, can include unexpected elements to challenge the athletes' readiness to compete, and are designed to test the athletes' fitness using CrossFit's own criteria
הצצתי, התחרויות כל כך רנדומליות שזה פשוט מרגיש שזרקו קוביה
בשונה מאוליפיאדה, הכל כללי ולא ממש מעניין לצפיה, זה סובייקטיבי אבל לדעתי יסכימו איתי יותר (אם כי גם אולימפיאדה אני לא כזה אוהב)

לסיכום

עבור הבן אדם הממוצע שהולך למכון - אימוני כוח ואימוני אירובי יותר מושך כי זה מדיד בצורה הרבה יותר פשוטה ולא אקראי

קרוספיט כספורט ספציפי בפני עצמו ? זה כנראה כן, זה הדבר היחיד שאני רואה בזה, כמו סטרונגמן שהזכרת

רעיון כללי לשפר כושר גופני ? כן, זה נשמע כמו אימונים רגילים של חברה פה שעושים אירובי שאוהבים, אימוני כוח וספורט כזה או אחר
דווקא מבחינת כושר כללי הם קולעים לדעתי, אבל כמו שאתה אומר, זה כמו הרבה מתאמני כוח שמשלבים אירובי ועוד ספורט, רק שזה רשמית כל זה ו"מכריח" אותם להתמקצע בזה.
constantly varied - זאת הבעיה
מסכים שהנוסח בעייתי. הייתי אומר שאתה קטנוני כי אני לא אוהב שנתפסים על ניסוחים, אבל אפשר לראות שגם בשטח המאמנים פועלים כמו מה שציטטת, אז זו לא סתם קטנוניות זו בעייתיות בניסוח. אבל עם הרעיון הכללי אני מסכים אם הנוסח היה טיפה יותר חכם.
גם לא נתנו שם הגדרה לfunctional movement והאמת הייתי מנסה להפריך את הקונספט הזה עם שלילה - מה זה תנועה לא פונקציונלית בכלל ?
אם זה פשוט לבודד שריר - אז פונקציונלי זה מרוכב ? או שפונקציונלי זאת תנועה מהיום יום ? סקואט הוא טבעי, אבל לא סקואט עם משקל גדול כה על הגב, וזה עדיין לא מונע מזה להיות תרגיל מאוד שימושי למרות גם בריאות וגם ביצועים אבל אני כבר נסחף וזה כבר קרייז אחר לגמריי כל הפונקציונלי הזה
אכן נושא בעייתי, עוד בעיה בנוסח שלהם
אני מניח שמהירות זה כמו מהירות מירבית אז ריצה ?
לא יודע להגיד לך בוודאות, לאוזן שלי זה נשמע כמו כמה חזרות אתה עושה בזמן קצוב. אבל אני לא באמת יודע.
וזריזות זה שינויי כיוונים אז משהו דמוי דרילים כמו ששחקני כדורגל עושים ?
אני חושב שבגדול כן, אבל שוב, לא יודע להגיד בוודאות.
דיוק ? זה נשמע כבר ספציפי מידי להיות משהו כללי
דיוק אני מניח שזה טכניקה?
שיווי משקל ? אני מניח בתנאי קיצון זה מעניין אבל זה גם בדרך כלל ספורט מסוים כבר
מסכים, גם אני לא הייתי מכניס את זה בתור כושר כללי
הצצתי, התחרויות כל כך רנדומליות שזה פשוט מרגיש שזרקו קוביה
בשונה מאוליפיאדה, הכל כללי ולא ממש מעניין לצפיה, זה סובייקטיבי אבל לדעתי יסכימו איתי יותר (אם כי גם אולימפיאדה אני לא כזה אוהב
האמת שזה לטעמי יותר מעניין, במיוחד אם הייתי עוקב אחרי האימונים של המתחרים לפני התחרות. באופן כללי, כל עוד שומרים על חלוקה יחסית שווה בין האלמנטים לדעתי זה מוסיף עניין. למרות שזה לגמרי יכול להוסיף סיכון לפציעה. מה שאמרתי פה אני חושב גם על סטרונגמן.
אני רק חייב להוסיף משהו לסיכום שלך. לדעתי מה שבאמת יש בקרוספיט שאין בענפים אחרים הספורט זה האווירה, וזה לדעתי שווה מאוד למי שמתחבר אליה.

שמע בגדול אני מסכים איתך, מה שאני רואה ממה שציטטת זה שזה ענף שהוא פשוט קצת יותר שיווקי ופחות מעניין אותו הבטיחות של המתחרים. אבל שיווקית הוא הכי טוב כנראה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית