הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ערכים חיטוב

idotel6

משתמש מתחיל
156
0
נק' מוניטין:
-2
156
0
כרגע אני בערכים האלה:
186 חלבון
65 פחמימה
62 שומן

72 קילו 1.75 מטר

תאמת שאין לי הרבה שרירים (אני כן מתאמן אבל לא ענק, א"ש מעל 15 הייתי מעריך) ויש לי תחושה כאילו אני סתם אוכל המון חלבון, אני חייב כלכך הרבה?

נערך לאחרונה:
אתה באמת אוכל יותר חלבון ממה שממליצים ,
אני הייתי מוריד את החלבון ל144גרם ומעלה בשומן או בפחמימה

• פותח/ת השרשור
אתה באמת אוכל יותר חלבון ממה שממליצים ,
אני הייתי מוריד את החלבון ל144גרם ומעלה בשומן או בפחמימה
סבבה

מישהו יכול להגיד לי מה יקרה אם אני יוריד 40+- חלבון ויוסיף פחמימות/שומן?

יהיה לך זנב ,
נו באמת לא יקרה לך כלום , זה לא כמות שיהיה בה הבדל שתשים לב עליה ,אם אתה בחיטוב עדיף יותר לעלות בשומן...[אבל אתה לא חייב]

• פותח/ת השרשור
תאמת שכבר נשבר לי מהערכים האלה, אני חייב קמת פחמימות או שומנים, אני בקושי מוצא דברים שאפשר לאכול וזה מתחיל להציק...
מישהו יכול להציע לי ערכים קצת יותר נוחים שעדיין תהיה ירידה טובה בלי ירידה בשריר?

בין מה למה
מאיפה ההמלצה הגורפת להעלות את הפחמימות מצד אחד, ולהגביר אירובי מצד שני?
דל פחמימה הוא לא רק בשביל השומן העיקש אתה יודע, הוא מעולה גם מעבר. ואירובי בסך הכל מגדיל את הגרעון.

דל פחמימה הוא לא רק בשביל השומן העיקש אתה יודע, הוא מעולה גם מעבר. ואירובי בסך הכל מגדיל את הגרעון.

דל פחממה מעולה, אבל למה לסבול? האם דל פחממה לאנשים שמעוניינים לרדת בא"ש והם מעל 13% יקצר להם איכשהו תחיטוב? למה להתחיל לסבול מהתחלה אם בסופו של דבר האפקט האינסוליני של האוכל מתחיל לשחק תפקיד חשוב רק בא"ש נמוכים?

אני אומר דברים מנייסיון, וגם מהיגיון איכשהו
עד אחוז שומן קרוב ל13-14 אין סיבה לקצץ בפחמימות יותר מדי, מהניסיון האישי שלי יהיה לך קשה לרדת את האחוזים האחרונים אם תתחיל בדל פחמימה כבר ב18-19 אחוז שומן, הגוף כבר לא יגיב לזה כמו שצריך ועדיף לקצץ לאט לאט עד שתגיע לאחוז המתאים, אחר כך גם הגוף סופח נוזלים מהר במידה ולא תעלה את הפחמימות בצורה מדורגת.
מעבר לכל זה - דל פחמימה גורם לגוף להיות חלש יותר אז אין סיבה להכנס לסבל המנטלי והפיזי הזה בשלב כל כך מוקדם, אני מתחטב על 140 גרם פחמימה ואני כבר ב15 אחוז, שנה שעברה ירדתי מהר מאוד ל60-70 ומצאתי את עצמי תקוע ב13 אחוז שומןץ.
בנוגע לאירובי - אם הוא מעלה פחמימות ומשאיר את החלבון באותה כמות, הוא מעלה את כמות הקלוריות היומית וכך הגרעון שלו מצטמצם , מה שאומר שבשביל להגדיל את הגרעון המלצתי לו לעשות אירובי.

אני אומר דברים מנייסיון, וגם מהיגיון איכשהו
עד אחוז שומן קרוב ל13-14 אין סיבה לקצץ בפחמימות יותר מדי, מהניסיון האישי שלי יהיה לך קשה לרדת את האחוזים האחרונים אם תתחיל בדל פחמימה כבר ב18-19 אחוז שומן, הגוף כבר לא יגיב לזה כמו שצריך ועדיף לקצץ לאט לאט עד שתגיע לאחוז המתאים, אחר כך גם הגוף סופח נוזלים מהר במידה ולא תעלה את הפחמימות בצורה מדורגת.
מעבר לכל זה - דל פחמימה גורם לגוף להיות חלש יותר אז אין סיבה להכנס לסבל המנטלי והפיזי הזה בשלב כל כך מוקדם, אני מתחטב על 140 גרם פחמימה ואני כבר ב15 אחוז, שנה שעברה ירדתי מהר מאוד ל60-70 ומצאתי את עצמי תקוע ב13 אחוז שומןץ.
בנוגע לאירובי - אם הוא מעלה פחמימות ומשאיר את החלבון באותה כמות, הוא מעלה את כמות הקלוריות היומית וכך הגרעון שלו מצטמצם , מה שאומר שבשביל להגדיל את הגרעון המלצתי לו לעשות אירובי.
לא מסכים איתך. הגוף יספח את הנוזלים באותה צורה אם תתחיל בדיאטה על 19% או על 13%, ו"חלש" זאת מאוד לא ההגדרה - אני בדל פחמימה מרגיש הרבה יותר בפוקוס ועם אנרגיה, ודווקא עם פחמימה מרגיש כבד (בעיקר בגלל הנוזלים וההרגשה הכללית בבטן).
חוץ מזה, בדיאטות אחרות לא תוכל להעמיס פעם בשבוע, וזה יתרון שצריך להעריך. העמסת פחמימות כל שבוע נותנת מוטיבציה ו"אור בקצה המנהרה" הרבה יותר מדיאטה קצת יותר מאוזנת אבל עם העמסה פעם בשבועיים וחצי.

לא מסכים איתך. הגוף יספח את הנוזלים באותה צורה אם תתחיל בדיאטה על 19% או על 13%, ו"חלש" זאת מאוד לא ההגדרה - אני בדל פחמימה מרגיש הרבה יותר בפוקוס ועם אנרגיה, ודווקא עם פחמימה מרגיש כבד (בעיקר בגלל הנוזלים וההרגשה הכללית בבטן).
חוץ מזה, בדיאטות אחרות לא תוכל להעמיס פעם בשבוע, וזה יתרון שצריך להעריך. העמסת פחמימות כל שבוע נותנת מוטיבציה ו"אור בקצה המנהרה" הרבה יותר מדיאטה קצת יותר מאוזנת אבל עם העמסה פעם בשבועיים וחצי.
אתה לא מתייחס לדבר העיקרי שאמרתי וזה שהגוף לא יגיב כמו שצריך באחוזים נמוכים יותר.

אין לך מה לקצץ בפחמימות אם אתה לא בסט פוינט שלך, זה סתם יהיה לך סבל.
דל פחמימה נועד כדי לרוקן את הגליקוגן ולעשות עוד הרבה מניפולציות למיניהם שבאות עם אימונים מיוחדים וכאלה...
אפילו ישמצב שאם תעשה דל פחמימה הגוף יכנס לסטרס בגלל קושי ויאט את המטבוליזם ואז תרד ממש לאט וחבל (לא לכול אחד, זה תלוי בקנטיקה וכאלה, אינדיבידואלי לחלוטין וכול גוף מגיב אחרת)
לגבי החלבון שלך זה לא קריטי, הגוף יקח את החלבון העודף ויהפוך אותו "לעלק פחמימה" ובגלל זה זה לא ישנה ממש חח תאכל 2 גר' לכול קילו גוף זה יהיה סבבה, אפילו 1.8, בין 20%-30% מסך כל הקלוריות של התפריט שיהיו שומן, וכול השאר שיהיה פחמימה.
כשתגיע לאחוז שומן נמוך תחליט כבר אם תרצה לבצע דיאטה דלת פחמימה לרדת לאחוז שומן חד ספרתי או לא.
לא ממליץ לעשות דיאטות דלות פחמימה אם אתה מסתפק במה שהשגת, זה סתם לקחת סיכונים!

כשאומרים לכם שאתם מיוחדים לא אומר שאתם שונים משאר המין האנושי, אומנם זה משפיע בטווח שונה (אחד יאבד יותר מהשני וכו) אבל התוצאה היא אותה תוצאה אם מבצעים הכל נכון. והסטרס שאתה מתאר-בדיוק בשביל זה נועדה העמסת פחמימות, לעלות הורמונים מסויימים מרמות שפל ולהוריד אחרים מרמות גבוהות.

הוא לא דיבר פה על העמסות, לא שזכור לי... ולפי דעתי אין צורך לעשות העמסות בחיטוב רגיל אפשר גם בלי ויורדים טוב מאוד ואפילו יותר בריא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית