הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה זה קטבולי?

• פותח/ת השרשור big_d
  • פורסם בתאריך

big_d

משתמש מתחיל
281
1
נק' מוניטין:
155
281
1
בתקופת חיטוב.. אפשרי לשלב ריצות? כחצי שעה 9 קמ"ש

1. הבנתי שתוך זמן מסויים של ריצה נוצר תהליך קטבולי.
2. קראתי פעם מחקר שזה פחות אפקטיבי להורדת אחוזי שומן ביחס להליכה

בתקופת חיטוב.. אפשרי לשלב ריצות? כחצי שעה 9 קמ"ש

1. הבנתי שתוך זמן מסויים של ריצה נוצר תהליך קטבולי.
2. קראתי פעם מחקר שזה פחות אפקטיבי להורדת אחוזי שומן ביחס להליכה

1. גם אם זה נכון, נראה לך שמישהו באמת לא יעשה אירובי כי זה יפגע לו בשריר??
אם תעשה אירובי אינטנסיבי בלי לאכול כמו שצריך אז זה יפגע בך
2. שאתה בדופק נמוך יחסית(נראה לי 60-70 אחוז) אז אתה שורף קלוריות משומן, לעומת דופק גבוהה יותר שזה מפחמימות, אבל בסופו של יום תלוי כמה קלוריות תשרוף בשביל חיטוב, ובדופק גבוה אתה שורף יותר קלוריות במיוחד שיש לך את אפקט האפטרבארן, שזה אומר שהגוף שלך שורף עוד קלוריות כדי להחזיר את עצמו למצב מנוחה.

מצטרף לשאלה ומוסיף בהזדמנות: איפה שהוא קראתי שריצה מעבר ל40 דקות (מאמץ קבוע בעצימות נמוכה יותר מי 40 דקות) יכולה לפגוע במסת השריר כלומר גוף יתחיל לפרק תשריר לצורכים אנרגתיים עקב דלדול מאגרי גלוקוגן ועלייה בקורטיזול אחרי 40-60 דקות. נשמע די בולשיט האמת...
יש משהו כזה באמת? האם יש הקבלה ל - כמה כדאי לרוץ בפעם אחד או שזה הכל פונקציה של קלוריות ומאגרי גלוקוגן.

ומפה נובעת שאלה יותר פרקטית: אני עשיו בניטרלי שאחרי החיטוב (🤘) ואני רוצה לנצל את הזמן הזה ולצאת לאיזה ריצת מרתון שעתיים+. כדאי לי לשקול להשתמש בגלים/אמינו האלא או שארוחה טובה רוויה בפחממות לפני ואחרי יכולה להספיק על מנת לא לפגוע במסת השריר שגם ככה די פגועה אחרי החיטוב.

מצטרף לשאלה ומוסיף בהזדמנות: איפה שהוא קראתי שריצה מעבר ל40 דקות (מאמץ קבוע בעצימות נמוכה יותר מי 40 דקות) יכולה לפגוע במסת השריר כלומר גוף יתחיל לפרק תשריר לצורכים אנרגתיים עקב דלדול מאגרי גלוקוגן ועלייה בקורטיזול אחרי 40-60 דקות. נשמע די בולשיט האמת...
יש משהו כזה באמת? האם יש הקבלה ל - כמה כדאי לרוץ בפעם אחד או שזה הכל פונקציה של קלוריות ומאגרי גלוקוגן.

ומפה נובעת שאלה יותר פרקטית: אני עשיו בניטרלי שאחרי החיטוב (🤘) ואני רוצה לנצל את הזמן הזה ולצאת לאיזה ריצת מרתון שעתיים+. כדאי לי לשקול להשתמש בגלים/אמינו האלא או שארוחה טובה רוויה בפחממות לפני ואחרי יכולה להספיק על מנת לא לפגוע במסת השריר שגם ככה די פגועה אחרי החיטוב.
אתה רץ מרתון SUB 3 ולא יודע כלום על ג'לים ושואל אם ריצה מעבר ל40 דק' פוגעת במסת שריר?
ניחוש מושכל אומר שלא רצת מרתון מעולם, ובטח שלא מתחת ל3 שעות.

אתה רץ מרתון SUB 3 ולא יודע כלום על ג'לים ושואל אם ריצה מעבר ל40 דק' פוגעת במסת שריר?
ניחוש מושכל אומר שלא רצת מרתון מעולם, ובטח שלא מתחת ל3 שעות.

בנתיים המקסימום שרצתי זה שעה ו10 דקות וזה היה בחיטוב עם גרעון קלורי וקצת פחממות, הפסקתי כי אז פשוט לא הייתי צריך לרוץ יותר, אני מרגיש שאני מסוגל לרוץ שעתיים אם מדובר בעצימות נמוכה ובשעות הערב. אני יודע טוב מאוד מה זה גלים...מעניין מי איפה עיסקתה מסכנה שלא?
וכן לגבי הריצה אני באמת לא יודע האם יש צורך לייחס חשיבות למשך הריצה מפחינת הפשעה קטבולית שלה. אני יודע שבמאמצים שמעבר לשעתיים חשוב לדאוג להעלות את רמת הגלקוז בדם על ידי גלים ומשקאות למיניהם אבל מה בנוגע לשריר ואיך ריצה ממושכת כזאת יכולה להשפיע עליו...

ריצה של 30 דקות לא תפגע בשריר,אני מאמין שהמצב הקטבולי מגיע כשיש אימון יתר של הגוף.
ייקח לך הרבה יותר מחצי שעה כדי להגיע למצב כזה.
דווקא ריצה מזרזת לך את חילוף החומרים אז זה די מומלץ בחיטוב.

נערך לאחרונה:
בנתיים המקסימום שרצתי זה שעה ו10 דקות וזה היה בחיטוב עם גרעון קלורי וקצת פחממות, הפסקתי כי אז פשוט לא הייתי צריך לרוץ יותר, אני מרגיש שאני מסוגל לרוץ שעתיים אם מדובר בעצימות נמוכה ובשעות הערב. אני יודע טוב מאוד מה זה גלים...מעניין מי איפה עיסקתה מסכנה שלא?
וכן לגבי הריצה אני באמת לא יודע האם יש צורך לייחס חשיבות למשך הריצה מפחינת הפשעה קטבולית שלה. אני יודע שבמאמצים שמעבר לשעתיים חשוב לדאוג להעלות את רמת הגלקוז בדם על ידי גלים ומשקאות למיניהם אבל מה בנוגע לשריר ואיך ריצה ממושכת כזאת יכולה להשפיע עליו...
ניחוש מוצלח
לא רצת מרתון מעולם, וממש לא מתחת ל3 שעות

אני יודע טוב מאוד מה זה גלים...מעניין מי איפה עיסקתה מסכנה שלא?

ולא, אני לא עונה לשאלות שנכתבו ככה. 'צטערת.

ניחוש מוצלח
לא רצת מרתון מעולם, וממש לא מתחת ל3 שעות

ולא, אני לא עונה לשאלות שנכתבו ככה. 'צטערת.

איפה אמרתי שרצתי מרתון מתישהו חבר? אמרתי שאני רוצה לרוץ ואני בטוח שאני מסוגל...אם אתה לא מאמין או לא רוצה להאמין או לא רוצה לענות...תעבור אלה...

ולגבי שגיאות כתיב חבר, אני 4 שנים בארץ ועוד פעם אם אתה מרגיש לא נוח לקרוא הודעות שנכתבו עם שגיאות כתיב יש לי הצעה בשבילך - אל תקרא אותן...

בנתיים כל משעשיתה זה הוכתה לעצמך שלא רצתי מרתון עף פעם כאשר אני אפילו לא טענתי כך, לא תרמתה, לא עניתה על השאלה, לא עזרתה בשום אופן גם לי וגם לפותח האשכול, למה הגבתה בכלל?

על הכיפאק אז אני רוצה לצאת לאיזה ריצת 2000, שתי דקות ככה
היי אבל אל תגיד שאמרתי שאני יכול לרוץ 2000 בשתי דקות, רק אמרתי שאני רוצה 🤡

ואתה צודק לחלוטין באמת לא התייחסתי לשאלות של פותח האשכול.
אני לא יודע מבחינה מחקרית אם ריצה היא קטבולית או לא, אבל גם אם כן בהנחה שאתה לא הולך לרוץ המון לא נראה לי שזה משמעותי, אם זה בכלל קיים.
רוב הרצים למרחקים ארוכים רזים וצנומים מכמה סיבות, בין היתר כי ככה הם צריכים להיות בשביל להשתפר, לא כי זה קטבולי.
ולא נראה לי שהליכה יותר טובה לשריפת שומן, אבל אין לי מושג. לא נשמע לי הגיוני כי ההבדל בין הליכה וריצה הוא טכניקה ולא בהכרח עצימות. בכל מקרה גם אם יש הבדל אני לא חושב ששווה להתייחס אליו.

ריצה זה לא קטבולי. מה שקטבולי זה מאזן קלורי שלילי.

בריצה בדופק נמוך רוב האנרגיה תגיע משומן,בעצימות גבוהה מפחמימות. סך הקלוריות הוא מה שמשנה ולא המקור.

על הכיפאק אז אני רוצה לצאת לאיזה ריצת 2000, שתי דקות ככה
היי אבל אל תגיד שאמרתי שאני יכול לרוץ 2000 בשתי דקות, רק אמרתי שאני רוצה 🤡

אז ההבדל ביני לבינך שאני בטוח שאני יכול לרוץ שעתיים+ ואני באמת מתכון לעשות את זה. אבל היי לא אמרתי שעשיתי את זה בעבר. אבל אם אני כותב שאני יכול לעשות את זה זה אומר שיש לי סיבה לחשוב כך. חוץ מי זה לא כתבתי את זה אפילו כדי להשויץ או בצורה "חברה אני רוצה לרוץ מרתון מה אתם אומרים?" התייחסתי רק לקשר בין זה לבין שאלה של פותח האשכול, איך ריצה ארוכה יכולה להשפיע על השריר. בגלל זה לדעתי ההתקלה שלך שפוט לא הייתה במקום זה הכל..

ריצה זה לא קטבולי. מה שקטבולי זה מאזן קלורי שלילי.

בריצה בדופק נמוך רוב האנרגיה תגיע משומן,בעצימות גבוהה מפחמימות. סך הקלוריות הוא מה שמשנה ולא המקור.

ריצה בעצימות נמוכה מעל שעה יכולה לגרום לגוף להתחיל לקחת אנרגיה ממקורות אחרים (כגון שריר) בתנאי שאני במאזן קלורי ניטרלי/חיובי ואכלתי טוב לפני הריצה?

אז ההבדל ביני לבינך שאני בטוח שאני יכול לרוץ שעתיים+ ואני באמת מתכון לעשות את זה. אבל היי לא אמרתי שעשיתי את זה בעבר. אבל אם אני כותב שאני יכול לעשות את זה זה אומר שיש לי סיבה לחשוב כך. חוץ מי זה לא כתבתי את זה אפילו כדי להשויץ או בצורה "חברה אני רוצה לרוץ מרתון מה אתם אומרים?" התייחסתי רק לקשר בין זה לבין שאלה של פותח האשכול, איך ריצה ארוכה יכולה להשפיע על השריר. בגלל זה לדעתי ההתקלה שלך שפוט לא הייתה במקום זה הכל..
טוב. כנראה שאני צריך להסביר מה זה מקצה מרתון. מקצה מרתון כיום עומד על 42.195 ק"מ. אתה בטוח שאתה יכול לרוץ אותו ב"שעתיים+", כלומר מתחת ל3 שעות? אתה בטוח שאתה בכלל יכול לרוץ אותו?
זה חתיכת חוב לראק, יותר מלהגיד שאתה עושה סקוואט 200 קילו.
ולא, אני לא חושב שאמרת את זה בשביל להשוויץ, זה פשוט מאוד מעצבן שאנשים כמוך מרשים לעצמם לזרוק לאוויר משפטים כמו "בא לי לצאת לאיזו ריצת מרתון, שעתיים ככה". כי אנשים סופר מוכשרים שמתאמנים כל החיים שלהם מגיל אפס בחלק קטן מהמקרים מצליחים לרדת את ה3 שעות במרתון. ואתה זורק את זה לאוויר בכזו פשטות. כמו שאני אגיד כן, בא לי ללכת לחדר כושר לעשות סקוואט של איזה כמה מאות קילוגרמים. סתם לכיף.

החל מהשנייה הראשונה של הריצה הגוף משתמש ב-3 מקורות לאנרגייה: פחמימות\שומנים\חלבונים.

למעשה זה קורה בכל רגע נתון בלי קשר לעצימות הפעילות. לצורך העניין, כמו שכתבתי למעלה, הגוף משתמש ב-3 המקורות בכל זמן, מה שמשתנה הוא היחס ביניהם (ומכאן המיתוס שהגוף מתחיל לשרוף שומן רק אחרי 20 דקות..)

אין קשר למה אכלת וכמה זמן לפני הריצה, זה לא ישנה את הצריכה של הגוף. נכון שאם תהיה על דל פחמימה הגוף ישתמש יותר בשומן כי לא יהיה לו גליקוגן אבל הרעיון ברור..

כדי להוריד במשקל צריך להיות בגירעון קלורי. אפשר גם בלי ריצה ואפשר עם, העיקר התוצאה הסופית

טוב. כנראה שאני צריך להסביר מה זה מקצה מרתון. מקצה מרתון כיום עומד על 42.195 ק"מ. אתה בטוח שאתה יכול לרוץ אותו ב"שעתיים+", כלומר מתחת ל3 שעות? אתה בטוח שאתה בכלל יכול לרוץ אותו?
זה חתיכת חוב לראק, יותר מלהגיד שאתה עושה סקוואט 200 קילו.
ולא, אני לא חושב שאמרת את זה בשביל להשוויץ, זה פשוט מאוד מעצבן שאנשים כמוך מרשים לעצמם לזרוק לאוויר משפטים כמו "בא לי לצאת לאיזו ריצת מרתון, שעתיים ככה". כי אנשים סופר מוכשרים שמתאמנים כל החיים שלהם מגיל אפס בחלק קטן מהמקרים מצליחים לרדת את ה3 שעות במרתון. ואתה זורק את זה לאוויר בכזו פשטות. כמו שאני אגיד כן, בא לי ללכת לחדר כושר לעשות סקוואט של איזה כמה מאות קילוגרמים. סתם לכיף.

חחחח מפחינתי ריצת מרתון זו ריצה ארוכה. מצטער על חוסר ידע שלי בעניין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית