הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג שיקום של סטודנט (פצוע) תימני שרוצה ק!בי!ת

לוג שיקום של סטודנט (פצוע) תימני שרוצה ק!בי!ת

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
נראה לי שזה עוזר קצת...

שורה תחתונה אם אני מתכופף קדימה או יושב בלי משענת או יושב ישיבה ממושכת על כיסא עם משענת אז כואב @^pala מה זה אומר הבדיקה הזאת?
בדר"כ בבעיות מפרקים כמו SI יש תזוזה או כל דבר אחר שמפריע וגורם לבעיות. כשלחצת על האגן בעצם תמכת במפרק, ואם לא היו בעיות בכלל אז אפשר לנסות לבצע דיאגנוזה חובבנית או לשלולל סינדרום מסויים. אם אתה באמת רוצה לנסות לשלול בעיה במפרק, תנסה להסתובב עם תמיכה (חגורה\רצועה) שתפעיל לחץ על האזור, אבל לא להרבה זמן ותזהר לא לעצור את הזמן \ להפעיל יותר מדי לחץ

בדר"כ בבעיות מפרקים כמו SI יש תזוזה או כל דבר אחר שמפריע וגורם לבעיות. כשלחצת על האגן בעצם תמכת במפרק, ואם לא היו בעיות בכלל אז אפשר לנסות לבצע דיאגנוזה חובבנית או לשלולל סינדרום מסויים. אם אתה באמת רוצה לנסות לשלול בעיה במפרק, תנסה להסתובב עם תמיכה (חגורה\רצועה) שתפעיל לחץ על האזור, אבל לא להרבה זמן ותזהר לא לעצור את הזמן \ להפעיל יותר מדי לחץ
החגורה מאוד עוזרת... ישבתי איתה עכשיו כמעט שעה ולא הרגשתי כלום חוץ מעקצוץ בתחת עצמו. איך שהורדתי התחלתי להרגיש שהעקצוץ מתגבר ונהיה כאב עמום שעלה לכיוון הגב תחתון.

זה אומר שהבעיה שלי היא במפרק של האגן לא? כנראה תזוזה מיותרת כתוצאה ממכה. כמו מה שלך יש/היה? כולי תפוס מאתמול, כנראה מהסקוואט על רגל אחת.
זה אומר שהאגן והגב כאבו לי כשהתעוררתי וזה החמיר בישיבה מינימלית.
הלכתי למכון לרוץ והייתה לי עייפות שרירית, לעומת זאת לא הייתי עייף מבחינת האנרגיה.

40 דקות ריצה קצב 12 עם הפסקות בגלל שההליכונים דפוקים, שניים מהם גם היו ממש קשיחים ואיך שעברתי מההליכון הקבוע ששוב קרטע התחילו גם כאבי ברכיים ושוקיים.

בקיצור חרא ריצה, עם הליכה יצא 12 ק"מ שזה כמעט 1050 קלוריות מהאירובי.

יום שני הבא כנראה יש לי ריענון אקדח ומיד אחריו לימודים, זה הורס לי את האימונים, נראה מה נעשה.
12717_send_236.png

נשקלתי בבוקר, 86.1
עלייה של 100 גרם משבוע שעבר. אני מרגיש מיובש ועם כאב ראש, ככה שחסר לי נוזלים ואני צריך להשקל שוב בשביל להעריך את המשקל האמיתי שלי.
אני מאמין שחסר לי 100-400 מילילטר מים, ככה שזה עדיין בתחום העלייה הנקייה 😃

היקף בטן ירד בחצי ס"מ (84) אולי בגלל הנוזלים. היקף חגורה נשאר זהה (91.5)
בייספ נשאר אותו הדבר (38.5) , ירך עלייה של ס"מ בחודש(62) וחזה עלייה של 3 ס"מ בחודש (קצת יותר מ 105)
לא מדדתי חזה וירך הרבה זמן אז השינוי הוא בחודש...

קלוריות שאכלתי בבממוצע: 3600
קלוריות ששרפתי בממוצע: 738
RMR משוער: 2450
פלוס קלורי: 412

לפי האימון האחרון הכתף שלי בריאה, הכאבים בכף יד נחלשים אבל עדיין מורגשים. ריצת חימום 2.4 ק"מ + הליכה = 5.5 ק"מ שזה 470 קלוריות מהאירובי.

סקוואט חופשי

פרס
40, 50, 55, 62.5X4
כמעט השוותי את השיא שלי.
היה מאוד קרוב.

דדליפט
60, 80, 100, 127.5
עלה סבבה. קרע לי את העור ביד...
היה לי טיפה קשה בגלל שהזוקפים שלי תפוסים מהימים האחרונים.

יד קדמית

בטן + core
גם כן היה קשה אחרי הדדליפט והעומס הזה.

כנראה מחר אני אקח חופש מהריצות

מצד אחד אני צריך הפסקה לשבוע מינימום מצד שני אני בשיא שלי מבחינת הכח ( מבחינת הכושר לא בשיא כי עליתי במשקל אז ירדתי קצת בביצועים )

טוב אז אחרי ארבעה ימי מנוחה חזרתי לשגרה.
גם הייתי עייף וגם לקחתי כדורים אנטי דלקתיים לכף יד שהחלישו אותי.

שעה ריצה בחוץ (מסלול טיפה יותר קל מהרגיל אבל עדיין היו בו עליות קשות) יצא בgps 11.4 ק"מ. בגלל שזה לא מחשיב עליות אז אני מעגל את זה ל12 ק"מ. + הליכה = 15 ק"מ.
שזה 1300 קלוריות מהאירובי.

הרגשתי חלש, חלוד וכבד.
נשקלתי והייתי 87.5 בגלל שלא רצתי נורמלי כבר שבוע אז צברתי מלא נוזלים. (אני עדיין לא מחשיב את זה בשקילה הרגילה).
התאומים נתפסו קצת וגם השרירים מעל הברך. אחרי 40 דקות הברך קצת כאבה אבל זה עבר, ואחרי העליות נרדמה לי כף רגל שמאל (זה קורה ממאמץ אנאירובי בריצה)

אני עדיין לא יודע אם אני אתאמן מחר או שהיום בערב בגלל אילוצים של קורס אבטחה

אם מעניין אותך, זה האימון שרשמתי למתאמנים שלי בשבוע הבא:
ריצת הסימולציה:

סה"כ 12 ק"מ, מחולקים ל-4 קטעים.

חימום: 1 ק"מ קל מאוד, 1 ק"מ קצב נוח, ריצה מתגברת ל-100 מטר, הליכה 100 מטר, ריצה קלה 100 ושוב אותו דבר סה"כ 3 פעמים.

3 ק"מ – קצב 5:30 עד 5:15

3 ק"מ קצב 5:15 עד 5:00

3 ק"מ קצב מתחת ל 5:00 (לא להגזים)

ריצת הסימולציה:

חימום: 1 ק"מ קל מאוד, 1 ק"מ קצב נוח, ריצה מתגברת ל-100 מטר, הליכה 100 מטר, ריצה קלה 100 ושוב אותו דבר סה"כ 3 פעמים.

אדם מתכנן תוכניות ואלוהים משתין עליהן בקשת...
99% ששבוע הבא אני עושה קורס אבטחה (במקום ריענון) בגלל שלא עשיתי הרבה זמן ריענון.
אז כנראה שאני אהיה תקוע ב"פנימייה" ראשון עד שישי, בספק אם אני אצא לחצי מרתון ובספק אפילו אם אני אלך לקורס במתמטיקה.
נחיה ונראה.

ריצת הסימולציה:

מדובר בסה"כ 12 ק"מ שבועיים עד ריצת החצי מרתון (כלומר אימון אחד כל השבוע) או אחד מתוך שניים.
אדם מתכנן תוכניות ואלוהים משתין עליהן בקשת...
99% ששבוע הבא אני עושה קורס אבטחה (במקום ריענון) בגלל שלא עשיתי הרבה זמן ריענון.
אז כנראה שאני אהיה תקוע ב"פנימייה" ראשון עד שישי, בספק אם אני אצא לחצי מרתון ובספק אפילו אם אני אלך לקורס במתמטיקה.
נחיה ונראה.
באסה מקווה שיסתדר לך.

חוזר להתאמן. חלוד כי פעם אחרונה שעשיתי אימון כזה היה שבוע שעבר. התוצאות בהתאם.

ריצת חימום 2.5 ק"מ + הליכה = 5.2
שזה 450 קלוריות מהאירובי.

בנץ
60, 70, 80, 90, 102.5X3.9
חלוד, כמעט חזרה רביעית.
הכף יד החלימה.

בוקס סקוואט עם דאמבל של 20, עצירה בתחתית התנועה בחזרה האחרונה של כל סט.
15X3

מתח משקל גוף 89.6 + מתח = 99.6
5, 8, 7, 6
סט ראשון בלי משקל.
היה קשה, חלוד.

סקוואט על רגל אחת עם 20 קילו.

יד קדמית

בטן + core

כל האימון הרגשתי ממש טוב, במיוחד בבטן ובcore הכל החה יותר קל כי אני לא תפוס, אבל מצד שני התנשפתי כל הזמן כי לא הייתי רגיל...

ריצה שעה בקצב 12 יצא 12 ק"מ + הליכה = 15 ק"מ שזה 1300 קלוריות מהאירובי.

הרגשתי שהיה קשה למרות שהדופק היה נמוך משום מה, ולקראת סוף הריצה נהיה ממש קל והדופק הגיע כמעט למקסימום.

דופק:
10: 157
30:145
50:178
סוף הריצה: 177

לפני הריצה נשקלתי ויצא 90 קילו (עם נעליים, אוכל ונוזלים)
לשם השוואה, כשעשיתי את השיא שלי מבחינת עצימות ( 50 דקות קצב 14 ) שקלתי 83 בזמן הריצה (עם נעליים וכו')
אז עכשיו אני 7 קילו יותר וזה קשה רצח.

מתחילה להמאס עליי קצת המסה... כרגע אני ממשיך עד 90 קילו( בבוקר ) או אפריל

אגב מהרגע שלקחתי את הארבעה ימי מנוחה והשרירים השתחררו אז המצב שחי בהרבה יותר טוב. זה אומר ש משבוע הבא אני אוריד את העצימות באופן קבוע גם בגלל שנגמר החצי מרתוו וגם בגלל אילוצי עבודה ולימודים. בקיצור אני צופה להיות באמת בריא. ולא חושב שבעתיד הקרוב אני אעשה סקוואטים כבדים.
12717_send_236.png

נשקלתי בבוקר, 87
עלייה של 900 גרם בשבועיים האחרונים (פעם שעברה הייתי מיובש אז לא החשבתי את זה באמת)

היקף בטן עלה בס"מ (85), היקף חגורה גם עלה בס"מ נשאר זהה (92.5)

קלוריות שאכלתי בבממוצע: 3411
קלוריות ששרפתי בממוצע: 503
RMR משוער: 2450
פלוס קלורי: 458

שבוע הבא קורס אבטחה, כנראה שאני לא אתאמן בכלל.. בספק אם יצא לי לרוץ כמו שצריך ובספק אם אני אצליח לצאת לחצי מרתון

אגב, פעם אחרונה שהמשקל שלי היה 86.3, ההיקף בטן שלי היה מעל 88, והיקף חגורה 94, וכשעליתי מתח (כ90 קילו עם בזמן האימון) סגרתי בדיוק 9X3, עכשיו אני עושה את זה עם 10 קילו עליי 😃
בייספ היה 38, לא מדדתי אבל שבוע שעבר היה 38.5.
והיקף חזה היה 101, עכשיו הוא בערך 106. ריצת חימום 2.4 ק"מ + הליכה = 5.5 ק"מ שזה בערך 480 קלוריות מהאירובי.

בוקס סקוואט עם דאמבל של 20.
15X3

פרס
40, 50, 55, 62.5X3,2
הכתף שלי תפוסה רצח מהבנץ, הצלחתי 3 חזרות, לקחתי קצת מנוחה והוספתי עוד 2

דדליפט
60, 80, 100, 130
עלה ממש טוב!
ב2 חזרות האחרונות המוט טחפה ברח לי קדימה ולא הצמדתי אותו לשוקיים אבל הרגיש טוב.

עדיין אחיזה רגילה!

יד אחורית

לקחתי לאחד מהמכון פאום רולר עם שפיצים והתפרקתי ל10 דקות לפחות.

בטן + core

שוב פעם כמו ביום שני, היה ממש טוב אבל אני מתנשף כמו חמור, זה מרגיש כמו לעשות ספרינטים.

נערך לאחרונה:
ריצת חימום 2.4 ק"מ + הליכה = 5.1 ק"מ
שזה בערך 450 קלוריות מהאירובי .

בנץ
60, 70, 80, 90, 105X2.5, 102.5X2, 80X8
יצאתי חמור ושמתי בטעות 105 במקום 102.5...
רציתי לשבור p.r לפני הקורס :/
טרייספ תפוס מת

סקוואט חופשי עם דאמבל צמוד לחזה 25 קילו

15X3

מתח משקל גוף 91.2 + 10 = 101.2
5, 7, 7, 5, 8
ראשון ואחרון בלי משקל.
הסקוואט עם הדאמבל גמר לי את הידיים והגב בגלל האחיזה אז הגעתי מותש למתח. פעם הבאה אני אחליף ביניהם סדר (גם אימון קודם זה קרה)

יד קדמית

בטן + core

@nlr666 @^pala @EliC @SweetBamba
יש בעיה לקחת 600/800 מ"ג מגנזיום אם אני יודע שמחר בבוקר אני לא אצליח לקום מהמיטה?

פעם אחת לקחתי יותר מ400 (600 מ"ג) ובבוקר היה שלשול..לא יודע עד כמה יש קשר אחד לשני.
שאלו יהיו הצרות שלי חחחחח
בטח אכלת/שתית משהו חלבי כמה שעות לפני

ריצת חימום 2.4 ק"מ + הליכה = 5.1 ק"מ
שזה בערך 450 קלוריות מהאירובי .

בנץ
60, 70, 80, 90, 105X2.5, 102.5X2, 80X8
יצאתי חמור ושמתי בטעות 105 במקום 102.5...
רציתי לשבור p.r לפני הקורס :/
טרייספ תפוס מת

סקוואט חופשי עם דאמבל צמוד לחזה 25 קילו

15X3

מתח משקל גוף 91.2 + 10 = 101.2
5, 7, 7, 5, 8
ראשון ואחרון בלי משקל.
הסקוואט עם הדאמבל גמר לי את הידיים והגב בגלל האחיזה אז הגעתי מותש למתח. פעם הבאה אני אחליף ביניהם סדר (גם אימון קודם זה קרה)

יד קדמית

בטן + core

@nlr666 @^pala @EliC @SweetBamba
יש בעיה לקחת 600/800 מ"ג מגנזיום אם אני יודע שמחר בבוקר אני לא אצליח לקום מהמיטה?
אני לוקח 800קבוע

גם אני סקרן...

בגלל הרגישות שלי בגב תחתון/אגן אני אשמח לקחת יותר מ 400 אחרי דדליפט/ריצה עצימה
באמת שלא...שום דבר...מאז שקראתי הרבה מחקרים שנוסו והכמויות היו 800+ החלטתי לקחת

5 שעות שינה, קורס אקדח מעצבן וצום של 7 שעות (אכלתי צהריים ב11 ורצתי 6 ומשהו)

בקורס רצתי 1000 מטר ב 3:52 ;)

90 דקות ריצה בקצב 12 יצא 18 ק"מ + הליכה + קורס =22.5 ק"מ מהאירובי

שזה 1960 קלוריות מהאירובי.

בגלל הקורס והלימודים אני לא אתאמן כל השבוע, רביעי ריצה קלה מאוד ושישי 80% חצי מרתון ת"א 😃

מה 5 דקות הראשונות התאפקתי להשתין ובאמצע כאב לי בצד מהמאורר... הוכחתי לעצמי שגם ב 87 קילו אני יכול לרוץ מרחקים כאלה.

2014-02-23 20.08.34.png

נערך לאחרונה:
גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית