הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגעה לכשל

rossi46

משתמש פעיל
351
43
נק' מוניטין:
102
351
43
אם עובדים על שריר פעם בשבוע (לדוגמא ABCD), יש סיבה לא להגיע לכשל בכל אחד מהתרגילים?
לפי מה שהבנתי, הגעה לכשל פוגעת בהתאוששות ויש סיכון לאימון יתר, אבל אם מתאמנים על שריר פעם בשבוע בלבד יש מניעה מלעשות אימונים שלמים בהם התרגילים מגיעים לכשל?

• פותח/ת השרשור
לפי השאלה אני אומר לך חד וחלק ! אתה לא ברמה של להתאמן abcd !

דני - זה פורום, דנים פה.. אני לאו דווקא שואל את זה כדי להחיל על עצמי.
בתור מתאמן בחדר כושר מעניין אותי להרחיב את הידע שלי בתחום, אם אני חושב על שאלה בנושא שאני לא מכיר טוב אני שואל.
לכן אשמח לתשובה, blast כנ"ל.

• פותח/ת השרשור
מה אתה חושב שקורה כשאתה מגיע לכשל?

אני לא בטוח אם יש יתרונות לשימוש בשיטה כזו, לכן אני שואל.
כמו שאמרתי, אם אני מסתכל על זה מהצד והיו שואלים אותי, הייתי אומר שאימון עד כשל עם משקל מתאים, למעשה מביא את השריר למאמץ מקסימלי וכך מפעיל אותו יותר. לכן למי שמתאמן פעם בשבוע על שריר מסויים זאת נראית כשיטה האופטימלית.
אני מבין שכנראה שאני טועה בהנחה הזאת אחרת הייתי רואה הרבה יותר תוכניות אימון בסגנון, לכן אשמח להסבר מה החסרונות של תוכנית אימונים כזאת.

אין שום בעיה להגיע לכשל מדי פעם, אבל אין סיבה לבנות את תוכנית האימונים שלך סביב זה. מה תעשה? תבחר משקל אקראי ותגיע לכשל סט אחר סט? מה זה יתרום לך חוץ מבעיות התאוששות?

• פותח/ת השרשור
כן, זה נשמע הגיוני להשתמש בשיטה ככלי ולא כדרך פעולה..
אני אחפש עוד קצת באינטרנט, בטוח יש איזה מאמרים או מחקרים בנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית