הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אינטרוולים

mr.Conspiracy

משתמש מתחיל
61
0
נק' מוניטין:
4
61
0
האם אינטרוולים נחשבים יותר לפעילות אירובית או לאנאירובית?
האם ניתן להוסיף אימון אינטרוולים לאחר אימון משקולות(בתקופת חיטוב) מבלי לפגוע בהתאוששות?
4-5 אימוני משקולות בשבוע ומיד לאחריהן 2 אימוני אינטרוולים ו3 אימוני אירובי של חצי שעה

הספרינטים הם אנאירוביים, המנוחות הן אירוביות (לדוגמא ספרינט 30 שניות ומנוחה של דקה בהליכה או ריצה קלה). השאלה היא אחרי איזה אימון, אם זה אימון שמערב רגליים אז יש סיכוי שזה יפגע בהתאוששות, בעיקרון זה משהו שאפשר לעשות אבל אני לא יודע אם כדאי כי זה יכול להיות ממש קשה אחרי אימון.

אם אתה שואל אותי, אז אם אתה עושה אינטרוואלים כבר לא כדאי לעשות אירובי אלא אם זה למטרה ספציפית (מעבר לחיטוב), אפשר לעשות גם את האינטרוואלים בימים ללא אימון.
ואם כבר אתה מכניס אירובי, אז דווקא אירובי אפשר לעשות בקלות כמעט אחרי כל אימון ולהשאיר את האינטרוואלים לימים ללא אימון.

אני חושב שכדאי לדייק ולהגיד שמה שקובע הוא אורך הפעילות. אפשר לעשות אינטרוולים של 3000 מ' ואז הפעילות תחשב אירובית ואפשר לעשות אינטרוולים של 200 מ' ואז הפעילות תחשב אנאירובית. באופן גס אפשר להכללי ולהגיד שאם משך כל אינטרוול עולה על 120 שניות אז נכנסים אלמנטים אירוביים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית