הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

UFC 148

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך
תגיד לי, היית פעם בזירה? חטפת פעם ברך? מה זה השטויות האלה שאתה כותב.
ידיים, גם בבלוק הכי טוב שיש לא יעצרו ברך בקפיצה ובטוח שלא כשאתה יושב והוא עף עליך מלמעלה. הידיים של סונן מחסות יותר מהפנים שלו, במיוחד בבלוק בצורה כזאת, סילבה כיוון ישר למפתח הלב/סרעפת שזה חוקי לחלוטין.
מעבר לזה שגם בוידיאו רואים שהבלוק שלו "נפתח" כשסילבה נכנס עם הברך, אם הוא היה מכוון הוא היה שולח אותו לנוקאווט.

כתבת גם שהעצירה הייתה גבולית, תגיד לי אתה רוצה שהוא יחכה עד שצ'ייאל יהיה אווט לחלוטין? הבן אדם היה על הצד, בתנוחת עובר כשהוא בקושי זז וחוטף את רוב המכות. השופט עצר, כי מן הסתם הוא לא יחכה לסוף שהיה ברור לכולם.

סילבה הוא הכי טוב כרגע והכי מעניין, הוא ניצח את הלוחמים הכי טובים לתוקפתו, אתה רוצה שהוא יעשה קרב נגד ג'ון ג'ונס? נגד GSP? בסדר הוא ינצח אותם ואז יבוא מישהו אחר במקומם ושוב יגידו "אהה אבל הוא לא עשה קרב נגדו" זה קורה לכולם בכול דור. אתה לא יכול לנצח את כול הדורות ולפרוש כשניצחת כול מתאגרף קיים.
התשובה לשאלות שלך היא כן
ואם אתה לא מסוגל לקרוא הודעה שלמה ולהבין אותה אז אל תגיב עליה. אתה מקשקש דברים שלא קשורים לנושא. אני טוען שההגנה של סונן גרמה לברך לרדת למטה בסופו של דבר ממש עד הבטן, ושאם הידיים שלו לא היו שם הברך הייתה פוגעה בפנים. וזה נכון במאה אחוז.
עכשיו על העצירה, כן, גם לדעתי הוא לא היה יוצא מזה, אבל זה היה גבולי. אני לא הראשון וממש לא היחיד שחושב ככה. אני מחכה שתגיד שאני אומר שזו הייתה טעות שיפוט שניצחה קרב שלם לפי הבנת הנקרא שלך...
וכן הקריירה שסילבה עשה בMW היא הכי טובה עד היום, אבל להגיד שהיריבים שלו היו טובים זו מחמאה גדולה מידי בשבילם. אם תסתכל על היריבים שGSP ניצח אתה תראה שחלק גדול מהם היו ונשארו בטופ של הענף, ליותר מדקה. היריבים שסילבה ניצח ברובם היו לא טובים ברמה של טייטל שוט. יש לו שלושה נצחונות שראויים להערכה אמיתית - הנדו, בלפורט ולמתעקשים גם פרנקלין. כל השאר אחלה לוחמים, לא ברמה של להיות אלופים והם גם לא חשבו ככה.

Beast and cheat אין לך מושג.. עדיף שתפסיק שבטעות מישהו לא יאמין לך
ט-ו-ב א-ח-י

. היריבים שסילבה ניצח ברובם היו לא טובים ברמה של טייטל שוט. יש לו שלושה נצחונות שראויים להערכה אמיתית - הנדו, בלפורט ולמתעקשים גם פרנקלין. כל השאר אחלה לוחמים, לא ברמה של להיות אלופים והם גם לא חשבו ככה.

שחכתה את מקווארד, את אוקמי (שניצח את מקווארד) ופעמיים את סונן, אה וגם פוראסט הוא אלוף לשעבר, וניצח את רמפיידג שנתן קרב מאוד צמוד נגד חנדו וניצח אותו בסוף. אז יש לנו אחלה רשימה. ואל תשכח שבעיה אצל סילבה היא לא זה שהוא מפחד לצאת נגד מישהו, למעשה פעמיים יעפו אותו ללייט חבי כי לא היה לו נגד מי לצאת...אל תשכח גם שGSP בזמנו בכל רעיון ששאלו אותו על קרב נגד סילבה אמר שהוא צריך להוסיף כ15 קילו לקרב הזה וזה יכול לקחת יותר מידי זמן אז...

בין אם ההגנה שלו הייתה שם ובין אם לא זה היה פוגע בחזה, בגלל העובדה הפשוטה שהוא עבר את הידיים שלו כמו חמאה, מאחר ורק מטומטמם כמו סונן יעשה בלוק עם הידיים במקום לזוז. לא מאמין? הנה כך ותראה ריפליי
silva-sonnen-knee.gif

החלק העליון של הירך שלו אולי שפשף לו קצת את הפנים וזה גם בגלל ההדף החוזר מהרשת.
אתם והMMA שלכם, הנה בן אדם שהגיע ממואי טאי ומלמד את כולם מה זה ברכיים ומה זה שליטה בעמידה.

• פותח/ת השרשור
לזוז לאן? הוא יושב על התחת עם הגב לכלוב לאן הוא יכול לזוז?

שחכתה את מקווארד, את אוקמי (שניצח את מקווארד) ופעמיים את סונן, אה וגם פוראסט הוא אלוף לשעבר, וניצח את רמפיידג שנתן קרב מאוד צמוד נגד חנדו וניצח אותו בסוף. אז יש לנו אחלה רשימה. ואל תשכח שבעיה אצל סילבה היא לא זה שהוא מפחד לצאת נגד מישהו, למעשה פעמיים יעפו אותו ללייט חבי כי לא היה לו נגד מי לצאת...אל תשכח גם שGSP בזמנו בכל רעיון ששאלו אותו על קרב נגד סילבה אמר שהוא צריך להוסיף כ15 קילו לקרב הזה וזה יכול לקחת יותר מידי זמן אז...
מקווארד? מצטער, אין לוחם כזה. ולא, לא שכחתי את אוקאמי. הוא פשוט לא לוחם טוב. וכן, אני יודע שהוא ניצח את "מקווארד", הייתי באירוע הזה בשורה הראשונה.
את סונן הוא ניצח בצורה חוקית פעם אחת (בפעם השנייה הוא תפס לו את המכנסיים ל20 שניות ולדעתי ולדעת רבים נוספים גם נתן ברך לא חוקית) ואין ספק שניצחון זה ניצחון, והוא יקבל ממני את כל המחמאות שבעולם - אבל תכלס, הקרב הזה הוכיח שהוא הלוחם הפחות טוב. מצטער לומר לך את זה.
פורסט גריפין? מי? זה שאף אחד בעולם הMMA לא מבין איך הוא השתחל לאליפות? עליו אתה מדבר? זה שברח ממנו עוד לפני שהתחיל הקרב? ואני ממש לא בקטע של לזלזל בגריפין, אני מת עליו, אבל אל תגיד לי שאתה מכניס אותו לרשימה של היריבים הטובים שסילבה ניצח... תעשה לי טובה.
וכן, GSP צודק. בשביל להלחם בסילבה הוא צריך להיות הרבה יותר גדול וחזק, וזה לוקח הרבה זמן, ואין סיבה שהוא יעשה את זה. בניגוד לסילבה, יש לו יריבים ראויים במחלקה שלו שהוא לא צריך להיות מודאג מתחרות. עם כל האהבה לMW
אני רוצה להסביר את עצמי יותר טוב - אני לא מאשים את סילבה בשום דבר, הוא לא אחראי על הכשרת לוחמי MW טובים. אבל מה שהוא עשה בMW פחות טוב ממה שGSP עשה בWW, שהיא מחלקה הרבה יותר צפופה ואיכותית. לדעתי (ולא רק), במידה ואיכות הMW הייתה כמו למשל WW, הוא לא היה מחזיק בתואר יותר מכמה קרבות. תכלס, הוא נלחם נגד שני מתאבקים בלבד - הנדרסון וסונן. על הנדרסון הוא צריך ויקבל את השאפו שמגיע לו, אבל סונן הראה כמה שמתאבק טוב יכול לעשות לו צרות, ושהעובדה שהוא לא הפסיד למתאבקים נעוצה בעובדה ש... הוא לא כל כך נלחם נגד מתאבקים (שוב, לא מאשים אותו - רק מציג את המציאות).

בין אם ההגנה שלו הייתה שם ובין אם לא זה היה פוגע בחזה, בגלל העובדה הפשוטה שהוא עבר את הידיים שלו כמו חמאה, מאחר ורק מטומטמם כמו סונן יעשה בלוק עם הידיים במקום לזוז. לא מאמין? הנה כך ותראה ריפליי
silva-sonnen-knee.gif

החלק העליון של הירך שלו אולי שפשף לו קצת את הפנים וזה גם בגלל ההדף החוזר מהרשת.
אתם והMMA שלכם, הנה בן אדם שהגיע ממואי טאי ומלמד את כולם מה זה ברכיים ומה זה שליטה בעמידה.
חחח גדול
אתה מבין ריפליי שמראה שלמרות ההגנה של סונן, היה מגע בין הרגל של סילבה לפנים שלו (אמנם לא השפיץ של הברך אלא החלק העליון או אם תרצה הירך התחתון), ואומר שהיה מגע, למרות ההגנה, ומתווכח איתי על האם זה חוקי או לא.
אתה אמיתי כאילו?
ודיי משעשע שאתה אומר שרק מטומטם כמו סונן יגן מהברך במקום לזוז. באותו רגע הוא כבר היה מסוחרר ובפוזיציה נחותה, ועוד אתה רוצה שהוא יתחמק מאחת הברכיות היותר מהירות שיש לעולם הMMA להציע. ועוד בישיבה. צר לי, אתה קצת מצחיק.

ודרך אגב, סילבה הוא לוחם מוי תאי מצויין, אבל אל תשכח שבלי השחורה שלו בBJJ הוא לא היה מגיע לחצי ממה שהוא הגיע. וגם אם הוא היה לוחם מוי תאי בלבד ומצליח לנצח את כל העולם ואחותו, זה לא מראה שמוי תאי עדיף. לוחמי MMA היום מאוד שלמים ואם יש סגנון אחד שעדיף לבדו, זה BJJ, וזה הוכח בתקופה שהיה אפשר להוכיח את זה - כשלא היו לוחמים שלמים, כלומר, באירועי הUFC הראשונים.

ואם אתה מאלה שחושבים שסטרייקינג באמת עדיף לבדו על BJJ או MMA בכלליות, אז בוא נפסיק כאן, אין לי כוח לקשקושים הרגילים שלכם. גגל UFC 1 ותסיק מסקנות לבד.

Peace

נערך לאחרונה:
חחח גדול
אתה מבין ריפליי שמראה שלמרות ההגנה של סונן, היה מגע בין הרגל של סילבה לפנים שלו (אמנם לא השפיץ של הברך אלא החלק העליון או אם תרצה הירך התחתון), ואומר שהיה מגע, למרות ההגנה, ומתווכח איתי על האם זה חוקי או לא.
אתה אמיתי כאילו?
ודיי משעשע שאתה אומר שרק מטומטם כמו סונן יגן מהברך במקום לזוז. באותו רגע הוא כבר היה מסוחרר ובפוזיציה נחותה, ועוד אתה רוצה שהוא יתחמק מאחת הברכיות היותר מהירות שיש לעולם הMMA להציע. ועוד בישיבה. צר לי, אתה קצת מצחיק.
תשמע יש גבול לליצנות באמת.
לא היה לי שום דרך להתווכח איתך אז פשוט הפסקתי כי אתה עקשן, אבל אם אחרי הריפליי הזה אתה עוד חושב שזה לא חוקי באמת כדאי שתפרוש לדוקים.
אתה מבין את המשמעות של המילה ברך נכון? אתה מבין את זה שירך זה לא ברך? אתה מבין שכל משמעות המכה הזאת זה הברך נטו? אתה שם לב שהוא ספג את הירך לפנים רק אחרי שהברך פגעה? זאת ברך חוקית ב100%. וגם כן הגנה על הפנים, לא מאשים אותו במצבו אבל המרפקים שלו היו כל כך רחוקים אחד מהשני שטרקטור יכל לעבור שם.

מה שכן אני מסכים אבל זה שלצ'ייל לא היה שום דרך להגן על עצמו, הבנאדם היה מעורפל כבר הרבה לפני שהוא נפל.

תשמע יש גבול לליצנות באמת.
לא היה לי שום דרך להתווכח איתך אז פשוט הפסקתי כי אתה עקשן, אבל אם אחרי הריפליי הזה אתה עוד חושב שזה לא חוקי באמת כדאי שתפרוש לדוקים.
אתה מבין את המשמעות של המילה ברך נכון? אתה מבין את זה שירך זה לא ברך? אתה מבין שכל משמעות המכה הזאת זה הברך נטו? אתה שם לב שהוא ספג את הירך לפנים רק אחרי שהברך פגעה? זאת ברך חוקית ב100%. וגם כן הגנה על הפנים, לא מאשים אותו במצבו אבל המרפקים שלו היו כל כך רחוקים אחד מהשני שטרקטור יכל לעבור שם.

מה שכן אני מסכים אבל זה שלצ'ייל לא היה שום דרך להגן על עצמו, הבנאדם היה מעורפל כבר הרבה לפני שהוא נפל.
יש לי תחושה שאתה לא יודע שלא רק ברך לראש של יריב שנמצא על הקרקע זה לא חוקי. אתה צריך לעבור על החוקים. אני אמקד אותך:
http://www.ufc.com/discover/sport/rules-and-regulations#15

אה, ואם אתה כבר שם - על הדרך תקרא גם את שאר החוקים בשביל למנוע בלבולים בעתיד.

עריכה: בנוסף, הברך הזאת הרבה פחות מעניינת, באותו מצב סונן כנראה היה מפסיד גם בלעדיה. התפיסה הבלתי חוקית בעליל במכנסיים שנמשכה 20 שניות בלי שהשופט ראה (פאשלה גדולה מאוד שלו), יותר מעניינת. ממליץ לך לראות את הקרב שוב ולהגיד מה אתה חושב על זה וכמה הוגן זה היה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית