הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בלט דיסק

tormenta

משתמש מתחיל
130
11
נק' מוניטין:
34
130
11
יש פה ח'ברה שעושים או שעשו ss או בכלל דדליפט וסקוואט עם בלט דיסק וזה לא עשה להם נזק? או להיפך שהרגישו שינוי לטובה?

אמנם לא היה לי בלט, אבל כן היו לי כאבי גב פה ושם. נעלמו לחלוטין כשהתחלתי להתאמן (SS).

עשיתי SS ובסוף התוכנית איבחנו לי בלט קטן ב-L5-S1 (למרות שמאז ומתמיד היו לי כאבי גב קלים)

אחרי הפסקה מהסקוואטים והדדליפט לכמה חודשים, הכאבים מאוד השתפרו ועכשיו חזרתי רק לדדליפט כבד, סקוואט אני עושה אבל קל מאוד.

מאז הפציעה שיפרתי את הטכניקה ואני מרגיש שהדדליפט באמת עוזר לחזק את הגב, אני מתקדם לאט לאט וזה הולך בסדר..

איפה הבלט שלך? יש מושג ממה זה קרה?

• פותח/ת השרשור
עדיין לא הובחנתי כבעל בלט דיסק, לפני כשנה הלכתי לפיזיותרפיסט עקב בעיות גב תחתון שיש לי שנים ואף פעם לא טיפלתי,

לאחר צילומים ובדיקות הם טענו שרוב הסיכוים שזה בלט דיסק אך צריך לעשות בדיקת סיטי. לא רציתי לעשות את הבדיקה בגלל הקרינה.

קצת אחרי זה שהיה שיפור ניכר בגב, התחלתי לעשות ss והכאבים שוב חזרו, בעיקר בסקוואט ודדליפט, התחלתי לעשות ab

בלי סקוואט ודדליפט, אני עולה במשקל אי אפשר להגיד שלא אבל הרבה יותר לאט.. אני רוצה לחזור לss, אבל חושש עוד פעם שהכאבים יחזרו.

הכאבים התפרצו לך באמצע ה- ss?
מה זה סקוואט קל כמה משקל?

נערך לאחרונה:
לא יודעים מה יש לי בנתיים
וממה שקראתי
סקוואט זה אפשרי ביותר עם בלט בגב
יותר מדדליפט אפילו

עדיין לא הובחנתי כבעל בלט דיסק, לפני כשנה הלכתי לפיזיותרפיסט עקב בעיות גב תחתון שיש לי שנים ואף פעם לא טיפלתי,

לאחר צילומים ובדיקות הם טענו שרוב הסיכוים שזה בלט דיסק אך צריך לעשות בדיקת סיטי. לא רציתי לעשות את הבדיקה בגלל הקרינה.

קצת אחרי זה שהיה שיפור ניכר בגב, התחלתי לעשות ss והכאבים שוב חזרו, בעיקר בסקוואט ודדליפט, התחלתי לעשות ab

בלי סקוואט ודדליפט, אני עולה במשקל אי אפשר להגיד שלא אבל הרבה יותר לאט.. אני רוצה לחזור לss, אבל חושש עוד פעם שהכאבים יחזרו.

הכאבים התפרצו לך באמצע ה- ss?
מה זה סקוואט קל כמה משקל?

אחרי 3 חודשים בתוכנית הכאבים התחילו... סקוואט קל מאוד - 60-70 קילו
דדליפט אני על 110-120 בערך..

עזובת'ך קרינה, תעשה צילום וזהו..

א. אתה צריך לבדוק את העניין ברצינות, אחרת הדיון הזה לא הולך לשום מקום.
ב. אתה צריך שמישהו שבאמת מבין עניין יסתכל עליך מהצד ויעריך את הטכניקה שלך (ושיעשה את זה בכנות !!!), במיוחד בכל הקשור לגב תחתון.

מישהו מבעלי הבלטים, שמע על פרוצדורת "צריבת דיסק"?

• פותח/ת השרשור
א. אתה צריך לבדוק את העניין ברצינות, אחרת הדיון הזה לא הולך לשום מקום.
ב. אתה צריך שמישהו שבאמת מבין עניין יסתכל עליך מהצד ויעריך את הטכניקה שלך (ושיעשה את זה בכנות !!!), במיוחד בכל הקשור לגב תחתון.

כן חשבתי על זה, הטענה של הפיזיותרפיסטים שזוקפי הגב חלשים בלי קשר לבלט.
אחרי שחיזקתי אותם, נראה לי שאני מתכוון להתחיל לעשות ss, וללמוד את הטכניקה על בוריה, אולי אפילו לקחת מישהו מהפורום לאימון שתיים בתשלום שיילמד את הטכניקה.

לזה ששאל על הצריבת דיסק, אני לא שמעתי על זה, ממה שאני זוכר בפיזיותרפיה הבלט דיסק זהו השלב שלפני הפריצה(שנקווה שלא תגיע) מקווה שאני לא טועה ומטעה.

לבחור שמעליי - לא הבנתי מה אתה רוצה.
גש לבדוק ברצינות את בעיית הגב שלך, ותחליט החלטות לגבי האימונים לאחר מכן בהתאם.

מה בנוגע לצריבת דיסק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית