הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאזן חיובי מסה

RudeDude

משתמש פעיל
346
16
נק' מוניטין:
179
346
16
שלום לכולם,
יש לי שאלה מאד חשובה לגבי המסה המתקרבת שלי..
נניח ה-RMR שלי הוא 2200, זאת אומרת 2600-700 צריכה קלורית יומית.
ונניח שאני מגיע ל-160 גרם חלבון על משקל 70 ק"ג ,שומן 70 גרם, מה שמשאיר אותי עם 350 גרם פחמימה.
ברמת העיקרון אני יכול לאכול את הפחמימה איך שבא לי? אפילו עם מלא סוכרים וכל מיני חרא שלא נדע?
פשוט חשוב לי, כמו ליותר מדי אנשים, לעלות נקי במסה ומעניין אותי לדעת עד כמה אני צריך להתנזר מזבל שאני כל כך אוהב.

ענית לעצמך בסוף השאלה שלך.....
כמה תעלה נקי זה תלוי בכמה העודף קלורי יהיה בכל סוף יום, אם תגזים במהלך תקופה והגוף שלך יישאר עם אנרגיה מיותרת מעבר למה שהוא צריך לתהליכי בנייה, הוא יתחיל לאגור בתאי שומן, ואתה תרגיש ותראה על עצמך
אבל אני לא חושב שזה יקרה כל כך מהר , לדעתי תתחיל בהתחלה עם פחמימות שיש בהן ערכים ועוזרים לגוף להתאושש מהאימונים שלך ותראה מה קורה..
לעצמי הייתי בוחר מהפחמימות האלה- לחמים(שיפון או כל מיני שטעימים גם), פסטות אורז בטטה , דברים שאתה תדע גם את הכמות שלהם ותוכל לעקוב בערך על כמויות
אם חשוב לך לעלות נקי אז תאכל ככה, לאכול את מה שאתה אוהב וכל הסוכרים האלה תמיד תוכל לחזור מתי שתרצה אם תתחיל לערבב הכל ביחד אתה תאבד את הדרך

ענית לעצמך בסוף השאלה שלך.....
כמה תעלה נקי זה תלוי בכמה העודף קלורי יהיה בכל סוף יום, אם תגזים במהלך תקופה והגוף שלך יישאר עם אנרגיה מיותרת מעבר למה שהוא צריך לתהליכי בנייה, הוא יתחיל לאגור בתאי שומן, ואתה תרגיש ותראה על עצמך
אבל אני לא חושב שזה יקרה כל כך מהר , לדעתי תתחיל בהתחלה עם פחמימות שיש בהן ערכים ועוזרים לגוף להתאושש מהאימונים שלך ותראה מה קורה..
לעצמי הייתי בוחר מהפחמימות האלה- לחמים(שיפון או כל מיני שטעימים גם), פסטות אורז בטטה , דברים שאתה תדע גם את הכמות שלהם ותוכל לעקוב בערך על כמויות
אם חשוב לך לעלות נקי אז תאכל ככה, לאכול את מה שאתה אוהב וכל הסוכרים האלה תמיד תוכל לחזור מתי שתרצה אם תתחיל לערבב הכל ביחד אתה תאבד את הדרך
מה זה פחמימות שיש בהם ערכים?-ואיך קבעת שהם אלו שיגרמו לגוף להתאושש יותר מכל אב מזון אחר?

מה שהבחור פה אוהב לאכול זה מתוקים וסוכרים פשוטים עם שומן טראנס, לפחות זה מה שהבנתי ממה שהוא אומר
אתה חושב שלהתאושש מאימונים עם סניקרסים עוגות וגלידות לצורך העניין, יותר עדיף מלקחת את המכסת פחמימות שלך ולחלק אותה באורז פסטה לחם ושיבולת שועל?

על 70 קילו בלי יותר מדי פעילות אני מעריך הנייטרלי שלך יהיה בסביבות 2300 כמובן עם סטייה לכן הייתי מתחיל עם כמות קלוריות יומית של 2600 וכן לא משנה מאיפה הפחממה(לא מבחינה בריאותית אבל) כל עוד אתה מכניס מספיק חלבון ושומן ולא נמצא בחיובי גדול מדי...

• פותח/ת השרשור
אני לא אומר שאני חי על החרא הזה.
אני חולה על חזה עוף ואורז, אבל לפעמים אני שמח לאיזה פסק זמן קטן.
בהנחה שאני לא נמצא בחיובי גדול מדי, זה לא יעלה אותי ישירות בשומן?
ותודה על התגובות, אני מעריך את זה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית