הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאכלי פלאו עתירי קלוריות

• פותח/ת השרשור Avocado
  • פורסם בתאריך

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
אני מחפש דרכים נוחות לעלות במשקל עם דיאטת פלאו. עד עכשיו אני שותה קרטון שמנת ביום עם השייק מה שנותן איזה 850 קלוריות אבל זה לא מספיק עדיין....

רעיונות נוספים יתקבלו בברכה,
תודה

מנסיון - קשה מאוד להגיע לחריגה קלורית משמעותית (3000+), אבל זה תלוי בגבולות הפליאו שלך. בעיקרון הדרך הכי טובה זה שומן, שומן ועוד שומן.
בגבולות ההגיון וההכרח, אלא אם יש מניעה בריאותית (בספק) ניתן ומומלץ לאכול תפו"א\בטטה וגם אורז, חלב ופירות.

מנסיון - קשה מאוד להגיע לחריגה קלורית משמעותית (3000+), אבל זה תלוי בגבולות הפליאו שלך. בעיקרון הדרך הכי טובה זה שומן, שומן ועוד שומן.
בגבולות ההגיון וההכרח, אלא אם יש מניעה בריאותית (בספק) ניתן ומומלץ לאכול תפו"א\בטטה וגם אורז, חלב ופירות.

מה אתה חושב על כמות הפירות ורמת האינסולין שעולה ביחד עם זה?

יש משהו בדבריך, אבל זה זניח. ממילא עדיף לא להגזים עם פירות בגלל הפרוקטוז. וגם לתזמן את זה (נגיד בבוקר, ואחרי אימון).

אל תנסה לצאת חכמולוג...
אם פשוט תחרוג ותעשה משו לא נכון אז צר לי לבשר לך אתה לא על פלאו ...

מדוע זה משנה? אז התזונה הזו לא תיקרא "פליאו", "פרימל", "תזונה קדמונית" או כל שם מוכר אחר. זו עדיין תהיה תזונה בריאה יותר מהתזונה המערבית המקובלת.

יש משהו בדבריך, אבל זה זניח. ממילא עדיף לא להגזים עם פירות בגלל הפרוקטוז. וגם לתזמן את זה (נגיד בבוקר, ואחרי אימון).

למה דווקא בבוקר ואחרי אימון? אני דיי בטוח שהפריכו את זה כבר כמה פעמים פה.
אם כבר אז אחרי ארוחה.

מדוע זה משנה? אז התזונה הזו לא תיקרא "פליאו", "פרימל", "תזונה קדמונית" או כל שם מוכר אחר. זו עדיין תהיה תזונה בריאה יותר מהתזונה המערבית המקובלת.
כל הקטע של פליאו זה שלא יהיה הקפצות אינסולין בדם ירקות אין להם ערך גליקמי בשר אין לו ערך גליקמי ביצים אין לו ערך גליקמי לגבינות אם אני לא טועה יש תתקן אותי אם אני טועה להמעיט בפירות זה הקטע של פליאו ושבאים ואומרים לאכול אורז ופחמימות בכללי יש הקפצות אינסולין בדם גם אם זה פחמימה מורכבת שהקפצות קטנות בכללי זה תזונה לסוכרתיים ולאנשים שרוצים עורך חיים בריא

לא מצאתי מאמר על פלאו... משהוא יכול לתת לי קישור למאמר מוצלח שמסביר את התזונה הזאת?

לא מצאתי מאמר על פלאו... משהוא יכול לתת לי קישור למאמר מוצלח שמסביר את התזונה הזאת?

אני מאוד מחבב את המאמרים (והמתכונים!) באתר - http://paleodietlifestyle.com/category/paleo-diet-articles/
החסרון של האתר הוא גם יתרון שלו - המאמרים כתובים בשפה פשוטה, קולחת ונגישה אבל חסרים רפרנסים רציניים, אז לא לקחת כתורה מסיני.

הסתכלתי רבע שעה לתוך ההרצאה, אני לא יודע אם היא ניסתה לפשט את הדברים אבל המצגת ברמה מאוד נמוכה.
אני יודע אבל היא מסבירה בעיקרון את הבסיס בלי להיכנס לדברים ספציפיים , אם תכביר את הרמקול ותקשיב אתה תבין בעקרון מה זה פלאו....

כל הקטע של פליאו זה שלא יהיה הקפצות אינסולין בדם ירקות אין להם ערך גליקמי בשר אין לו ערך גליקמי ביצים אין לו ערך גליקמי לגבינות אם אני לא טועה יש תתקן אותי אם אני טועה להמעיט בפירות זה הקטע של פליאו ושבאים ואומרים לאכול אורז ופחמימות בכללי יש הקפצות אינסולין בדם גם אם זה פחמימה מורכבת שהקפצות קטנות בכללי זה תזונה לסוכרתיים ולאנשים שרוצים עורך חיים בריא

לא צריך להגזים, מה עם בטטות??? זה גם מעלה אינסולין ואין בעיה לאכול את זה, השאלה היא בכמות כמובן.
זה לא נכון להגיד שפליאו זה אפס פחמימות, אוכלים קצת פחמימות ממקורות בריאים, אך התזונה תתבסס ברובה על חלבון ושומן.

וואלה אחי, אז לא לאכול גם חלבון? זה מקפיץ את האינסולין, אתה יודע.

וואלה אחי, אז לא לאכול גם חלבון? זה מקפיץ את האינסולין, אתה יודע.
הקטע של התזונה הזאת שהיא תהיה מלא חלבונים ושומן וקצת פחמימה בקיצור כמו AD רק לאכול מוצרים שהם לא מכילים גלוטן ...
אני בחיים לא ממליץ להיתנזר מחלבון! אפילו בפליאו לדעתי תאכל יותר חלבון ויותר שומן ותוריד בפחמימה בכל מקרה חלבון ושומן לא כזה נחשב בשביל ד''ר ברנשטיין הוא פוחד מהמאכלים בעל ערך גליקמי גבוה ...

הקטע של התזונה הזאת שהיא תהיה מלא חלבונים ושומן וקצת פחמימה בקיצור כמו AD רק לאכול מוצרים שהם לא מכילים גלוטן ...
אני בחיים לא ממליץ להיתנזר מחלבון! אפילו בפליאו לדעתי תאכל יותר חלבון ויותר שומן ותוריד בפחמימה בכל מקרה חלבון ושומן לא כזה נחשב בשביל ד''ר ברנשטיין הוא פוחד מהמאכלים בעל ערך גליקמי גבוה ...

אני חושב שפספסת את כל הרעיון מאחורי פליאו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית