הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מרים כבד יותר, גדול ומפותח יותר?

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
תמיד חשבתי (ועדיין אני חושב כך) שככל שאדם הוא מתאמן עם משקלים גבוהים יותר אז הגוף שלו בכלל, והשרירים בפרט, גדולים יותר.
לדוגמא: אדם שלוחץ בבנץ' משקל גבוהה יותר אז ממילא החזה שלו יהיה גדול ומפותח יותר מאדם שלוחץ משקל נמוך ממנו. אדם שלוחץ 100 קילו לחמישיה אז השריר שלו קטן מאדם שלוחץ 140 לחמישיה.

וכך גם בסקאווט ודדליפט וכו'... זה מה שאני חושב וזה מה שההגיון אומר לי.
אז בעצם איך זה שאני רואה אנשים שהמשקלי עבודה שלהם יחסית נמוכים, והם בכל זאת ניראים הרבה יותר גדולים ובעלי שרירים מפותחים יותר מאנשים שמתאמנים הרבה יותר כבד מהם?

לסיכום: האם הגיוני שאדם שמרים משקלים נמוכים יהיה הרבה יותר גדול ושרירי מאדם שמרים משקלים גבוהים?

אני מודע לעניין של הגנטיקה, התזונה, והוותק באימונים שגם הם משפיעים. אני שואל את זה על העיקרון. ובהנחה ששני האנשים (זה שמרים כבד וזה שמרים קל) שווים מבחינת שאר הפרמטרים.

תודה רבה!

כן, תסתכל על כל הסינים הצנומים שמרימים משקלים מטורפים ביחס למשקל גוף שלהם.
מפתח גוף טוב לא חייב להיות חזק. הוא חייב להיות גדול.
הכל תלוי לאיזה מטרה מתאמנים כח? מסה? ומשם בונים הכל בהתאם (אימונים,תזונה,סייקלים)

בוודאי שזה הגיוני, אתה בעצמך רואה את זה קורה, לא? חזק יותר שווה גדול יותר זה עובד רק ביחס לעצמך. כשאתה תוסיף 40 קילו ללחיצות שלך אתה בהכרח תהיה יותר גדול ממה שהיית קודם.

• פותח/ת השרשור
אז איך זה שיש אנשים שמרימים 180 קילו סקאווט והם מפותחים פי 3 מאנשים מאנשים שמרימים 240+?
מה הסוד? הכל זה רק גנטיקה?!

מחזק את אלכס זה הכול ביחס לעצמך ...יש חברה במכון עם גנטיקה מדהימה שלוחצים חזה עם 60 קילו ולא תמיד החברה שלוחצים 100+ נראים יותר טוב
זה תלוי בהרבה פרמטרים

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאתם אומרים, שני אנשים שאוכלים זהה וההתאוששות שלהם שווה, אז אדם שירים משקלים נמוכים יכול להיות שהשרירים שלו גדולים ומפותחים יותר מהשני שמרים יותר כבד ממנו?

לפי מה שאתם אומרים, שני אנשים שאוכלים זהה וההתאוששות שלהם שווה, אז אדם שירים משקלים נמוכים יכול להיות שהשרירים שלו גדולים ומפותחים יותר מהשני שמרים יותר כבד ממנו?
לא בדיוק.. קשה לתת תשובה חד משמעית, זה תלוי גם באילו תוכניות נעשו לפני כן...

אל תשכח שמבחינה גנטית לכל אדם יש סוג סיבים שונה כמותית ומחולק בצורה שונה...יכול להיות שחלק מסוים בגוף שלך יגיב בגדילה לנפח וחלק אחר יגיב בגדילה לעצימות

מה שאלכס אמר עונה לכל השאלות שלכם...
למה זה ככה? יש הרבה פרמטרים. גנטיקה, תזונה, חומרים, נפח אימונים, טכניקה.

אז בוא ניקח שתי אנשים זהים לגמרי שיעשו אותה תוכנית בדיוק רק שאחד יעשה עם משקל גבוה לחמש חזרות והשני עם משקל יותר נמוך לשמונה
מי יגדל יותר ?

במידה ושניהם אוכלים,ישנים ונחים כמו שצריך אז זה שמרים משקל ל 5 חזרות כמובן.

אני מדבר על מתאמן מתחיל

היתרון בטווח של 5 חזרות שאפשר להתקדם מאימון לאימון בתור מתחיל, אבל אם אתה מתקדם באותו הקצב כמו ההוא עם ה8 חזרות, אז ההוא עם ה8 חזרות יהיה בעל מסה גדולה יותר.

היתרון בטווח של 5 חזרות שאפשר להתקדם מאימון לאימון בתור מתחיל, אבל אם אתה מתקדם באותו הקצב כמו ההוא עם ה8 חזרות, אז ההוא עם ה8 חזרות יהיה בעל מסה גדולה יותר.

איך אותו בנאדם יתקדם ב8 חזרות באותו הקצב כמו 5 חזרות?

איך אותו בנאדם יתקדם ב8 חזרות באותו הקצב כמו 5 חזרות?

זאת לא הנקודה. הנקודה היא הטווח חזרות. 8 חזרות יספק עלייה טובה יותר במסת שריר מאשר 5, אפילו אם יש הפרש קטן במשקלים. יש טבלה שמראה את היתרון בכל טווח שונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית