איך יותר נכון לעשות חזרה , מהר או לאט ?

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
בשביל מסה האם כדאי לעשות את החזרות מהר 2-3 שניות אבל עם משקל יותר גדול ?
או לעשות 5-6 שניות אבל עם משקל קצת יותר קטן

לדוגמא בחזה אני עושה 80 קילו מהר אבל אם אני עובד לאט אני מרים 70

תודה רבה למגיבים

מהר. השלב האקסצנטרי צריך להיות מבוקר, ולא נפילה חופשית, והעלייה צריכה להיות הכי מהירה שיש, עד כמה שהמשקל מאפשר.

כוח מתפרץ [הרמה מהירה] תוציא ממך את כל הכוח שבך, אתה תוכל להרים יותר משקלים, מה שאומר שיותר גירוי לשריר.

• פותח/ת השרשור
מהר. השלב האקסצנטרי צריך להיות מבוקר, ולא נפילה חופשית, והעלייה צריכה להיות הכי מהירה שיש, עד כמה שהמשקל מאפשר.

ממה שהמאמן הסביר לי זה שכאשר מורידים אז צריך לעשות לאט כ 4 שניות ואז לעלות מהר כמו שרשמתה , ההסבר שלו היה שהגוף שלנו בנוי בצורה שנבלום ולכן השריר פועל בצורה מלאה כאשר עושים בלימה (הורדה במקרה של החזה) ולכן כדאי לעבוד לאט

חייב לציין שאני מאוד מעריך את המאמן הזה ולכן אשמח לראות כתבה בנושא , אני אישית לא מצאתי על זה בפורטל
תודה רבה

לעבוד מבוקר, זה מספיק. לא צריך להתחיל לספור שניות וכאלה..ממש מיותר לדעתי.
תעבוד חזק,כבד,מבוקר ותעלה משקלים בהדרגה ולא לתת לאגו מקום באימונים. אני בטוח שבאמצע דדליפט הדבר האחרון שתחשוב עליו זה לספור שניות..

• פותח/ת השרשור
לעבוד מבוקר, זה מספיק. לא צריך להתחיל לספור שניות וכאלה..ממש מיותר לדעתי.
תעבוד חזק,כבד,מבוקר ותעלה משקלים בהדרגה ולא לתת לאגו מקום באימונים. אני בטוח שבאמצע דדליפט הדבר האחרון שתחשוב עליו זה לספור שניות..

אתה סופר שניות אולי בסט הראשון , אחרי זה אתה יודע בערך כמה זמן צריך להוריד ואין צורך בלספור אתה פשוט מרגיש את זה

השאלה בכללי שלי האם כדאי לעבוד קצת יותר לאט אבל עם פחות משקל

חייב גם לציין שכאשר התחלתי לעבוד יותר לאט אני מרגיש יותר חזק את השרירים "נקרעים "

בבנץ אני יכול להפיל אותו בירידה נכון? ולעצור אותו קצת לפני החזה..(לא ממש להפיל אלא לא לרדת לאט) ככה גם צריך כוח מתפרץ בגלל המסה שהוא צובר לא?

בבנץ אני יכול להפיל אותו בירידה נכון? ולעצור אותו קצת לפני החזה..(לא ממש להפיל אלא לא לרדת לאט) ככה גם צריך כוח מתפרץ בגלל המסה שהוא צובר לא?

בבנץ' פרס נוגעים בחזה, בלי להקפיץ את המוט על החזה, אחרת זה צ'יט.

Back
למעלה תחתית