הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט-סקוואט וכאבים בגב תחתון

• פותח/ת השרשור ארז
  • פורסם בתאריך

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
אני התחלתי את האימונים שאני בחיטוב וגעתי למשקלים של 160 סקוואט לחמישייה ודדליפט 155 לחמישייה .
כשאני עמוק בתוך החיטוב הקשה הזה אני 140 בסקוואט ו130-140 ודדליפט .
לאחרונה התחילו לי כאבים בגו תחתון אחרי התרגילים הנ''ל.
בהנחה שהטכניקה שלי מושלמת יש אפשרות שעדיין אסבול מכאבים בגלל החיטוב ? שבגלל שהגוף לא מצליח להתאושש ?

אני התחלתי את האימונים שאני בחיטוב וגעתי למשקלים של 160 סקוואט לחמישייה ודדליפט 155 לחמישייה .
בהנחה שהטכניקה שלי מושלמת יש אפשרות שעדיין אסבול מכאבים בגלל החיטוב ? שבגלל שהגוף לא מצליח להתאושש ?

כואב לך מזוקפי גב תפוסים או כאב בחוליות?

• פותח/ת השרשור
כואב לך מזוקפי גב תפוסים או כאב בחוליות?

ממש אחרי הסט אני מרגיש את הכאב בזוקפים,
אבל לאחר מכן שאני מגיע לבית הכאב הוא בחוליות וזה בא לידי ביטוי בישיבה ממושכת או נהיגה ממושכת

ממש אחרי הסט אני מרגיש את הכאב בזוקפים,
אבל לאחר מכן שאני מגיע לבית הכאב הוא בחוליות וזה בא לידי ביטוי בישיבה ממושכת או נהיגה ממושכת

שמע אם אחרי הסט יש כאבים בשריר זה טבעי-אתה בחיטוב, מאגר הגליקוגן בשריר מתרוקן מהר ועם זה אין בעיה.
לגבי הנהיגה..כמה זמן אתה כבר נוהג או יושב רצוף?

• פותח/ת השרשור
שמע אם אחרי הסט יש כאבים בשריר זה טבעי-אתה בחיטוב, מאגר הגליקוגן בשריר מתרוקן מהר ועם זה אין בעיה.
לגבי הנהיגה..כמה זמן אתה כבר נוהג או יושב רצוף?

מעל חצי שעה זה מתחיל להרגיש לא נעים..
ידוע השכאבים בזוקפי הקב נורמלים הבעיה זה החוליות \: השאלה אם זה יכול להיווצר עם טכניקה טובה ?

מעל חצי שעה זה מתחיל להרגיש לא נעים..
ידוע השכאבים בזוקפי הקב נורמלים הבעיה זה החוליות \: השאלה אם זה יכול להיווצר עם טכניקה טובה ?

תראה ממה שראיתי בסרטונים וממה שאתה אומר הטכניקה שלך טובה.
הכאבים של אחרי הנהיגה יכולים להווצר מקיבעון של ה״סקרום״ -זה נקרא סטגנציה.
כל מה שאתה צריך לעשות זה להוציא את המפרק מקיבעון על ידי תנועות סיבוב אגן וכו.
נוזל סינוביאלי יחזור ״לשמן״ את המפרק והכאבים ייפסקו.
ויכול להיות שזה באמת יסתדר לך בגלל שאתה פעיל מאוד מבחינה פיזית.

• פותח/ת השרשור
תראה ממה שראיתי בסרטונים וממה שאתה אומר הטכניקה שלך טובה.
הכאבים של אחרי הנהיגה יכולים להווצר מקיבעון של ה״סקרום״ -זה נקרא סטגנציה.
כל מה שאתה צריך לעשות זה להוציא את המפרק מקיבעון על ידי תנועות סיבוב אגן וכו.
נוזל סינוביאלי יחזור ״לשמן״ את המפרק והכאבים ייפסקו.
ויכול להיות שזה באמת יסתדר לך בגלל שאתה פעיל מאוד מבחינה פיזית.

האמת שאני עושה את זה כל פעם שכואב לי פשוט אי אפשר להישאר במצב הזה כל כך הרבה זמן (סיבוב האגן כלפי מעלה).
אני כרגע יצאתי לניטראלי כשאני יחזור לאימונים אני יוריד משקלי עבודה ונראה איך נסתדר .. תודה על העזרה .

האמת שאני עושה את זה כל פעם שכואב לי פשוט אי אפשר להישאר במצב הזה כל כך הרבה זמן (סיבוב האגן כלפי מעלה).
אני כרגע יצאתי לניטראלי כשאני יחזור לאימונים אני יוריד משקלי עבודה ונראה איך נסתדר .. תודה על העזרה .

רעיון מעולה, תראה איך אתה מתאושש במצב הזה ואחרי תקופה מסויימת אפשר כבר לקבל החלטה אם עזר או לא.
תרגיש טוב אחי!

למה אנחנו מניחים שהטכניקה שלך מושלמת?

• פותח/ת השרשור
למה אנחנו מניחים שהטכניקה שלך מושלמת?

אמרתי ''בהנחה '' כי רציתי להבין אם זה מצב שיכול לקרות במצב של ''טכניקה מושלמת'' לא אמרתי שהטכניקה שלי מושלמת .

לגבי הטכניקה שלי : עבר שבועעים שלוש מאז שהעלתי את הסרטון מאז שיפרתי את מנח הצוואר והחזקת סיבוב האגן כלפי מעלה (מצטער אין מצולם)

אשמח אם תוכל לעזור ..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הדדליפט בסדר.
אי אפשר לתלות את כל החוליים רק בחד"כ. יכול להיות שיש דברים מעבר.

• פותח/ת השרשור
הדדליפט בסדר.
אי אפשר לתלות את כל החוליים רק בחד"כ. יכול להיות שיש דברים מעבר.
אולי בגלל החיטוב ? הגוף פשוט לא עומד בעומסיים ?

צריך לראות גם את הסקוואט. ועל איזה סוג כאבים מדובר?
מצטער על זווית הצילום זה כל מה שיש לי כרגע.
שחכתי לציין הכאבים באים גם בסקוואט בסטים הכבדים (ליניארית), אבל לא כמו הדדליפט ששם פשוט אני לא מצליח לסיים סט בגלל הכאבים.
הכאבים בזמן ביצוע התרגיל מורגשים גם בזוקפים וגם בחוליות התחתונות .
ביום יום הכבאים באים לידי ביטוי בישיבה \נהיגה ממושכת בחוליות התחתונות עקב ישיבה לקויה (כמו שאמרתי למעלה אני מנסה לשבת כשהגב ישר ונעול ככל האפשר אבל אי אפשר להחזיק ככה יותר מידי ).

אבל מאז הפעם האחרונה שביצעתי דדליפט(לפני שבוע) ועד היום הכאב ממש התרפא ונשאר כ15-10% ממנו בישיבה ממושכת .
מקווה שתוכל לעזור .

אולי בגלל החיטוב ? הגוף פשוט לא עומד בעומסיים ?

מצטער על זווית הצילום זה כל מה שיש לי כרגע.
שחכתי לציין הכאבים באים גם בסקוואט בסטים הכבדים (ליניארית), אבל לא כמו הדדליפט ששם פשוט אני לא מצליח לסיים סט בגלל הכאבים.
הכאבים בזמן ביצוע התרגיל מורגשים גם בזוקפים וגם בחוליות התחתונות .
ביום יום הכבאים באים לידי ביטוי בישיבה \נהיגה ממושכת בחוליות התחתונות עקב ישיבה לקויה (כמו שאמרתי למעלה אני מנסה לשבת כשהגב ישר ונעול ככל האפשר אבל אי אפשר להחזיק ככה יותר מידי ).

אבל מאז הפעם האחרונה שביצעתי דדליפט(לפני שבוע) ועד היום הכאב ממש התרפא ונשאר כ15-10% ממנו בישיבה ממושכת .
מקווה שתוכל לעזור .

זה התחיל בצורה פתאומית בזמן אימון או שצברת את זה לאט לאט?

יש לי את אותם הכאבים בול!
זה התחיל לי בחיטוב כשהעלתי משקלים בסקוואט וכשכמעט הגעתי לכשל אז נעזרתי קצת עם הגב וזה גרםלכאבים. אני לא מתכוון לעשות משקלים ככ גדולים בחיטוב זה מסוכן.

ובדדליפט כואב קצת גם כן אבל זה התחיל בסקואטים הכבדים.

ילצערי העבודה שלי לא עוזרת, אני יושב הרבה וזה משפיע לרעה.

ספורטאים סוחבים פציעות תמיד, הטכניקה שלהם מושלמת. נפצעים מהרבה סיבות אפילו שלכאורה הכל טוב. זה חלק מהעניין של להרים דברים כבדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית