הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הוצאה קלורית בפעילויות שונות

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
עשיתי חישובים בעזרת מחשבונים שיש באינטרנת:

אימון משקלות עצים במשך 80 דקות (אני עושה FBW שיש בפורטל 80 דקות) = 500 קלוריות

ריצה 11-12 קמ"ש במשך 40 דקות = גם בסביבת 500 קלוריות.

אימון אגרוף 90 דקות = 850 קלוריות (WTF?!) זה הגיוני?

עכשיו הבעיה שאני רוצה להתחיל לעשות אינטרואלים פעם בשבוע (HIIT) ואת זה אני לא מצאתי בשום מחשבון גם באנגלית.
אני רוצה לרוץ בצורה הבאה:
5 דקות חימום ריצה 10 קמ"ש
30 שניות ספרינט + 90 שניות ריצה 10 קמ"ש } *6-8
5 דקות התאוששות ריצה 10 קמ"ש

מישהו יכול להגיד לי כמה קלוריות אני ישרוף במהלך הפעילות הזאת?;asg3a
והאם מספרים שיצאו לי בשאר הפעיליות ניראים לכם הגיוניים?

אתה לא מתאמן עצים 80 דקות
אתה מתאמן עצים 15 דקות וכל שאר הזמן אתה נח

• פותח/ת השרשור
שזה אמר שהוצאה קלורית שלי באימון כוח היא כ100 קלוריות?

ומה לגבי HIIT?

ועוד שאלה חשובה. יש לי יום אחד מנוחה בשבוע, אני רוצה לצאת לניטרלי פעם בשבוע בחיטוב עם דגש על פחממות, זה בסדר אם אני יעשה את זה דווקא ביום מנוחה או שלא מומלץ? או שזה לא כל כך משנה בכלל...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נכון באימון כוח שורפים כ. 120 קל׳

אוקיי, נגיד 200 כי יש לאימון כוח גם afterburning effect די גדול ביחס לאימונים אירוביים נגיד.

עדיין נשארת לי השאלה לגבי הHIIT.

ודני אתה יכול להמליץ משהו לגבי השאלה שלי לגבי יציאה לניטרלי. תודה.

• פותח/ת השרשור
HIIT כמה קלוריות אני שורף?

האם זה בסדר לצאת לניטרלי פעם בשבוע עם דגש על פחממות ביום מנוחה?

אז כמה קלוריות זה אימון כוח FBW כולל התחשבות בתהליך התאוששות?

• פותח/ת השרשור
105-125 פחממות ליום. בשבילי זה ממש קצת אני רגיל לאכול קרוב ל400 ככה אכלתי במסה.
בגלל זה אני רוצה לצאת בניטרלי פעם בשבוע וביום הזה להכניס פחממות על חשבון השומן. בגלל שחיטוב שלי קצר אני לא רוצה לצאת לחיובי בכלל. השאלה האם אפשר לעשות זאת ביום מנוחה(ואצלי כרגע ביום ללא אימון אני רק יושב כל היום גם בעבודה אני יושב facepalm) או שעדיף לצאת לניטרלי ביום של אימון.

בכל ריצה שהיא, לא משנה מה העצימות, אתה שורף קלוריה לקילו לקילומטר
אם אתה שוקל 80 ורצת קילומטר = שרפת 80 קל'
אם אתה שוקל 90 ורצת 2 ק"מ = שרפת 180 קל'

זה משתנה מעט בין אנשים בעיקר בגלל טכניקה שונה אבל זו ההוצאה הקלורית לאדם עם טכניקה "רגילה" (יש גם הבדלים קטנים בין העצימויות אבל הם זניחים לגמרי).

105-125 פחממות ליום. בשבילי זה ממש קצת אני רגיל לאכול קרוב ל400 ככה אכלתי במסה.
בגלל זה אני רוצה לצאת בניטרלי פעם בשבוע וביום הזה להכניס פחממות על חשבון השומן. בגלל שחיטוב שלי קצר אני לא רוצה לצאת לחיובי בכלל. השאלה האם אפשר לעשות זאת ביום מנוחה(ואצלי כרגע ביום ללא אימון אני רק יושב כל היום גם בעבודה אני יושב facepalm) או שעדיף לצאת לניטרלי ביום של אימון.
תעשה העמסה אחת ל12~ יום עם 500~ מעל התחזוקה שלך

רוב המחשבונים חארטה, הם לא באמת יודעים את הדופק שבו את עושה את האימון, לכן אין להם יכולת לחשב כמה קלוריות אתה שורף,בקשר לאינטרוולים, בשביל לענות על זה צריך לדעת כמה אימוני אירובי+איגרוף וכוח אתה עושה?
שלא תגיע לאימון יתר.

בקשר לנטרלי, במידה והתפריט שלך הוא דל פחמימה(100-50), תעשה העמסת פחמימות, במידה ויש לך תפריט חיטוב רגיל ולא דל, אתה יכול לקרוא לזה נטרלי ולאכול 1000 קלוריות יותר מהתפריט שלך, במידה והחיטוב הוא לא בגירעון גדול(למשל יותר מ500), תעשה אחת ל10-14 יום, ככל שאתה מתקרב יותר לסיום אתה יכול לעשות כל 10 ימים.
ככה אני הייתי עושה.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
רוב המחשבונים חארטה, הם לא באמת יודעים את הדופק שבו את עושה את האימון, לכן אין להם יכולת לחשב כמה קלוריות אתה שורף,בקשר לאינטרוולים, בשביל לענות על זה צריך לדעת כמה אימוני אירובי+איגרוף וכוח אתה עושה?
שלא תגיע לאימון יתר.

בקשר לנטרלי, במידה והתפריט שלך הוא דל פחמימה(100-50), תעשה העמסת פחמימות, במידה ויש לך תפריט חיטוב רגיל ולא דל, אתה יכול לקרוא לזה נטרלי ולאכול 1000 קלוריות יותר מהתפריט שלך, במידה והחיטוב הוא לא בגירעון גדול(למשל יותר מ500), תעשה אחת ל10-14 יום, ככל שאתה מתקרב יותר לסיום אתה יכול לעשות כל 10 ימים.
ככה אני הייתי עושה.
בהצלחה.

תודה רבה על התשבוה! אני ישמח אם תקדיש עוד קצת זמן:

1) כרגע אני ב105-130 גרם פחממה ביום. אני רוצה לעשות ניטרלי עם אחוז גבוה של פחממות (כלומר כמעט ללא שומן ועם מינימום חלבון(נגיד גרם לקג)) אפשר לקרוא לזה העמסה? אני לא רוצה לצאת לחיובי בכלל כי החיטוב שלי הוא מאוד קצר 4-5 שבועות סל הכך ואני רוצה להוציא ממנו כמה שיותר. זה תקין?

2) תוכנית אימונים שבועית שלי ניראת כך:
א - FBW
ב - אירובי (עצימות נמוכה)
ג - MMA
ד - אירובי (עצימות מנוחה)
ה - FBW
ו - אינטרוואלים
ז - מנוחה

זה די עמוס אני יודע אבל עוד פעם חיטוב שלי מאוד קצר ולכן אני מעמיס כמה שאפשר. זה תקין?

3) אם אתה יכול להגיד לי בהרך כמה קלוריות נשרפות בזמן HIIT(כתוב למלה איך אני עושה אותו) זה מאוד יעזור לי.

תודה רבה על התשבוה! אני ישמח אם תקדיש עוד קצת זמן:

1) כרגע אני ב105-130 גרם פחממה ביום. אני רוצה לעשות ניטרלי עם אחוז גבוה של פחממות (כלומר כמעט ללא שומן ועם מינימום חלבון(נגיד גרם לקג)) אפשר לקרוא לזה העמסה? אני לא רוצה לצאת לחיובי בכלל כי החיטוב שלי הוא מאוד קצר 4-5 שבועות סל הכך ואני רוצה להוציא ממנו כמה שיותר. זה תקין?

2) תוכנית אימונים שבועית שלי ניראת כך:
א - FBW
ב - אירובי (עצימות נמוכה)
ג - MMA
ד - אירובי (עצימות מנוחה)
ה - FBW
ו - אינטרוואלים
ז - מנוחה

זה די עמוס אני יודע אבל עוד פעם חיטוב שלי מאוד קצר ולכן אני מעמיס כמה שאפשר. זה תקין?

3) אם אתה יכול להגיד לי בהרך כמה קלוריות נשרפות בזמן HIIT(כתוב למלה איך אני עושה אותו) זה מאוד יעזור לי.

בHIIT -בספרינטים עצמם אתה לא שורף הרבה אתה שורף יותר במנוחה זה עובד יותר על האפטרבורנר-אפקט(לא שורף בזמן האימון עצמו אלא בזמן שאחריו ) שזה גורם.
המטרה של האימוני HIIT היא בדרך כלל לקראת סוף החיטוב שנשאר השומן העיקש שלא יירד באירובי רגיל אז בעזרת אימוני HIIT אתה גורם לשחרור השומן העיקש בגוף ואז צריך לעשות אחרי האימון אירובי בעצימות בינונית כדי לשרוף אותו וכדי שהוא לא יחזור לאיזורים שהוא היה בהם בהתחלה !

• פותח/ת השרשור
בHIIT -בספרינטים עצמם אתה לא שורף הרבה אתה שורף יותר במנוחה זה עובד יותר על האפטרבורנר-אפקט(לא שורף בזמן האימון עצמו אלא בזמן שאחריו ) שזה גורם.
המטרה של האימוני HIIT היא בדרך כלל לקראת סוף החיטוב שנשאר השומן העיקש שלא יירד באירובי רגיל אז בעזרת אימוני HIIT אתה גורם לשחרור השומן העיקש בגוף ואז צריך לעשות אחרי האימון אירובי בעצימות בינונית כדי לשרוף אותו וכדי שהוא לא יחזור לאיזורים שהוא היה בהם בהתחלה !

אחי אני שמח שקראתה את המאמר על שומן העיקש אבל לא עניתה על השאלה...
וכן הכוונה היא לא לכמות הקלוריות שנשרפת בזמן HIIT אלא כמה קלוריות אני צריך להוסיף לRMR שלי באותו יום בסופו של דבר.

אחי אני שמח שקראתה את המאמר על שומן העיקש אבל לא עניתה על השאלה...
וכן הכוונה היא לא לכמות הקלוריות שנשרפת בזמן HIIT אלא כמה קלוריות אני צריך להוסיף לRMR שלי באותו יום בסופו של דבר.

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב,
בכל ריצה שהיא, לא משנה מה העצימות, אתה שורף קלוריה לקילו לקילומטר
אם אתה שוקל 80 ורצת קילומטר = שרפת 80 קל'
אם אתה שוקל 90 ורצת 2 ק"מ = שרפת 180 קל'

זה משתנה מעט בין אנשים בעיקר בגלל טכניקה שונה אבל זו ההוצאה הקלורית לאדם עם טכניקה "רגילה" (יש גם הבדלים קטנים בין העצימויות אבל הם זניחים לגמרי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית