הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר סטים וחזרות בפאוורקלין בSS

• פותח/ת השרשור Iddo
  • פורסם בתאריך

Iddo

משתמש מתחיל
64
0
נק' מוניטין:
-4
64
0
לפני כמה ימים אמרו לי שבPOWERCLEAN עושים 5 סטים של 3 חזרות כל סט, בניגוד לשאר התרגילים בSS (חוץ מדדליפט) שבהם עושים 3 סטים של 5 חזרות כל סט.

זה נכון?
איפה זה כתוב בספר? לא הצלחתי למצוא את זה :X

תודה רבה 😃

כן, עושים 5 סטים של 3 חזרות. זה רשום בספר, וגם בשאלות ותשובות בפורטל.

כמו שנאמר לך
פאוורקלין 5*3
דרך אגב אתה מתאמן במכבי במקרה?

• פותח/ת השרשור
כע חח זה אני...

כשאתם כותבים 5*3 או 3*5 זה לא אומר הרבה, כי אני לא יודע איזה צד זה סטים ואיזה צד זה חזרות.. >_<"

לא ראיתי את זה בFAQ, סליחה..!

כע חח זה אני...

כשאתם כותבים 5*3 או 3*5 זה לא אומר הרבה, כי אני לא יודע איזה צד זה סטים ואיזה צד זה חזרות.. >_<"

לא ראיתי את זה בFAQ, סליחה..!

שאלה: למה רק סט 1 של דדליפט, 5 סטים לפאוואר קלין ו 3 לכל השאר?
ה "3 סטים, 5 חזרות לכל השאר" היא נקודת התחלה בסיסית למתחילים, שעובדת לרוב בתרגילים המרכזיים. 3 סטים יוצרים מספיק לחץ על הגוף כככה שההומיאוסטזיס מופר, ועם זאת העומס נשאר סביל, אפילו לאדם שמעולם לא התאמן. 5 חזרות לרוב יאפשרו להשיג ערבוב של עקביות בכח, וכמו כן יצירת תשישות.עם זאת, בפאוואר קלין מומלץ לעשות 5 סטים של 3 חזרות, מאשר 3 סטים של 5 חזרות. הסיבה היא באופי הטכני של התרגיל. תשישות היא לא מטרה עיקרית בקלין, יצירת כח מתפרץ ודיוק טכני כן. הסיבה, שהתרגיל הוא התרגיל שמכנית קשה מאוד לביצוע, וכולל קבוצות גדולות מאוד של שרירים, אפילו תשישות בינונית של השרירים התומכים יכול להשפיע לרעה על היכולת של מתאמן לבצע את התרגיל, שלא נדבר על לבצע אותו נכון.
סטים בעלי חזרות יותר נמוכות מתאימים יותר ברגע שהמתאמן מסוגל לבצע את התרגיל כמו שצריך. בניגוד לרוב התרגילים בפיתוח גוף, תשישות היא לא המטרה. דיוק טכני בתרגיל, וביצוע ראוי הרבה יותר חשוב, ותשישות היא לא מועילה. סטים עם חזרות נמוכות יותר כמו 1,2,3 הם יותר מוצלחים בלוודא שההרמה עובדת כמו שצריך, ויצירת הכח היא עקבית.
דדליפט הוא מעט שונה. מכל התרגילים המורכבים דדליפט הוא התרגיל שהכי קל לבצע בצורה נכונה עם מעט הדרכה. חוץ מכמה הכוונות על מיקום גב, ועל אחיזה, התרגיל למעשה הכי קל לביצוע כי הוא טבעי. ה 3 קבוצות העיקריות שעובדות בתרגיל, התחת, הירכיים, והגב, הם 3 הקבוצות הגדולות והחזקות ביותר בגוף. בנוסף, התרגיל עובד בצורה שהירכיים והגב מוחזקים בצורה שנותנת להם יתרון מכני. ולכן אפילו מתחילים יכולים להרים משקלים מאוד כבדים, מכיוון שהתרגיל מבוצע לאחר הסקוואט, והסקוואט יכול לעייף הרבה מאותן קבוצות שרירים שעובדות גם בדדליפט. כתוצאה מכך, לרוב המתאמנים, רק סט אחד דרוש כדי להשיג אפקט אימונים ראוי מה שבכל זאת יניב התקדמות.

...

• פותח/ת השרשור
באיזה FAQ זה כתוב?
הסתכלתי עכשיו בשני הנעוצים וזה לא נמצא שם.

ועוד שאלה לגבי הHOOK GRIP - גם בדדליפט לעשות אותה? או רק בPC?

באיזה FAQ זה כתוב?
הסתכלתי עכשיו בשני הנעוצים וזה לא נמצא שם.

ועוד שאלה לגבי הHOOK GRIP - גם בדדליפט לעשות אותה? או רק בPC?

אחוז את המוט ב Hook Grip כמה שתוכל, זה ישפר לך את האחיזה.

• פותח/ת השרשור
זה אחיזה מאוד מאוד מאוד לא נוחה לי...
אני לא יודע למה, אבל זה פשוט לא מחזיק כלום ומרגיש כאילו זה עומד להתפרק.
:S

Back
למעלה תחתית