הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שימוש בחגורה

• פותח/ת השרשור Iddo
  • פורסם בתאריך

Iddo

משתמש מתחיל
64
0
נק' מוניטין:
-4
64
0
שלום 😃

אני כבר 3 חודשים בSS, והמשקלים שלי נהיים כבר דיי כבדים...
רציתי לדעת בשביל מה משמשת חגורה ומתי צריכים אותה, ואם אני צריך...

(אני 74 ק"ג, מרים 115 סקוואט)

תודה 😃

אין לך צורך בחגורה תמשיך להתחזק בלי החגורה המטרה שלך היא לחזק את כל השרירים שעובדים בסקוואט לא להתחיל לעטוף את עצמך בחליפות וחגורות ורצועות ברכיים בשביל להרים הרבה משקל...

אין לך צורך בחגורה תמשיך להתחזק בלי החגורה המטרה שלך היא לחזק את כל השרירים שעובדים בסקוואט לא להתחיל לעטוף את עצמך בחליפות וחגורות ורצועות ברכיים בשביל להרים הרבה משקל...
ראיתי פה הרבה ציטוטים מהספר, אני מקווה שזה חוקי. אם זה לא חוקי אפשר למחוק את התגובה, מצטער.
מתוך SS, המהדורה השלישית:
Belts and wraps

Less obvious is the role of belts and knee wraps. A properly designed and adjusted belt is
useful as a safety device when you're squatting heavy weights. A belt protects the spine by
increasing the amount of pressure that can be applied to it by the muscles that support it. The belt
itself reinforces the "cylinder" of the ab muscles around the spine. At the same time, the belt acts as
a proprioceptive cue for a harder abdominal muscle contraction: you can actually squeeze harder
with a belt on than you can without one, just as you can push harder against a loaded barbell than
you can against a broomstick. This effect ultimately produces both stronger abs, due to the stronger
isometric contraction facilitated by the belt, and a stronger squat, due to the heavier loads made
possible by the more stable spine.

• פותח/ת השרשור
וואו אז לפי מה שכתוב פה זה לא רק יותר בטיחותי, זה גם יותר טוב לחיזוק השרירי בטן?
מגניב!
איפה אפשר לקנות חגורה טובה? :X

כן אבל "HEAVY" זה לא 115 קילו ובנינו זה גם לא 140 יותר בכיוון של 180 לי זה נראה מאוד חשוב לעבוד עד למשקלים די גבוהים בלי חגורה בשביל לפתח את שרירי הCORE הכי הרבה שאפשר!

זה לא נכון, זה אינדיוידואלי. אני בחימום עד שאני מגיע למשקל עבודה אני לא משתמש בחגורה ואז אני כן שם אותה. לי עדיף להגיע למשקל גבוהה עם חגורה ואז להוריד משקל ואת החגורה מאשר לנסות להתקדם בלעדיה. אבל זה משתנה מאדם לאדם. דדליפט למשל אין מצב שאני מסוגל לעשות עם חגורה

• פותח/ת השרשור
כן אבל "HEAVY" זה לא 115 קילו ובנינו זה גם לא 140 יותר בכיוון של 180 לי זה נראה מאוד חשוב לעבוד עד למשקלים די גבוהים בלי חגורה בשביל לפתח את שרירי הCORE הכי הרבה שאפשר!
זה די יחסי, לא?...
אני שוקל 74 ק"ג... זה פי 1.5 מהמשקל גוף שלי. גם יש לי מבנה גוף די צר...
מתי אני אצטרך חגורה?
אם אני ארים 180 ק"ג על 80 קילו משקל גוף... זה די הזוי

אני באמת לא התעמקתי בנושא הזה, זה לא מספיק חשוב לי. אבל לפי ריפטו ומה שכתוב בSS, אתה מקשקש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית