הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אין אפשרות לעשות דדליפט - זקוק לחלופה

• פותח/ת השרשור mojomj
  • פורסם בתאריך

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
אז ככה.... כתוצאה ממעבר לדירה חדשה, עברתי לדירה זמנית בעיר אחרת ונרשמתי למכון כושר לחודש בלבד רק כדי לא להתנוון וחוץ מזה זה היה המכון היחיד בעיר שיש לו כלוב (יש כולה 2 מכוני כושר). המכון נמצא בתוך בית מלון ומתחתיו משרדים ולכן המדיניות של המכון היא שמוט לא יכול להיות על הרצפה אלא רק לצאת מהסטנד ולהחזיר לסטנד. הדבר הזה לא מאפשר לי בכלל לעשות דדליפט.

השאלה היא, האם אפשר לעשות משהו במקום הדדליפט ועדיין להישאר ב SS או שעדיף כבר לוותר על ה SS? אם לוותר, אז מה לעשות במקום? כי גם בתוכנית AB קלאסי יש דדליפט.
ועוד משהו.. פרס כתפיים גם לא אפשרי כי התקרה מעל הכלוב נמוכה מדי ואין מצב להרים גבוה בלי לפגוע בתקרה ככה שכתפיים זה רק משקולות או פרס כתפיים במכונה

זה מבאס אבל אני יודע שזה סך הכל לחודש אחד וכשאעבור לדירה החדשה אירשם כבר למכון נורמלי שאין לו מדיניות מפגרת כזאת

נערך לאחרונה:
אז ככה.... כתוצאה ממעבר לדירה חדשה, עברתי לדירה זמנית בעיר אחרת ונרשמתי למכון כושר לחודש בלבד רק כדי לא להתנוון וחוץ מזה זה היה המכון היחיד בעיר שיש לו כלוב (יש כולה 2 מכוני כושר). המכון נמצא בתוך בית מלון ומתחתיו משרדים ולכן המדיניות של המכון היא שמוט לא יכול להיות על הרצפה אלא רק לצאת מהסטנד ולהחזיר לסטנד. הדבר הזה לא מאפשר לי בכלל לעשות דדליפט.

השאלה היא, האם אפשר לעשות משהו במקום הדדליפט ועדיין להישאר ב SS או שעדיף כבר לוותר על ה SS? אם לוותר, אז מה לעשות במקום? כי גם בתוכנית AB קלאסי יש דדליפט.
ועוד משהו.. פרס כתפיים גם לא אפשרי כי התקרה מעל הכלוב נמוכה מדי ואין מצב להרים גבוה בלי לפגוע בתקרה ככה שכתפיים זה רק משקולות או פרס כתפיים במכונה

זה מבאס אבל אני יודע שזה סך הכל לחודש אחד וכשאעבור לדירה החדשה אירשם כבר למכון נורמלי שאין לו מדיניות מפגרת כזאת

אין מצב לשים מזרון או איזו משקולת ולהוריד בזהירות?

• פותח/ת השרשור
לא. אין שם מזרונים. המדריך שם לא מוכן שמשקולת תיגע ברצפה ככה שהלך לי הדדליפט

מה הרעיון להקים חדר כושר שלא ממוקם בקומה התחתונה ביותר?
בכל מקרה, אין תחליף לדדליפט.

• פותח/ת השרשור
סבבה, אין תחליף. אז מה הכי טוב שאני יכול לעשות בחודש הזה? פשוט לוותר על גב תחתון?

• פותח/ת השרשור
זו התוכנית שהרכבתי. זה סך הכל לחודש.. זה מספיק מאוזן?

A
סקוואט 3X5-6
בנץ' 3X6
בנץ' צמוד (יד אחורית) 2X8

B
מתח 3X5 (עם משקל)
פרס עם משקולות או מכונה 3X6
כפיפת מרפקים מוט דאבליו 2X8
בטן 3X15

גוד מורנינג. תבנה משקלים לאט לאט. ומשקלים קלים מאוד יחסית לסקוואט יספיקו.

אתה יכול לעשות Romanian deadlift. זה לא בדיוק אותו הדבר, אבל יכול להיות חלופה טובה לחודש.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות Romanian deadlift. זה לא בדיוק אותו הדבר, אבל יכול להיות חלופה טובה לחודש.

ראיתי סרטון של ריפטו מסביר על ה RDL וזו נראית כמו חלופה מצויינת לדדליפט ונראה שצריך פה גמישות מטורפת להמסטרינגס. כמה סטים וחזרות יהיה כדאי לעשות? כמו הדדליפט הרגיל? 1X5?

רק מתוך סקרנות, ריפטו טוען שהוא לא מאמין שמתאמן מתחיל צריך לעשות RDL. מה הסיבה? מה באמת ההבדל בין זה לבין הדדליפט הקלאסי? האם הם לא עובדים על אותם השרירים? מה הופך את הקלאסי לטוב יותר?

נערך לאחרונה:
RDL עושים ליותר חזרות, 6-8 זה טווח טוב בשלושה סטים.

המשקל הרבה יותר נמוך, כי הוא לא חוזר לרצפה. וגם הוא לא מערב ארבע ראשי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית