הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עיכוב התקדמות במשקלי העבודה

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
שלוםQ

שמעתי שיש עניין לעכב את ההתקדמות במשקלי העבודה ו"ולמרוח" את ההתקדמות על משך זמן גדול יותר.

לדוגמא, אם לחצתי 80 קילו באימון האחרון ואני יודע שאצליח ללחוץ 90 קילו באימון הבא, אז כדאי לא לעשות זאת אלא ללחוץ באימון הבא 85 קילו.

האם זה נכון? ומה ההגיון שעומד מאחורי זה?

כן זה נכון שצריך להעלות בהדרגתיות ולא משקל גבוה מדי בבום.
מכיוון שהסיכוי שתתקע אחר כך במשקלים הוא גבוה יותר מאשר אם היית מעלה לאט לאט במשקלים

הגיון פשוט מאוד שעדיף לשמור על התקדמות קבוע, של קפיצות קבועות במשקל, מאשר לתת קפיצה גדולה למשקל שיא ואז להתקע בוא...

• פותח/ת השרשור
ומה קורה שלא מדובר במשקל שיא אלא מ 60 קילו ללקפוץ ל70 קילו לדוגמא..?
וחוץ מזה לא חבל על הזמן, וגם ההתקדמות האיטית לפעמים היא יכולה להיות גורם להשמנה מוגזמת, אדם נמצא הרבה זמן על משקל נמוך ותמיד במאזן חיובי..

מה שאתה מדבר עליו זה כנראה מתאמן מתחיל, שמתחיל ממשקלים מאוד נמוכים.
במקרה כזה הוא יכול לקפוץ בקפיצות של 5 קילו או 10 (בדדליפט למשל) עד שיגיע למשקל שמתחיל להרגיש רציני ואז יוריד את הקפיצות לנמוכות יותר.
בזמן ההתקדמות לעבר המשקלים הכבדים, הוא יהיה בפלוס קלוריות נמוך, וברגע שהוא ירגיש שכבר קשה לו אז הוא יוסיף קלוריות כדי להתאושש טוב יותר מהאימונים...

• פותח/ת השרשור
אנשים פה התחילו עם ציניות..

בקיצור, עדיין אני לא מקבל (מבחינת ההבנה) את התשובות שלכם. ההגיון לא מובן לי.
אשמח לתשובה או מאמר מפורט יותר.

אנשים פה התחילו עם ציניות..

בקיצור, עדיין אני לא מקבל (מבחינת ההבנה) את התשובות שלכם. ההגיון לא מובן לי.
אשמח לתשובה או מאמר מפורט יותר.

המקרה היחיד שזה יכול לקרות בוא זה של מתאמן מתחיל...
כל מתאמן אחר בחיים לא יהיה מסוגל לעשות קפיצה גדולה, אז מה הטעם של השאלה ?

מה הטעם לדון בדברים שאתה לא עושה ולא מתכוון לעשות... אני משאר שאם אתה תוכל לקפוץ ב 10 קילו אתה תעשה את זה...

• פותח/ת השרשור
אני כרגע בבנץ לחצתי 90 קילו ואני מתלבט אם לנסות 95 או ללכת על 92.5.. ה 90 היה קשה אבל טוב..
מצד אחד אני אומר אני ינסה 95 כי עד עכשיו התקדמתי ב 5 אז נמשיךוגם כדי להתקדם ולא להאט ומצד שני אולי לעשות 92.5 כדי שהגוף יותר יגדל ויותר אעלה במסה ולכן שאלתי..

אני גם במצב כמוך ידעתי למה אתה מתכוון ישר אני גם לא רוצה לעלות יותר מידי במשקלים כדי להעלות במישקל גוף

אני כרגע בבנץ לחצתי 90 קילו ואני מתלבט אם לנסות 95 או ללכת על 92.5.. ה 90 היה קשה אבל טוב..
מצד אחד אני אומר אני ינסה 95 כי עד עכשיו התקדמתי ב 5 אז נמשיךוגם כדי להתקדם ולא להאט ומצד שני אולי לעשות 92.5 כדי שהגוף יותר יגדל ויותר אעלה במסה ולכן שאלתי..

אז אם עד עכשיו זה היה בקפיצות של 5 אז תנסה 95, פה אין בעיה, הרי אתה שומר על התקדמות קבוע. ומתישהו בכל זאת אתה תצתרך להוריד את ההתקדמות ל 2.5

• פותח/ת השרשור
אז אם עד עכשיו זה היה בקפיצות של 5 אז תנסה 95, פה אין בעיה, הרי אתה שומר על התקדמות קבוע. ומתישהו בכל זאת אתה תצתרך להוריד את ההתקדמות ל 2.5

כן, זה ידעתי.
חצי קיבלתי תשובה.. חידדת לי את העניין שבהתחלה המאזן החיובי הוא קטן ועם הזמן הוא גודל..
תודה רבה!

אגב, מאיפה אתה במבשרת? אולי מהקסטל?!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית