ייעוץ כאבי גב בסקאווט

vagabond

משתמש קבוע
1,235
19
נק' מוניטין:
287
1,235
19
רציתי לדעת אם יש סיבות נוספות מלבד טכניקה לקויה לכאבי גב (בעיקר תחתון) בסקאווט.

תודה מראש על תשובה.

חח, בהתחלה תעשה עם מוט ריק.., אתה לא תיפול עם מוט ריק, ואם כן משהו בטכניקה אצלך ממש לא בסדר, ואם הטכניקה שלך לדעתך בסדר, בגדול תקפיד על כמה חוקים כלליים שאתה ודאי יודע, גב ישר, ברכיים ישירות אחרי כפות רגליים אנערף, ואם זה בסדר, בקטנות תאלתר כדי שהתרגיל ירגיש לך נוח ולא סבל.

• פותח/ת השרשור
טוב אז היה סקאווט דיי כבד היום (אימון הבא PR). אבל הפעם קרה משהו שונה, בדר"כ אם יש בעיות אז כואב לי הגב, אבל הפעם היה לי לחץ בגב התחתון, לא כאב, לחץ. באמת השתדלתי להוציא את החזה כמה שיותר ולדחוף מהמותניים בעלייה, אבל היה לי מן לחץ חזק כזה בגב התחתון. זה בחיים לא קרא לי בסקאווט. מישהו יודע ממה זה יכול להיות? לצערי לא יכולתי לצלם היום :(

• פותח/ת השרשור
סעמק, היה היום PR בסקאווט, ויצא חרא. פשוט מחקתי את הסירטונים.
הברכיים גלשו והגב כאב. פשוט לא הצלחתי להשתלט על הברכיים.

• פותח/ת השרשור
לא יודע מה קרה לי, פשוט אני לא מצליח לשבת אחורה.
הנה סרטון:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הסקוואט שלך מזעזע...
ממליץ לך להוריד משקל ולתרגל טכניקה לפני שתעשה לעצמך נזק.
הגזמת לגמרי, אתה בכלל מבין מה אמרת הרגע?
תשתדל לא ליפול למטה כמו שנפלת בחזרה השנייה ותן לעצמך לרדת עד שאתה מרגיש את הבאונס.
סה"כ נראה בסדר מהזוית שצילמת, תבקש באימון הבא לצלם טיפה באלכסון מאחורה.

רק לי הסקוואט נראה בסדר? אני לא מבין לפי מה קבעתם שהוא לא טוב, בצילום הוא נראה בסדר.
בחזרה השנייה הרפית ו"נפלת" לתחתית ובגלל זה הברכיים ברחו לך.

הסקוואט לא משהו, אבל בטח שלא מזעזע. החזרה השניה פחות טובה -- ברכיים מחליקות קדימה. אבל הוא בהחלט לא נורא.

לדעתי הברכיים שלו גולשות WAY TOO MUCH.
תקראו לזה לא משהו, תקראו לזה מזעזע - אני חושב שהוא צריך להוריד משקל ולעבוד על טכניקה.
אם הוא יקל ראש בזה, זה יהיה לרעתו.

מה זה משנה כמה הוא שם, הוא על ה-PR שלו, הוא עובד בעומסים גבוהים.
לדעתי הברכיים שלו גולשות יותר מדי, אני חושב שהוא גם ירד יותר מדי עמוק בהתחלה (הרפה לגמרי את האמסטרינגס, מה שגרם לברכיים לעוף קדימה), זה לפי החזרה הראשונה. החזרה השניה היתה בסדר יחסית.

יאפ, זאת המסקנה.
GAL, תקפיד לכופף את הברכיים בתחילת התנועה (ביחד עם הירידה) שיעברו מעט את קו האצבעות ואז "תנעל אותן".
שאתה מצלם, תשם לב שאתה מוריד את האגן כך שהקו בין הברך לירך תיהיה יותר נמוכה ממקביל לרצפה, אך לא יותר מדי, אחרת אתה צריך להרפות בשביל להשיג עומק וזה לא טוב.
שתראה את הסרט ותבין את תחושת המיקום, אתה כבר תדע עד איפה לרדת.

בהצלחה.

רחוק מלהיות מזעזע. יש על מה לעבוד כמו לכולם פה.
צריך יותר שליטה בדרך למטה. כמו שאמרו לפני אתה מאבד מתח בתחתית וזה לא טוב. אתה צריך לרדת לאט יותר ובשליטה.
לרדת עמוק זאת המטרה, אבל אסור שהיא תבוא על חשבון שאר התרגיל. צריך לרדת על לנקודה שיש לך שליטה ושאתה מחזיק בה מתח. הנקודה הזאת במשך הזמן תהיה יותר ויותר עמוקה.

דבר ראשון, תודה רבה על התגובות, זה חשוב לי מאוד!

דבר שני, בסירטון הזה באמת שמתי יותר מידי משקל, אבל אחר-כך הורדתי משקל ועשיתי כמה סטים וצילמתי. אני אשתדל היום לשמור על מתיחה בהאמסטרינג יותר טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית