ייעוץ עישון נרגילה פוגע בכושר?

Hadas Nadav

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
-18
34
0
עישון נרגילה מדי שבועיים או חודש וקצת עישון סיגריות יקשה עליי בספורט ממש? כי התחלתי קצת להתנשף או שזה לא קשור לזה כי זה פתאום אחרי כמה זמן

(וסתם שמתי קישור כי באלי לא קשור לנושא..)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הוכח כי שעה של עישון נרגילה שווה לעישון 100 סיגריות...אני לא מאמין שיש כאן מישהו שעישן כל החיים שלו שעה נרגילה...(ואני מתכוון לשעה עישון אם לא הבנתם)
חוץ מזה לא תופסים ראש מנרגילה זה מיתוס אידיוטי וחסר כל ביסוס....

זאת הרגשה כיפית כזאת ומרגיעה כביכול אבל נמשכת לא יותר מדקה 2, ובדרך כלל לא חוזרת באותו יום.
אבל מה זה משנה? זה לא שווה את הפגיעה והנזקים לגוף.

• פותח/ת השרשור
הוכח כי שעה של עישון נרגילה שווה לעישון 100 סיגריות...אני לא מאמין שיש כאן מישהו שעישן כל החיים שלו שעה נרגילה...(ואני מתכוון לשעה עישון אם לא הבנתם)
חוץ מזה לא תופסים ראש מנרגילה זה מיתוס אידיוטי וחסר כל ביסוס....

חח אני עישנתי שעה בים עשיתי טעות 6 גחלים וגם בדרך כלל זה שעה..

לא יודע אם 100 סיגריות, אבל עישון נרגילה מייצר הרבה יותר רעלים מאשר סיגרייה בודדת. פירסמתי בעבר מספר מחקרים על כך בפורום, מוזמן להריץ חיפוש.
אפשר לומר קרוב ל.. תודה על הדיוק
בכל מקרה תמצאי ריגושים וסיפוקים אחרים, לא צריך רק לעשן.
באמת שמיותר להכניס את העשן הזה לתוך הגוף.

אני לא מסכים לגבי כל הגזמות והסטיגמות על נרגילות
אני אסמטי ובתקופה שהייתי מעשן ימים ולילות...הייתי מגיע לבדיקות שיגרתיות והריאות שלי היו דיי נקיות..
וגם שחזרתי לאחר תקופה ארוכה לעשן..הייתי דופק אירובי בהתחלה קשה (לא נגעתי באירובי לתקופה ארוכה - לא בכושר) אחרי כמה זמן נכנסתי לכושר והכל זרם

בריא זה לא.., כך שאני לא ממליץ לעשן לא סיגריה ולא נרגילה

אני לא מסכים לגבי כל הגזמות והסטיגמות על נרגילות
אני אסמטי ובתקופה שהייתי מעשן ימים ולילות...הייתי מגיע לבדיקות שיגרתיות והריאות שלי היו דיי נקיות..
וגם שחזרתי לאחר תקופה ארוכה לעשן..הייתי דופק אירובי בהתחלה קשה (לא נגעתי באירובי לתקופה ארוכה - לא בכושר) אחרי כמה זמן נכנסתי לכושר והכל זרם

בריא זה לא.., כך שאני לא ממליץ לעשן לא סיגריה ולא נרגילה
הריאות שלך היו נקיות? עשית ביופסיה לריאות שאישש את הטענה שהן היו נקיות?

אני יכול להגיד לך בוודאות שכאשר אתה מעשן נרגילה אתה מכניס יותר עשן לריאות, ללא ספק
אני אתן לך דוגמא מעל עצמי, כשהייתי מעשן עם חברים 2-3 גחלים (לא לבד, עם 3-4 אנשים) כשהייתי חוזר הביתה הייתי מרגיש נשימות כבדות ולפעמים כאבי ראש.
כשהייתי יושב עם חברים פעם אחת סיימתי בערב אחד קופסה שלמה של סיגריות כי לא היה ממש מה לעשות חוץ מלשתות ולעשן ולדבר, וחזרתי הביתה עם הרגשה רגילה, רק עם ריח מסריח של סיגריות.
בכל מקרה הפסקתי עם שניהם כי שניהם זה חרא ולא משנה באיזו תדירות, אבל נרגילה בוודאות יותר גרועה מסיגריה

זה בגלל שרק התחלת לעשן ובטח עישנת טבק בטעם תפוח אני יודע על עצמי שעישנתי 3-4 ראשים וכל ראש 3 גחלים עם עוד שני חברים לא הרגשתי כלום רק שבוע שבועיים הראשונים שאתה מעשן אתה מרגיש את זה אבל בכל מקרה כדי להפסיק או לעשן רק מידי פעם

בתקופה שהייתי מעשן כל יום סיגריות ולפחות פעם בשבוע נרגילה, למשך שנה וחצי, וכל פעם שהייתי עובר את ה-3 גחלים הייתי הולך הביתה עם כאב ראש, בדרך כלל עם טבק תפוח כן, אבל זה קרה לי גם עם לימונענע, לימון, פסיפלורה וכו'.

הריאות שלך היו נקיות? עשית ביופסיה לריאות שאישש את הטענה שהן היו נקיות?
לפני שעשיתי את הבדיקות, הרופא שאל אותי אתה מעשן? אמרתי לו שלא.. והוא אמר תכף נראה אם אתה דובר אמת.., ואכן היו נקיות
אגב אני אסמטי כך שזה דיי רגיש אצלי, זאת אומרת סיגריה למשל..ברגע שמעשנים לידי אני נחנק ומשתעל ברמות.., עם נרגילה כשאני מעשן זה לא מורגש

מצחיק שאנשים מנסים לשכנע את עצמם כאן שעישון לא מזיק.
מי שמנסה לשכנע את עצמו שעישון לא מזיק = הוא אדיוט.

הכוונה שלי שעם הזמן פיתחו המון סטיגמות לגבי נרגילה, ובתור אחד עם אסטמה לא מסכים עם ההפרכות.
אני לא ממליץ ויודע טוב מאוד שבריא זה לא..., משתדל כמה שפחות לעשן...

• פותח/ת השרשור
לפני שעשיתי את הבדיקות, הרופא שאל אותי אתה מעשן? אמרתי לו שלא.. והוא אמר תכף נראה אם אתה דובר אמת.., ואכן היו נקיות
אגב אני אסמטי כך שזה דיי רגיש אצלי, זאת אומרת סיגריה למשל..ברגע שמעשנים לידי אני נחנק ומשתעל ברמות.., עם נרגילה כשאני מעשן זה לא מורגש

מי שמנסה לשכנע את עצמו שעישון לא מזיק =

הכוונה שלי שעם הזמן פיתחו המון סטיגמות לגבי נרגילה, ובתור אחד עם אסטמה לא מסכים עם ההפרכות.
אני לא ממליץ ויודע טוב מאוד שבריא זה לא..., משתדל כמה שפחות לעשן...

ואיך עשן נרגילה לא מורגש לך??!

יש לי שאלה שאני לא יודע לענות עליה:
האם יכול להיות שהריאות מתנקות מהר יותר מעישון נרגילה מאשר עישון סיגריות מהסיבה שבנרגילה זה טבק "רטוב" ובסיגריות טבק יבש, וגם בנרגילה יש את המים שהם כביכול עושים את העשן לח יותר, יש מצב שבגלל זה הריאות מתנקות מהר יותר מנרגילה או שזה סתם חרטה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית