עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בתקופת חיטוב.. אפשרי לשלב ריצות? כחצי שעה 9 קמ"ש
1. הבנתי שתוך זמן מסויים של ריצה נוצר תהליך קטבולי.
2. קראתי פעם מחקר שזה פחות אפקטיבי להורדת אחוזי שומן ביחס להליכה
אתה רץ מרתון SUB 3 ולא יודע כלום על ג'לים ושואל אם ריצה מעבר ל40 דק' פוגעת במסת שריר?מצטרף לשאלה ומוסיף בהזדמנות: איפה שהוא קראתי שריצה מעבר ל40 דקות (מאמץ קבוע בעצימות נמוכה יותר מי 40 דקות) יכולה לפגוע במסת השריר כלומר גוף יתחיל לפרק תשריר לצורכים אנרגתיים עקב דלדול מאגרי גלוקוגן ועלייה בקורטיזול אחרי 40-60 דקות. נשמע די בולשיט האמת...
יש משהו כזה באמת? האם יש הקבלה ל - כמה כדאי לרוץ בפעם אחד או שזה הכל פונקציה של קלוריות ומאגרי גלוקוגן.
ומפה נובעת שאלה יותר פרקטית: אני עשיו בניטרלי שאחרי החיטוב (🤘) ואני רוצה לנצל את הזמן הזה ולצאת לאיזה ריצת מרתון שעתיים+. כדאי לי לשקול להשתמש בגלים/אמינו האלא או שארוחה טובה רוויה בפחממות לפני ואחרי יכולה להספיק על מנת לא לפגוע במסת השריר שגם ככה די פגועה אחרי החיטוב.
אתה רץ מרתון SUB 3 ולא יודע כלום על ג'לים ושואל אם ריצה מעבר ל40 דק' פוגעת במסת שריר?
ניחוש מושכל אומר שלא רצת מרתון מעולם, ובטח שלא מתחת ל3 שעות.
ניחוש מוצלחבנתיים המקסימום שרצתי זה שעה ו10 דקות וזה היה בחיטוב עם גרעון קלורי וקצת פחממות, הפסקתי כי אז פשוט לא הייתי צריך לרוץ יותר, אני מרגיש שאני מסוגל לרוץ שעתיים אם מדובר בעצימות נמוכה ובשעות הערב. אני יודע טוב מאוד מה זה גלים...מעניין מי איפה עיסקתה מסכנה שלא?
וכן לגבי הריצה אני באמת לא יודע האם יש צורך לייחס חשיבות למשך הריצה מפחינת הפשעה קטבולית שלה. אני יודע שבמאמצים שמעבר לשעתיים חשוב לדאוג להעלות את רמת הגלקוז בדם על ידי גלים ומשקאות למיניהם אבל מה בנוגע לשריר ואיך ריצה ממושכת כזאת יכולה להשפיע עליו...
אני יודע טוב מאוד מה זה גלים...מעניין מי איפה עיסקתה מסכנה שלא?
ניחוש מוצלח
לא רצת מרתון מעולם, וממש לא מתחת ל3 שעות
ולא, אני לא עונה לשאלות שנכתבו ככה. 'צטערת.
על הכיפאק אז אני רוצה לצאת לאיזה ריצת 2000, שתי דקות ככה
היי אבל אל תגיד שאמרתי שאני יכול לרוץ 2000 בשתי דקות, רק אמרתי שאני רוצה 🤡
ריצה זה לא קטבולי. מה שקטבולי זה מאזן קלורי שלילי.
בריצה בדופק נמוך רוב האנרגיה תגיע משומן,בעצימות גבוהה מפחמימות. סך הקלוריות הוא מה שמשנה ולא המקור.
טוב. כנראה שאני צריך להסביר מה זה מקצה מרתון. מקצה מרתון כיום עומד על 42.195 ק"מ. אתה בטוח שאתה יכול לרוץ אותו ב"שעתיים+", כלומר מתחת ל3 שעות? אתה בטוח שאתה בכלל יכול לרוץ אותו?אז ההבדל ביני לבינך שאני בטוח שאני יכול לרוץ שעתיים+ ואני באמת מתכון לעשות את זה. אבל היי לא אמרתי שעשיתי את זה בעבר. אבל אם אני כותב שאני יכול לעשות את זה זה אומר שיש לי סיבה לחשוב כך. חוץ מי זה לא כתבתי את זה אפילו כדי להשויץ או בצורה "חברה אני רוצה לרוץ מרתון מה אתם אומרים?" התייחסתי רק לקשר בין זה לבין שאלה של פותח האשכול, איך ריצה ארוכה יכולה להשפיע על השריר. בגלל זה לדעתי ההתקלה שלך שפוט לא הייתה במקום זה הכל..
טוב. כנראה שאני צריך להסביר מה זה מקצה מרתון. מקצה מרתון כיום עומד על 42.195 ק"מ. אתה בטוח שאתה יכול לרוץ אותו ב"שעתיים+", כלומר מתחת ל3 שעות? אתה בטוח שאתה בכלל יכול לרוץ אותו?
זה חתיכת חוב לראק, יותר מלהגיד שאתה עושה סקוואט 200 קילו.
ולא, אני לא חושב שאמרת את זה בשביל להשוויץ, זה פשוט מאוד מעצבן שאנשים כמוך מרשים לעצמם לזרוק לאוויר משפטים כמו "בא לי לצאת לאיזו ריצת מרתון, שעתיים ככה". כי אנשים סופר מוכשרים שמתאמנים כל החיים שלהם מגיל אפס בחלק קטן מהמקרים מצליחים לרדת את ה3 שעות במרתון. ואתה זורק את זה לאוויר בכזו פשטות. כמו שאני אגיד כן, בא לי ללכת לחדר כושר לעשות סקוואט של איזה כמה מאות קילוגרמים. סתם לכיף.