הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה לסטודנטים

• פותח/ת השרשור marzi
  • פורסם בתאריך

marzi

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אהלן

קודם כל קצת על עצמי

גובה:170
משקל:72-73
מטרה: מסה + כוח (התחלתי SS שבוע שעבר)

בגלל השעות הארוכות באוניברסיטה יוצא לי לאכול לא מספיק, בעיקר פחמימות ובמיוחד בימים שאני מתאמן בהם.
לפחות שלוש פעמים בשבוע יוצא לי לפספס צהריים ובמקום אני אוכל סנדוויץ'.
אני לא בטוח שלאכול שלושה סנדוויצ'ים ביום ארוך (לדוגמא יום שאני לומד עד שמונה) זה פתרון אידאלי.
בתור סטודנט כמובן שיש גם יש כמובן את הנושא הכלכלי.

רציתי להתייעץ כאן עם הסטודנטים האחרים בפורום מה הם עושים/עשו באוניברסיטה.

תודה מראש!

• פותח/ת השרשור
לוקח אבקת חלבון gold standart
לגבי גיינר, ממה שראיתי העלויות גדולות מדי בשבילי
חשוב לי לציין שכשהתחלתי להתאמן לפני כמה חודשים שקלתי באזור 6-7 קילו פחות ככה שכן עליתי במשקל
בחודש וחצי האחרון אני נתקעתי מבחינת משקל ובגלל זה כתבתי את השאלה

הבעיה שלך היא הקלוריות? או החלבון?
מציע לך לנסות גבנצ',חוסך את שניהם ויש גבינות צהובות שמנות לא יקרות בכלל

תקנה קופסת פלסטיק טובה שנסגרת חזק ותשים את האוכל שאתה צריך בתוכה.
אפשר גם להוסיף גבנ"צ, פסטרמה, טונה.

קופסאות של אוכל אין ספק, אני קבוע לוקח למרות שאצלי כרגע זה חזה עוף וברוקלי לצהריים בשביל החיטוב

אני לא מתעסק עם קופסאות, לא רואה בזה צורך. אוכל 3-4 ארוחות ביום: ארוחת בוקר במעונות לפני שאני הולך להרצאות, צהריים בקפיטריה המצויינת שיש לנו שמציעה ארוחות ענקיות ביתיות, 25 ש"ח לארוחה שבאה עם מנת בשרית, תוספת פחמימות וירקות, סלט כמה שרוצים, מרק עשיר. אני בקושי מצליח לסיים. אני מעריך בצורה די טובה שזה נותן לי 1200 קלוריות ו-40 גרם חלבון, בערב מתי שאני חוזר למעונות עוד ארוחה ועוד אחת אם יש צורך לפני שאני הולך לישון. חוץ מהארוחה העשירה בקפיטריה, 3 האחרות בעיקר מבוססות על מאכלים בסיסיים ופשוטים שבהן אני פשוט מוודא שאני משיג מספיק חלבון. הקלוריות באות בקלות. למשל: גביע קוטג' 250 גרם, חצי ליטר חלב עם 300-400 גרם צ'יריוס, 200 גרם גבינה צהובה עם 6 פרוסות לחם, 6 ביצים מקושקשות, 300-400 גרם שניצל, 300-400 גרם המבורגר, 3 קופסאות טונה (בערך 250 גרם), מתי שיש לי אבקת חלבון אני גם שותה 600-700 מ"ל חלב עם 2-3 מנות חלבון.

אני לא אוכל את כל אלו כל יום, אלו רק "יחידות" נפרדות שאני מגוון ומגיע איתן לערכים שאני רוצה. בתקופות שבהן לא היתה לי אפשרות לארוחות צהריים הייתי פשוט דופק סנדוויצ'ים שהייתי מכין בבוקר בשביל הקלוריות ומשלים חלבון והשאר בארוחת הבוקר והערב/לילה, כי אף פעם לא ראיתי בהכנת אוכל בקופסאות שום פרקטיות. סה"כ מה שחשוב הוא למצוא שגרה מסויימת כי מתי שאתה נמצא בשגרה קבועה אתה תמיד יכול למצוא פתרונות עם הזמן.

נערך לאחרונה:
אני לא מתעסק עם קופסאות, לא רואה בזה צורך. אוכל 3-4 ארוחות ביום: ארוחת בוקר במעונות לפני שאני הולך להרצאות, צהריים בקפיטריה המצויינת שיש לנו שמציעה ארוחות ענקיות ביתיות, 25 ש"ח לארוחה שבאה עם מנת בשרית, תוספת פחמימות וירקות, סלט כמה שרוצים, מרק עשיר. אני בקושי מצליח לסיים. אני מעריך בצורה די טובה שזה נותן לי 1200 קלוריות ו-40 גרם חלבון, בערב מתי שאני חוזר למעונות עוד ארוחה ועוד אחת אם יש צורך לפני שאני הולך לישון. חוץ מהארוחה העשירה בקפיטריה, 3 האחרות בעיקר מבוססות על מאכלים בסיסיים ופשוטים שבהן אני פשוט מוודא שאני משיג מספיק חלבון. הקלוריות באות בקלות. למשל: גביע קוטג' 250 גרם, חצי ליטר חלב עם 300-400 גרם צ'יריוס, 200 גרם גבינה צהובה עם 6 פרוסות לחם, 6 ביצים מקושקשות, 300-400 גרם שניצל, 300-400 גרם המבורגר, 3 קופסאות טונה (בערך 250 גרם), מתי שיש לי אבקת חלבון אני גם שותה 600-700 מ"ל חלב עם 2-3 מנות חלבון.

אני לא אוכל את כל אלו כל יום, אלו רק "יחידות" נפרדות שאני מגוון ומגיע איתן לערכים שאני רוצה. בתקופות שבהן לא היתה לי אפשרות לארוחות צהריים הייתי פשוט דופק סנדוויצ'ים שהייתי מכין בבוקר בשביל הקלוריות ומשלים חלבון והשאר בארוחת הבוקר והערב/לילה, כי אף פעם לא ראיתי בהכנת אוכל בקופסאות שום פרקטיות. סה"כ מה שחשוב הוא למצוא שגרה מסויימת כי מתי שאתה נמצא בשגרה קבועה אתה תמיד יכול למצוא פתרונות עם הזמן.
אני מקווה שכל מה שכתבת אתה לא אוכל ביום אחד אם כן זה פסיכי

ציינתי במפורש שלא.
התכוונתי לארוחה העשירה בקפיטריה+3 מהארוחות שציינת (ה400 גרם צ'יריוס זה ממש הרבה)אמרת שאתה מוסיף עוד 3 מהרשימה לארוחת הקפיטריה...יצאתי כנראה מנק' הנחה שזה 400 גרם שניצל ועוד חצי קילו המבורגר+הציריוס והחלב כי הם ממש תפסו לי את העין..כל זה זה ממש הרבה,וזה פסיכי :D

התכוונתי לארוחה העשירה בקפיטריה+3 מהארוחות שציינת (ה400 גרם צ'יריוס זה ממש הרבה)אמרת שאתה מוסיף עוד 3 מהרשימה לארוחת הקפיטריה...יצאתי כנראה מנק' הנחה שזה 400 גרם שניצל ועוד חצי קילו המבורגר+הציריוס והחלב כי הם ממש תפסו לי את העין..כל זה זה ממש הרבה,וזה פסיכי :D

השניצל/המבורגר/חזה עוף הן יחידות מקבילות. וסליחה, הצ'יריוס זה רק 150 גרם. באמת הגזמתי (הלכתי ושקלתי שוב את הכמות) :120ag:

כרגע אני באוני' שבקושי יש בה ביוב וכניסה לבניין. (כל הביוב בפקולטה התפוצץ שלשום. אתה רק יכול לתאר איך זה משתלב טוב עם ריח הגופות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית