הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעייה בגב בחולייה L4

shanidaniel

משתמש פעיל
999
4
נק' מוניטין:
437
999
4
עשיתי איזה משהו מחוץ למכון ופתאום היה לי קליק בגב התחתון לא יחסתי לזה חשיבות בגלל שיש לי קליקים בכל הגוף איזה יום או יומיים אחרי זה עשיתי דדליפט באימון וקצת אחרי האימון התחילו לי כאבים בגב התחתון חשבתי שזה שריר תפוס חזק זה רק החמיר אז הלכתי לאורטופד ועשו לי צילום והכל ויש לי איזה בעייה לא הבנתי בדיוק מה בחולייה L4 וזה גורם לזה שאני לא יכול לעגל את הגב הוא כל הזמן נשאר ישר או מכווץ דדליפט אני לא יכול לעשות כי זה רק מחמיר את בעייה וסקוואט אני ניסיתי לעשות אבל ישר ששברתי מקביל היה לי כאב כאילו הגב נתפס אז ניסיתי כמה דקות אחרי זה שוב וראיתי שזה תמיד ככה השאלה שלי היא איך אני יכול להתאמן בלי סקוואט ודדליפט ועדיין להתקדם כמו שצריך (לא בטוח שזה החרכי אבל אני בודק אופציות למקרה ש...)

אם הלכת לאורטופד ועשו לך צילום אז אתה אמור לדעת מה הבעיה שלך בדיוק. אם אתה לא יודע איך אתה רוצה שיעזרו לך כאן? לפני לא הרבה זמן פרסמת כאן שיש לך כאבים חזקים אחרי דדליפט וביקשתי ממך להעלות סרטון עבודה ואתה ממשיך לקשקש על בעיות וכאבים בלי לתת לנו לראות איך אתה עובד. זה פורום רציני ולא מקום שבו ילדים כמוך יכולים לבוא ולבכות ולקשקש ולפתוח נושאים חדשים כל יום מחדש על בעיות חדשות ותוכניות חדשות ופעם קרוספיט ופעם פוטבול ופעם פיצולים. תתבגר או שאנשים לא יטרחו לעזור לך. היו לנו כאן מספיק ליצנים בעבר.

ובעיה בחוליה שלא מאפשר לך לעגל את הגב? הוא כל הזמן ישר? 🤡

• פותח/ת השרשור
אם הלכת לאורטופד ועשו לך צילום אז אתה אמור לדעת מה הבעיה שלך בדיוק. אם אתה לא יודע איך אתה רוצה שיעזרו לך כאן? לפני לא הרבה זמן פרסמת כאן שיש לך כאבים חזקים אחרי דדליפט וביקשתי ממך להעלות סרטון עבודה ואתה ממשיך לקשקש על בעיות וכאבים בלי לתת לנו לראות איך אתה עובד. זה פורום רציני ולא מקום שבו ילדים כמוך יכולים לבוא ולבכות ולקשקש ולפתוח נושאים חדשים כל יום מחדש על בעיות חדשות ותוכניות חדשות ופעם קרוספיט ופעם פוטבול ופעם פיצולים. תתבגר או שאנשים לא יטרחו לעזור לך. היו לנו כאן מספיק ליצנים בעבר.
ובעיה בחוליה שלא מאפשר לך לעגל את הגב? הוא כל הזמן ישר? 🤡

אז התחלתי להרגיש את הבעייה חזק מאז הלכתי לצילום ויש לי בעייה שחולייה L4 יצאה מהמקום שלה למה בדיוק זה מונע ממני לעשות דדליפט אני לא יודע אני רק יודע שעם אני מרים משהו במשקל נוצא של מוט ריק מתחילים לי כאבים בכל האזור שם לגבי הטכניקה של הדדליפט אני יודע שהיא טוב מוט מתחת לכתפיים מוט כל הזמן צמוד לרגליים גב ישר כתפיים אני לוקח אחורה כמה שאפשר מבליט את החזה וסוגר תנועה עד הסוף מספיק?
לגבי הפוטבול שקלתי את האופציה והשיקול היה עד כמה זה יפגע באימונים וכן זה גורם לגב שלי להשאר כל הזמן ישר אני לא יכול לעגל אותו על אני רוצה להרים משהו מהריצפה אני חייב לעשות סקוואט מצחיק אותך? כי אותי לא...

זזה לך חוליה ,ואתה מדבר על לעשות דדליפט?
תעשה לעצמך טובה ובנתיים תתרחק מהחדר כושר ותמצא פיתרון לבעיות גב שלך .
אחרי שתמצא פתרון תתחיל להתאמן ,שלא תתפרק באמצע המכון חחח
בריאות>חדר כושר

• פותח/ת השרשור
זזה לך חוליה ,ואתה מדבר על לעשות דדליפט?
תעשה לעצמך טובה ובנתיים תתרחק מהחדר כושר ותמצא פיתרון לבעיות גב שלך .
אחרי שתמצא פתרון תתחיל להתאמן ,שלא תתפרק באמצע המכון חחח
בריאות>חדר כושר

כן... לצערי זה בא בדיוק לפי הקיץ אבל מה לעשות בריאות קודם אני בינתיים יכח הפסקה עד שאני ילך לקבל חוות דעת מקצועית מה לעשות לגבי האימונים השאלה עכשיו זה איפה אני מקבל חוות דעת כזאת ומי מוסמך לתת לי חוות דעת כזאת אני לא ממש יודע לאן לפנות...

• פותח/ת השרשור
מה האבחנה של הרופא שלך? מה הוא אמר שיש לך בדיוק? חוליות לא סתם יוצאות לטייל..
חולייה L4 בגב התחתון יצאה מהמקום עם משנה לכם איך זה קרה הייתי בקפיטריה שכבתי על הספה ואמרתי לידידה שלי שתעשה לי מסאג' אז היא הלכה לי על הגב פתאום נעמדה כמה שניות על הגב התחתון בלי לזוז ויצא שם קליק אחרי זה לא יכלתי לעגל את הגב הדדליפט שעשיתי יום אחרי זה הוסיף לכאב הרופא אמר לי רק מה הבעייה שלי בקצרה ואמר לי להתחיל להזהר ולא לעשות שתויות הוא לא הזכיר כלום לגבי האימונים שציינתי שאני מתאמן בחדר כושר ואני לא יודע למי לפנות בנושא האימונים...

חולייה L4 בגב התחתון יצאה מהמקום עם משנה לכם איך זה קרה הייתי בקפיטריה שכבתי על הספה ואמרתי לידידה שלי שתעשה לי מסאג' אז היא הלכה לי על הגב פתאום נעמדה כמה שניות על הגב התחתון בלי לזוז ויצא שם קליק אחרי זה לא יכלתי לעגל את הגב הדדליפט שעשיתי יום אחרי זה הוסיף לכאב הרופא אמר לי רק מה הבעייה שלי בקצרה ואמר לי להתחיל להזהר ולא לעשות שתויות הוא לא הזכיר כלום לגבי האימונים שציינתי שאני מתאמן בחדר כושר ואני לא יודע למי לפנות בנושא האימונים...
בנות זה עם חרא ! 😉
אבל רציני כמו שאמרו לך בריאות קודמת לחדר כושר אז קח מנוחה תחלים תטפל בעצמך ואז תחזור לאט לאט וכמו שאמרת תחפש חוות דעת מקצועית שתכוון אותך

חוליה שיצאה מהמקום? והרופא שלך לא מטפל בך? "להתחיל להיזהר"? נשמע כמו אחלה חרטוט.

• פותח/ת השרשור
חוליה שיצאה מהמקום? והרופא שלך לא מטפל בך? "להתחיל להיזהר"? נשמע כמו אחלה חרטוט.
אין לי פה סיבה לחרטט במיוחד שמדובר שנים מתוך שלושת התרגילים האהובים עלי אני שאלתי לגבי ניתוח אבל הוא אמר שבינתיים אין צורך בניתוח הוא רק נתן לי כמה תרגילים לעשות כמו להשכב ליד הקיר ולהרים את הרגליים על הקיר ולנסות לישר אותם ועוד כמה תרגילים שאמורים לשפר את המצב באמת שהוא לא הסביר לי מה בדיוק יש לי הוא רק הסביר לי מה לעשות בשביל לשפר את המצב ואמר לי לא לעשות שתויות

הוא גם אמר לי לקבוע תור לעוד 3 חודשים לעוד צילום ואליו

עכשיו שאלתי את אבא שלי שהיה איתי אצל הרופא מה הוא הבין ממה שהרופא אמר לי והבעייה היא פריצת דיסק בין חוללה L4 לחולייה L5 זה לא בדיוק חולייה L4 שזזה מהמקום טעות שלי... זה פריצת דיסק בין חוליות L4 לL5 שגם זה אני לא בדיוק יודע מזה אומר

בדיוק באתי לשאול אותך אם התכוונת לדיסק שבין L4 לL5 כי גם לי יש באיזור בעיה בדיסק, אמנם לא כמו אצלך כי אני לא איבדתי את הגמישות לחלוטין כמוך.
כרגע אני עובד על יותר גמישות לאיזור, מה שלא היה הצד החזק אף פעם אצלי. סביר להניח שגם אתה צריך לעבוד על גמישות, לנוח קצת ולהתאושש ורק אז לחזור להתאמן. כדאי לך לחזק את שרירי הגב בצורה נכונה.
הגב שלך בנוי מחוליות(עצמות) וסחוסים(שהם צמיגים) כשהקרום של הסחוס נקרע ונוזל יוצא החוצה זה נקרא פריצת דיסק.
בכל אופן, תפנה לאורתופד שלך ותראה מה בדיוק צריך לעשות.

נערך לאחרונה:
שמע, פציעה לא פשוטה.. למרות שזה מאוד נפוץ בגילאים טיפה יותר מאוחרים.

אין נוסחת קסמים להחלמה - הטיפ שאני יכול לתת לך זה לקרוא על זה הרבה ולהבין לעומק מה בדיוק יש לך ואיך להתמודד עם זה.

כתבו על זה כאן לא מעט - תתחיל מלהריץ חיפוש בפורום: "פריצת דיסק".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית