הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון| דדליפט ראשון וסקוואט, ביקורת והתייעצות

• פותח/ת השרשור Nov12
  • פורסם בתאריך
הדדליפט רק צריך תיקון קל.
אתה חושב שהידיים צריכות להיות ניצבות לרצפה כמו חבלים. זה לא נכון.
תעביר את הכתפיים מעט מעבר למוט. כופף מעט יותר את הברכיים, עד שהן מלטפות המוט. כווץ, ומשוך.

מאיפה הבאת את זה? רפרנס?

ככה או ככה זוקפי הגו יעבדו
אבל שאתה עם גב נייטרלי הכוח עובר בין המשטחים בחוליות במקומות שנועדו אליהם
שאתה עם קו עגול ועקום השטח בין החוליות קטן (=הלחץ גדל), והדיסקים שלך נמחצים בין החוליות כי הן בזווית ואתה פשוט מזיין אותם לאט לאט

ככה או ככה זוקפי הגו יעבדו
אבל שאתה עם גב נייטרלי הכוח עובר בין המשטחים בחוליות במקומות שנועדו אליהם
שאתה עם קו עגול ועקום השטח בין החוליות קטן (=הלחץ גדל), והדיסקים שלך נמחצים בין החוליות כי הן בזווית ואתה פשוט מזיין אותם לאט לאט
נו... איפה הקטע שקימור של הגב טוב לחלוקה של העומס?
קראת בכלל מה שהוא כתב?

הוא בכלל רשם שהקימור ישפיע על השריר. השינוי יהיה מזערי אם בכלל (בכל מקרה לא רלבנטי)
רק הוספתי את ההשפעה האמיתית והקריטית של הקימור בגב

הוא בכלל רשם שהקימור ישפיע על השריר. השינוי יהיה מזערי אם בכלל (בכל מקרה לא רלבנטי)
רק הוספתי את ההשפעה האמיתית והקריטית של הקימור בגב

צודק, אבל לא יודע עד כמה ניתן לקרוא לזה מזערי. אם אתה מרים עם גב עגול, השריר נמתח. ניסיתי על עצמי להפעיל שריר תוך כדי מתיחה, זה קשה יותר לטעמי.
בכל מקרה, אין וויכוח על זה שהפוקוס הוא איזון של הלחץ על הדיסקים על מנת לא למעוך נקודה מסוימת יותר מהשאר. טעות שלי.

המיקום של המוט הוא בדיוק במרכז הרגל [לא מה שרואים מלמעלה] המרחק בנו לבין הרגל הוא בערך 1 ס"מ.
שמחתי לעזור, בקרוב גם אני יעלה סירטוני טכניקה שלי, אתה גם מוזמן לעזור לי ממה שלמדת 😛

יכאב לך הגב קשות עם תמשיך כך.. המוט רחוק הוא צריך להיות בקו השכמות .
הטוסיק גבוה מידי.
חזה מורם יותר.

נערך לאחרונה:
הייתי מציע לך לראות את הוידאו הדרכה של ריפטו ביוטיוב

• פותח/ת השרשור
המיקום של המוט הוא בדיוק במרכז הרגל [לא מה שרואים מלמעלה] המרחק בנו לבין הרגל הוא בערך 1 ס"מ.
שמחתי לעזור, בקרוב גם אני יעלה סירטוני טכניקה שלי, אתה גם מוזמן לעזור לי ממה שלמדת 😛
סבבה, תודה רבה.
הדדליפט רק צריך תיקון קל.
אתה חושב שהידיים צריכות להיות ניצבות לרצפה כמו חבלים. זה לא נכון.
תעביר את הכתפיים מעט מעבר למוט. כופף מעט יותר את הברכיים, עד שהן מלטפות המוט. כווץ, ומשוך.
דבר ראשון כיף לשמוע שכבר אין לי טעויות קריטיות...
אני אקח את מה שאתה רושם לתשומת ליבי ואשתדל ליישם פעם באה, תודה.
יכאב לך הגב קשות עם תמשיך כך.. המוט רחוק הוא צריך להיות בקו השכמות .
הטוסיק גבוה מידי.
חזה מורם יותר.
קיבלתי, תודה.
הייתי מציע לך לראות את הוידאו הדרכה של ריפטו ביוטיוב
ראיתי כמה פעמים וציינתי גם שראיתי..

לא הבנתי מה אמרת..

שהמוט עולה רחוק מהגוף זה מגדיל את הסיכוים לפציעה- תוביל לכאבים.
המוט צריך להיות מקביל לקו השכמות, ולא לפני הגוף.
deadlift_form.jpg

הטוסיק שלו ,די גבוה יחסית למצב החזה.
חזה יותר מורם - שובר על המוט שידרה יותר נטרלי וגב ישר.
מה לא הבנת 😲

נערך לאחרונה:
שהמוט עולה רחוק מהגוף זה מגדיל את הסיכוים לפציעה- תוביל לכאבים.
המוט צריך להיות מקביל לקו השכמות, ולא לפני הגוף.
צפה בקובץ המצורף 9309

הטוסיק שלו ,די גבוה יחסית למצב החזה.
חזה יותר מורם - שובר על המוט שידרה יותר נטרלי וגב ישר.
מה לא הבנת 😲
אני בכלל דיברתי על מיקום המוט מעל הכף רגל..

• פותח/ת השרשור
אהלן אנשים.
אימון B היום, כמו שהבטחתי סרטון של סקוואט (זה היה סט שלישי, סתם בשביל האמפתיה חח), אשמח לתגובות בונות על הטכניקה:

75 קילו. היה קשה. הרגשתי לפעמים שאני מאבד טיפה שיווי משקל, כאילו המוט רוצה לברוח קדימה/אחורה... יש מה לעשות עם זה?
ד"א עשיתי חימום של 60 קילו על 5 חזרות לפני, הרבה מדי לחימום? עד עכשיו לא עשיתי חימום בכלל.

ועוד סרטון של פרס, פעם שנייה שאני לוחץ. אע"פ שלדעתי הטכניקה טובה כי סה"כ זה תרגיל לא מסובך, אשמח לתגובות בונות:

35 קילו. היה קשה. האמת פרס ראשון היה 30 קילו אז לפי הספר השני היה אמור להיות 32.5, אבל בטעות שמתי פלטות של 2.5 במקום 1.25 בכל צד וקלטתי את זה רק עכשיו =\ עוד טעות של מתחילים.

תודה מראש.
גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אהלן אנשים.
אימון B היום, כמו שהבטחתי סרטון של סקוואט (זה היה סט שלישי, סתם בשביל האמפתיה חח), אשמח לתגובות בונות על הטכניקה:

75 קילו. היה קשה. הרגשתי לפעמים שאני מאבד טיפה שיווי משקל, כאילו המוט רוצה לברוח קדימה/אחורה... יש מה לעשות עם זה?
ד"א עשיתי חימום של 60 קילו על 5 חזרות לפני, הרבה מדי לחימום? עד עכשיו לא עשיתי חימום בכלל.

ועוד סרטון של פרס, פעם שנייה שאני לוחץ. אע"פ שלדעתי הטכניקה טובה כי סה"כ זה תרגיל לא מסובך, אשמח לתגובות בונות:

35 קילו. היה קשה. האמת פרס ראשון היה 30 קילו אז לפי הספר השני היה אמור להיות 32.5, אבל בטעות שמתי פלטות של 2.5 במקום 1.25 בכל צד וקלטתי את זה רק עכשיו =\ עוד טעות של מתחילים.

תודה מראש.
גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם.

סירטון לא זמין..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
השתפרת מאוד עם הסקוואט
למה אתה לא מעלה סרטון של הדדליפט ?

• פותח/ת השרשור
השתפרת מאוד עם הסקוואט
למה אתה לא מעלה סרטון של הדדליפט ?
אני שמח לשמוע, תודה.
דדליפט העלתי שלשום, כשהיה לי אימון A. סה"כ עשיתי פעמיים דדליפט עד עכשיו ואת שניהם העלתי.

כן ראיתי את השני, הוא עדיין לא משהו לכן שאלתי אם העלת עוד
תתאמן עוד קצת על הדדליפט ואז תעלה לפה שוב, שנראה שבאמת השתפרת גם בזה

בסקוואט הברכיים שלך גולשות, אתה צריך להתיישב אחורה עם התחת לאט, ולדחוף את הברכיים החוצה בירידה ובעליה.

• פותח/ת השרשור
כן ראיתי את השני, הוא עדיין לא משהו לכן שאלתי אם העלת עוד
תתאמן עוד קצת על הדדליפט ואז תעלה לפה שוב, שנראה שבאמת השתפרת גם בזה
סבבה.
בסקוואט הברכיים שלך גולשות, אתה צריך להתיישב אחורה עם התחת לאט, ולדחוף את הברכיים החוצה בירידה ובעליה.
אני חושב שהבנתי, אשתדל ליישם פעם באה.
תודה.

Back
למעלה תחתית