הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זיהוי תכנית אימונים

• פותח/ת השרשור droviv
  • פורסם בתאריך

droviv

משתמש מתחיל
67
1
נק' מוניטין:
-32
67
1
מישהו אולי מזהה את התכנית הזאת? את השם שלה או המקור שלה או על איזה עקרונות היא מתבססת?

1.

לחיצת חזה: דקה מנוחה
[6 חזרות כשהכיווץ האקצנטרי צריך להמשך 5 שניות + 2 חזרות רגילות] 2X
[6 חזרות כשהכיווץ האקצנטרי צריך להמשך 5 שניות + 3 חזרות רגילות] 2X
[6 חזרות כשהכיווץ האקצנטרי צריך להמשך 5 שניות + 4 חזרות רגילות] 1X

רב סט-תרגיל עיקרי 12 חזרות+ תרגיל משני 12 חזרות+ תרגיל עיקרי 12 חזרות

8/16/8/16/8 דקה מנוחה בין סט לסט (5 סטים סך הכול, המספר שרשום הוא המספר חזרות שצריך לעשות, יש משקל קבוע ל 8 חזרות ומשקל אחר נמוך יותר ל 16 חזרות)

12X3 שלושים שניות מנוחה

1/4,8X3 ( חזרה אחת= רבע לחיצה ולאחר מכן לחיצה מלאה, כלומר לרדת רבע מהירידה שצריך לרדת ולדחוץ, ולאחר מכן לרדת ירידה שלמה ולאחר מכן ללחוץ)-דקה מנוחה

6X1
--------------------------------------------------------------------------
באימון המאמן ציין כי צריך להגיע לכשל...
--------------------------------------------------------------------------

בעיקרון הסדר סטים הזה חוזר על עצמו בכול חלקי הגוף, לכול שריר יש 3 תרגילים שלכול תרגיל מצמידים את 1,2 או 3..
,
בתכנית שלי הסדר הוא כזה

אימון A- חזה:
לחיצת חזה בשכיבה מוט חופשי- שיטה מס' 1
פרפר מכונה-שיטה מס' 2
לחיצת חזה בשיפוע עליון- שיטה מס' 3

יום ראשון
יד קדמית:
כפיפת מרפקים- שיטה מס' 1
כפיפת מרפקים עם מוט W- שיטה מס' 2
פטישים- שיטה מס' 3

יום שני
אימון B-גב:
פולי עליון צר-שיטה מס' 1
חתירה בישיבה מכונה-שיטה מס' 2
פולי עליון רחב-שיטה מס' 3

יד אחורית:
לחיצה צרפתית עם יד אחת-שיטה מס' 1
מקבילים בעמידה (שרוך)-שיטה מס' 2
מקבילים בעמידה (עם הברזל המשולש הזה)- שיטה מס' 3

יום שלישי
אימון C:רגליים: י
סקוואט- שיטה מס' 1
כפיפת ברך-שיטה מס' 2
הרמת עקבים- בעיקרון פה זה שונה, בהרמת עקבים זה פשוט 4X10 עם דקה מנוחה, כאשר חזרה אחת היא 1, 1/5 , כלומר, לרדת חצי ממה שצריך וללחוץ, ולאחר מכן לרדת ירידה מלאה וללחוץ

אם מישהו מזהה את התוכנית ויודע אם היא לקוחה מאיזה ספר כול שהוא או שהיא עובדת על עקרונות מסוימים, אני אשמח מאוד אם תשתפו אותי במידע 😃 ;susss:help:

hc_searching4hope_front.jpg

כן, היא לקוחה מהספר "כל תוכניות האימונים שנועדו לבלבל את השריר". תתערב עם המאמן שאם אתה לא מתקדם בה הוא חייב לך 1000 שקל, אתה מרוויח בטוח.

כן, היא לקוחה מהספר "כל תוכניות האימונים שנועדו לבלבל את השריר". תתערב עם המאמן שאם אתה לא מתקדם בה הוא חייב לך 1000 שקל, אתה מרוויח בטוח.

תגדיר "מתקדם"... גם להתחיל ממוט ריק ולהיתקע ב-60 ק"ג בנץ' זו התקדמות.

תגדיר "מתקדם"... גם להתחיל ממוט ריק ולהיתקע ב-60 ק"ג בנץ' זו התקדמות.
מאחר שמדובר בתוכנית של בילדרים, "תתקדם" משמעו "תתנפח". וזה מזכיר לי שחבר של חבר צחק על איזה פאוורליפטר שהוא לוחץ 200 קילו בבנץ', כי ההוא שם 10 קילו כל צד ומתנפח גם ככה.

• פותח/ת השרשור
Cygnus אתה לא מצחיק חה חה, תתבגר ><
לגבי מי שאמר על ההתערבות, אם הייתי מתערב סביר להניח שהייתי מפסיד כי התקדמתי ב-3 חודשים 10 קילו ועליתי רק ב 2% שומן...
אני חושב שכול האימונים המסובכים ותרגילים והתוכניות שיש לכם באתר נועדו לאנשים שמחפשים את הקיצורי דרך והשטויות למיניהם.. מי עכשיו מסביר לי את התוצאה שקיבלתי?

Cygnus אתה לא מצחיק חה חה, תתבגר ><
לגבי מי שאמר על ההתערבות, אם הייתי מתערב סביר להניח שהייתי מפסיד כי התקדמתי ב-3 חודשים 10 קילו ועליתי רק ב 2% שומן...
אני חושב שכול האימונים המסובכים ותרגילים והתוכניות שיש לכם באתר נועדו לאנשים שמחפשים את הקיצורי דרך והשטויות למיניהם.. מי עכשיו מסביר לי את התוצאה שקיבלתי?

גבר אתה זה שבא לקבל תשובות מהאנשים עם קיצורי הדרך...
ולגבי ההתקדמות שלך..הגוף שלך בתור מתחיל יגיב לכל גירוי שתפעיל עליו ולכן לפי הטענה שלך עלית 10 קילו.. ברגע שתתקע במשקל גוף ובמשקלי העבודה אתה תבין לבד שרק עם ה״קיצורי דרך״ של הפורום תוכל להמשיך להתחזק ולגדול

• פותח/ת השרשור
אחי אני לא ממש מתחיל... אני כבר מתאמן שנתיים וכמה חודשים ומתמצא בביומכניקה של תרגילים ובתזונה בעיקר (תנסה אותי), לגבי ניתוח אימון אינלי מושג ולכן אני שואל.. זה לא שבאמת אני יפסיק להקשיב למאמן, פשוט רציתי לבדוק אם יש עקרונות מסויימים וזה אימון מוכר כמו ss וכו', ולא לחפש תשובות עם קיצורי דרך אתה מבין?
אני יודע שיש פה אנשים ממש חכמים שמסוגלים לענות לי על תשובות אבל אני מחפש תשובות, ולא דברים כמו: "אימון ליצנים", יש גם דרכים אחרות להגיד שהאימון לא משהו למרות שעליי הוא עובד מצוין ואני מחכה לראות מה מחכה בתוכנית הבאה וכמה זה יעלה אותי...

אחי אני לא ממש מתחיל... אני כבר מתאמן שנתיים וכמה חודשים ומתמצא בביומכניקה של תרגילים ובתזונה בעיקר (תנסה אותי), לגבי ניתוח אימון אינלי מושג ולכן אני שואל.. זה לא שבאמת אני יפסיק להקשיב למאמן, פשוט רציתי לבדוק אם יש עקרונות מסויימים וזה אימון מוכר כמו ss וכו', ולא לחפש תשובות עם קיצורי דרך אתה מבין?
אני יודע שיש פה אנשים ממש חכמים שמסוגלים לענות לי על תשובות אבל אני מחפש תשובות, ולא דברים כמו: "אימון ליצנים", יש גם דרכים אחרות להגיד שהאימון לא משהו למרות שעליי הוא עובד מצוין ואני מחכה לראות מה מחכה בתוכנית הבאה וכמה זה יעלה אותי...

אז ככה אני אחד שחוזר לפורום אחרי הרבה זמן ככה שאין לי מושג לגבי מי מתחיל ומי לא סלח לי מראש..
לגבי האימון...נכנסות שם שיטות של חזרות חלקיות ואז מלאות או חזרות בטווח העבודה על היפרטרופיה ואז סבולת כוח והתוכנית מורכבת בבלאגן לפי שיטות וללא צורך בהן בכלל.
עם כמה שזה נשמע נדוש ושבלוני-אם המטרה היא מאסה וכוח - יותר משקל על המוט וללא חצאי תנועה אלא אם כן אתה עם איזה שריר קרוע( מה שלא נראה לי) ולכן תוכניות קלאסיות יתנו כאן תמורה יותר טובה להשקעה...
מנסיון- בתור אחד שנמצא הרבה זמן בתחום אומנויות הלחימה חלק מהאימונים שלי היו קרוספיט ושם שילבנו יותר מדי אלמנטים של כוח וסבולת כוח ביחד... תוצאה? סחבתי קצת יותר בקרבות עצמם וגדילה אמיתית השגתי באימוני כוח נטו וכמובן בשילוב תזונה נכונה.

עוד הערה- אימוני super slow לעולם לא
נמצאו יעילים יותר מכיווץ קונצנטרי אקסצנטרי רגילים
אז הקטע עם הלחיצת חזה מיותר מתיש ודוחה התאוששות

• פותח/ת השרשור
אז ככה אני אחד שחוזר לפורום אחרי הרבה זמן ככה שאין לי מושג לגבי מי מתחיל ומי לא סלח לי מראש..
לגבי האימון...נכנסות שם שיטות של חזרות חלקיות ואז מלאות או חזרות בטווח העבודה על היפרטרופיה ואז סבולת כוח והתוכנית מורכבת בבלאגן לפי שיטות וללא צורך בהן בכלל.
עם כמה שזה נשמע נדוש ושבלוני-אם המטרה היא מאסה וכוח - יותר משקל על המוט וללא חצאי תנועה אלא אם כן אתה עם איזה שריר קרוע( מה שלא נראה לי) ולכן תוכניות קלאסיות יתנו כאן תמורה יותר טובה להשקעה...
מנסיון- בתור אחד שנמצא הרבה זמן בתחום אומנויות הלחימה חלק מהאימונים שלי היו קרוספיט ושם שילבנו יותר מדי אלמנטים של כוח וסבולת כוח ביחד... תוצאה? סחבתי קצת יותר בקרבות עצמם וגדילה אמיתית השגתי באימוני כוח נטו וכמובן בשילוב תזונה נכונה.

עוד הערה- אימוני super slow לעולם לא
נמצאו יעילים יותר מכיווץ קונצנטרי אקסצנטרי רגילים
אז הקטע עם הלחיצת חזה מיותר מתיש ודוחה התאוששות
זה בסדר גמור אחי כול עוד אפשר להבין בן אדם ולזהות שזה לא אחד שהולך לתקוף אותך ולהגיד כמה רע זה במקום להגיד מה אפשר לעשות נגד זה ואיך לתקן אתזה.
תודה רבה רבה גבר!
אז אם תוכל לענות לי על עוד 2 שאלות אני אשמח מאוד 😃
1. לגבי אימוני ה super slow-זה לא אמור לסייע בזה שמכיוון שיש מאמץ אקצנטרי עוד שרירים נכנסים לסיוע וחלקם שרירים שלא "מתעסקים בהם" יותר מידי ביום יום (שרירים קטנים) וזה מה שעוזר "לעצב" יותר את הגוף?
2. איזה אימון אתה ממליץ לי לעשות כדי לצבור מסת שריר?

זה בסדר גמור אחי כול עוד אפשר להבין בן אדם ולזהות שזה לא אחד שהולך לתקוף אותך ולהגיד כמה רע זה במקום להגיד מה אפשר לעשות נגד זה ואיך לתקן אתזה.
תודה רבה רבה גבר!
אז אם תוכל לענות לי על עוד 2 שאלות אני אשמח מאוד 😃
1. לגבי אימוני ה super slow-זה לא אמור לסייע בזה שמכיוון שיש מאמץ אקצנטרי עוד שרירים נכנסים לסיוע וחלקם שרירים שלא "מתעסקים בהם" יותר מידי ביום יום (שרירים קטנים) וזה מה שעוזר "לעצב" יותר את הגוף?
2. איזה אימון אתה ממליץ לי לעשות כדי לצבור מסת שריר?

בכיף אחי כל המטרה זה לעזור אחד לשני..

אז ככה קצת סדר בדברים...
לכל תנועה שתעשה בגוף האדם ישנם:
1.שריר אגוניסט-השריר העיקרי שעובד בתנועה.
2.שריר אנטגוניסט-השריר ההפוך לשריר העיקרי אשר מאפשר לשריר העיקרי להתכווץ בלי להתנגד לו ( לדוגמא כאשר אני מכופף את המרפק השריר הדו ראשי שלי עובד- הוא האגוניסט, לכן השריר התלת ראשי הוא השריר ההפוך לו והוא מאפשר לו להתכווץ).
3. שרירים סינרגיסטים- אחו הם השרירים המסייעים לשריר העיקרי לעבוד בתנועה מסוימת.
4.שרירים מייצבים- כמו שמם הם דואגים לייצב את הגוף או את החלק הפועל בתנועה.

לכן, כשאר אתה מבצע תנועה ולא משנה מהי ועל איזה חלק אנו עובדים, תמיד יהיו את השרירים שהזכרתי והם קבועים ולא משתנים או מתווספים כשאר אני עובד לאט או מהר.
למשל כשאני לוחץ חזה- השריר העיקרי הוא כמובן החזה אך יש לי שרירים מסייעים כמו היד האחורית והכתף הקדמית- נתון זה לא ישתנה לעולם!
עוד הערה- ציינת שבכווץ האקסצנטרי נכנסים לפעולה עוד שרירים...זה לא נכון.
כשאר אנחנו מכווצים שריר מסויים בכיווץ קונצנטרי- אותו שריר בדיוק יפעל בכיווץ אקסצנטרי רק שהפעם אותו שריר יכנע למשקל במקום להתגבר עליו.

בעבר חשבו שכיווץ איטי גורם ליותר יחידות מוטוריות ( סרקומרים) להתגייס לפעולה.
כיום ידוע שגם כיווץ של כשתי שניות בממוצע מספיק.
אם משהו לא ברור או שסתיתי מהנושא דבר אליי

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על ההסבר הוא מאוד מפורט אבל אני כבר יודע ;)
אבל השאלה שלי הייתה לגבי הסינרגיסטים והאובליסקים שהם כביכול עובדים יותר חזק כמו שאמרת על הסרקומרים, טעות שלי .. חח פשוט לא ניסחתי נכון את השאלה 😵😣

אז ככה קצת סדר בדברים...
2.שריר אנטגוניסט-השריר ההפוך לשריר העיקרי אשר מאפשר לשריר העיקרי להתכווץ בלי להתנגד לו ( לדוגמא כאשר אני מכופף את המרפק השריר הדו ראשי שלי עובד- הוא האגוניסט, לכן השריר התלת ראשי הוא השריר ההפוך לו והוא מאפשר לו להתכווץ).

לכן, כשאר אתה מבצע תנועה ולא משנה מהי ועל איזה חלק אנו עובדים, תמיד יהיו את השרירים שהזכרתי והם קבועים ולא משתנים או מתווספים כשאר אני עובד לאט או מהר.
למשל כשאני לוחץ חזה- השריר העיקרי הוא כמובן החזה אך יש לי שרירים מסייעים כמו היד האחורית והכתף הקדמית- נתון זה לא ישתנה לעולם!
כשאר אנחנו מכווצים שריר מסויים בכיווץ קונצנטרי- אותו שריר בדיוק יפעל בכיווץ אקסצנטרי רק שהפעם אותו שריר יכנע למשקל במקום להתגבר עליו.

ולשאלתך איזה אימון לעשות...ניסית כבר מספיק תוכניות כוח מקילוגרם?

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה תודה רבה 😃
התשובה לשאלה שלי היא שכיום ידוע שגם כיווץ של כשתי שניות בממוצע מספיק חח

לא ניסיתי שום תוכנית מקילוגרם 😲
כמו שאמרתי אני מתמצא בתזונה בעיקר לעומק מכיוון שהייתי ממש שמן בילדותי עם סטייה לא קטנה של שומן אז זה הוביל אותי לאובססיה.. במהלך רוב הזמן שאני מתאמן חפשתי איך להוריד שומן ואיך לחטב את הגוף ונפלתי הרבה פעמים כדי להגיע אל התשובות (כמו ליהיות מעל לחצי שנה במאזן קלורי שלילי של 750 שדיי דפק את המטבוליזם ושרף שריר) ולא התמקדתי באימוני כוח אך בכול זאת הצלחתי לצבור מסת שריר איכשהו,
אני קצת סוטה עכשיו מהנושא אבל בעיקרון המטרה הנוכחית שלי עכשיו אחרי שיש לי את כול מה שצריך כדי להוריד שומן ולדעת לתקן טעויות ויכולת הבחנה בתקלות ובפגיעות ועוד בהרבה דברים, הוא התחלה של אימוני כוח שהמטרה היא עליה במסת שריר... שמעתי על ה SS אבל חלק אמרו לי שזה עוזר הרוב לכוח ואין כזה תוצאות של מסת שריר אבל בקטע הוא זה שכעיקרון כוח נובע מהגדילה של תאי השריר מה שאומר עליה במסת שריר וזה מה שקצת מוזר לי, ההסבר היחידי שעולה לי לתוצאות של האנשים הללו זה גנטיקה וחוסר בניסיון על סוגי אימונים שונים מה שאומר שהם לא בצעו מספיק אימונים כדי להבדיל באמת אם ה ss עוזר יותר מכולם או לא...

אז ככה קצת סדר בדברים...

בכל מקרה תודה רבה 😃
התשובה לשאלה שלי היא שכיום ידוע שגם כיווץ של כשתי שניות בממוצע מספיק חח

לא ניסיתי שום תוכנית מקילוגרם 😲
כמו שאמרתי אני מתמצא בתזונה בעיקר לעומק מכיוון שהייתי ממש שמן בילדותי עם סטייה לא קטנה של שומן אז זה הוביל אותי לאובססיה.. במהלך רוב הזמן שאני מתאמן חפשתי איך להוריד שומן ואיך לחטב את הגוף ונפלתי הרבה פעמים כדי להגיע אל התשובות (כמו ליהיות מעל לחצי שנה במאזן קלורי שלילי של 750 שדיי דפק את המטבוליזם ושרף שריר) ולא התמקדתי באימוני כוח אך בכול זאת הצלחתי לצבור מסת שריר איכשהו,
אני קצת סוטה עכשיו מהנושא אבל בעיקרון המטרה הנוכחית שלי עכשיו אחרי שיש לי את כול מה שצריך כדי להוריד שומן ולדעת לתקן טעויות ויכולת הבחנה בתקלות ובפגיעות ועוד בהרבה דברים, הוא התחלה של אימוני כוח שהמטרה היא עליה במסת שריר... שמעתי על ה SS אבל חלק אמרו לי שזה עוזר הרוב לכוח ואין כזה תוצאות של מסת שריר אבל בקטע הוא זה שכעיקרון כוח נובע מהגדילה של תאי השריר מה שאומר עליה במסת שריר וזה מה שקצת מוזר לי, ההסבר היחידי שעולה לי לתוצאות של האנשים הללו זה גנטיקה וחוסר בניסיון על סוגי אימונים שונים מה שאומר שהם לא בצעו מספיק אימונים כדי להבדיל באמת אם ה ss עוזר יותר מכולם או לא...

אז ככה..אם לא עברת תוכנית כוח אמיתית בחיים אתה לא באמת יודע איך זה משפיע על הגוף שלך...
מנסיון של כמה עשרות אנשים בפורום תוכניות כוח מעלות אותך במאסה מכיוון שיש גירוי גדול יותר לשריר...
אם אתה בקיא קצת בתורת האימון-עבודה על 60-80 אחוז מהאר אמ 1 שלך תביא להיפרטרופיה וכן 85 אחוז ומעלה זאת עבודה של כוח...הכוונה כאן היא אופציה לעבוד בנפח גדול עם משקל יחסית מכובד... וגם בשביל עבודה כזאת של בודיבילדינג צריך איזשהו בסיס חזק לתרגילים המורכבים לפחות...עד כאן התייחסתי ליעילות של תוכנית כוח כהכנה לעבודת נפח.

עכשיו יש כאן תמיד את העניין של כמה שיותר עומס ככה השריר מגיב בגדילה טובה יותר- ואת זה נותנת באופן ישיר עבודה על כח.
וגם בתוכניות כוח קלאסיות ישנם חלקים של נפח וחלקים של עצימות גבוהה ככה שאתה פחות או יותר מכוסה מבחינת גדילה והתחזקות בתוכנית כוח.

אתה כרגע מצליח להגיע למשקלים יפים בתרגילים המורכבים?

• פותח/ת השרשור
אז ככה..אם לא עברת תוכנית כוח אמיתית בחיים אתה לא באמת יודע איך זה משפיע על הגוף שלך...
מנסיון של כמה עשרות אנשים בפורום תוכניות כוח מעלות אותך במאסה מכיוון שיש גירוי גדול יותר לשריר...
אם אתה בקיא קצת בתורת האימון-עבודה על 60-80 אחוז מהאר אמ 1 שלך תביא להיפרטרופיה וכן 85 אחוז ומעלה זאת
עבודה של כוח...הכוונה כאן היא אופציה לעבוד בנפח גדול עם משקל יחסית מכובד... וגם בשביל עבודה כזאת של בודיבילדינג צריך איזשהו בסיס חזק לתרגילים המורכבים לפחות...עד כאן התייחסתי ליעילות של תוכנית כוח כהכנה לעבודת נפח.

עכשיו יש כאן תמיד את העניין של כמה שיותר עומס ככה השריר מגיב בגדילה טובה יותר- ואת זה נותנת באופן ישיר עבודה על כח.
וגם בתוכניות כוח קלאסיות ישנם חלקים של נפח וחלקים של עצימות גבוהה ככה שאתה פחות או יותר מכוסה מבחינת גדילה והתחזקות בתוכנית כוח.

אתה כרגע מצליח להגיע למשקלים יפים בתרגילים המורכבים?
תגדיל משקלים יפים אחי, וכן נחשפתי בעבר לתוכניות כוח כאלה,

שמע האתר אש!!
Dorviv האתר הנל באמת שיטה טובה מאוד להגדיר את סוג המתאמן שאתה ולפי זה לראות מה הם משקלים יפים.

ולנושא השני-אם התנסת בעבודות כוח...לא חווית גדילה מהתוכניות האלה? לא חווית שיפור משמעותי במשקלי עבודה?
והשאלה היא כמה זמן נשארת על תוכנית כח והאם סיימת אותה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית