הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריסה אמצע חיטוב

• פותח/ת השרשור global
  • פורסם בתאריך

global

משתמש מתחיל
90
0
נק' מוניטין:
-21
90
0
טוב חברים אז ככה, אני אתן קצת מידע על עצמי כדי שהמומחים יביעו את דעתם אודות המצב.

אני בן 23 מתאמן חצי שנה, במהלך השנתיים האחרונות ירדתי 46 קילו, חצי שנה אחרונה התחלתי ממש להתאמן אחרי שהגעתי למשקל שהגוף כבר הפסיק לרדת בין 71 ל 73 קילו המקסימום שהגעתי זה 70 קילו והגוף שוב חזר לשחק בין 70 ל 73, לקחתי את עצמי בידיים התחלתי להתאמן וגם הלכתי לתזונאים מקצועיים כדי לקבל ייעוץ והכוונה, האמת שבאמת היה שיפור מטורף התחלתי לגדול קצת במסה הגוף קיבל צורה, ב3 חודשים האחרונים אני בחיטוב שמתוכם חודשיים אני ממש ממש מתמיד ומשלב תפריט ברזל של דיאטת דל פחמימה, הכל הלך טוב הגוף ירד ל 67 קילו, ירדו האחוזי שומן, לפני כשבועיים הגעתי ל "שיא" היה לי מרץ הגוף עבד טוב הצלחתי לסיים את האימונים כמו שצריך וגם להתמיד ביארובי הגעתי ל 10% שומן ו 66 קילו.

מה שקרה בעצם זה משהו מאוד מאוד מוזר, חשוב לציין כי השתמשתי שבועיים בקלנבוטרול ועכשיו אני נמצא בשבועיים הפסקה, תחילת שבוע הזה בדיוק שבוע לאחר הפסקת הקלנבוטרול אך שמירה על התפריט המדוקדק עליתי על המשקל ועליתי 1.3 קילו פשוט ככה, באמת שהרגשתי שעליתי במשקל ולא הבנתי למה, המשכתי כרגיל את האימונים, תחילת שבוע שני של "ללא קלנבוטרול" נשקלתי שוב, הגוף שלי שוב עלה רק הפעם 1.8 קילו לערך התחלתי להרגיש חולשה כללית - עייפות, כאבי ראש, לא מצליח לסיים אימונים, רעידות במהלך היום ובמיוחד באירובי.

בעצם המצב שאני נמצא בו הוא מצב תסכול מטורף אני פשוט מחפש כל מידע שרק יכול לעזור לי, מצד אחד אני פוחד מאוד מאוד להשמין ונשאר לי בדיוק שבועיים לתפריט הדל פחמימה, מצד שני בשבוע הבא אני מתחיל חלק ב' של קלנבוטרול מצד שלישי הגוף שלי לא מפסיק לעלות במשקל בקצב מסחרחר בלי שום סיבה, ייעצו לי להפסיק את האימונים למשך שבוע לא כוח ולא אירובי להמשיך בתפריט, הייעוץ נבע מהמסקה שכנראה אני ב OverTraining והגוף שלי נכנס לסטרס למצב של קריסה.

עכשיו בעצם השאלות שלי הם כאלו :
1. מה עכשיו קורה לי בגוף למה הוא עלה כ"כ מהר משהו שלקח לי כ"כ קשה להוריד?2
2. מה קורה עכשיו על מצב ההשמנה? רק שלא פתאום כל מה שירדתי יחזור לי?
3. האם הפסקת האימונים תגרור איתה עוד דברים שאני כרגע לא מודע אליהם?
4. איך אני בעצם מונע מעצמי להיכנס ללופ של לא נודע?א

שמח לקבל כל טיפת מיידע מהמומחים כאן באמת תודה על העזרה.

ולעניין, איך לך מה לשים לב יותר מדיי למשקל, מה שאתה רואה במראה זה מה שחשוב ולפי הנתונים שסיפקת אתה ממש ממש רזה אין לך מה לרדת יותר

• פותח/ת השרשור
ולעניין, איך לך מה לשים לב יותר מדיי למשקל, מה שאתה רואה במראה זה מה שחשוב ולפי הנתונים שסיפקת אתה ממש ממש רזה אין לך מה לרדת יותר

אני מדבר על הגוף תראה אני פרנואיד אולי בגלל פחד מהשמנה ואי הצלחה בכל התהליך הזה אז אני רואה על הגוף שלי כל מני "שינויים" שאני לא אוהב.
אני פשוט יחכה למדידות כדי למדוד את התוצאות הסופיות.

המשקל עולה ויורד במהלך השבוע בגלל מאזן הנוזלים בגוף. אצלי אני כל הזמן רואה שינויים של קילוגרם או שניים ולפעמים אפילו שלושה, זה תלוי בהרבה גורמים, כמו כמות הנתרן שאתה צורך לדוגמא, ועוד הרבה.

ורק כדי שתבין למה אין שום סיכוי שתשמין מהעמסות, נניח שבמהלך שבוע או שבועיים אתה בגירעון קלורי יומי של 1000 קק"ל, אפילו אם בהעמסה אתה תיהיה בעודף של 1000 קק"ל בתמונה הכוללת אתה עדיין תיהיה בגירעון שבועי של 6000 קק"ל (במידה ואתה עושה העמסה פעם בשבוע).

אולי גם כדאי שתפרסם את תוכנית האימונים שלך כאן כדי שנקבל תמונת מצב כוללת.

העמסה אני עושה רק פעם אחת בשבוע, הרבה מאוד פעמים אני "מעמיס" יותר ממה שכתוב לי בתפריט כי אני מגיע לארוחה רעב מאוד וממש ממש צמא לפחמימות האלו.

לגבי האימונים יש לי כמו שאמרתי אימון AB 3 פעמים בשבוע כוח + 32 דקות אירובי אחרי כל אחד מהם ועוד 2 אימוני אירובי מרוכזים של 60 דקות

לא תמיד העמסה צריכה להיות במאזן חיובי..אפשר להשתמש בטכניקה הזו אם ממשיכים לרדת והחיטוב לא נתקע

נראה שאתה סובל מ-2 תיסמונות ידועות:
1. "הייתי שמן ואני מפחד לחזור לשם, לכן אני אנסה להיות אומלל מבחינת התפריט תזונה שלי ולהקפיד על כל גרם, כי רק ככה אוכל לשמור על המשקל" - טעות והטעות הכי גדולה שאנשים שירדו משקל רב יכולים לעשות לעצמם. בגלל החשיבה השגוייה הזו, אנשים חוזרים למשקל הקודם שלהם ומוסיפים עוד אקסטרה; דווקא בגלל שהם היו כל כך קפדניים והדוקים עם תפריט גרמני מטורף ולא זזים ממינו מילימטר. זה לא חיים חבר, ואני אומר לך את זה מניסיון. ביום בהיר אחד אתה תקום מהמיטה ותגיד שנשבר לך ואתה תזלול מכל הבא ליד. אולי היום אתה לא מבין אותי בקריאת ההודעה הזו, אבל כשהיום הזה יגיע אתה תיזכר בי ואני ממליץ שאותו היום לא יגיע.

2. "יש לי תזונאי תותח וכל מה שהוא עושה לי סביר להניח נכון, מי אתה שתגיד לי לעשות דברים אחרת?" - זו תיסמונת בעיתית בפני עצמה. היא נובעת מהעובדה שאתה מסתמך על בעל מקצוע מעצם היותו בעל מקצוע. אנשים לוקחים אנשי מקצוע כאלוהים ומעטים הם אלו ששואלים שאלות ומנסים להתעניין במה שהם עושים או במצב שהם נמצאים בו. זה שיש לך תזונאי "תותח" לא אומר שהוא לא יכול לטעות וזה גם לא אומר שהוא יודע הכל. לכל אחד יש הרבה מה ללמוד במקצוע שלו עצמו, לכן הייתי לוקח הכל בערבון מוגבל. כבר מספר רב של פעמים השארתי רופאים מומחים ללא מילים כששאלתי את השאלות הנכונות (שחקרתי הרבה לפני שהגעתי אליהם) בשל מצבים בריאותיים שונים שנקלתי אליהם. הרופאים בד"כ גימגו ופעם אחת אפילו נאמר לי "אני ממליץ לך לפנות לעוד חוות דעת כי אינני מבין בך" (ואני מצדיע לו על כך, שבניגוד לרופאים אחרים שמנסים לחרטט משהו כדי להישמע חכמים, הוא נהג ביושר), זה היה מרופא מומחה, מבין הטובים ביותר במה שהוא עושה. ככה שלא כולם יודעים הכל ולפעמים הם גם טועים וטועים על חשבונך. זה שיש ל X תעודה מאוניברסיטה Y, לא הופך אותו ליודע הכל או חסין בפני ביקורת.

אני לא מאשים את התזונאי שאתה הולך אליו, אבל המון אנשים, בעיקר תזונאים שלומדים במוסדות בארץ, לא יודעים דבר על תזונה. רמת הלימוד בנושא בארץ היא מתחת לכל ביקורת ודורשת תנאי קבלה מאוד נמוכים; כי המקצוע עצמו מאוד לא מושך, גם בגלל השכר וגם בגלל הנושא עצמו.

לגבי העמסת הפחמימות, אתה צריך לאכול באזור ה 2700-3000 קלוריות שרובם יגיעו מפחמימה, מינימום שומן ו 1.5 גרם חלבון לק"ג משקל (לערך, אפשר אפילו פחות). באותו יום לא עושים אימונים אירובים, עדיף לעשות אימון משקולות אך לא חובה. תפריט של 3000 קלוריות, נניח רובו מפחמימה יראה משהו כזה:
3 (לאחר בישול) כוסות אורז/פסטה/כל פחמימה אחרת שמבשלים עם מים
10 פרוסות לחם מלא/לבן (לא קל)
2 תפוחי אדמה
כל השאר חלבון ושומן.

זו סה"כ דוגמה, כמובן אפשר לגוון הרבה יותר ולאכול לאפות(לא עם שווארמה, למרות שגם זה אפשר בהתאם לצורך הפסיכולוגי), לחמניות, קורונפלקס, שיבולת שועל, בייגלה, וכו').
אפשר באותו היום לשלב ארוחות צ'יט כגון כמה חתיכות פיצה, בירה, עוגה וכו'. עדיף לצמצם את זה לארוחה אחת או שתיים באותו היום. יש אנשים שאוכלים ככל יכולתם ביום הזה, זו גם שיטה, אבל לאחד זה יעבוד יותר לשני פחות.

• פותח/ת השרשור
נראה שאתה סובל מ-2 תיסמונות ידועות:
1. "הייתי שמן ואני מפחד לחזור לשם, לכן אני אנסה להיות אומלל מבחינת התפריט תזונה שלי ולהקפיד על כל גרם, כי רק ככה אוכל לשמור על המשקל" - טעות והטעות הכי גדולה שאנשים שירדו משקל רב יכולים לעשות לעצמם. בגלל החשיבה השגוייה הזו, אנשים חוזרים למשקל הקודם שלהם ומוסיפים עוד אקסטרה; דווקא בגלל שהם היו כל כך קפדניים והדוקים עם תפריט גרמני מטורף ולא זזים ממינו מילימטר. זה לא חיים חבר, ואני אומר לך את זה מניסיון. ביום בהיר אחד אתה תקום מהמיטה ותגיד שנשבר לך ואתה תזלול מכל הבא ליד. אולי היום אתה לא מבין אותי בקריאת ההודעה הזו, אבל כשהיום הזה יגיע אתה תיזכר בי ואני ממליץ שאותו היום לא יגיע.

2. "יש לי תזונאי תותח וכל מה שהוא עושה לי סביר להניח נכון, מי אתה שתגיד לי לעשות דברים אחרת?" - זו תיסמונת בעיתית בפני עצמה. היא נובעת מהעובדה שאתה מסתמך על בעל מקצוע מעצם היותו בעל מקצוע. אנשים לוקחים אנשי מקצוע כאלוהים ומעטים הם אלו ששואלים שאלות ומנסים להתעניין במה שהם עושים או במצב שהם נמצאים בו. זה שיש לך תזונאי "תותח" לא אומר שהוא לא יכול לטעות וזה גם לא אומר שהוא יודע הכל. לכל אחד יש הרבה מה ללמוד במקצוע שלו עצמו, לכן הייתי לוקח הכל בערבון מוגבל. כבר מספר רב של פעמים השארתי רופאים מומחים ללא מילים כששאלתי את השאלות הנכונות (שחקרתי הרבה לפני שהגעתי אליהם) בשל מצבים בריאותיים שונים שנקלתי אליהם. הרופאים בד"כ גימגו ופעם אחת אפילו נאמר לי "אני ממליץ לך לפנות לעוד חוות דעת כי אינני מבין בך" (ואני מצדיע לו על כך, שבניגוד לרופאים אחרים שמנסים לחרטט משהו כדי להישמע חכמים, הוא נהג ביושר), זה היה מרופא מומחה, מבין הטובים ביותר במה שהוא עושה. ככה שלא כולם יודעים הכל ולפעמים הם גם טועים וטועים על חשבונך. זה שיש ל X תעודה מאוניברסיטה Y, לא הופך אותו ליודע הכל או חסין בפני ביקורת.

אני לא מאשים את התזונאי שאתה הולך אליו, אבל המון אנשים, בעיקר תזונאים שלומדים במוסדות בארץ, לא יודעים דבר על תזונה. רמת הלימוד בנושא בארץ היא מתחת לכל ביקורת ודורשת תנאי קבלה מאוד נמוכים; כי המקצוע עצמו מאוד לא מושך, גם בגלל השכר וגם בגלל הנושא עצמו.

לגבי העמסת הפחמימות, אתה צריך לאכול באזור ה 2700-3000 קלוריות שרובם יגיעו מפחמימה, מינימום שומן ו 1.5 גרם חלבון לק"ג משקל (לערך, אפשר אפילו פחות). באותו יום לא עושים אימונים אירובים, עדיף לעשות אימון משקולות אך לא חובה. תפריט של 3000 קלוריות, נניח רובו מפחמימה יראה משהו כזה:
3 (לאחר בישול) כוסות אורז/פסטה/כל פחמימה אחרת שמבשלים עם מים
10 פרוסות לחם מלא/לבן (לא קל)
2 תפוחי אדמה
כל השאר חלבון ושומן.

זו סה"כ דוגמה, כמובן אפשר לגוון הרבה יותר ולאכול לאפות(לא עם שווארמה, למרות שגם זה אפשר בהתאם לצורך הפסיכולוגי), לחמניות, קורונפלקס, שיבולת שועל, בייגלה, וכו').
אפשר באותו היום לשלב ארוחות צ'יט כגון כמה חתיכות פיצה, בירה, עוגה וכו'. עדיף לצמצם את זה לארוחה אחת או שתיים באותו היום. יש אנשים שאוכלים ככל יכולתם ביום הזה, זו גם שיטה, אבל לאחד זה יעבוד יותר לשני פחות.

לגבי הסעיף הראשון אני מסכים איתך לגמרי ידידי וזו בדיוק הסיבה שאני באמת מדי שבוע מרשה לעצמי קצת יותר ממה שהתפריט תזונה שלי נותן, אם זה במהלך השבוע או בסוף השבוע שאני יוצא עם חברים וזה קורה לי די הרבה, אני לא מגזים אבל אני מרשה לעצמי ולא שוקל על הגרם רק כדי לא לחזור למצב הזה.

לגבי הסעיף השני אני גם מסכים איתך אני לא הולך בקו ישר ופשוט לא מקשיב, זו הסיבה שהגעתי לכאן לחוות דעת נוספות לאחר שהתזונאי שלי אמר לי מה לעשות, אני מכיר את הגוף שלי יותר טוב מכולם וגם אצלו הרבה מאוד פעמים ראיתי תוצאות שונות, אני מאוד הגיוני בצורת החשיבה וההתנהלות שלי וכל דבר שאני עושה כרוך בבדיקה מקיפה וקבלת חוות דעת נוספות, אני לא אומר שהוא "אלוהים" ורק לו אני מקשיב אבל מנסיוני למדתי שאין חכם כבעל נסיון והוא כרגע בעל הנסיון וכרגע הוא הביא אותי לתוצאות שלא חלמתי שאני יגיע אליהם אולי רק בחלומות הרטובים שלי בתחילת הדיאטה.

לגבי העמסת הפחמימות - כמו שכבר אמרתי אני מעמיס תמיד הרבה יותר ממה שכתוב לי בתפריט, במהלך היום אני נשאר רגיל אבל בארוחת הערב אני תמיד אוכל יותר חלה ויותר סלטים ויותר פחמימות ככה שאני תמיד נמצא תחת המאזן שציינו אחרים וגם אתה.

שמירת חלבון - אני שומר על חלבון בדיוק כמו בתפריט והתפריט מחושב לפי החישוב המהיר שאתה ציינת פה ככה שזה פחות רלוונטי.

להיות אמיתי? כן נמאס לי מתזונת ברזל וכן נמאס לי מהדברים האלו והסיבה היחידה שאני בא ומתייעץ זה כדי לסיים את תקופת "החיטוב" הזו בשלום, התזונאי שלי כבר יודע כי עדכנתי אותו שבסיום החודש הזה אני מעונין לחזור לחיים הנורמליים ואת זה הוא הציע בעצמו, הוא בעצמו אמרל י שהוא לא דוגל בדיאטות רצחניות לתקופות ארוכות אני פשוט רוצה להגיע לתוצאה שאני מצפה לה ולאחר מכן לבנות תפריט "שמירה" שכולל בתוכו את הנאות החיים שכרוכות באוכל, במהלך השבוע אין לי בעיה לנהל תפריט נורמלי של ארוחת בוקר צהרים וערב שיכללו את כל אבות המזון - לא עושה לי את זה לאכול לחם לבן או לחם קל זה לא קריטי לי אבל כן קריטי לי לאכול בארוחת צהרים את האורז או הפסטה וכן לאכול ביום לפחות 5 פרוסות לחם גם אם זה קל, אחוזי גבינה או קוטג' גם לא משנה לי אם זה 1% או 5% פחות קריטי לי העיקר שיהיה ובסופ"ש מאוד מעונין להסיר את תואר ה"לוחם סוף שבוע" ושאני יוצא עם חברה שלי או חברים כן לאכול וכן להנות מאיזו ארוחת שחיטות או סתם חטיף בקולנוע לשם אני מכוון.

אותו דבר לגבי אג'נדת האימונים - כל מתאמן מתחיל ששומר על המשקל ומעוניין להגדיל מאסה נהיה נרקסיסט לחדר הכושר, אני גם מאלה אבל לא מאהבה אלא מפחד לחזור ולהיות מה שהייתי, אז אני מעונין לשמור על הגיזרה ולהגדיל שריר במהלך השנים גם אם זה יקח לי 10 שנים אני לא ממהר ומבסוט מאיך שאני נראה רק שלא יהיה יותר שמן, לשמור על 2-3 אימונים בשבוע שיכללו כוח ואירובי רק למטרות שמירה לא מחפש להיות דוגמן הבית של קאסטרו או הפרזנטור של סיינטרקס.

אני מודה לך על התגובה המפורטת כי אתה באמת הצלחת להעביר את המסר ולקלוט את "האדם" שאליו אתה עונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית