הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תיסוף סידן

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
איזה סידן מומלץ? סתם סידן או עם אבץ \ מגנזיום אולי?

יש לי שברי מאמץ ואני לא אוכל הרבה מוצרי חלב, חצי ליטר חלב [500 מ"ג סידן בערך] ביום.

תודה...

התכוונתי למנוחה מוחלטת של גוף תחתון. שזה כולל לא לעבוד על רגליים לא לרוץ לא ללכת יותר מידי וגם לא לעמוד יותר מידי.בשביל שזה יעבור כמה שיותר מהר תשטדל רוב הזמן לשבת/או לשכב שאתה בבית.
ואתה שוכח שמתי שאתה מתאמן על גוף עליון גם על הרגליים יש עומס..אם זה בלחיצת חזה..(אתה דורך חזק על הריצפה) ובעוד הרבה תרגילים..שהם באמידה לדוגמה...בתכלס אתה יכול לאתמן על גוף עליון אבל תשטדל לא להפעיל יותר מידי עומס על הרגליים.

• פותח/ת השרשור
בסדר תודה אחי. מחר אני אקנה את הכדורי סידן. לקחת 1 ביום או 2? [אל תשכח שאני צורך בערך 500 מ"ג מאוכל].

לא משנה, מה שתיקח לא ילך לפח(לשירותיים) ,זה תמיד בריא לצרוך אפילו ללא שברי מאמץ ,הוא מאוד חשוב לתקינות קיבוץ והרפיה של השרירים וגם ניראה לי למערכת העצבים!

בסדר תודה אחי. מחר אני אקנה את הכדורי סידן. לקחת 1 ביום או 2? [אל תשכח שאני צורך בערך 500 מ"ג מאוכל].
אם אתה מקבל 500-600 סידן מאוכל אז כך כדור-1 ביום. כי אם תצרוך יותר מ-1,200 מלגרם ביום זה יכול גם ליגרום לפעולה אפוחה.ואם אתה מפסיק לצרוך מוצרי חלב אז כך 2 כדורים ביום.

• פותח/ת השרשור
הלכתי לבית מרקחת והרוקחת אמרה לי שעדיף לא לקחת את הקרבונט אלא את הציטראט עם ויטמין D שזה יותר טוב לעצמות. הציטראט הזה עולה פי 3 מהקרבונט.

זה מה שיגידו לך ליקנות בכל בית מרקחת ובכל חנות טבע. אחרי בדיקה מעמיקה שעשיתי לא מצעתי שום טעם בלשלם 60 שקל יותר על סידן-ציטראט. תשאר על הקרבונט וזהו.

בדקתי כל מיני מקורות ושום מקור לא מצדיק לשלם על הציטראט.מי שמוכר טוען שיש לו ספיגה טובה יותר,אבל ממה שהבנתי מכמה אנשים,על פי מחקרים אין הבדל משמעותי ובטח שלא הבדל ששווה לשלם עליו 60 שקל או יותר.

• פותח/ת השרשור
דווקא אני בחיפושים שלי באינטרנט הבנתי שציטרט עדיף בהרבה מקרבונט, הנה דוג':

סידן ציטראט נספג בגוף טוב יותר מסידן קרבונט !!
מחקר שנערך לאחרונה ופורסם בכתב העת המדעי J Clin Pharmacol, 2000.
בדק את רמת הזמינות והספיגה של סוגי סידן שונים, ואושש שוב, טענה שהוכחה גם במחקרים קודמים:
לסידן ציטראט יתרון בולט על סידן קרבונט ככל שהדבר קשור להטמעה בגוף ולרמת הזמינות לגוף.
מחקר שבדק 25 נשים בגיל המעבר, בין הגילאים 44 ל-80,(גיל ממוצע 61.8), חקר את רמת הזמינות הביולוגית של 500 מ"ג סידן ציטראט ביחס ל-500 מ"ג סידן קרבונט .
המחקר בוצע בשלושה שלבים :
בשלב הראשון, המשתתפות נטלו 500 מ"ג של סידן ציטראט בתוספת 125 יחידות של ויטמין D .
בשלב השני המשתתפות נטלו 500 מ"ג של סידן קרבונט בתוספת 125 יחידות ויטמין D .
בשלב שלישי, המשתתפות נטלו שתי טבליות פלסבו הדומות בצורתן לטבליות סידן ציטראט.
כל שלב ארך 6 שבועות.
שבוע לפני כל שלב, המשתתפות היו במשטר תזונה המכיל 400 מ"ג סידן ו- 100 מק"ג נתרן ליום.
בכל אחד מן השלבים ניטל תוסף הסידן עם ארוחת הבוקר , תוך הקפדה על שתיית 600 מ"ל מים שעתיים לפני הנטילה ו- 300 מ"ל מים כל שעתיים במשך כל היום , לכל אורך תקופת המחקר.
תוצאות המחקר הראו במובהק כי לסידן ציטראט יתרון בולט על פני סידן קרבונט בקרב נשים בגיל המעבר.
רמת הסידן בדם הייתה גבוהה ב-94% בקבוצת הסידן ציטראט לעומת מדד זה בקבוצת הסידן קרבונט.
בסיכום המחקר ,קבעו החוקרים כי סידן ציטראט זמין יותר מבחינה ביולוגית מאשר סידן קרבונט .

ישן..ראיתי את זה כבר,יש עוד מחקרים בנושא. ושוב בתוצעה הסופית המחיר לא מוצדק.
גם בשטח אין הבדל(מאנשים שניסו את שניהם) הקרבונט יעשה את העבודה מעולה.
עריכה:
במקרים חריגים אם בעיות רציניות לנשים בגיל 44-80 אולי באמת הציטראט יהיה יעיל יותר,אבל כך סתם זה מיותר.

נערך לאחרונה:
ו- P-a-n-1-c אתה עוד צעיר,עדין במדים,אתה לא אישה בת 44-80,תקשיב קצת לדיזל כך תקרבונט ותיהיה בריא.
תחסוך עוד 50 שקל לבירות של יום שישי.😉

• פותח/ת השרשור
ישן..ראיתי את זה כבר,יש עוד מחקרים בנושא. ושוב בתוצעה הסופית המחיר לא מוצדק.
גם בשטח אין הבדל(מאנשים שניסו את שניהם) הקרבונט יעשה את העבודה מעולה.

ואולי הציטרט יעשה את העבודה טוב יותר? המחקרים שנעשו לא נעשו על 5 החברים ששאלת, אלא על אלפים. והמון מקורות [בעצם כל מקור שקראתי] ממליץ על ציטרט, והממליצים הם רופאים ולא "אנשים שניסו".

ואולי הציטרט יעשה את העבודה טוב יותר? המחקרים שנעשו לא נעשו על 5 החברים ששאלת, אלא על אלפים. והמון מקורות [בעצם כל מקור שקראתי] ממליץ על ציטרט, והממליצים הם רופאים ולא "אנשים שניסו".
אתה בחור צעיר,הקרבונט יעשה את העבודה יופי.אם אתה רוצה לך על ציטראט בהצלחה.
אתה צריך להבין משהו לגבי הרופאים. הרופאים הם כמו תוכי. מה שהם למדו וקראו ליפני 20 שנה,זה מה שהם יגידו לך גם היום.(אחרי שהרבה דברים השתנו)
המחקר נעשה כמאט ליפני 10 שנים על נשים בגיל 44-80 . כל רופא שלמד וראה את זה ליפני 10 שנה יגיד לך היום ללכת רק על צטראט גם אם אתה ילד בן 12.הוא יגיד לך את זה בלי סיבה מוצדקת.כי פשוט כך הוא למד כמו תוכי וקרא מחקר ליפני 20 שנה. שלא תחשוב שרופא זה "הכל יכול ויודע" ממש לא. הרופאים גם טועים ומטעים וביגללם לפעמים גם אנשים מתים.(תראה קצת תוכניות על רופאים בארץ לדוגמה ועל רשלנות רפואית)
ועכשיו אני יתן לך דוגמה כמה שזה לפעמים לא צודק להקשיב להמלצות של רופאים ורק אחרי מספר שנים עולים על זה.
אתמול פורסם בחדשות שיש הרבה מאוד תרופות לילדים נגד צינון שביכלל לא יעילים ואפילו יכולים להזיק. ואת זה גילו רק אחרי כמה שנים...ועד היום רופאים בבית חולים המליצו את זה לילדים קטנים.
מה תגיד על זה? עכשיו אתה יכול ללכת ליקנות סידן ציטראט ב-80 שקל כי הרופא שלמד ליפי 20 שנה קרא בזמנו מחקר שלנשים בגיל 44-80 זה עשה יותר טוב מקרבונט.

• פותח/ת השרשור
ומצד שני אני יכול ללכת על קרבונט כי אתה ועוד כמה חברים שלך חושבים שזה אותו דבר\יותר טוב?

ומצד שני אני יכול ללכת על קרבונט כי אתה ועוד כמה חברים שלך חושבים שזה אותו דבר\יותר טוב?
מה זה חושבים? אני אומר לך עובדות בשטח,פאניק על תישכך איפו אני עובד.אני על בסיס יום יומי מדבר אם אנשים,ואמרתי לך בדקתי תנושא לעומק, למי שיצא להשתמש גם בקרבונט וגם בציטראט לא ראה שום יתרון בציטראט זה שמחקר שנעשה ליפני 10 שנה אומר לך שהספיגת סידן ציטראט אצל נשים בגיל 44-80 אייתה יותר טובה לא אומר שקרבונט לא יעבוד אצלך או יעבוד פחות טוב. הוא יעשה תעבודה שלו. אם הוא היה ממש חרא או לא שווה כלום לעומת ציטראט לא היו ממשיחים לימכור אותו.
בקיצור תקשיב,אני לא בה לזיין לך פה במוח.כולה בה לעזור,תעשה מה שאתה רוצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית