הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשר לדל פחמימה.

CrazyWorkout

משתמש מתחיל
32
1
נק' מוניטין:
11
32
1
התחלתי השבוע דל פחמימה ועכשיו יש לי לגבה כמה שאלות:
1.התחזוקה שלי היא 1700 קל' (גרעון של 500קל') עכשיו לא משנה מה הערכים הסופיים
העיקר שמקור התפלגות הקלוריות יהיה 55%-60% משומן, 40%-45% מחלבון ועד 5% מפחמימות?
2.אני עם 50 גרם פחמימות בתפריט שלי ובימים של אימון+אירובי קלוריות מפחמימות נשרפות אז צריך להוסיף קצת
פחמימות או מקור הקולוריות שנשרפות הם משומן ולכן צריך להוסיף קלוריות משומן.
תודה לעוזרים!!😃

התחלתי השבוע דל פחמימה ועכשיו יש לי לגבה כמה שאלות:
1.התחזוקה שלי היא 1700 קל' (גרעון של 500קל') עכשיו לא משנה מה הערכים הסופיים
העיקר שמקור התפלגות הקלוריות יהיה 55%-60% משומן, 40%-45% מחלבון ועד 5% מפחמימות?
2.אני עם 50 גרם פחמימות בתפריט שלי ובימים של אימון+אירובי קלוריות מפחמימות נשרפות אז צריך להוסיף קצת
פחמימות או מקור הקולוריות שנשרפות הם משומן ולכן צריך להוסיף קלוריות משומן.
תודה לעוזרים!!😃
1. התפלגות הקלוריות באחוזים לא משנה דבר. דל פחמימה זו כל דיאטה מתחת ל-100 גרם פחמימה ביום. דל פחמימה קיצוני כבר נהייה פחות מ-50 גרם פחמימה ליום.

2. לא, אין צורך להוסיף שום דבר והפחמימות היחידות שאתה מוסיף זה בימי העמסה. ברגע שאתה מוסיף פחמימות בימי אימון, אתה כבר פועל לפי שיטה אחרת בשמה היא Carb Cycling וזה כבר עיקרון שבו אתה נמצא בדל פחמימה בימים ללא אימון ובתפריט יותר עשיר בפחמימות בימי אימון - לדעתי התעסקות מיותרות שאין לה שום יתרון על פני השטח וזה סה"כ עניין של העדפה אישית (אנשים מרגישים טוב יותר עם פחמימה בדם שלהם ביום אימון ועקב כך מתאמנים עצים יותר).

• פותח/ת השרשור
תודה רבה משה!
יש לי עוד שאלה. הערכים שלי הם: 170 גרם חלבון 68 גרם שומן ו150 גרם פחמימות.
אני כבר 4 חודשים עם הערכים האלה וירדתי 10 קילו.
אני רוצה לעבור לדל אז צריך לקצץ את כמות הפחמימות.
אם אני יוריד ל70 גרם פחמימות אז יהיה גרעון קלורי גדול יותר מ-500 קל'
ודבר זה יוביל לאיבוד שריר. אז כדי לקצץ מהפחמימות ולא להיות עם גרעון גדול מדיי אני צריך להוסיף לשומן?

תודה רבה משה!
יש לי עוד שאלה. הערכים שלי הם: 170 גרם חלבון 68 גרם שומן ו150 גרם פחמימות.
אני כבר 4 חודשים עם הערכים האלה וירדתי 10 קילו.
אני רוצה לעבור לדל אז צריך לקצץ את כמות הפחמימות.
אם אני יוריד ל70 גרם פחמימות אז יהיה גרעון קלורי גדול יותר מ-500 קל'
ודבר זה יוביל לאיבוד שריר. אז כדי לקצץ מהפחמימות ולא להיות עם גרעון גדול מדיי אני צריך להוסיף לשומן?
הגירעון הקלורי לא אמור להיות 500 קלוריות, זה תלוי במסת השומן בגופך וגם זה לא מדוייק. אם אתה לא יורד במשקל עם 500 קלוריות גירעון, אתה צריך להגדיל את הגירעון ללא תלות במשוואות או מחשבונים למינהם. גם במאמר לחיטוב בפורטל קילוגרם רשום שזה לא חקוק באבן. אם אתה מקפיד לעשות העמסות אחת ל 7-10 ימים ואתה לא יורד יותר מ 0.5-1 ק"ג בשבוע, אין שום סיבה שלא תגדיל את הגירעון הקלורי מ 500 ל 700 או 800 נניח.
אני לא רואה גם טעם ללכת לדל פחמימה אל אאם אתה ב 10-12% שומן ורוצה לרדת יותר נמוך מכך. לדעתי זה סבל מיותר שמוריד מעצימות האימון ומפריע להתאוששות של הגוף בין האימונים. יש לאנשים העדפה לעשות את זה כי הם מרגישים פחות רעבים ביומיום, חוץ מזה אין צורך.

הגירעון הקלורי לא אמור להיות 500 קלוריות, זה תלוי במסת השומן בגופך וגם זה לא מדוייק. אם אתה לא יורד במשקל עם 500 קלוריות גירעון, אתה צריך להגדיל את הגירעון ללא תלות במשוואות או מחשבונים למינהם. גם במאמר לחיטוב בפורטל קילוגרם רשום שזה לא חקוק באבן. אם אתה מקפיד לעשות העמסות אחת ל 7-10 ימים ואתה לא יורד יותר מ 0.5-1 ק"ג בשבוע, אין שום סיבה שלא תגדיל את הגירעון הקלורי מ 500 ל 700 או 800 נניח.
אני לא רואה גם טעם ללכת לדל פחמימה אל אאם אתה ב 10-12% שומן ורוצה לרדת יותר נמוך מכך. לדעתי זה סבל מיותר שמוריד מעצימות האימון ומפריע להתאוששות של הגוף בין האימונים. יש לאנשים העדפה לעשות את זה כי הם מרגישים פחות רעבים ביומיום, חוץ מזה אין צורך.
אתה אומר שמ20%~ אפשר להגיע ל12-11% גם בלי דל פחממה? רק בתפריט רגיל?
אז מה עושים כשנתקעים באמצע הדרך?באיזור ה14 אחוז?

אתה אומר שמ20%~ אפשר להגיע ל12-11% גם בלי דל פחממה? רק בתפריט רגיל?
אז מה עושים כשנתקעים באמצע הדרך?באיזור ה14 אחוז?
אם נתקעים ב 14% זה סימן שלא עושים דברים לפי הספר. וכן אפשר לרדת מ 20% גם ל 5% לא בדל פחמימה (לרוב האנשים לפחות). דל פחמימה נהייה טרנד ועם הזמן גם הוא יעבור.

• פותח/ת השרשור
אני כרגע 14% שומן ורוצה לתת פוש אחרון כי בסוף החופש אני מתחיל מסה.
עדיף לי לתת את הפוש בדל או להמשיך רגיל?
כי בדל אני ירד גם נוזלים דבר שגם טוב לי.

Back
למעלה תחתית