הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שאלה קצת מורכבת ודי מעניינת.

Wonder Land

משתמש קבוע
1,358
4
נק' מוניטין:
876
1,358
4
Lyle mcdonnald:
"if you’re using the same weights 6 months from now that you’re using today, you won’t be any bigger."

עלתה לי שאלה בעקבות המשפט הזה שנמצא באחד מהמאמרים שלו.

במידה ואני עושה היום סקוואט 100 קילו ואני מתחיל חיטוב. (סקוואט זה דוגמה אבל אני מתכוון לכלל משקלי העבודה)
ובסוף החיטוב אני סיימתי עם סקוואט 160.
כמובן שהתחזקתי אבל כנראה שלא עליתי במסת שריר בגלל התזונה.
למרות זאת אם אני הייתי במסה והייתי עולה מ100 ל160 אז אני כן הייתי גודל.

השאלה היא מה יקרה כשאני אתחיל מסה לאחר שבחיטוב עליתי בכל משקלי העבודה ואני תקוע ולא מצליח לעלות?
אני אשאר עם אותה מסת שריר שכביכול צברתי לפני תחילת החיטוב?

אם משהו לא מובן ממה ששאלתי אני אנסה לתרגם את זה לעברית 😃

שאלה קצת חסרת טעם, אתה מתאר מצב לא סביר. אם עלית מ100 ל160 כנראה שגם בנית שריר בדרך. לעשות את זה בחיטוב? כנראה שלא יקרה.

השערות וניחושים מושכלים:
1. אם עלית בסקוואט מ100 ל160, כנראה עלית במסת שריר. לכן זה לא מעשי לעשות את זה בחיטוב וכנראה שלא תצליח.
2. אם באמת עשית את זה (נשמע לי הזוי), אז למה שבמסה אתה תתקע ב160? סיימת חיטוב עם סקוואט 160, אתה מתחיל מסה, אתה תגדיל את משקלי העבודה. בתוספת תזונה מתאימה עם מאזן קלורי חיובי אתה תעלה במסת שריר...
3. אם עלית במשקלי עבודה בחיטוב בצורה כל כך משמעותית, סביר מאוד להניח שסה"כ השריר שאיבדת במהלך החיטוב שואף ל0.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות וכן, זה באמת קרה לי בחיטוב האחרון.
עליתי במשקלי עבודה בצורה משמעותית ובגלל זה זה עניין אותי.
Seth - לדעתי זאת לא שאלה חסרת טעם ואני כמעט בטוח שהיא לא נשאלה עד כה.
לגבי זה שכנראה שבניתי שריר על הדרך אז מתי זה קרה? כשהייתי בהעמסה?!
נ.ב - החיטוב היה PSMF

שיפרת טכניקה, הגוף התרגל לתנועה ולעומס, שיפרת את המוטוריקה של השרירים....

לא התבלבלתי, התכוונתי לזה.

בן אדם יכול לשחק עם אותם המשקלים במשך חצי שנה בהרבה דרכים ככה שהוא ימשיך לגדול, חוץ מזה שגם אם הוא לא מגיע לכשל ולא עובד בצורה יותר מדי עצימה אבל עדיין על מאזן חיובי אני עדיין לא רואה סיבה למה שלא יגדל.

לא התבלבלתי, התכוונתי לזה.

בן אדם יכול לשחק עם אותם המשקלים במשך חצי שנה בהרבה דרכים ככה שהוא ימשיך לגדול, חוץ מזה שגם אם הוא לא מגיע לכשל ולא עובד בצורה יותר מדי עצימה אבל עדיין על מאזן חיובי אני עדיין לא רואה סיבה למה שלא יגדל.
אוקיי, הבנתי אותך, אבל לא הבנתי איך זה קשור לנושא. הוא שאל אם הוא כביכול בנה מסת שריר כאשר הוא שיפר את הסקוואט שלו מ100 ל160 בחיטוב. הוא כן עלה במשקלי עבודה, בצורה משמעותית... בחיטוב 🙌

• פותח/ת השרשור
בדיוק, הטכניקה לא נפגעה אל תדאגו אני לא ליצן.
השאלה הייתה שנכון שהתחזקתי בצורה די משמעותית וכנראה שלא גדלתי בגלל שהייתי בחיטוב.
השאלה היא מה יהיה כשאני אתחיל מסה בהנחה ואני אשאר על אותם משקלי עבודה?
אני אשאר באותו משקל או שאני אגדל?

הוא מתכוון לזה שאם הוא נמצא במשקל 80 קילו על גובה 1.80 לדוגמא.
אם יהיה הבדל בין מתאמן כזה שמתחיל תוכנית כוח לדוגמא על 100 קילו סקוואט לבין אחד שמתחיל על 150 קילו סקוואט.
כמובן שזה שמתחיל על 100 קילו יעלה משקלים מהר יותר השאלה היא אם צריך לעלות יותר משקלים(במשך הזמן) או בסוף להרים יותר משקל.

אופציות:
1. אתה חושב שהטכניקה שלך טובה, אבל אולי היא לא. תעלה סירטון לפורום ונעביר ביקורת.
2. אין סיכוי שעלית 60 ק"ג בסקוואט בחיטוב עם גירעון קלורי שלילי משמעותי. יתכן ועלית 60 ק"ג בסקוואט בחיטוב אם עשית 160 ק"ג סקוואט בעבר ועשית הפסקה והתחלת מ 100 ק"ג סקוואט ופשוט חזרת למשקלים שעשית פעם, אבל גם פה זה קצת תמוה.
3. אכלת תחזוקה או מאוד קרוב לכך, עלית בכוח ובמסת השריר ויתכן שגם התחטבת. קורה למתאמנים מתחילים, אלו שנמצאים בעודף משקל רב, אלו שחזרו מהפסקה ארוכה שבא איבדו מסת שריר או פשוט פריקים גנטים (לא פגשתי פריקים גנטים שעשו את זה בצורה שיראו את הירידה בשומן והעלייה במסת השריר באופן ויזואלי משמעותי, אבל היו דברים מעולם).
4. עשית סייקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית