הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט-סומו או קלאסי?

• פותח/ת השרשור Blast
  • פורסם בתאריך

Blast

משתמש פעיל
886
361
נק' מוניטין:
3,311
886
361
אני די שולט בשתי הטכניקות אבל בסומו המשקלים באים לי בקלות( כנראה מקרבי הירך תורמים רבות).
מדיונים קודמים שמצאתי בפורום טענו שעם הסומו אפשר להגיע למשקלים נמוכים מהקלאסי, טענה שקשה לי למצוא בה הגיון.
ברגע שהוספתי את מקרבי הירך+מרכז הכובד שלי קרוב יותר לרצפה+התנוחה מקלה על שמירה על גב ישר-לא הגיוני שסומו יהיה עדיף בכדי להגיע למשקלים גבוהים בקלות יחסית לקלאסי?
החסרון היחידי שמצאתי בסומו על פני הקלאסי הוא כמובן הניתוק מהרצפה בשל עקומת אורך מתח בכל החלק התחתון בגוף( מפתח יותר כוח בשריר אך מקשה מאוד על הניתוק)

אני מכיר אנשים שהדדליפט שלהם עלה מתי שהם עברו לסומו (מתי שהם התרגלו לתנועה) יכול להיות זה אינדוודאלי ומשתנה מאדם לאדם

אני די שולט בשתי הטכניקות אבל בסומו המשקלים באים לי בקלות( כנראה מקרבי הירך תורמים רבות).
מדיונים קודמים שמצאתי בפורום טענו שעם הסומו אפשר להגיע למשקלים נמוכים מהקלאסי, טענה שקשה לי למצוא בה הגיון.
ברגע שהוספתי את מקרבי הירך+מרכז הכובד שלי קרוב יותר לרצפה+התנוחה מקלה על שמירה על גב ישר-לא הגיוני שסומו יהיה עדיף בכדי להגיע למשקלים גבוהים בקלות יחסית לקלאסי?
כמובן שבסומו רוב האנשים יגעו למשקלים גבוהים יותר עקב הסיבות שציינתה,ובפרט לטווח התנועה שמתקצר מאוד עקב פשיטת ירך קצרה יותר
טווח התנועה שלך יחסית קצר בסומו לעומת קלאסי

אם אתה מתכוון להתחרות, אז מה שאתה מרים איתו יותר ונוח לך יותר. אם זה למטרות כח כלליות, אז קלאסי.

• פותח/ת השרשור
כמובן שבסומו רוב האנשים יגעו למשקלים גבוהים יותר עקב הסיבות שציינתה,ובפרט לטווח התנועה שמתקצר מאוד עקב פשיטת ירך קצרה יותר
טווח התנועה שלך יחסית קצר בסומו לעומת קלאסי

נכון מאוד..אבל מצד שני בעקומת האורך מתח "אכלתי" אותה בפלג גוף תחתון ואני אמור לפתח יותר כוח מהשריר.

אם אתה מתכוון להתחרות, אז מה שאתה מרים איתו יותר ונוח לך יותר. אם זה למטרות כח כלליות, אז קלאסי.

בתכלס התחלתי עם אימוני כוח בגלל הMMA ונשאבתי לתוך אימוני הכוח וזה כבר הפך להיות דרך חיים...אז למטרת כוח באומנות לחימה עדיף לי סומו...אבל בניתוח תנועה אני לא רואה כל כך הרבה יתרונות לקלאסי שבאמת שווה להעדיף אותו על פני הסומו.

השאלה אם לגוון בין שתי הטכניקות יכול להזיק אחת לשניה בעליה במשקלים מאיזושהי סיבה? כי אני לא מוצא אחת כזאת.

לסומו אין אפילו יתרון אחד על קלאסי אם מבנה הגוף לא דורש את זה. לקלאסי יש יתרונות על הסומו. טווח תנועה גדול יותר, וגב שעובד יותר.

אין שום סיבה לגוון בין שני הסגנונות. וזה כן יפגע לך בהתקדמות, אלה מסלולים מוטוריים שונים.

• פותח/ת השרשור
לסומו אין אפילו יתרון אחד על קלאסי אם מבנה הגוף לא דורש את זה. לקלאסי יש יתרונות על הסומו. טווח תנועה גדול יותר, וגב שעובד יותר.

אין שום סיבה לגוון בין שני הסגנונות. וזה כן יפגע לך בהתקדמות, אלה מסלולים מוטוריים שונים.

אבל ברגע שאני רוצה להרים יותר משקל כל מה שציינת הופך להיות יתרונות בסומו.
ושוב שים לב כמה פלג הגוף התחתון עובד קשה יותר ולכן קשה לנתק את המוט מהרצפה

אני התחלתי קצת סומו בכדי לנסות את התרגיל, אהבתי אותו מאוד, ואחרי תקופה שנתקעתי במשקלים בדדליפט עליתי במשקלים אחרי שעשיתי תסומו

אבל ברגע שאני רוצה להרים יותר משקל כל מה שציינת הופך להיות יתרונות בסומו.
ושוב שים לב כמה פלג הגוף התחתון עובד קשה יותר ולכן קשה לנתק את המוט מהרצפה

ובכו"ז יש שיאני עולם שמושכים קלאסי.
תבחר סגנון אחד ותתמקד בו. אם אתה לא מתכוון להתחרות, אין סיבה שלא תמשוך קלאסי.

• פותח/ת השרשור
ובכו"ז יש שיאני עולם שמושכים קלאסי.
תבחר סגנון אחד ותתמקד בו. אם אתה לא מתכוון להתחרות, אין סיבה שלא תמשוך קלאסי.

לא יודע אחי אני סתם כדי לא לחפור יותר מדי לא נכנס לעומק העניין אבל לדעתי אם אני יכול למשוך בסומו יותר מאשר בקלאסי השגתי את המטרה.
שוב, אי אפשר להתעלם מהרבה יתרונות שיש לסומו על פני הקלאסי. וגם לגבי הפעולה של הגב-במשקלים גבוהים תאמין לי שהוא עובד בטירוף גם כמייצב וגם כמשלים תנועה.

לא יודע אחי אני סתם כדי לא לחפור יותר מדי לא נכנס לעומק העניין אבל לדעתי אם אני יכול למשוך בסומו יותר מאשר בקלאסי השגתי את המטרה.
שוב, אי אפשר להתעלם מהרבה יתרונות שיש לסומו על פני הקלאסי. וגם לגבי הפעולה של הגב-במשקלים גבוהים תאמין לי שהוא עובד בטירוף גם כמייצב וגם כמשלים תנועה.

לפי ריפטו, תרגיל טוב הוא תרגיל שבו אתה מעלה יותר משקל(תרגיל שמערב כמה שיותר שרירים)...ולא מרים יותר משקל...שים לב להבדל.
אם אתה מרים יותר בסומו, זה לא אומר שזה עדיף בישבלך מהקלאסי, אני חושב שבסומו אתה מפעיל פחות את הגב התחתון ואין צורך בזה, בסקווט אתה מפעיל מספיק את הרגליים ואין צורך להקשות עליהם עוד יותר, בSS ריפטו מציע לעשות את הדדליפט הקלאסי ואני די בטוח שיש לזה סיבות.
נ.ב דדליפט קלאסי דורש יותר גמישות בהאמס, זה למה יותר קשה לשמור בו על גב תחתון ישר, אם חסר לך גמישות אתה יכול לעשות סומו דדליפט עד שתפתח גמישות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לפי ריפטו, תרגיל טוב הוא תרגיל שבו אתה מעלה יותר משקל(תרגיל שמערב כמה שיותר שרירים)...ולא מרים יותר משקל...שים לב להבדל.
אם אתה מרים יותר בסומו, זה לא אומר שזה עדיף בישבלך מהקלאסי, אני חושב שבסומו אתה מפעיל פחות את הגב התחתון ואין צורך בזה, בסקווט אתה מפעיל מספיק את הרגליים ואין צורך להקשות עליהם עוד יותר, בSS ריפטו מציע לעשות את הדדליפט הקלאסי ואני די בטוח שיש לזה סיבות.
נ.ב דדליפט קלאסי דורש יותר גמישות בהאמס, זה למה יותר קשה לשמור בו על גב תחתון ישר, אם חסר לך גמישות אתה יכול לעשות סומו דדליפט עד שתפתח גמישות.

שמע אם נלך לפי המשפט של ריפטו,כל פאוורליפטר היה מגיע ל100 קילו פחות בשיא.
קצת לא מובן העניין-תרגיל שבו לא תרים יותר משקל אלא תעלה יותר משקל.
ולגבי הגב התחתון-מה המטרה שלנו לגבי הגב התחתון בתרגיל הזה?
כי מבחינתי הגב שלי עובד כמעט אותו דבר מבחינת תנועה אבל לא מבחינת עומס.
לגבי גמישות- אני גמיש בטירוף-ככה נולדתי אז זאת לא הבעיה.
וכשאתה אומר שיש סיבה לזה שהוא נתן בss קלאסי-מה הסיבה?

שמע אם נלך לפי המשפט של ריפטו,כל פאוורליפטר היה מגיע ל100 קילו פחות בשיא.
קצת לא מובן העניין-תרגיל שבו לא תרים יותר משקל אלא תעלה יותר משקל.
ולגבי הגב התחתון-מה המטרה שלנו לגבי הגב התחתון בתרגיל הזה?
כי מבחינתי הגב שלי עובד כמעט אותו דבר מבחינת תנועה אבל לא מבחינת עומס.
לגבי גמישות- אני גמיש בטירוף-ככה נולדתי אז זאת לא הבעיה.
וכשאתה אומר שיש סיבה לזה שהוא נתן בss קלאסי-מה הסיבה?

אתה פאורליפטר או שאתה סתם צריך אישור מהפורום לקצר את טווח התנועה? בכל מקרה, תהנה.

על איזה משקלים אתה מדבר?

מדובר על עלייה של 10 קילו בדדליפט, אחרי שני אימונים סומו עם משקלים כבדים יחסית ופעם אחת טכניקה נטו
הופתעתי מהעליה הזאת, המון זמן ישב הדדליפט שלי ב140 קילו שזה פי 2 ממשקל גוף וזה ביאס אותי אז ניסיתי כמה דרכים וזו עבדה ישר
עליתי ל150 קילו דדליפט משקל גוף 70
וזה בזמן מאוד קצר אני מדבר על שבוע, אני ממשיך ככה נראה כמה זה אפקטיבי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה פאורליפטר או שאתה סתם צריך אישור מהפורום לקצר את טווח התנועה? בכל מקרה, תהנה.

אחי ציניות לא תורמת לי פה.
אין לך משהו חכם להגיד על זה אז לא!
ואולי אתה תן לי סיבות למה קלאסי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית