עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אם אתה מקבל 500-600 סידן מאוכל אז כך כדור-1 ביום. כי אם תצרוך יותר מ-1,200 מלגרם ביום זה יכול גם ליגרום לפעולה אפוחה.ואם אתה מפסיק לצרוך מוצרי חלב אז כך 2 כדורים ביום.בסדר תודה אחי. מחר אני אקנה את הכדורי סידן. לקחת 1 ביום או 2? [אל תשכח שאני צורך בערך 500 מ"ג מאוכל].
סידן ציטראט נספג בגוף טוב יותר מסידן קרבונט !!
מחקר שנערך לאחרונה ופורסם בכתב העת המדעי J Clin Pharmacol, 2000.
בדק את רמת הזמינות והספיגה של סוגי סידן שונים, ואושש שוב, טענה שהוכחה גם במחקרים קודמים:
לסידן ציטראט יתרון בולט על סידן קרבונט ככל שהדבר קשור להטמעה בגוף ולרמת הזמינות לגוף.
מחקר שבדק 25 נשים בגיל המעבר, בין הגילאים 44 ל-80,(גיל ממוצע 61.8), חקר את רמת הזמינות הביולוגית של 500 מ"ג סידן ציטראט ביחס ל-500 מ"ג סידן קרבונט .
המחקר בוצע בשלושה שלבים :
בשלב הראשון, המשתתפות נטלו 500 מ"ג של סידן ציטראט בתוספת 125 יחידות של ויטמין D .
בשלב השני המשתתפות נטלו 500 מ"ג של סידן קרבונט בתוספת 125 יחידות ויטמין D .
בשלב שלישי, המשתתפות נטלו שתי טבליות פלסבו הדומות בצורתן לטבליות סידן ציטראט.
כל שלב ארך 6 שבועות.
שבוע לפני כל שלב, המשתתפות היו במשטר תזונה המכיל 400 מ"ג סידן ו- 100 מק"ג נתרן ליום.
בכל אחד מן השלבים ניטל תוסף הסידן עם ארוחת הבוקר , תוך הקפדה על שתיית 600 מ"ל מים שעתיים לפני הנטילה ו- 300 מ"ל מים כל שעתיים במשך כל היום , לכל אורך תקופת המחקר.
תוצאות המחקר הראו במובהק כי לסידן ציטראט יתרון בולט על פני סידן קרבונט בקרב נשים בגיל המעבר.
רמת הסידן בדם הייתה גבוהה ב-94% בקבוצת הסידן ציטראט לעומת מדד זה בקבוצת הסידן קרבונט.
בסיכום המחקר ,קבעו החוקרים כי סידן ציטראט זמין יותר מבחינה ביולוגית מאשר סידן קרבונט .
ישן..ראיתי את זה כבר,יש עוד מחקרים בנושא. ושוב בתוצעה הסופית המחיר לא מוצדק.
גם בשטח אין הבדל(מאנשים שניסו את שניהם) הקרבונט יעשה את העבודה מעולה.
אתה בחור צעיר,הקרבונט יעשה את העבודה יופי.אם אתה רוצה לך על ציטראט בהצלחה.ואולי הציטרט יעשה את העבודה טוב יותר? המחקרים שנעשו לא נעשו על 5 החברים ששאלת, אלא על אלפים. והמון מקורות [בעצם כל מקור שקראתי] ממליץ על ציטרט, והממליצים הם רופאים ולא "אנשים שניסו".
מה זה חושבים? אני אומר לך עובדות בשטח,פאניק על תישכך איפו אני עובד.אני על בסיס יום יומי מדבר אם אנשים,ואמרתי לך בדקתי תנושא לעומק, למי שיצא להשתמש גם בקרבונט וגם בציטראט לא ראה שום יתרון בציטראט זה שמחקר שנעשה ליפני 10 שנה אומר לך שהספיגת סידן ציטראט אצל נשים בגיל 44-80 אייתה יותר טובה לא אומר שקרבונט לא יעבוד אצלך או יעבוד פחות טוב. הוא יעשה תעבודה שלו. אם הוא היה ממש חרא או לא שווה כלום לעומת ציטראט לא היו ממשיחים לימכור אותו.ומצד שני אני יכול ללכת על קרבונט כי אתה ועוד כמה חברים שלך חושבים שזה אותו דבר\יותר טוב?