נק' מוניטין:
58,703
- 103,264
- 12,426
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אי אפשר, אני מוגן בשרת 😍טוב אפשר לתת באן אוטומטי לכל מי שמעלה דברים של מר איתי גל?
במקרה הזה הוא מסתמך gל מאמר רציני בlancet (אחד המגזינים הכי מכובדים לענייני רפואה) http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(12)60367-5/abstractטוב אפשר לתת באן אוטומטי לכל מי שמעלה דברים של מר איתי גל?
במקרה הזה הוא מסתמך gל מאמר רציני בlancet (אחד המגזינים הכי מכובדים לענייני רפואה) http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2812%2960367-5/abstract
לא מעניין אותי על מה הוא מסתמך. ההסקת מסקנות שלו לא קיימת. שימשיך לעשות כתבות איך לשחות כמו פלפס.במקרה הזה הוא מסתמך gל מאמר רציני בlancet (אחד המגזינים הכי מכובדים לענייני רפואה) http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2812%2960367-5/abstract
במאמר, שטרחתי והבאתי לינק לתקציר שלו. הנה ציטוט קצר:את מי זה מעניין אם הסטטינים מורידים או מעלים כולסטרול? איפה ההוכחה שהם מונעים מוות?
אותי לא מעניין דר' גל, אבל בהחלט מעניין אותי מחקר שמאשש את הדעה שהסטטינים מקטינים תחלואה של כלי הדם הכליליים ומקטינים את הסיכוי למות ממחלות אלו. מסתבר שתחומי העניין משתנים עם הגיל...לא מעניין אותי על מה הוא מסתמך. ההסקת מסקנות שלו לא קיימת. שימשיך לעשות כתבות איך לשחות כמו פלפס.
וזה שהם מורידים כולסטרול הוכח כבר מספיק פעמים. זה לא מעניין. יש מספיק מחקרים שהראו שהם מורידים CRP. אבל אני מניח שמר גל עדיין לא נתקל בהם כי הוא עסוק בלצלם את עצמו מדריך שחית פרפר.
במאמר, שטרחתי והבאתי לינק לתקציר שלו. הנה ציטוט קצר:
"Reduction of LDL cholesterol with a statin reduced the risk of major vascular events (RR 0·79, 95% CI 0·77—0·81, per 1·0 mmol/L reduction), largely irrespective of age, sex, baseline LDL cholesterol or previous vascular disease, and of vascular and all-cause mortality." (ההדגשות שלי).
אותי לא מעניין דר' גל, אבל בהחלט מעניין אותי מחקר שמאשש את הדעה שהסטטינים מקטינים תחלואה של כלי הדם הכליליים ומקטינים את הסיכוי למות ממחלות אלו. מסתבר שתחומי העניין משתנים עם הגיל...
אני מתקשה? אולי. מה איכפת לי אם הירידה בתחלואה היא בגלל הורדת הכולסטרול או שאלה שני אפקטים לא תלויים של הסטטינים? מה איכפת לי בכלל מרמת הכולסטרול אם היא לא קשורה לתחלואה? מה שאיכפת לי הוא שלפי המאמר נטילת סטטינים מקטינה את תחלואת כלי הדם ואת מקרי המוות.אתה מתקשה. נניח ונצא מנקודת הנחה שהם מורידים תחלואה, מי אמר שזה בגלל הורדת הכולסטרול?
אין לי חשק רב מדי לעבור לפסים של התנצחות. מי שלא רוצה לקחת סטטינים (בגלל תופעות הלואי או מכל סיבה אחרת) שיהיה בריא בלעדיהם.ומה זה בדיוק major vascular events?
אם תסתכל על המספרים האמיתיים ולא על relative risk, המשמעות היא שאתה צריך לתת ל 500 איש סטטינים במשך שנה כדי להציל בן אדם אחד ממוות. וכל זה בלי לקחת בחשבון את זה שיש להם תופעות לוואי משמעותיות, ושהמכניזם שלהם לא קשור להורדת כולסטרול אלא להורדת דלקתיות, משהו שאפשר גם להשיג עם תזונה מתאימה.
אבל עוד רגע: "אולם החוקרים טוענים כי היתרונות של הסטטינים עולים על הסיכונים האפשריים של קטרקט."
אין לי חשק רב מדי לעבור לפסים של התנצחות. מי שלא רוצה לקחת סטטינים (בגלל תופעות הלואי או מכל סיבה אחרת) שיהיה בריא בלעדיהם.
לא יותר מהתגובות שלך, הר גרוסה. התחלת את התגובה הקודמת במשפט : "ומה זה בדיוק major vascular events" מה שמלמד שלא טרחת להציץ בלינק שהבאתי כי שם,מיד בשורה הרביעית או החמישית דווקא הגדירו במפורש "Major vascular events were major coronary events (ie, non-fatal myocardial infarction or coronary death), strokes, or coronary revascularisations." מאחר וכך, הבנתי שאתה לא באמת רוצה להתעמת עם מה שאתה מאמין בו (תכונה אנושית שמשותפת לכולנו, כולל, כמובן, לי) , ומכאן התשובה הלקונית שלי. אני שב ומאחל לך בריאות טובה ואריכות ימים בלי סטטינים.תשובה מרתקת.
לא יותר מהתגובות שלך, הר גרוסה. התחלת את התגובה הקודמת במשפט : "ומה זה בדיוק major vascular events" מה שמלמד שלא טרחת להציץ בלינק שהבאתי כי שם,מיד בשורה הרביעית או החמישית דווקא הגדירו במפורש "Major vascular events were major coronary events (ie, non-fatal myocardial infarction or coronary death), strokes, or coronary revascularisations." מאחר וכך, הבנתי שאתה לא באמת רוצה להתעמת עם מה שאתה מאמין בו (תכונה אנושית שמשותפת לכולנו, כולל, כמובן, לי) , ומכאן התשובה הלקונית שלי. אני שב ומאחל לך בריאות טובה ואריכות ימים בלי סטטינים.
בהנחה שאתה באמת מתעניין בשאלה (ולא מתכוון לזרוק לי אנלוגיות משונות על אונס או לשאול על הפרופיל הרפואי שלי) אני ממליץ שתקרא את המאמר הבא מסיינטיפיק אמריקן: http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=statins-should-healthy-adults-over-50- take-them שמסכם את המחלוקת בצורה טובה, כולל ההסתייגויות שהעלה כאן coldfire. נראה שאין ויכוח בשאלה אם סטטינים עוזרים למי שיש לו כבר בעיות של כלי דם כליליים (זה הוכרע, פחות או יותר, כבר לפני יותר מעשר שנים ציטוט מ 1999: "In a very important sense, the cholesterol "controversy" is no more. A spate of recent clinical trials using 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A reductase inhibitors (statins) to lower low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C) have demonstrated beyond reasonable doubt that coronary events, both morbid and mortal, can be prevented." לקוח מהאתר של JAMA, המגזין של אגודת הרופאים בארה"ב. אם תשאל אותי - מקור קצת יותר אמין אפילו מהאתר קילוגרם. יש עוד טריליון מקורות אחרים), וכל המהומה העכשווית היא בקשר לשאלת היעילות לגבי כלל האוכלוסיה. כותרות צעקניות בעיתון לא תמצא כשמדובר בתהליכים נמשכים, בטח ובטח כשמדובר בתהליכים חיוביים; מתי ראית כותרת "פעילות גופנית אירובית ואנאירובית מגדילה את תוחלת החיים"? מתי ראית כותרת "חידושים בכירורגיה לבבית הקטינו את התמותה ממחלות לב"? מתי ראית כותרת "אכילת ירקות טובה לבריאות"? איזה מין קריטריון זה?יש לי שאלה.מאיזה שנה התחילו הססטינים לתפוס תאוצה?
והאם מאז הייתה כותרת ענקית בעיתון ב...
, כן, ואחד מ 130 איש לא יחטוף ארוע לבבי או מוחי. זה אומר שבמשך עשר שנים הצלת אחד מחמישים אנשים ממות, ואחד מ 13 אנשים מארוע קשה. מתוך מליון אנשים בגיל המתאים בישראל (פחות או יותר) חסכת 20,000 מיתות ו 75,000 מחלות רציניות.אתה צריך לטפל בסטטינים ב 500 איש במשך שנה כדי אולי להציל חיים של בן אדם אחד