הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריסה אמצע חיטוב

• פותח/ת השרשור global
  • פורסם בתאריך

global

משתמש מתחיל
90
0
נק' מוניטין:
-21
90
0
טוב חברים אז ככה, אני אתן קצת מידע על עצמי כדי שהמומחים יביעו את דעתם אודות המצב.

אני בן 23 מתאמן חצי שנה, במהלך השנתיים האחרונות ירדתי 46 קילו, חצי שנה אחרונה התחלתי ממש להתאמן אחרי שהגעתי למשקל שהגוף כבר הפסיק לרדת בין 71 ל 73 קילו המקסימום שהגעתי זה 70 קילו והגוף שוב חזר לשחק בין 70 ל 73, לקחתי את עצמי בידיים התחלתי להתאמן וגם הלכתי לתזונאים מקצועיים כדי לקבל ייעוץ והכוונה, האמת שבאמת היה שיפור מטורף התחלתי לגדול קצת במסה הגוף קיבל צורה, ב3 חודשים האחרונים אני בחיטוב שמתוכם חודשיים אני ממש ממש מתמיד ומשלב תפריט ברזל של דיאטת דל פחמימה, הכל הלך טוב הגוף ירד ל 67 קילו, ירדו האחוזי שומן, לפני כשבועיים הגעתי ל "שיא" היה לי מרץ הגוף עבד טוב הצלחתי לסיים את האימונים כמו שצריך וגם להתמיד ביארובי הגעתי ל 10% שומן ו 66 קילו.

מה שקרה בעצם זה משהו מאוד מאוד מוזר, חשוב לציין כי השתמשתי שבועיים בקלנבוטרול ועכשיו אני נמצא בשבועיים הפסקה, תחילת שבוע הזה בדיוק שבוע לאחר הפסקת הקלנבוטרול אך שמירה על התפריט המדוקדק עליתי על המשקל ועליתי 1.3 קילו פשוט ככה, באמת שהרגשתי שעליתי במשקל ולא הבנתי למה, המשכתי כרגיל את האימונים, תחילת שבוע שני של "ללא קלנבוטרול" נשקלתי שוב, הגוף שלי שוב עלה רק הפעם 1.8 קילו לערך התחלתי להרגיש חולשה כללית - עייפות, כאבי ראש, לא מצליח לסיים אימונים, רעידות במהלך היום ובמיוחד באירובי.

בעצם המצב שאני נמצא בו הוא מצב תסכול מטורף אני פשוט מחפש כל מידע שרק יכול לעזור לי, מצד אחד אני פוחד מאוד מאוד להשמין ונשאר לי בדיוק שבועיים לתפריט הדל פחמימה, מצד שני בשבוע הבא אני מתחיל חלק ב' של קלנבוטרול מצד שלישי הגוף שלי לא מפסיק לעלות במשקל בקצב מסחרחר בלי שום סיבה, ייעצו לי להפסיק את האימונים למשך שבוע לא כוח ולא אירובי להמשיך בתפריט, הייעוץ נבע מהמסקה שכנראה אני ב OverTraining והגוף שלי נכנס לסטרס למצב של קריסה.

עכשיו בעצם השאלות שלי הם כאלו :
1. מה עכשיו קורה לי בגוף למה הוא עלה כ"כ מהר משהו שלקח לי כ"כ קשה להוריד?2
2. מה קורה עכשיו על מצב ההשמנה? רק שלא פתאום כל מה שירדתי יחזור לי?
3. האם הפסקת האימונים תגרור איתה עוד דברים שאני כרגע לא מודע אליהם?
4. איך אני בעצם מונע מעצמי להיכנס ללופ של לא נודע?א

שמח לקבל כל טיפת מיידע מהמומחים כאן באמת תודה על העזרה.

קודם כל תירגע, עכשיו המשקל שמשחק לך אני מאמין שברובו הגדול נוזלים אז אפשר להיות רגועים מהפאן הזה.
תעשה העמסת פחמימות של יומיים לפי מה שמוסבר בספר ud2 של לייל מקדולנד ותחזור לשגרה אני מאמין שזה יעזור. (נראה לי שיש גם מאמרים בפורטל העמסת פחמימות)
תכתוב ערכים של התפריט כמו כן גם משקל, גובה, אחוז שומן וגיל.
ד״א תמיד יש של אפקט של ריבאונד בסוף דיאטה ועולים משהו כמו 2-4 קילו שהרוב נוזלים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תירגע, עכשיו המשקל שמשחק לך אני מאמין שברובו הגדול נוזלים אז אפשר להיות רגועים מהפאן הזה.
תעשה העמסת פחמימות של יומיים לפי מה שמוסבר בספר ud2 של לייל מקדולנד ותחזור לשגרה אני מאמין שזה יעזור. (נראה לי שיש גם מאמרים בפורטל העמסת פחמימות)
תכתוב ערכים של התפריט כמו כן גם משקל, גובה, אחוז שומן וגיל.
ד״א תמיד יש של אפקט של ריבאונד בסוף דיאטה ועולים משהו כמו 2-4 קילו שהרוב נוזלים.

דולב קודם כל תודה רבה על התגובה שלך באמת שנתת לי בוסט חיובי, להלן התשובות שרצית.

תפריט יומי :

ארוחת בוקר :
שעת ארוחה : 09:30-10:00 בד"כ
כוס נס קפה - חצי כדור סוכרזית + מעט מאוד חלב 1% (כעקרון זה לא נמצא בתפריט שהתזונאי שלי נתן לי אני פשוט חייב את זה לבוקר)
קופסת קוטג' 1% + מלפפון ירוק (לא תמיד אני מקפיד על עניין המלפפון)

ארוחת צהרים:
שעת הארוחה : 12:30-13:00
200 גרם חזה עוף (מבושל או בתנור) אני אוכל בחדר אוכל ולכן אין לי יותר מדי שליטה על זה אבל החזה עוף שם לא מעורב עם שמן או משהו מבדיקה שלי.
צלחת גדולה של מלפפון ירוק חתוך (לערך 4 מלפפונים) + כף וחצי לערך של חומוס.
צלחת נוספת של קישואים מאודים לערך 2, בנוסף לפעמים יש כרוב אז אני גם שם צלחת כרוב קטנה בצד רק כדי לשבוע.
משתנה - מדי פעם יש סלק אדום שאני אוכל ממנו, מדי פעם יש שעועית ירוקה שאני גם ממנה חוטף קצת
לערך 2 כוסות מיים בכל ארוחה

ארוחת אמצע:
שעת הארוחה : 16:00-16:30
קופסת טונה במיים + 2-3 מלפפונים ירוקים שאני לוקח מהחדר אוכל, לפעמים מוסיף מעט עגבנייה או כרוב או סלק אדום.

ארוחת ערב :
שעת הארוחה : 19:30-20:30
4 ביצים - 3 חלבון 1 חלמון, טיגון במחבט עם כפית שמן זית קנולה לערך
חצי קופסת קוטג' 1%
סלט גדול שמורכב או מחסה או מעגבניות רגילות או שרי או מלפפונים - מטובל במלח פלפל ולימון

*בימים של אימון כוח אני מוסיף לאחר אימון סקופ חלבון Whey Shake שוקו

יום שישי העמסת פחמימות :

ארוחת בוקר:
שעת הארוחה :
כעקרון אני מתעורר קצת יותר מאוחר אז לערך שעה אחרי שאני מתעורר בסיכום בין השעות 12:00-12:304 פרוסות לחם קל
קופסת קוטג' 1%
2 מלפפונים ירוקים
נס קפה עם חצי כדור סוכרזית + מעט חלב

ארוחת צהרים:
שעת הארוחה: 15:00-16:00
3 ביצים - 2 חלמון 1 חלבון
חצי קופסת קוטג' 1%
משלב עם סלט או ירקות בדיוק כמו בשאר הימים

ארוחת ערב:
שעת הארוחה : 18:30-19:30
2-2.5 תפוחי אדמה לאחר תנור או לחלופין 2-2.5 כוסות אורז
דג נקי - עם כמה שפחות שמן
חצי פרוסת חלה
3 כפות רטבים לבחירה (מה שאני רוצה)
שוק עוף או כל חלק אחר ללא העור

ארוחת לילה:
קופסת טונה במיים + ירק לבחירה
+ כף חומוס

זהו לגבי הארוחות, כעקרון אני תמיד רעב גם במהלך היום וגם במהלך הלילה, מה שכן יש לי המון נפילות סוכר, שותה לערך בקבוק שלם של קולה זירו או דיאט קולה או דיאט ספרייט או אקסל דיאט במהלך היום על בסיס קבוע בלי קשר למיים.

להלן פרטים גופניים :

משקל נוכחי - 68.7 ( לאחר העליה הלא נורמלית שסיפרתי עליה מקודם, כעקרון הייתי שבוע שעבר 65.9-66.1
אחוז שומן - מהבדיקה האחרונה שנערכת לפני שבועיים בדיוק 10.1% שומן
גיל - 23
גובה - 1.76

צורת האימונים :

5 אימונים בשבוע מחולקים :

3 אימוני כוח AB שבסופת אני משלב 32 דקות אירובי (בד"כ אין לי אנרגיה בגוף בכלל ואני לא מצליח לעשות יותר מ 28-30 דקות- משלב אופניים הליכון או קרוס)
2 אימוני אירובי מרוכזים - 60 דקות אירובי מרוכז בשילוב שציינתי למעלה (בד"כ לא עושה יותר מ 50-55 דקות)
3 אימוני בטן הכוללים 5 סטים

ירידה בדיאטה :
סה"כ ירידה אם אני מחשב את זה לפי משקל של שבוע קודם זה 48.1 קילו

ניסיתי לפרט ככל שניתן כדי שתוכל להבין וגם אחרים אני מקווה שזה מספיק, שבת שלום 😃

ככה נראית העמסת פחמימות שלך?
אני בקושי רואה שם פחמימות, מה זה חצי פרוסת חלה? אתה אמור לטחון באותו יום פחמימות ולא להתחיל לאכול קוטג' ודגים כי זה אתה יכול לאכול ביום יום

• פותח/ת השרשור
ככה נראית העמסת פחמימות שלך?
אני בקושי רואה שם פחמימות, מה זה חצי פרוסת חלה? אתה אמור לטחון באותו יום פחמימות ולא להתחיל לאכול קוטג' ודגים כי זה אתה יכול לאכול ביום יום

שלום, אתה אומר את זה על בסיס מה? על בסיס נסיון או על בסיס יידע?
אם לא קראת בהתחלה אז אני נמצא בחיטוב ולא במסה תעדכן אותי אם אני טועה במה שכתבתי.

קראתי את התפריט של העמסת פחמימות שלך ואת הבעיות שאתה מתאר.
זה נכון שאתה בחיטוב אבל לכל חיטוב צריך להיות העמסת פחמימות (התדירות תלויה בצריכת פחמימות שלך ביום יום)
העמסת פחמימות כשמה כן היא להעמיס פחמימות ולא לאכול קוטג' ודגים שאין בהם פחמימות.
הייתי ממליץ לך לקרוא על זה קצת בפורטל ותבין, זה יכול מאוד לתרום לך ולהמשך החיטוב גם פסיכולוגית וגם פיזיולוגית.

אתה לא אמור לאכול הרבה חלבון בהעמסת פחמימות כי אתה תקבל אותו מהפחמימות בעיקרון
חוץ מהאורז והתפוחי האדמה שנמצאים לך בחצי ארוחה אני לא רואה פחמימות בתפריט של ההעמסה..
אתה יודע בכלל מה אתה עושה?

• פותח/ת השרשור
אתה לא אמור לאכול הרבה חלבון בהעמסת פחמימות כי אתה תקבל אותו מהפחמימות בעיקרון
חוץ מהאורז והתפוחי האדמה שנמצאים לך בחצי ארוחה אני לא רואה פחמימות בתפריט של ההעמסה..
אתה יודע בכלל מה אתה עושה?

כפי שכבר אמרתי התפריט נבנה ע"י תזונאי מומחה בתחומו וזה כעקרון מה שאני עושה.
יש פה 4 פרוסות לחם קל
+ חצי פרוסת חלה
+ 2 וחצי כוסות אורז
+ 4 תמרים

יש פה חוסר בפחמימה? אין סיכוי שהגוף שלי יקבל יותר פחמימה וימשיך "לרדת" או להתחטב.

• פותח/ת השרשור
אתה לא מבין את משמעות וחשיבות העמסות, תקרא בפורטל קצת ותבין.

אני אסביר את הסקפטיות שלי קצת יותר לעומק, כל התפריט הזה בנוי ע"י מומחה תזונה מבין הטובים בארץ אין צורך בציון שמו אני מאמין שהוא יודע מה הוא עושה או שאני טועה?

אנשים פה ממליצים לך על סמך ידע מקצועי שהם קרוא\למדו וגם הכי חשוב מניסיון אישי!
על תיהיה "עיוור", לא כל מה שאומר רופא זה נכון ,תפתח את הראש ותחכים ,אני ממליץ לך לעשות פעם אחת העמסה נורמלית (לא יקרה לך כלום בגלל יום אחד ,אלא רק המצב ישתפר) של פחממות ותבין על מה אנשים מדברים פה !

חברה זה שהפורום דוגל בהעמסת פחממות מולכלכת זה לא אומר שככה עושים העמסת פחממות..
אם פותח האשכול יכול לשתף אותנו בשמו של התוזנאי שעשה לו את התפריט אנחנו נשמח..
מה שכן העמסה נראת באמת דלילה בפחמימה אני מניח שבהעמסה הזאת אתה מגיע לאותו כמות קל שיש לך בתפריט הרגיל או לאזור הנטרלי
תשתף אותנו בעוד פרטים

• פותח/ת השרשור
אני מעדיף שלא להזכיר את השם כדי לא לפגוע בשום צד.

תראה, בשבוע שעבר הייתה לי "חריגה" בתפריט כלומר ביום שישי בזמן העמסה אכלתי יותר מדי פחמימות בוא נגיד שלדעתי 40 גרם יותר לערך ביום ראשון בבוקר כבר הרגשתי "השמנה", חשוב לציין כי אני שמן לשעבר ויש לי נטייה להשמנה מהירה מאוד מאוד ויכול מאוד להיות שזו בעצם הסיבה להעמסה הבסיסית הזו, כעקרון ממה שאני הבנתי זו העמסה תקינה לכל דבר בזמן חיטוב ובאחוז שומן נמוך כמו שלי, שוב יכול להיות שאני טועה אבל הגעתי כאן כדי לדון בבעיה של העליה במשקל, עליה בפחמימות לא תביא לי "ירידה" במשקל אלא להיפך.

ההרגשה של השמנה נוצרת עקב עלייה בנוזלים במהלך העמסה גם על המשקל אפשר לראות זאת ביום שאחרי..
הנוזלים יורדים תוך כמה ימים עם שילוב של אירובי חלק מהעמסה זה גם באיזשהוא אופן לצאת מהשגרה. במובן הפסיכולגי ונותן קיק לעוד שבוע-שבועיים של דל פחמימה

• פותח/ת השרשור
באמת תודה רבה על כל התשובות התמיכה והעזרה אני בינתיים אמשיך עם התפריט הרגיל עשיתי הפסקה של 5 ימי אימונים כדי לתת לגוף מנוחה הגונה ואחרי זה אמשיך הכל כרגיל.

אני מודה לכם על הזמן וההקשבה במידה ויהיו עוד תגובות אשמח לקבל כאלו.

יש פה 4 פרוסות לחם קל
+ חצי פרוסת חלה
+ 2 וחצי כוסות אורז
+ 4 תמרים

יש פה חוסר בפחמימה? אין סיכוי שהגוף שלי יקבל יותר פחמימה וימשיך "לרדת" או להתחטב.

כנראה שאתה לא יודע מה זה אומר העמסת פחממות ומה המטרה שלה , אם זה מה שהתזונאי שלך נתן לך כנראה שגם הוא לא יודע

יש פה 4 פרוסות לחם קל
+ חצי פרוסת חלה
+ 2 וחצי כוסות אורז
+ 4 תמרים

בימים של העמסות אתה אמור להיות במאזן חיובי, אתה אמור לראות עלייה במשקל עקב ספיחת נוזלים לאחר ההעמסה, המשקל יורד לאחר מספר ימים.

אני יכול לתת לך דוגמא אישית, לפני שבוע עשיתי העמסה במשקל 95, לאחר ההעמסה שקלתי 99-100 ק"ג ואחרי מספר ימים המשקל ירד ל93.5.

"העמסת פחמימות תהיה כ 500-1000 קלוריות מעל התחזוקה" - מהמדריך לחיטוב:

http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

מאוד מומלץ שתקרא.

• פותח/ת השרשור
נשקלתי גם אחרי כמה ימים וזה הראה לי שוב עליה במשקל שלא ראיתי בתחילת השבוע איך תסביר את זה ?

נשקלתי גם אחרי כמה ימים וזה הראה לי שוב עליה במשקל שלא ראיתי בתחילת השבוע איך תסביר את זה ?

המשקל עולה ויורד במהלך השבוע בגלל מאזן הנוזלים בגוף. אצלי אני כל הזמן רואה שינויים של קילוגרם או שניים ולפעמים אפילו שלושה, זה תלוי בהרבה גורמים, כמו כמות הנתרן שאתה צורך לדוגמא, ועוד הרבה.

ורק כדי שתבין למה אין שום סיכוי שתשמין מהעמסות, נניח שבמהלך שבוע או שבועיים אתה בגירעון קלורי יומי של 1000 קק"ל, אפילו אם בהעמסה אתה תיהיה בעודף של 1000 קק"ל בתמונה הכוללת אתה עדיין תיהיה בגירעון שבועי של 6000 קק"ל (במידה ואתה עושה העמסה פעם בשבוע).

אולי גם כדאי שתפרסם את תוכנית האימונים שלך כאן כדי שנקבל תמונת מצב כוללת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית